Akceptuję i chcę ukryć komunikat Fly4free.pl korzysta z technologii, takich jak pliki cookies, do zbierania i przetwarzania danych osobowych w celu automatycznego personalizowania treści i reklam oraz analizowania ruchu na stronie. Technologię tę wykorzystują również nasi partnerzy. Szczegółowe informacje dotyczące plików cookies oraz zasad przetwarzania danych osobowych znajdują się w Polityce prywatności. Zapoznaj się z tymi informacjami przed korzystaniem z Fly4free.pl. Jeżeli nie wyrażasz zgody, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim komputerze, powinieneś zmienić ustawienia swojej przeglądarki internetowej.



Wikipost
bilet-kupiony-przez-kiwi-com-a-karta-pokladowa-ryanair,225,160647

Mobilne karty pokładowe są akceptowane na większości lotnisk w sieci połączeń firmy Ryanair, jednak nie na wszystkich. Mobilne karty pokładowe nie są przyjmowane na następujących lotniskach:

Agadir
As-Sawira
Fez
Nador
Wadżda
Marrakesz
Rabat
Tanger
Kefalinia
Wolos
.....
Pasażerowie podróżujący z tych lotnisk muszą przeprowadzić odprawę online i wydrukować papierową kartę pokładową dla swojego lotu.

https://www.ryanair.com/pl/pl/Przydatne ... okladowych


 [ 3034 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1 ... 148, 149, 150, 151, 152
Autor Wiadomość
#3021 PostWysłany: 08 Lip 2024 09:25 

Rejestracja: 27 Lip 2023
Posty: 122
Kupiłem bilety z WRO do TGD (Podgorica) chce się odprawić, a tam tylko paszport do wyboru, którego jedna z osób nie ma. Do Czarnogory można wjeżdżać na dowod osobisty według strony rządowej i innych przewoźników. Jak to zrobić?
Góra
 Relacje PM off  
 
#3022 PostWysłany: 08 Lip 2024 10:20 
Awatar użytkownika

Rejestracja: 15 Sie 2016
Posty: 159
niebieski
Tak, do Czarnogóry Polacy mogą wjeżdżać na dowód osobisty. Sprawdzone 2 tyg. temu.
Nie wiem skąd ograniczenie na stronie Ryanair
W najgorszym przypadku pozostaje odprawa tej jednej osoby na lotnisku.
_________________
Żelazna kurtyna w czasach PRL
Podróże zagraniczne w czasach PRL
Góra
 Relacje PM off  
 
#3023 PostWysłany: 08 Lip 2024 10:53 

Rejestracja: 27 Lip 2023
Posty: 122
Zadzwoniłem na infolinię - gość wprowadził ręcznie dane dowodów osobistych całej trójki i mówi że będzie git, odprawiłem się i... apka każe isc do check-in by wydrukować bilet, ale do góry wyświetla się na czerwono by mieć dokumenty wizowe, w tym paszport... dziwna sytuacja. Na infolinii generalnie pierwszy raz coś takiego widzieli jak zadzwoniłem drugi raz.
Góra
 Relacje PM off  
 
#3024 PostWysłany: 08 Lip 2024 10:59 
Awatar użytkownika

Rejestracja: 15 Sie 2016
Posty: 159
niebieski
Bądź dobrej myśli, ale przyjdźcie nieco wcześniej na lotnisko.
Napisz na forum jak wyszło, może komuś się przyda :D
_________________
Żelazna kurtyna w czasach PRL
Podróże zagraniczne w czasach PRL
Góra
 Relacje PM off  
 
#3025 PostWysłany: 08 Lip 2024 11:07 

Rejestracja: 27 Lip 2023
Posty: 122
Najwyżej jeden nie poleci 😂 a tak serio to abstrakcyjna sytuacja, latam sporo, ostatnio w Albanii tez musiałem się udać do check-in po bilet, ale dziwny temat.
Góra
 Relacje PM off
Yaneck lubi ten post.
 
 
#3026 PostWysłany: 08 Lip 2024 14:08 

Rejestracja: 30 Mar 2024
Posty: 16
Miałem to samo w aplikacji, napisz na czacie do obsługi klienta,załatwisz to w dwie minuty. Możesz też zobaczyć na stronie a nie w aplikacji.
Góra
 Relacje PM off  
 
#3027 PostWysłany: 08 Lip 2024 21:18 

Rejestracja: 27 Lip 2023
Posty: 122
Tak to wygląda, ktoś miał coś podobnego?


Nie posiadasz wymaganych uprawnień, by zobaczyć pliki załączone do tej wiadomości.
Góra
 Relacje PM off  
 
#3028 PostWysłany: 09 Lip 2024 05:20 

Rejestracja: 02 Lip 2023
Posty: 7
Dominik Matysiak napisał(a):
Kupiłem bilety z WRO do TGD (Podgorica) chce się odprawić, a tam tylko paszport do wyboru, którego jedna z osób nie ma. Do Czarnogory można wjeżdżać na dowod osobisty według strony rządowej i innych przewoźników. Jak to zrobić?


Miałem identyczną sytuację (lot Berlin-Podgorica). Próbując odprawić się przez aplikację mogłem wybrać tylko paszport, natomiast odprawiając się przez stronę internetową mogłem wybrać i dowód i paszport.
Góra
 Relacje PM off
Kashpir uważa post za pomocny.
 
 
#3029 PostWysłany: 09 Lip 2024 09:41 

Rejestracja: 27 Lip 2023
Posty: 122
I jaki był finał historii? Dodam, że na powrocie mam to samo w kartach pokładowych...
Góra
 Relacje PM off  
 
#3030 PostWysłany: 09 Lip 2024 09:47 
Sezonowy Cebulion
Awatar użytkownika

Rejestracja: 20 Lis 2011
Posty: 23066
Dodajcie jako paszport i dane dowodu.

Były już takie przypadki na forum, i nie było zadnego problemu
ryanair-zakup-biletow-odprawa,225,42195&p=1614773&hilit=+dow%C3%B3d#p1614764
Góra
 Relacje PM off  
 
#3031 PostWysłany: 09 Lip 2024 13:01 

Rejestracja: 27 Lip 2023
Posty: 122
No już za późno na oba loty, chyba że dodam paszport w dokumentach wizowych... a co do dodawania paszportu jako dowód - typ dokumentu jest widoczny przed wpuszczeniem na pokład i przynajmniej na powrocie nie chciałbym niespodzianki. A zmiana dokumentu na inny jest płatna w Ryanair, dlatego nie ryzykowałem.
Góra
 Relacje PM off  
 
#3032 PostWysłany: 09 Lip 2024 13:03 
Sezonowy Cebulion
Awatar użytkownika

Rejestracja: 20 Lis 2011
Posty: 23066
No to idź do check inu i dostanies bp
Góra
 Relacje PM off  
 
#3033 PostWysłany: 09 Lip 2024 13:22 

Rejestracja: 27 Lip 2023
Posty: 122
Mnie martwi powrót, w Polsce wytłumaczę z czego to wynika, ale pewnie nie jestem odosobnionym przypadkiem.
Góra
 Relacje PM off  
 
#3034 PostWysłany: 09 Lip 2024 13:24 
Sezonowy Cebulion
Awatar użytkownika

Rejestracja: 20 Lis 2011
Posty: 23066
Spora szansa ze w checkinie w Polsce naprawią powrót.
Góra
 Relacje PM off  
 
 [ 3034 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1 ... 148, 149, 150, 151, 152

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1 godzina


Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: CommonCrawl [Bot] oraz 3 gości


Nie możesz zakładać nowych tematów na tym forum
Nie możesz odpowiadać w tematach na tym forum
Nie możesz edytować swoich postów na tym forum
Nie możesz usuwać swoich postów na tym forum
Nie możesz dodawać załączników na tym forum

  
phpBB® Forum Software © phpBB Group