Akceptuję i chcę ukryć komunikat Fly4free.pl korzysta z technologii, takich jak pliki cookies, do zbierania i przetwarzania danych osobowych w celu automatycznego personalizowania treści i reklam oraz analizowania ruchu na stronie. Technologię tę wykorzystują również nasi partnerzy. Szczegółowe informacje dotyczące plików cookies oraz zasad przetwarzania danych osobowych znajdują się w Polityce prywatności. Zapoznaj się z tymi informacjami przed korzystaniem z Fly4free.pl. Jeżeli nie wyrażasz zgody, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim komputerze, powinieneś zmienić ustawienia swojej przeglądarki internetowej.

[ 175 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1 ... 5, 6, 7, 8, 9
Autor Wiadomość
#161 PostWysłany: 18 Sty 2023 12:20 
Awatar użytkownika

Loty: 204
Kilometry: 325 480
niebieski
@Pole zwykle wygląda to tak, że jeśli wózek oddajesz pod schodami (lub w rękawie przed wejściem do samolotu) , to po wylądowaniu również czeka on na was pod schodami po wyjściu z samolotu. I jest do waszej dyspozycji na przykład podczas przesiadki.

#162 PostWysłany: 31 Sty 2023 15:50 

Właśnie z tego co usłyszałem lotnisko Teneryfa Południe (TFS) może tu być wyjątkiem, bo ponoć nie oddają wózka pod schodami, tylko wpuszczają na taśmę.
 Relacje PM off  

#163 PostWysłany: 15 Lut 2023 13:20 

aarongeru napisał(a):
Mam pytanie dotyczące Waszych doświadczeń z wózkiem dziecięcym dla dziecka <2r.ż (jako opcji wliczonej cenę biletu?. Czy ktoś nadawał wózek dwuczęściowy przy check in w pokrowcu? Nikt nie robił z tym problemu?

Chce zrobić podobnie jak kolega wyżej - ale spakować do pokrowca dopiero pod schodami do samolotu.
Czy w związku z tym obsługa Ryanair bez problemu nalepi mi etykietę na pusty pokrowiec, następnie obsługa WMI pozwoli z nim przejść security trzymając go w bagażniku wózka, a dopiero pod samolotem zapakować do środka?
Robił ktoś tak?
 Relacje PM off  

#164 PostWysłany: 01 Mar 2023 22:49 

Pierwszy raz lecę z kilkumiesięcznym dzieckiem, prześledziłem wątek i prośba o potwierdzenie czy dobrze wszystko zinterpretowałem :)

1. Jeśli dziecko leci jako extra seat to ma prawo zabrać bezpłatnie bagaż podręczny plus wózek plus dodatkowy mały bagaż np. fotelik albo łóżeczko?
2. Jeśli dziecko leci jako infant to może zabrać tylko wózek i dodatkowy mały bagaż np. fotelik albo łóżeczko?
3. Jeśli jako dodatkowy przedmiot weźmie fotelik to nie ma znaczenie że nie będzie na nim siedział w przypadku biletu jako infant?
4. Czy jeśli spacerówka ma na dole torbę to można wrzucić tam kilka rzeczy jeśli się wózek złoży?

Z góry dziękuję za pomoc! :)
 Relacje PM off  

#165 PostWysłany: 01 Mar 2023 23:10 
Awatar użytkownika

Loty: 285
Kilometry: 500 821
złoty
Generalnie wszystko się zgadza. Mnie się raz czy dwa zdarzyło wziąć oprócz wózka, również fotelik i łóżeczko. Było to jednak parę lat temu.
 Relacje PM off
Pepe5 uważa post za pomocny.

#166 PostWysłany: 01 Mar 2023 23:36 

srebrny
Pepe5 napisał(a):
4. Czy jeśli spacerówka ma na dole torbę to można wrzucić tam kilka rzeczy jeśli się wózek złoży?

Z góry dziękuję za pomoc! :)

Tak jeśli zabezpieczysz to tak by nic nie wypadło w czasie transportu. Dodatkowo poczytaj https://help.ryanair.com/hc/pl/articles ... %C4%99tami
 Relacje PM off

#167 PostWysłany: 02 Mar 2023 09:06 

Loty: 154
Kilometry: 151 837
niebieski
@Pepe5 ja dostałem kiedyś taki protip, który wykorzystałem z powodzeniem w podróży do USA: kupić pokrowiec na wózek (np. taki). Wtedy można oprócz wózka schować tam całkiem sporo innych rzeczy, bo między elementami wózka zostaje sporo wolnego miejsca.
 Relacje PM off

#168 PostWysłany: 15 Maj 2023 23:15 

Cześć,

Przejrzałem temat i w zasadzie znalazłem już odpowiedź na moje pytanie, ale sprzed kilku lat,. W związku z tym pozwolę sobie zadać je jeszcze raz, aby upewnić się czy odpowiedź jest aktualna 🙂

Mianowicie jak Ryanair liczy dwuczęściowy wózek spacerowy? Co muszę zrobić aby został uznany za jeden bagaż i żebym oprócz niego mógł zabrać fotelik lub łóżeczko?
Czy jedyna opcja to stretch i nadanie go od razu na lotnisku (nie posiadam tak dużej torby żeby obie części dać razem)? Czy jest szansa że wezmą go ode mnie przed wejściem do samolotu mimo tego że będzie w dwóch częściach?
 Relacje PM off  

#169 PostWysłany: 15 Maj 2023 23:28 

niebieski
@Olaf

Kilka razy zostawiałem pod schodami wielki wózek z gondolą - to ty deklarujesz ile ma części, jeśli gondolą przypięta to jest jedna część i już, metkują rączkę. Oczywiście ja zawsze stretchuje ku uciesze gawiedzi, ale jak wspomniałem, już pod schodami
 Relacje PM off  

#170 PostWysłany: 16 Maj 2023 09:06 

digger napisał(a):
@Olaf

Kilka razy zostawiałem pod schodami wielki wózek z gondolą - to ty deklarujesz ile ma części, jeśli gondolą przypięta to jest jedna część i już, metkują rączkę. Oczywiście ja zawsze stretchuje ku uciesze gawiedzi, ale jak wspomniałem, już pod schodami

Dzięki za szybką odpowiedź 🙂 Czyli mogą zabrać taki wózek bez składania? Brali od Ciebie gondolę bez odpinania - dobrze zrozumiałem?
Stretchujesz na płycie lotniska? 😁
 Relacje PM off  

#171 PostWysłany: 16 Maj 2023 10:52 

niebieski
Wózek musisz jakoś złożyć, żeby wszedł do luku. Nie wiem jaki masz model, ja mój składam maksymalnie, mam też gondole która mogę "spłaszczyć" składając usztywniacze.
 Relacje PM off  

#172 PostWysłany: 26 Maj 2023 22:02 

Hej! Temat wózków jest widzę ostro wałkowany ;). To ja również, dla pewności, chciałbym upewnić się. Czy dla każdego dziecka można zabrać wózek za darmo w Ryanairze? Potrzebujemy wziąć wózek składany dla 3-latka, wylot z Wiednia. Z góry dziękuję!
 Relacje PM off  

#173 PostWysłany: 26 Maj 2023 23:10 

srebrny
Dla 3-latka bez problemu bezpłatnie .
 Relacje PM off  

#174 PostWysłany: 23 Sie 2023 12:44 

Lecieliśmy w terminie 13-20.08.23r do Katanii i zabraliśmy za darmo fotelik samochodowy (z bazą) i wózek spacerowy dla 2,5 rocznego dziecka. Dzwoniłam na infolinię przed wylotem i podobno za darmo to można zabierać te rzeczy dla dzieci do 12 roku życia ale coś nie chce mi się wierzyć. Na stronie ryanair ciągle piszą o niemowlętach (czyli do 2 r.ż.)
 Relacje PM off  

#175 PostWysłany: 31 Sie 2023 14:46 

Cześć!

Tak informacyjnie jak to wyglądało w naszym przypadku (lot Ryanair Katowice-Alghero oraz Alghero-Katowice).

Nadajac bagaż zasugerowałem się radami z forum aby wózek był w jednym "kawałku", mimo że teoretycznie nie miałem takiej możliwości (wózek jest 2-częściowy). Używając strecza udało się go złożyć i nadać. Jednak przy nadaniu dowiedziałem się, że nie ma problemu aby nadać go w dwóch częściach, bez dodatkowej opłaty.

Opcję tę sprawdziliśmy wracając, dodatkowo biorąc wózek na płytę lotniska - przy nadaniu dostaje się wtedy dwie naklejki. Po prostu odebrali go ode mnie gdy wsiadaliśmy i pomogłem go złożyć obsłudze. Oprócz wózka mielismy łóżeczko turystyczne i nie było żadnych problemów.

W każdym razie dziękuję wszystkim za rady i odpowiedzi.

Niestety nie umiem sie odnieść do pytania odnośnie wieku - nasz w momencie lotu miał 8 miesięcy, więc łapaliśmy się do widelek. Pewnie to akurat zalezy na kogo się trafi.
 Relacje PM off  

[ 175 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1 ... 5, 6, 7, 8, 9

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1 godzina (czas letni)

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: CommonCrawl [Bot] oraz 0 gości