Akceptuję i chcę ukryć komunikat Fly4free.pl korzysta z technologii, takich jak pliki cookies, do zbierania i przetwarzania danych osobowych w celu automatycznego personalizowania treści i reklam oraz analizowania ruchu na stronie. Technologię tę wykorzystują również nasi partnerzy. Szczegółowe informacje dotyczące plików cookies oraz zasad przetwarzania danych osobowych znajdują się w Polityce prywatności. Zapoznaj się z tymi informacjami przed korzystaniem z Fly4free.pl. Jeżeli nie wyrażasz zgody, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim komputerze, powinieneś zmienić ustawienia swojej przeglądarki internetowej.

Wikipost
Aktualne zestawienie kart "dla podróżników" znajduje się w regularnie aktualizowanym poście @seal:

dla-podroznika,181,1454&p=1567188#p1567188

a także poście @piotrkr

viewtopic.php?f=181&p=1718879#p1718879

[ 3990 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1 ... 196, 197, 198, 199, 200
Autor Wiadomość
#3981 PostWysłany: 24 Gru 2024 15:15 

złoty
bleemek napisał(a):
Mam upatrzoną KK Mastercard World Santander na wyjazd, ale może są jakieś lepsze bezpłatne opcje na kartę kredytową w EURO.

Tak jak napisano w euro :shock: nie ma

Bez sensu wybrzydzać, gdy ma się darmową opcję KK praktycznie bez wymagań. Pamiętaj, że piszesz o KK, gdzie wymaga się zdolności kredytowej.

Jest lepsza (z super pakietem ubezpieczeń np wypożyczenia samochodu), do tego łatwo dostępna tj KK Platinum PKO BP. Jednak jest ona bezpłatna po wykonaniu dość sporego limitu zakupów bezgotówkowych.
 Relacje PM off
katka256 lubi ten post.
katka256 uważa post za pomocny.

#3982 PostWysłany: 25 Gru 2024 16:21 

niebieski
za 300zl warto po prostu miec taka karte, nawet nie robiac zadnego obrotu bo nie jest to wymagane do aktywacji ubezpieczenia.

Kwota (w formie braku koniecznosci zakupu ubezpieczenia) zwraca się po jednej 2 tyg. podroży.
 Relacje PM off
2 ludzi lubi ten post.

#3983 PostWysłany: 27 Gru 2024 13:20 

A Visa Platinum w Paribas nie ma przypadkiem przewalutowania z wszystkich walut po kursie Visa ? Tam do końca roku jest chyba promocja na darmową w pierwszym roku, nawet bez obrotu, a potem tylko 30 albo 36 tys. rocznie do zwolnienia. Też masz 4 wejścia do saloników, a do tego NNW na 1,5 mln. złotych - więcej niż nawet w Visa Infinite PKO BP. Ale z drugiej strony niskie koszty leczenia (choć te milionowe w PKO BP Platinum też wg mnie za małe np. na USA) i trzeba dokupić osobno no i brak deposit waivera przy wynajmie aut.
 Relacje PM off  

#3984 PostWysłany: 10 Sty 2025 18:40 

Cześć,
Chciałbym zmienić swój obecny bank i szukam konta premium (poniżej wymogów trzymania aktywów wartości 1 mln zł), które dawałoby mi jakieś benefity. Na razie pod uwagę biorę PKO BP + Visa Infinite lub Pekao SA + Karta z żubrem + Złota karta debetowa.

Za PKO BP przemawia brak przewalutowania, dostęp do saloników, concierge, spore ubezpieczenie. A z drugiej strony nie wiem, czy będę korzystał z concierge, a ubezpieczenie mam z Revolut Metal (z którego mógłbym zrezygnować).
W przypadku Pekao SA brak przewalutowania występuje dla złotej karty debetowej, ubezpieczenie dla platynowej karty z żubrem jest stosunkowo małe, natomiast każde 6zł = 1 mila. Dodatkowo mają teraz ofertę na konto oszczędnościowe 7%.

Czy są jakieś benefity lub minusy, które pominąłem? Co polecacie, jako główne konto bankowe (niekoniecznie spośród tych dwóch opcji)?
 Relacje PM off  

#3985 PostWysłany: 10 Sty 2025 18:56 

Loty: 234
Kilometry: 476 268
złoty
@majkelr: a czy konto i kartę kredytową musisz mieć w jednym banku? Myślę że inne banki mają dobre konta (też te premium) a inne karty kredytowe - tu np VISA infinite z PKO BP ale oferta na konto prywatne jest wg mnie słaba.
 Relacje PM off  

#3986 PostWysłany: 10 Sty 2025 19:10 

złoty
majkelr napisał(a):
Cześć,
Chciałbym zmienić swój obecny bank i szukam konta premium (poniżej wymogów trzymania aktywów wartości 1 mln zł), które dawałoby mi jakieś benefity. Na razie pod uwagę biorę PKO BP + Visa Infinite lub Pekao SA + Karta z żubrem + Złota karta debetowa.

Za PKO BP przemawia brak przewalutowania, dostęp do saloników, concierge, spore ubezpieczenie. A z drugiej strony nie wiem, czy będę korzystał z concierge, a ubezpieczenie mam z Revolut Metal (z którego mógłbym zrezygnować).
W przypadku Pekao SA brak przewalutowania występuje dla złotej karty debetowej, ubezpieczenie dla platynowej karty z żubrem jest stosunkowo małe, natomiast każde 6zł = 1 mila. Dodatkowo mają teraz ofertę na konto oszczędnościowe 7%.

Czy są jakieś benefity lub minusy, które pominąłem? Co polecacie, jako główne konto bankowe (niekoniecznie spośród tych dwóch opcji)?

Po co ci konto premium...
Zwykle darmowe np w ING skoro musisz jakieś mieć, a Karta to Infinite ING
Poniżej temat, nie ma nic na skróty

platynowa-infinite-karta-kredytowa-z-pp,1499,137060&hilit=ING?start=520

+ Informacje np na stronie ING
 Relacje PM off  

#3987 PostWysłany: 11 Sty 2025 01:28 

seal napisał(a):
@majkelr: a czy konto i kartę kredytową musisz mieć w jednym banku? Myślę że inne banki mają dobre konta (też te premium) a inne karty kredytowe - tu np VISA infinite z PKO BP ale oferta na konto prywatne jest wg mnie słaba.

Miałem nadzieję, że znajdę wszystko w jednym, lecz chyba nie istnieje dobry kompromis? W takim razie, jakie banki mają dobre konta prywatne?

@dg72: Co do Infinite ING, to z tego, co czytam, wymogiem jest 500k zł inwestycji, żeby było darmowe, a to średnio mnie przekonuje.
 Relacje PM off  

#3988 PostWysłany: 11 Sty 2025 07:04 

Loty: 195
Kilometry: 665 512
niebieski
@majkelr

Co do karty kredytowej to porównaj szczegółowo benefity i zakres ubezpieczeń. Nie tylko suma ubezpieczenia kosztów leczenia jest istotna (faktycznie VI PKO BP ma wysoką sumę) ale ubezpieczenie od rezygnacji, udział własny wypożyczanego samochodu i inne. Oczywiście, może nie każde będzie Ci potrzebne.
A konto premium - może i warto, ale z mojego punktu widzenia to głównym atutem jest tzw. osobisty doradca ale pod warunkiem, że kompetentny. W przeciwnym razie niewielka korzyść z konta premium.
 Relacje PM off  

#3989 PostWysłany: 11 Sty 2025 12:11 

Loty: 234
Kilometry: 476 268
złoty
@majkelr: ale co to znaczy dla Ciebie? czego potrzebujesz? jedni potrzebują wpłatomatów za 0, drudzy przelewów zagranicznych inni jescze bezpłatnych bankomatów... ciężko tak definiować nie znając potrzeb.
 Relacje PM off
2 ludzi lubi ten post.

#3990 PostWysłany: 11 Sty 2025 12:24 

złoty
majkelr napisał(a):
seal napisał(a):

Miałem nadzieję, że znajdę wszystko w jednym, lecz chyba nie istnieje dobry kompromis? W takim razie, jakie banki mają dobre konta prywatne?

@dg72: Co do Infinite ING, to z tego, co czytam, wymogiem jest 500k zł inwestycji, żeby było darmowe, a to średnio mnie przekonuje.

Te inwestycje to mogą być w obligacje skarbowe SP na giełdzie GPW

Jak pisałem nie ma na skróty, czytaj i jeszcze raz czytaj tematy stąd

Nie wiem z jakiej bajki jesteś tj jakie masz źródła dochodu, ale by w ogóle myśleć o KK Infinite to trzeba mieć zdolność kredytową 40000 zł - 50000 zł. Wyliczoną zdolność przez bank.
 Relacje PM off  

[ 3990 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1 ... 196, 197, 198, 199, 200

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1 godzina

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: CommonCrawl [Bot], f0ku5 oraz 9 gości