Akceptuję i chcę ukryć komunikat Fly4free.pl korzysta z technologii, takich jak pliki cookies, do zbierania i przetwarzania danych osobowych w celu automatycznego personalizowania treści i reklam oraz analizowania ruchu na stronie. Technologię tę wykorzystują również nasi partnerzy. Szczegółowe informacje dotyczące plików cookies oraz zasad przetwarzania danych osobowych znajdują się w Polityce prywatności. Zapoznaj się z tymi informacjami przed korzystaniem z Fly4free.pl. Jeżeli nie wyrażasz zgody, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim komputerze, powinieneś zmienić ustawienia swojej przeglądarki internetowej.

[ 252 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1 ... 9, 10, 11, 12, 13
Autor Wiadomość
#241 PostWysłany: 16 Paź 2024 16:01 

HON fly4free
Tak na marginesie, to m.in. AA i DL też pozwalają na anulację na TC, z pewnymi ograniczeniami co do taryf basic.
 Relacje PM off  

#242 PostWysłany: 16 Paź 2024 18:33 
Awatar użytkownika

Loty: 493
Kilometry: 1 184 120
niebieski
To pewnie amerykański standard. Ale akurat United ma te cashbacki i lata na Pacyfik, tam gdzie mogę potem wykorzystać mile, bo loty za gotówkę w chorych cenach.

#243 PostWysłany: 17 Paź 2024 22:55 

złoty
Ciag dalszy HNL-IAD-FLL z taryfą basic economy.

Mobilna karta pokładowa jest pomarańczowa zamiast niebieska, zatem od razu idzie poznać, że podręcznego nie ma w cenie. Na papierowym BP za to wielki napis "NO CARRY ON". Wszyscy z basic economy są wrzucani do ostatniej grupy czyli szóstej i wyraźnie kilkukrotnie było ogłaszane, że osoby z grupy szóstej nie mogą mieć nic poza personal item. W HNL łapali każdego i chargowali jeśli pojawił się z walizką, w IAD nie zwracali w ogóle uwagi.

HNL-IAD szeroki kadłub (777), full service, do wyboru przeróżne alkohole, napoje itp., kolacja za to paskudna pod piękną nazwą "hawaiian chicken salad", brak śniadania. Na trasie IAD-FLL wszystko płatne.

Btw na obu odcinkach wypełnienie pow. 100%, a z Houston leciałem z jakąś podobno słynną drużyną hokeja, której wszyscy klaskali ;)

Z tych ciekawszych zaliczone: Mikronezja, Syria, Liban, Izrael, Kosowo, Laponia, Hawaje, Kazachstan, Guam, Wietnam, Filipiny
 Relacje PM off
3 ludzi lubi ten post.

#244 PostWysłany: 27 Paź 2024 07:09 
Awatar użytkownika

platynowy
No i Nuuk na przyszłe lato po wybudowaniu nowego pasa.

https://airlinegeeks.com/2024/10/25/uni ... nd-route/#
 Relacje PM off  

#245 PostWysłany: 03 Lis 2024 20:59 

Cześć, mam pytanie o loty rezerwowane przez United, ale obsługiwane przez Lufthansę. Lecę we wtorek z Krakowa przez Frankfurt do Nowego Jorku (EWR). Bilety na jednej rezerwacji dokonywanej przez United, ale wszystkie loty obsługiwane przez Lufthansę. To moja pierwsza tak długa podróż, jeszcze z przesiadką, więc jestem trochę zagubiony. Mam dwa różne confirmation number zarówno z United i Lufthansy. Kilka pytań:

1. Jeśli loty obsługuje Lufthansa to całość procesu check-in robią z poziomu aplikacji Lufthansy, tak? Nie muszę wypełniać wtedy już nic w aplikacji United, np. dodawać paszportu na stronie United? Z poziomu aplikacji United mam tam w Travel-Ready Center coś w stylu "action needed" i prosi o dodanie paszportu, ale nie dość że dziwnie czyta dane z paszportu to jest też adnotacja "Check the requirements for your other airline. You’re not flying with United on this trip, please check with your operating carrier for any travel requirements. Passport section will be incomplete as the other airline will need to provide final approval."

2. Czy check-in z Lufthansą odbędzie się w pełni online, czy będę musiał jeszcze fizycznie na lotnisku jakoś pokazać ESTĘ i dopiero dostanę boarding pass?

Z góry dzięki!
 Relacje PM off  

#246 PostWysłany: 03 Lis 2024 21:05 

HON fly4free
Odprawiasz się w Lufthansie, nigdy nie wiadomo czy nie wyskoczy, że jednak na lotnisku musisz pokazać paszport (raczej nie ESTA, bo przecież to jest całkowicie elektroniczne uprawnienie, przypisane do konkretnej osoby i jej paszportu).
 Relacje PM off
rafisport lubi ten post.

#247 PostWysłany: 04 Lis 2024 20:33 
Awatar użytkownika

Loty: 414
Kilometry: 689 485
niebieski
Od listopada bagaż rejestrowany gratis w UA dla FTL:

"There are now even more benefits to being a Frequent Traveller. As of today, you can take one extra item of checked baggage (up to 23 kg) free of charge when you fly Economy Class with United Airlines. This new benefit is in addition to the existing Star Alliance Silver privileges."
 Relacje PM off
Zeus lubi ten post.
Zeus uważa post za pomocny.

#248 PostWysłany: 04 Lis 2024 20:34 
Król Ż
Awatar użytkownika

Loty: 520
Kilometry: 1 101 594
W Economy class czyli de fakto zasady jak w lufie. Druga sztuka gratis nie pierwsza

#249 PostWysłany: 09 Lis 2024 16:31 
Sezonowy Cebulion
Awatar użytkownika

maginiak napisał(a):
Od listopada bagaż rejestrowany gratis w UA dla FTL:

"There are now even more benefits to being a Frequent Traveller. As of today, you can take one extra item of checked baggage (up to 23 kg) free of charge when you fly Economy Class with United Airlines. This new benefit is in addition to the existing Star Alliance Silver privileges."

De facto nie wiadomo czy dot. także gołej rezerwacji (beż bagażu)

https://travel-dealz.com/news/united-lu ... r-luggage/
 Relacje PM off
maginiak lubi ten post.

#250 PostWysłany: 12 Lis 2024 10:58 
Awatar użytkownika

Loty: 414
Kilometry: 689 485
niebieski
@Zeus Chyba niestety tak jak sugeruje @oskiboski chodzi jednak dopiero o drugą sztukę, bo piszą w tym artykule "additional".
Ale dla rodzin lub tych którzy lubią wywozić w większych ilościach lokalne produkty, to i tak dobra wiadomość.
 Relacje PM off  

#251 PostWysłany: 06 Sty 2025 12:42 
Awatar użytkownika

Loty: 493
Kilometry: 1 184 120
niebieski
Loty LHR - SFO - SEA i z powrotem, 18/12/2025 i 01/01/2025

Wiekszosc moich poprzednich lotow United na zachodnie wybrzeze byla pustawa, ale niestety bliskosc swiat sprawila, ze samoloty byly pelne, szczegolnie w drodze powrotnej nie bylo zadnych wolnych miejsc.

Na trasie LHR - SFO - LHR linia oferuje 3 posilki, lunch/obiad, ciepla kanapke i trzeci posilek przed przylotem. W ekonomicznej glownym posilek: kurczak lub makaron, przy rozdawaniu kanapek nie pytali sie czy ktos chce wegetarianska opcje, tylko dawali kurczaka jak leci. Co bylo na trzeci posilek na locie do SFO, to juz nawet nie pamietam. Na locie do LHR bylo sniadanie: jajka z bekonem i fasolka.

W SFO po przylocie odprawa super szybka. Nie wyjelam w ogole paszportu z kieszeni przechodzac przez Global Entry, do zwyklych stanowisk tez nie bylo kolejek.

SFO - SEA skusilam sie na przesiadke do First za 140 dolarow. Jedyne co sie dostaje za te kwote, to wieksze miejsce z przodu, drinka przy odlocie i drinki i snacki w czasie lotu. Posilkow nie serwuja. Do tego zwieksza sie limit bagazu do 2 sztuk rejestrowanego.

SFO - LHR jakies 24h przed odlotem pojawila sie opcja upgrade do Business za $650, ale nie udalo mi sie przejsc do kupna. Potem juz cena wrocila do normy czyli $1500. Na lotnisku znowu widzialam opcje upgrade'u za $650, ale nie bylo juz dostepnych zadnych miejsc przy oknie po lewej, a ja mialam nadzieje poogladac zorze. Skonczylo sie tak, ze zorzy nie bylo, a ja kisilam sie w ekonomicznej 10.5h.

Z ciekawostek, pare godzin przed odlotem sprawdzalam opcje zmiany lotow i za minimalna doplate (£16) moglam zmienic sobie loty na inna trase. Niestety nadalam juz bagaz, wiec nie kombinowalam, a szkoda, bo opcja SEA - EWR - LHR prezentowala sie calkiem niezle i w samolocie z EWR bylo mnostwo wolnych miejsc we wszystkich klasach. Warto sprawdzac opcje zmian trasy w takich przypadkach. Ja na pewno bede o tym pamietac. Sprawdzalam zmiane dat jakies 10 dni przed wylotem, bo chcialam przedluzyc swoj wyjazd, ale najtansza opcja byla okolo £230 funtow (oplata za zmiane i wyzsza cena lotu). Im blizej wylotu, cena zmian wyzsza, wiec ostatecznie polecialam wedlug pierwotnego planu.

Bagaz wszedzie dostarczono bardzo szybko. Jak doszlam do pasa odbioru w SEA, to juz wiekszosc toreb byla odebrana i zostalo kilka w tym moja. Na LHR T2 bagaze tez wyjechaly szybko.

Mozliwosc ogladania rozwyki pokladowej na wlasnym urzadzeniu przez wifi bardzo wygodna. Jak rowniez darmowy dostep do wysylania wiadomosci przez komunikatory. Dziala pare partnerskich stron: Marriott i jedna z wypozyczalni samochodow.

Wziawszy pod uwage, ze bilet kosztowal mnie okolo £365 po cashbacku Amexa, to jestem zadowolona z tych lotow. Mam jeszcze future travel voucher na $450 na koncie, po tym jak kupilam jeszcze jeden bilet z cashbackiem i anulowalam go. Kolejne loty United w lutym i na pewno bede obserwowac cene upgrade'u do business.
2 ludzi lubi ten post.
michcioj uważa post za pomocny.

#252 PostWysłany: 11 Sty 2025 19:40 

Cześć, mam pytanie, może ktoś podpowie od jakiego wieku dziecko może podróżować samo w linii United? Z tego co udało mi się wyszukać to 15 lat. Ale jeśli część lotów jest LH ( tu wolno do 13) czy ma to jakieś znaczenie. Rezerwacja biletu byłaby w United.
 Relacje PM off  

[ 252 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1 ... 9, 10, 11, 12, 13

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1 godzina

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: CommonCrawl [Bot] oraz 11 gości