Akceptuję i chcę ukryć komunikat Fly4free.pl korzysta z technologii, takich jak pliki cookies, do zbierania i przetwarzania danych osobowych w celu automatycznego personalizowania treści i reklam oraz analizowania ruchu na stronie. Technologię tę wykorzystują również nasi partnerzy. Szczegółowe informacje dotyczące plików cookies oraz zasad przetwarzania danych osobowych znajdują się w Polityce prywatności. Zapoznaj się z tymi informacjami przed korzystaniem z Fly4free.pl. Jeżeli nie wyrażasz zgody, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim komputerze, powinieneś zmienić ustawienia swojej przeglądarki internetowej.

[ 30 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1, 2
Autor Wiadomość
#21 PostWysłany: 06 Wrz 2023 19:36 

Aida blu 21-11 do 05-12-2023 seseszle ,mauritius ,madagaskar, la reunion
 Relacje PM off
4 ludzi lubi ten post.

#22 PostWysłany: 06 Wrz 2023 20:38 

Loty: 21
Kilometry: 61 051
futro napisał(a):
-- 02 Mar 2023 10:47 --

Taki pomysł ze może uda się gdzieś spotkać, albo komuś będzie łatwiej się zdecydować jeśli będzie mógł mu ktoś pomóc w rożnych sytuacjach?

-- 02 Mar 2023 10:51 --

MSC WORLD EUROPA
04,11,2023 - 11,11,2023
Marsylia - Marsylia .

Zmień ten tytuł, bo kaleczy oko.

Gdzie jestem, dokąd płynę.
;)
 Relacje PM off
Miguelito lubi ten post.

#23 PostWysłany: 07 Wrz 2023 09:39 

niebieski
MSC Opera, 25.11- 03.12 Emiraty Arabskie, Oman
 Relacje PM off
futro lubi ten post.

#24 PostWysłany: 17 Wrz 2023 11:12 

MSC World Europa. 30.09. – 7.10. z/do Marsylii.

W mojej historii rejsowania jest to pierwszy rejs w którym trasa i porty nie mają żadnego znaczenia. Rejs kupiony wyłącznie dla samego statku. Od dłuższego czasu bardzo chciałem przepłynąć się Y-grekowcem. Dotychczas pływałem tylko klasycznymi cruiserami , tymi małymi i średnimi i nawet tym największym z klasyków (AIDA Cosma). Do tego roku o taki rejs było trudno bo w swojej flocie posiadał je tylko Royal Caribbean. Wprawdzie co roku przysyła do Europy jakiegoś cruisera tego typu (w tym roku Symphony Of The Seas) ale ceny u tego armatora niespecjalnie zachęcały do zakupu rejsu. Od tego roku MSC ma Y-grekowca w swojej stałej ofercie na Europę. Po półrocznej walce w końcu udało się kupić rejs na tym statku za akceptowalną (jak dla mnie) cenę. Teraz osobiście przekonam się czy tego typu cruisery wnoszą jakąś nową jakość w rejsach czy też może stanowią tylko swoistą ciekawostkę. A zatem: Popłyniemy. Zobaczymy.
 Relacje PM off
3 ludzi lubi ten post.
futro uważa post za pomocny.

#25 PostWysłany: 20 Wrz 2023 12:26 

Loty: 116
Kilometry: 151 005
srebrny
@WuWa zaciekawiłeś mnie, wyjaśnisz amatorce czym się różnią te Y od reszty?

*Karpik też jest kobietą, powtarzam, Karpik też jest kobietą* ;)
 Relacje PM off  

#26 PostWysłany: 20 Wrz 2023 19:36 

@karpik
Nie chciałbym wchodzić w szczegóły konstrukcyjne, tak na szybko. Klasyki mają zwartą, zamkniętą pudełkową zabudowę ( w rzucie z góry prostokąt ) z kabinami wewnętrznym ii balkonami zewnętrznymi w całej nadbudowie. Y-grekowce w rzucie z góry mają kształt Y. Mniej więcej od 2/3 długości tylna część nadbudówek rozdwaja się tworząc wewnątrz otwartą przestrzeń. W tej przestrzeni na najniższym poziomie (w MSC 8 pokład) znajduje się promenada z galerią handlowo-usługowo-gastronomiczno- barowo-rozrywkową (taki deptak z lokalami po lewej i prawej stronie). Od pokładu 9 do 16 są balkony z widokiem na promenadę i częściowo na morze (patrząc ku rufie) i takie kabiny są tylko na Y-grekowcach, Powyżej 16 pokładu obydwie strony są łączone za pośrednictwem różnych mostków. Mój opis dokładnie nie oddaje szczegółów, znacznie lepiej będzie pogrzebać w necie, gdzie jest masa zdjęć z MSC World Europa, które lepiej zobrazują to o czym piszę.
 Relacje PM off
3 ludzi lubi ten post.

#27 PostWysłany: 20 Wrz 2023 20:42 

Loty: 116
Kilometry: 151 005
srebrny
Dzięki, sam opis bardzo dokladny, wygooglowałam do tego zdjęcie i juz rozumiem ;)

Czekam zatem z niecierpliwoscią na relację, bo rzeczywiście zapowiada się ciekawe doswiadczenie ;)

*Karpik też jest kobietą, powtarzam, Karpik też jest kobietą* ;)
 Relacje PM off  

#28 PostWysłany: 20 Wrz 2023 20:44 

srebrny
Ogólnie konstrukcja juz dość stara. Klasa "oasis of the sea" juz to dawno wprowadziła Ciekawe czy kabiny z widokiem na sąsiada są tak samo płatne jak te z widokiem na zewnątrz

Wyslane z telefonu przez Tapatalka
 Relacje PM off  

#29 PostWysłany: 21 Wrz 2023 10:32 

@brzemia
I owszem Oasis Class to stara konstrukcja z początków wieku. MSC World Europa (wkrótce World America) to konstrukcja najnowsza, która od Oasis Class przejęła tylko ideę kształtu Y natomiast reszta konstrukcji jest znacznie nowocześniejsza wręcz nowatorska (chociażby odwrócony dziób), aczkolwiek czerpiąca rozwiązania z innych jednostek. Co do kabin "z widokiem na sąsiada" to osobiście przekonam się jak jest. Uspokajam cena jest niższa niż z widokiem na morze, Ale.... balkon z widokiem na morze to ma każdy z ponad tysiąca pływających statków, a balkon z widokiem na sąsiada ma (na dzisiaj) tylko sześć statków. Czasem warto sprawdzić. Nie wiem dlaczego ale mnie to cieszy.
Pozdrawiam
 Relacje PM off
futro lubi ten post.

#30 PostWysłany: 21 Wrz 2023 10:38 

srebrny
Mnie osobiście nie, ale nigdy nie zachwycałem się patodeweloperką i mieszkaniami balkon w balkon.
Z drugiej strony taka kabina chyba lepsza niz wewnętrzna.

Wydaje mi się ze piszemy w złym temacie ;)

Wyslane z telefonu przez Tapatalka
 Relacje PM off  

[ 30 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1, 2

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1 godzina (czas letni)

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: CommonCrawl [Bot] oraz 0 gości