Akceptuję i chcę ukryć komunikat Fly4free.pl korzysta z technologii, takich jak pliki cookies, do zbierania i przetwarzania danych osobowych w celu automatycznego personalizowania treści i reklam oraz analizowania ruchu na stronie. Technologię tę wykorzystują również nasi partnerzy. Szczegółowe informacje dotyczące plików cookies oraz zasad przetwarzania danych osobowych znajdują się w Polityce prywatności. Zapoznaj się z tymi informacjami przed korzystaniem z Fly4free.pl. Jeżeli nie wyrażasz zgody, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim komputerze, powinieneś zmienić ustawienia swojej przeglądarki internetowej.

[ 424 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1 ... 17, 18, 19, 20, 21, 22  Następna
Autor Wiadomość
#381 PostWysłany: 26 Sty 2024 09:08 

srebrny
Tak, ja płaciłem zaliczkę przez Paypal
 Relacje PM off  

#382 PostWysłany: 26 Sty 2024 10:16 

Loty: 251
Kilometry: 546 889
xyrxis napisał(a):
lookaas napisał(a):
Sama jazda po Maderze wyjątkowo nudna.

No to byliśmy na różnych Maderach. Wystarczy nie wybierać głównych dróg i można się poczuć jak na torze gokartowym a przy okazji zachwycać widokami przy każdym zakręcie.

Przemieszczałem się również takimi drogami przecinającymi wyspę.Rzeczywiście zakręt za zakrętem,widoki nieprzekonywujące(zależy zresztą kto co lubi)ze względu na duże zalesienie.A same tunele których jest na Maderze bez liku,zdecydowanie ułatwiają komunikację na wyspie ale bez wątpienia ograniczają możliwości podziwiania wyspy z za szyb samochodu.Oczywiście że pomiędzy tunelami bywają zjazdy na dróżki biegnące w góry bądź w pobliskie plaże i zatoczki.Dojedzie się prawie wszędzie.Co zresztą ująłem że auto na Maderze raczej konieczne.
 Relacje PM off  

#383 PostWysłany: 27 Sty 2024 17:40 
Awatar użytkownika

Czy ktoś może korzystał i ma jakieś doświadczenia z wypożyczalnią CASSIANO'S RENT A CAR?
 Relacje PM off  

#384 PostWysłany: 30 Sty 2024 10:50 
Awatar użytkownika

Loty: 317
Kilometry: 366 814
srebrny
@irys

Bierz RentX
 Relacje PM off  

#385 PostWysłany: 30 Sty 2024 20:00 
Awatar użytkownika

@Martinuss, dzięki za rekomendację ale skuszę się jednak na CASSIANO'S, cenowo bezkonkurencyjni, auto automat, depozyt chyba najniższy na Maderze a ubezpieczenie... będzie swoje ;)

Nie posiadasz wymaganych uprawnień, by zobaczyć pliki załączone do tej wiadomości.
 Relacje PM off  

#386 PostWysłany: 12 Lut 2024 21:30 

Loty: 76
Kilometry: 141 825
Zdecydowanie polecam RentX. Chyba najlepsza wypożyczalnia z jaką miałem kiedykolwiek styczność.
Biuro mieści się w Machico: https://maps.app.goo.gl/mwVMT8oew1npgEX57 Transport busem z lotniska jest szybki i rzecz jasna bezpłatny. Istotne jest natomiast, aby jako miejsce odbioru wybrać "Machico-Airport", a nie "Funchal".

Dostałem auto o przebiegu 16 000 km w automacie i zdecydowanie zachęcam do dołożenia do automatycznej skrzyni biegów.
 Relacje PM off  

#387 PostWysłany: 15 Lut 2024 12:36 

Polecam 7m via discovercars.

Wypożyczałem w styczniu przez discovercars i brałem ubezpieczenie SCDW z poziomu discovercars. Auto do odbioru przy lotnisku (lało strasznie, gość z wypożyczalni wrzucił do środka dokument i polecił zrobić zdjęcia i/lub filmik). Oczywiście zapomniałem zrobić zdjęcia w środku i spisać uszkodzenia (była mała dziurka na siedzeniu pasażera i oberwany jeden zatrzask przy osłonce przeciwsłonecznej - ale okazało się to niepotrzebne). Dostałem najbardziej obitą i porysowaną Pandę jaką mieli w wypożyczalni, chyba dlatego, że zapłaciłem 7€/dzień, ale dawała radę wjechać pod każdą górę :-)

Opłata za auto zapłacona debetówką, depozyt tylko z kredytówki - czyli standard.

Przy oddaniu gość tylko obejrzał auto z zewnątrz (wcześniej ładnie je umyłem) i skasował depozyt. Potem nas nawet odwiózł pod terminal - bardzo miło z jego strony. Używałem karty kredytowej Santander i przy oddaniu auta, po skasowaniu depozytu na terminalu zniknął z rachunku kredytówki w czasie poniżej kilku minut.

Hint: uważajcie przy autoryzacji przy wypożyczeniu auta, bo terminal nachalnie proponuje przeliczenie przez DCC i trzeba 2x klikać nie, żeby nie zostać oskubanym.
 Relacje PM off  

#388 PostWysłany: 15 Lut 2024 16:47 
Awatar użytkownika

Loty: 231
Kilometry: 475 179
platynowy
W centauro jest obecnie fajna promocja do -30% na wypozyczenie auta natomiast w moim terminie mają tylko slabe klasy w ofercie z grupy C (Citroen C4, Fiat Tipo, Kia Ceed, Ford Puma) i E2 (Seat Arona, Kia Stonic, Hyundai Kona) silniki 1.0-1.4 100-130KM. Naczytalem sie ze na Maderze jest sporo górek i na niektore ciezko wjechac bez porzadnego auta, a w samochodzie bedzie komplet paxow. Testowal ktos podobne auta w podobnej konfiguracji i chcialby sie wypowiedziec czy da rade cos zobaczyc z takim setupem czy lepiej szukac czegos lepszego :)?
 Relacje PM off  

#389 PostWysłany: 18 Lut 2024 13:55 

niebieski
W FunchalDrive Rent a car mają dużo terminów po ok 8 euro za dzień - za podstawowe auto typu mini: Mitsubishi Space Star / Panda.

Opinie w Google Maps niby 4,0 z 600 sztuk, ale dużo jednak negatywnych. Na discovercars mają 6,6/10 pkt
 Relacje PM off  

#390 PostWysłany: 20 Lut 2024 23:20 
Awatar użytkownika

Loty: 37
Kilometry: 65 933
Po styczniowej wizycie na Maderze z całego serca mogę polecić Funchal Easy Rent a Car. Pierwszy raz w życiu pożyczałam auto, w dodatku maderskie drogi mnie przerażały, ale się odważyłam. Dostałam półroczną , lekko przytarą z tyłu skodę fabię w automacie - zgodnie z życzeniem (z wyjątkiem przytarcia ;-) ). Zamawiałam dzień wcześniej na stronie. Można pewnie taniej. Ja zapłaciłam 312 euro za 4 doby. 1/4 baku, która miała być przy oddaniu też. Auto podstawione przez przesympatycznego człowieka, który mi wszystko wyjaśnił pod hotelem, o wyszystko mogłam dopytać. Ubezpiecznie pełne, przytarcia mnie nie interesowały. Problem byłby gdybym zjechała z drogi publicznej na jakieś wertepy, spowodowała wypadek z mojej winy lub wsiadła po pijaku.
Oddanie bez mojego udziału tzn. kluczyki zostawiłam w recepcji hotelu a auto na parkingu. Obsługiwał mnie Alex podstawiając auto pod hotel. Gorąco polecam.
 Relacje PM off  

#391 PostWysłany: 21 Lut 2024 07:33 

srebrny
Można dużo taniej.
W Europcar korzystając z ich kodów zniżkowych w lutym tydzień można było mieć za 144 EUR (auto klasy Peugeot 208) z excess 950 EUR. Obniżając excess do 300 EUR koszt wynosił 230 EUR za tydzień, a do zera 292 EUR, więc nadal mniej niż Ty zapłaciłaś za 4 dni.
Dodatkowo z uwagi na status dostałem upgrade do Renault Captur, całkiem nowy z 11k przebiegu.
Dużą zaletą jest to, że biuro jest na lotnisku, więc nie traci się czasu na shuttle bus w jedną czy drugą stronę.
Zwrot w nocy bezproblemowy, kluczyki wrzuca się do skrzynki na parkingu, a rano zaraz po otwarciu ich biura przychodzi na maila raport z podsumowaniem stanu auta. Depozyt zwrócony na drugi dzień.
Ja mogę bardzo polecić, wszystko bezproblemowe, a cena za wyjątkiem Centauro (też z kodami) nigdzie nie była niższa, ale Centauro niestety nie umożliwiało zwrotu o 3 w nocy + nie miało biura na lotnisku, a w nocy każda minuta na nieco dłuższy sen jest bezcenna. ;)
 Relacje PM off
2 ludzi lubi ten post.

#392 PostWysłany: 21 Lut 2024 09:19 

niebieski
tunczaj napisał(a):
W centauro jest obecnie fajna promocja do -30% na wypozyczenie auta natomiast w moim terminie mają tylko slabe klasy w ofercie z grupy C (Citroen C4, Fiat Tipo, Kia Ceed, Ford Puma) i E2 (Seat Arona, Kia Stonic, Hyundai Kona) silniki 1.0-1.4 100-130KM. Naczytalem sie ze na Maderze jest sporo górek i na niektore ciezko wjechac bez porzadnego auta, a w samochodzie bedzie komplet paxow. Testowal ktos podobne auta w podobnej konfiguracji i chcialby sie wypowiedziec czy da rade cos zobaczyc z takim setupem czy lepiej szukac czegos lepszego :)?

Kol. @tunczaj
120-130 KM da radę nawet przy 4 paxach. Bardziej martwilbym sie o klocki hamulcowe przy zjezdzie, zwlaszcza w bardziej sfatygowanych autach...
 Relacje PM off
tunczaj lubi ten post.

#393 PostWysłany: 21 Lut 2024 09:40 

niebieski
Właśnie jestem. Mialem dla 3 doroslych Toyotę Aigo z Flamingo Rent aCar, 2 lata, 58000 przebiegu.
Moim zdaniem problemem nie są długie podjazdy i zjazdy w interiorze, ale szereg trudnych punktow w miejscowościach, gdzie bardzo stroma wg naszych standardów ulica kończy się (caly czas na stromiźnie) rondem, albo znakiem STOP i wyjazdem na drogę z pierwszeństwem.
Jak jeszcze spotka się w kolejce kilka aut, to jest stres i łatwo o spalenie sprzęgła.
Moje auto mimo młodego wieku i przy znacznym przebiegu mialo sprzęgło już dobite i śmierdziało już przy każdym wrzuceniu wstecznego lub normalnym nawet ruszaniu.

Co do zjazdów to fakt bywają długie i strome - na drodze do Paul do Mar auto przy wrzuceniu 2. i bez gazu i tak rozpędziło się do 70 km/h.
 Relacje PM off  

#394 PostWysłany: 21 Lut 2024 10:30 

srebrny
@tunczaj
Mój pożyczony Renault Captur miał 118 KM i spokojnie dał radę podjeżdzać na dwójce nawet na najbardziej strome podjazdy w Funchal przy 4 osobach w aucie. W interiorze z reguły nachylenia są nieco mniejsze, maksymalnie widziałem chyba 18%.
Natomiast mimo niskiego przebiegu klocki mocno śmierdziały po dłuższych zjazdach, raz nawet nieco się zadymiły, więc tu też trzeba uważać jak pisze @flus.
I tak jak pisze @Tomasz101 często po ostrym zjeździe, czy np. zaraz na końcu tunelu znajdują się ronda, więc trzeba zwracać uwagę na znaki i odpowiednio dostosować prędkość zjazdu.
 Relacje PM off
2 ludzi lubi ten post.

#395 PostWysłany: 21 Lut 2024 12:26 

Loty: 27
Kilometry: 67 095
@Tomasz101 i jak Flamingo, spoko? Bo to chyba bedzie moj wybór?
 Relacje PM off  

#396 PostWysłany: 21 Lut 2024 23:19 

niebieski
@anulagadula

Sama procedura odbioru auta na lotnisku super - wychodzimy, czeka gość z tabliczką Flamingo idziemy 50 m dalej do auta i za 10 minut odjechaliśmy - poszlo szybko bo wcześniej wysłałem im skany ID i prawa jazdy.
Płatność kartą dowolną albo gotówką - wg wyboru klienta.
Pełne ubezpieczenie poza kołami w cenie, mimo to uczciwie zaznaczone uszkodzenia.
Trzeba mieć smartfon bo nie dostajesz żadnych papierów, a tylko dokumenty wypożyczenia do okazania ewentualnie Policji na majla.

Zwrot jeszcze lepszy - oddawałem po tygodniu w hotelu w Funchal - zostawiłem kluczyki w recepcji i ktoś z wypożyczalni odebrał je sobie z parkingu hotelowego.

Stan techniczy auta jak wyżej - niecałe dwa lata, ale przejechane 58000 i to było widać po oponach i czuć po upalonym sprzęgle.

Wziąłbym od nich jeszcze raz choć jeżdzenie po Maderze po miejscowościach wywołuje nieporównywalnie więcej stresu niż jakiekolwiek inne miejsce gdzie brałem auto, w tym wszystkie Kanary, Sycylia, Kalabria, Lazurowe Wybrzeże, Grecja kontynentalna czy Korfu.
 Relacje PM off
anulagadula lubi ten post.
anulagadula uważa post za pomocny.

#397 PostWysłany: 22 Lut 2024 12:29 
Awatar użytkownika

Loty: 807
Kilometry: 1 954 890
niebieski
jasamek napisał(a):
Zdecydowanie polecam RentX. Chyba najlepsza wypożyczalnia z jaką miałem kiedykolwiek styczność.
Biuro mieści się w Machico: https://maps.app.goo.gl/mwVMT8oew1npgEX57 Transport busem z lotniska jest szybki i rzecz jasna bezpłatny. Istotne jest natomiast, aby jako miejsce odbioru wybrać "Machico-Airport", a nie "Funchal".

Dostałem auto o przebiegu 16 000 km w automacie i zdecydowanie zachęcam do dołożenia do automatycznej skrzyni biegów.

Potwierdzam, bardzo dobre doświadczenie. Samochód z automatyczną skrzynią w podobnej cenie do manuala. Miła obsługa, poczęstunek ciasteczkami w oczekiwaniu na podpisanie umowy dla moich współtowarzyszy. Nawet odbiór z punktu w pobliżu lotniska który wskazaliśmy na mapie. Brak zastrzeżeń i nikt nie chciał widzieć naszych kart kredytowych.

#398 PostWysłany: 16 Mar 2024 19:07 
Awatar użytkownika

irys napisał(a):
Czy ktoś może korzystał i ma jakieś doświadczenia z wypożyczalnią CASSIANO'S RENT A CAR?

Po skorzystaniu sam odpowiem na swoje pytanie ;)

Wypożyczalnia powiedziałbym jak każda inna. Głównym czynnikiem, który mnie tam przyciągnął była cena, za Toyotę w automacie z przebiegiem ok. 22000 km. zapłaciłem 72 EUR za 7 dni bez dodatkowego ubezpieczenia, generalnie wszystko zgodnie z warunkami rezerwacji.
Odbiór bardzo, bardzo sprawny, pan wydający auto zachęcił mnie do zrobienia zdjęć co i tak bym zrobił, przy zdaniu dosyć dokładne oględziny ale nie było czepiania się o coś czego nie byłoby wcześniej. Ciekawostką jak dla mnie była umowa elektroniczna, która po podpisaniu na terminalu przyszła na mejla. Blokada 1000 EUR + 80 EUR za paliowo zwolnione prawie natychmiast. Ogólnie spokojnie mogę polecić:)
 Relacje PM off
Kashpir lubi ten post.

#399 PostWysłany: 19 Mar 2024 08:51 
Awatar użytkownika

srebrny
Tomasz101 napisał(a):
Właśnie jestem. Mialem dla 3 doroslych Toyotę Aigo z Flamingo Rent aCar, 2 lata, 58000 przebiegu.
Moim zdaniem problemem nie są długie podjazdy i zjazdy w interiorze, ale szereg trudnych punktow w miejscowościach, gdzie bardzo stroma wg naszych standardów ulica kończy się (caly czas na stromiźnie) rondem, albo znakiem STOP i wyjazdem na drogę z pierwszeństwem.
Jak jeszcze spotka się w kolejce kilka aut, to jest stres i łatwo o spalenie sprzęgła.
Moje auto mimo młodego wieku i przy znacznym przebiegu mialo sprzęgło już dobite i śmierdziało już przy każdym wrzuceniu wstecznego lub normalnym nawet ruszaniu.

Dlatego warto zwrócić uwagę, czy auto ma wspomaganie ruszania pod górkę. My braliśmy z polecanego tu http://www.funchaleasy.com gdzie podstawowy Nissan Micra ma takie wspomaganie. Mają tam tylko nowsze modele, a nie stare trupy. We dwie osoby spokojnie podjechaliśmy Micrą pod największe stromizny, chociaż czasami trzeba było na jedynce. Start od zera na stromym skrzyżowaniu nie był żadnym problemem ze wspomaganiem ruszania. Przy 4 osobach raczej bym już brał coś mocniejszego ok.100 KM. Nie mają swojego biura na lotnisku ale czeka gość z tabliczką i załatwia w 10 minut wszystkie formalności na krzesełku i nie trzeba nigdzie jechać busikiem. Gość ma terminal płatniczy ze sobą i można normalnie zapłacić dowolną kartą lub gotówką. Oferują chyba tylko opcję SCDW (Full Insurance, No Deposit) co akurat na Maderze jest najlepszą opcją jak ktoś nie ma zewnętrznego ubezpieczenia. Cenowo nie jest może najtaniej ale z dużym wyprzedzeniem do zaakceptowania poza głównym sezonem letnim. Na marzec za tydzień wyszło 290 euro. Przy rezerwacji nie trzeba wpłacać żadnej zaliczki co też jest wygodne i daje elastyczność. Można sobie zarezerwować z wyprzedzeniem i ewentualnie później anulować jak będzie gdzieś jakaś okazyjna oferta.
 Relacje PM off
Kashpir lubi ten post.

#400 PostWysłany: 23 Maj 2024 20:38 

Hej, widze, że duże róznice sa w cenie między okresem zimowym a letnim. Teraz minimalny koszt auta to jest 40-55 euro za dobę. Niby Czerwiec to nie jest jeszcze pełny sezon turystyczny ale kazda z wypożyczalni praktycznie ma to samo
 Relacje PM off  

[ 424 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1 ... 17, 18, 19, 20, 21, 22  Następna

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1 godzina

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: CommonCrawl [Bot] oraz 6 gości