Akceptuję i chcę ukryć komunikat Fly4free.pl korzysta z technologii, takich jak pliki cookies, do zbierania i przetwarzania danych osobowych w celu automatycznego personalizowania treści i reklam oraz analizowania ruchu na stronie. Technologię tę wykorzystują również nasi partnerzy. Szczegółowe informacje dotyczące plików cookies oraz zasad przetwarzania danych osobowych znajdują się w Polityce prywatności. Zapoznaj się z tymi informacjami przed korzystaniem z Fly4free.pl. Jeżeli nie wyrażasz zgody, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim komputerze, powinieneś zmienić ustawienia swojej przeglądarki internetowej.

[ 284 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1 ... 11, 12, 13, 14, 15
Autor Wiadomość
 Temat postu: Re: SAS Eurobonus
#281 PostWysłany: 11 Sty 2025 08:31 
Awatar użytkownika

platynowy
@tropikey Abstrahując od zawiłości EBG ST EP itp... I tak wiejdziecie w TFS na...PP/LK - jedna salonka dla wszystkich Sala Montana Roja.
https://www.aena.es/en/tenerife-sur/vip ... ounge.html
 Relacje PM off
tropikey lubi ten post.

#282 PostWysłany: 11 Sty 2025 08:42 

HON fly4free
Btw w WAW SK obecnie daje wstęp do Fantazji przed swoimi rejsami dla EBG+
 Relacje PM off
tropikey lubi ten post.

#283 PostWysłany: 11 Sty 2025 08:50 
Awatar użytkownika

platynowy
już chyba wiem, o co chodzi - umknęło mojej uwadze, że gdy się wyszuka dane lotnisko w ST lounge finder, to na samym dole w opisie danego saloniku jest dopisek: "Lounge access for international First or Business Class ticket holders or SkyTeam Elite Plus Frequent Flyers traveling on an international flight operated by the following airlines (* exceptions may apply):" i wtedy są wymienione linie. Oczywiście, anie w GDN, ani w TFS SAS-u nie ma :(

EDIT: Inna sprawa - to a propos tego, co wyżej napisał @marek2011 - że w szczegółach saloników WAW też nie ma SAS, więc te informacje w ST lounge finder nie zawsze są aktualne (więc kto wie, może i w TFS nie są).
 Relacje PM off  

#284 PostWysłany: 11 Sty 2025 20:56 
Awatar użytkownika

niebieski
Na stronie SAS, pod linkiem, który podałem, Warszawa jest wymieniona. To jest umowa SAS z salonikiem, a nie SkyTeam, więc na SkyTeam nie będziesz miał informacji. Tak samo GDN ma umowę z KLM, ale nie ze SkyTeam. Więc ponowie - mając status SkyTeam i lecąc SASem nie wejdziesz.
Po prostu salonik w GDN nie daje wstępu dla sojuszu, tylko dla konkretnych linii, z którymi ma podpisane umowy. Dla takich saloników najlepiej mieć PP czy podobne, wtedy nie trzeba główkować ;-)

To co patrzyłeś, że 750 saloników sojuszu, to ja czytam, że mając status wejdziesz do różnych saloników na świecie, innych linii lotniczych, jeśli będziesz leciał ich liniami, które należą do sojuszu.

Przy wylocie o 6tej, wbijasz do saloniku o 5 przy otwarciu (potrafi być mała kolejka, bo kilka samolotów rano startuje o podobnych godzinach), boarding jest ok 5:35-40. Spokojnie wystarczy czasu na poranną kawkę i kanapkę czy inny jogurt.
tropikey lubi ten post.
tropikey uważa post za pomocny.

[ 284 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1 ... 11, 12, 13, 14, 15

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1 godzina

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: CommonCrawl [Bot] oraz 1 gość