Akceptuję i chcę ukryć komunikat Fly4free.pl korzysta z technologii, takich jak pliki cookies, do zbierania i przetwarzania danych osobowych w celu automatycznego personalizowania treści i reklam oraz analizowania ruchu na stronie. Technologię tę wykorzystują również nasi partnerzy. Szczegółowe informacje dotyczące plików cookies oraz zasad przetwarzania danych osobowych znajdują się w Polityce prywatności. Zapoznaj się z tymi informacjami przed korzystaniem z Fly4free.pl. Jeżeli nie wyrażasz zgody, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim komputerze, powinieneś zmienić ustawienia swojej przeglądarki internetowej.

Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 15 posty(ów) ] 
Autor Wiadomość
#1 PostWysłany: 11 Lis 2014 23:51 

Jak jest z bezpieczeństwem w metrze późnym wieczorem?
 Profil Relacje PM off  

City break w Salonikach 🏛️🌞 Odkryj grecki klimat na wiosnę za 719 PLN City break w Salonikach 🏛️🌞 Odkryj grecki klimat na wiosnę za 719 PLN
Weekend w Mediolanie za 375 PLN 😍 Loty (sobota-niedziela) i hotel 😎 Weekend w Mediolanie za 375 PLN 😍 Loty (sobota-niedziela) i hotel 😎
#2 PostWysłany: 11 Lis 2014 23:59 

Loty: 58
Kilometry: 82 655
W Paryżu jeździłem po północy metrem i nie czułem żadnego zagrożenia. Podczas imprez plenerowych w okolicy Hotel de Ville i Republique też był spokój.
 Profil Relacje PM off  

#3 PostWysłany: 12 Lis 2014 00:08 
Awatar użytkownika

Loty: 329
Kilometry: 638 942
niebieski
Jeździłem w Paryżu w nocy, ale z tym poczuciem bezpieczeństwa to bym nie przesadzał. Pełno bezdomnych spiących na dojściu na perony,a że metrem w ogole we Francji z tego co sie dowiedziałem od mieszkanców jezdzi klasa niższa, więc nigdy tam super przyjemnie nie jest. Ja podróżowałem bez żadnych przygód, ale np. darowałbym sobie przesadne jezdzenie nocą.

#4 PostWysłany: 12 Lis 2014 00:17 
Awatar użytkownika

Loty: 721
Kilometry: 1 173 878
srebrny
Robaku napisał(a):
Jeździłem w Paryżu w nocy, ale z tym poczuciem bezpieczeństwa to bym nie przesadzał. Pełno bezdomnych spiących na dojściu na perony,a że metrem w ogole we Francji z tego co sie dowiedziałem od mieszkanców jezdzi klasa niższa, więc nigdy tam super przyjemnie nie jest. Ja podróżowałem bez żadnych przygód, ale np. darowałbym sobie przesadne jezdzenie nocą.

Pewnie arystokracja merem nie jeździ, ale jakieś 80% Paryżan chyba tak, przynajmniej od czasu do czasu. Samochodem- wyjątkowo niedogodnie poruszać się po tym mieście. Rowerem- no nie każdy.
Nieprzyjemnie w nocy może czasem być, ale jeździ dużo osób, ja także czułem się bezpiecznie i polecam.
 Profil Relacje PM off  

#5 PostWysłany: 12 Lis 2014 00:26 
Site Admin

Może nie być za przyjemnie, sporo bezdomnych i różnych dziwnych indywiduów, ale to jedynie wrażenia estetyczne, jest bezpiecznie, nikt nie zaczepił mnie nigdy (a ze względu na rodzinę bywam często). Metrem jeździć bym się nie obawiał, RERem do podmiejskich lokalizacji już tak.

#6 PostWysłany: 15 Lis 2014 14:06 

dzięki,
czyli tak jak wszędzie w dużych aglomeracjach ... Londyn mógł także dawać mniejsze poczucie bezpieczeństwa ... Trzeba po prostu nie przesadzać tak jak wszędzie pewnie ...
 Profil Relacje PM off  

#7 PostWysłany: 29 Lis 2014 18:39 
Awatar użytkownika

Loty: 17
Kilometry: 19 476
W paryskim metrze jak i pewnie w innych metrach na świecie nawet w dzien można trafić na dziwnych ludzi. Niestety ja ze znajomą trafiłam na grupę Rumunów którzy jeżdżą całe dnie metrem i czyhają na zagubionych turystów w nowym mieście. Nawet mają swój sposób na odwrócenie uwagi. Mnie i moją znajomą zaczęli łapać za rękę gdy trzymałyśmy się rurki i żadne słowa uwagi po ang nie docierały do nich, nawet gdy zabierało się rękę to znów tak robili gdy się ją położyło. Okazało się, że po wyjściu z metra ukradli znajomej portfel. Na policji powiedzieli,że to się bardzo często zdarza i trzeba uważać, a takich zgłoszeń mają bardzo dużo w ciągu dnia.
 Profil Relacje PM off  

#8 PostWysłany: 29 Lis 2014 19:33 
Awatar użytkownika

Loty: 32
Kilometry: 46 097
niebieski
Ja nie zauważyłam żadnej różnicy między jazdą w dzień a w nocy. A mieszkałam pod Paryżem, więc metrem nie poruszałam się tylko po centrum.

Moje podróże: https://podroze-podroze-podroze.blogspot.com
 Profil Relacje PM off  

#9 PostWysłany: 30 Lis 2014 11:20 
Awatar użytkownika

Loty: 169
Kilometry: 241 913
niebieski
Eryk napisał(a):
nie wiem co niektórzy mają do "inaczej wyglądających", bezdomnych i innych
dla mnie to klimat, skuteczne przemieszczanie się, możliwość uczestniczenia w prawdziwym życiu miasta...
a że są kieszonkowcy? a gdzie ich nie ma? ktoś nagabuje? tak trudno się przesiąść, przejść do innego wagonu?

jeśli to wszystko komuś przeszkadza to są taksówki, limuzyny albo np. wreszcie samochody z wypożyczalni
...aaaaa zapomniałbym... w Paryżu są jeszcze genialne rowery, ale w zimie chyba słabo :mrgreen:

To chyba nie o to chodzi. W miastach są odpowiednie służby utrzymywane z podatków mieszkańców, żebym mógł się czuć swobodnie/bezpiecznie. Idąc twoim tokiem rozumowania, jeśli sąsiad codziennie robi imprezy za ścianą, trzeba się wyprowadzić (bo to taki studencki klimat, prawdziwe życie)?
 Profil Relacje PM off  

#10 PostWysłany: 30 Lis 2014 18:52 
Awatar użytkownika

Loty: 169
Kilometry: 241 913
niebieski
Eryk napisał(a):
czym innym jest mieć głośnego sąsiada, a czym innym korzystać z ogólnodostępnego metra...
Sa oczywiście tacy, którzy bedą marudzili jadąc z osobami innego koloru, wyznania, zapachu, wieku, poglądów itd.
Czy uważasz zatem, ze należy dla każdej frakcji wybudować osobne linie metra? :mrgreen:

Absolutnie mi nie będą przeszkadzały osoby innego wyznania, wieku, koloru. Zapachu - może trochę. Ale nagabywania nie znoszę.
 Profil Relacje PM off  

#11 PostWysłany: 22 Kwi 2015 10:18 

Loty: 180
Kilometry: 442 576
Tak z ciut innej beczki... czy metro w Paryżu jeździ całą dobę?
 Profil Relacje PM off  

#12 PostWysłany: 22 Kwi 2015 10:23 
Awatar użytkownika

Loty: 654
Kilometry: 841 839
niebieski
@patriot
Nie, metro w dni powszednie jeździ do ok. 1 w nocy, natomiast w weekendy do ok. 2 w nocy.

#13 PostWysłany: 22 Kwi 2015 12:30 

Loty: 180
Kilometry: 442 576
Ok, dzięki, po godz. 21 przylatuję do Beauavis, mam nadzieję, że zdążę na metro, żeby dostać się do hotelu:)
 Profil Relacje PM off  

#14 PostWysłany: 22 Kwi 2015 18:22 
Redaktor F4F

Loty: 39
Kilometry: 33 222
Jeżeli nie będziesz zwiedzać po drodze Beauvais to spokojnie zdążysz.
 Profil Relacje PM off  

#15 PostWysłany: 22 Kwi 2015 19:10 

srebrny
patriot napisał(a):
Ok, dzięki, po godz. 21 przylatuję do Beauavis, mam nadzieję, że zdążę na metro, żeby dostać się do hotelu:)

Nie uwierzycie, ale komunikacja miejska nie składa się wyłącznie z metra.
 Profil Relacje PM off  

Wyświetl posty z poprzednich:  Sortuj według  
Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 15 posty(ów) ] 

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1 godzina (czas letni)

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 1 gość