Akceptuję i chcę ukryć komunikat Fly4free.pl korzysta z technologii, takich jak pliki cookies, do zbierania i przetwarzania danych osobowych w celu automatycznego personalizowania treści i reklam oraz analizowania ruchu na stronie. Technologię tę wykorzystują również nasi partnerzy. Szczegółowe informacje dotyczące plików cookies oraz zasad przetwarzania danych osobowych znajdują się w Polityce prywatności. Zapoznaj się z tymi informacjami przed korzystaniem z Fly4free.pl. Jeżeli nie wyrażasz zgody, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim komputerze, powinieneś zmienić ustawienia swojej przeglądarki internetowej.

[ 3 posty(ów) ] 
Autor Wiadomość
#1 PostWysłany: 13 Kwi 2025 08:31 

Hej,

Planuję zarezerwować rejs po fiordach norweskich dla 2 os na sierpień 2026 (rozważam opcję jeszcze dla 2 dzieci - 7 i 4 latka).
Gdzie znajdę najlepszą ofertę? Rejst powinien trwać około 5-7 dni i wypływać z Niemiec (najlepiej Rockstrock lub Kilonia/Hamburg).

Na co zwrócić uwage przy wyborze oferty?
 Relacje PM off  

#2 PostWysłany: 13 Kwi 2025 08:57 

złoty
Czesc. Bardzo fajnie ze zainteresowalas sie rejsami. Pamietaj ze to wciąga!

Co do pytań to rozpocznij od samodzielnego szukania. Na fiordy plywaja praktycznie 2 firmy. Mozna je łatwo odszukać. Porownaj trasy, statki i porty.
Wroc z pytaniami.

Nie traktuj nas jak agentow biur podróży!
Doradzimy !

Wyslane z telefonu przez Tapatalka
 Relacje PM off
4 ludzi lubi ten post.

#3 PostWysłany: 13 Kwi 2025 09:56 

Loty: 197
Kilometry: 684 568
niebieski
@msn88ster
Polskie znane (największe) biura oferują takie rejsy ale nie znaczy, że je polecam - mają skromną ofertę. Gdy wpiszesz w wyszukiwarkę "rejs fiordy", to znajdziesz oferty pośredników polskich mających w nazwie słowo rejsy albo rejsowanie, co daje jakiś pogląd na ofertę.
Korzystając z rad i poleceń oraz włączając własne krytyczne myślenie szukałem analogicznej do twoich planów oferty dla siebie na lato 2025 z Niemiec (Kilonia albo Warnemunde k. Rostoku) - oferty były różne tzn. różne trasy 8 dni ale i dłuższe też, chyba trzech armatorów: Aida, MSC i Costa. Ostatecznie wybrałem MSC (nowy statek MSC Euribia) z trasą, którą uznałem za najciekawszą tj. zawierająca Geirangen, Alesund i Flam. Popatrz na trasy rejsów i oceń, która najbardziej spełnia Twoje oczekiwania, bywają rejsy zawierające np. Bergen, Haugesund, Nordfjordeid albo podobne, które wydały mi się mniej atrakcyjne. Mnie zależało na Alesund i Geirangen a do tego doszedł jeszcze Flam polecany na tym forum.
Rezerwowałem przez stronę niemiecką Logitravel, ktoś na forum polecał hiszpańską stronę ww biura. Ogólnie - szukać, myśleć, analizować. Słuchać rad doświadczonych rejsowiczów (nie zaliczam się do nich) ale filtrować je uwzględniając swoje preferencje.
 Relacje PM off  

[ 3 posty(ów) ] 

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1 godzina

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: CommonCrawl [Bot] oraz 0 gości