Akceptuję i chcę ukryć komunikat Fly4free.pl korzysta z technologii, takich jak pliki cookies, do zbierania i przetwarzania danych osobowych w celu automatycznego personalizowania treści i reklam oraz analizowania ruchu na stronie. Technologię tę wykorzystują również nasi partnerzy. Szczegółowe informacje dotyczące plików cookies oraz zasad przetwarzania danych osobowych znajdują się w Polityce prywatności. Zapoznaj się z tymi informacjami przed korzystaniem z Fly4free.pl. Jeżeli nie wyrażasz zgody, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim komputerze, powinieneś zmienić ustawienia swojej przeglądarki internetowej.

Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 78 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1, 2, 3, 4  Następna
Autor Wiadomość
#41 PostWysłany: 19 Wrz 2013 13:24 

niebieski
sawiet napisał(a):
@sebjag wielkie dzieki!

Ktos sie orientuje co mozna zrobic z bagazem na te kilka godzin, zeby nie targac ze soba? Przechowalnia na lotnisku z jakiegos powodu jest nieczynna :(

Na dworcu kolejowym w barze podobno można zostawiać bagaże. Aczkolwiek osobiście nie sprawdzałem tego. Druga opcja to w porcie. Też chyba jakoś nieoficjalnie.
 Profil Relacje PM off  

City break w Barcelonie 🏙️ Loty i 3 noce w hotelu za 909 PLN 🇪🇸 City break w Barcelonie 🏙️ Loty i 3 noce w hotelu za 909 PLN 🇪🇸
Czerwcowy urlop w Grecji 🇬🇷 Hotel z wyżywieniem na Tasos za 2419 PLN 😎 Czerwcowy urlop w Grecji 🇬🇷 Hotel z wyżywieniem na Tasos za 2419 PLN 😎
#42 PostWysłany: 19 Wrz 2013 13:39 

Loty: 86
Kilometry: 126 541
sebjag napisał(a):
sawiet napisał(a):
@sebjag wielkie dzieki!

Ktos sie orientuje co mozna zrobic z bagazem na te kilka godzin, zeby nie targac ze soba? Przechowalnia na lotnisku z jakiegos powodu jest nieczynna :(

Na dworcu kolejowym w barze podobno można zostawiać bagaże. Aczkolwiek osobiście nie sprawdzałem tego. Druga opcja to w porcie. Też chyba jakoś nieoficjalnie.

Wlasnie o przechowalni w porcie slyszalem od pracownika lotniska. To jednak troche wydluzy czas dostania sie na Erice, no ale cos za cos...

#43 PostWysłany: 19 Wrz 2013 14:13 

niebieski
Możesz kupić sobie kartę http://card.trapaniwelcome.it/
Koszt 12EUR i masz przez 3dni autobusy miejskie za darmo. W cenie kolejka do Erice i zniżka na wodoloty.
Oprócz tego inne zniżki.
 Profil Relacje PM off  

#44 PostWysłany: 19 Wrz 2013 22:02 

Niestety mamy już zarezerwowany nocleg w San Vito.
Wygląda na to, że wypożyczymy auto, wychodzi taniej niż przewóz osób i następnego dnia zwrócimy w Trapani, przy okazji obejrzymy miasto :) Moje pytanie: skąd odjeżdżają autobusy AST z Trapani do San Vito? Do której godziny jeżdżą w dzień powszedni? Niestety wyszukiwarka AST nie działa :(
 Profil Relacje PM off  

#45 PostWysłany: 20 Wrz 2013 07:34 

niebieski
Tu masz mapkę
http://www.jedziemynasycylie.pl/images/ ... rapani.pdf
Niżej masz rozkład. Wyszukiwarka czasem pada.
 Profil Relacje PM off
Raphael uważa post za pomocny.

#46 PostWysłany: 06 Mar 2014 09:40 

niebieski
Gdzie mozna kupić kartę trapaniwelcome ? Czy w okolicy portu w Trapani jest informacja turystyczna?
 Profil Relacje PM off  

#47 PostWysłany: 06 Mar 2014 12:35 

niebieski
Na przeciwko portu jest informacja. Są drogowskazy do niej prowadzące. Dokładnie jak wyjdziesz z bramy przy terminalu z którego odlatują duże promy.
 Profil Relacje PM off  

#48 PostWysłany: 12 Wrz 2014 18:31 
Awatar użytkownika

niebieski
sebjag napisał(a):
Możesz kupić sobie kartę http://card.trapaniwelcome.it/
Koszt 12EUR i masz przez 3dni autobusy miejskie za darmo. W cenie kolejka do Erice i zniżka na wodoloty.
Oprócz tego inne zniżki.

Hej. Czy ta karta jest ważna również na AST z lotniska do centrum?
 Profil Relacje PM off  

#49 PostWysłany: 27 Paź 2014 12:31 

niebieski
Z dużym opóźnieniem ale może jeszcze się przyda.
Karta pozwala jeździć 3 dni komunikacją miejską po Trapani. Więc transferu na lotnisko nie obejmuje.
Tu lista zniżek:
http://card.trapaniwelcome.it/convenzioni.html
 Profil Relacje PM off  

#50 PostWysłany: 22 Kwi 2015 20:55 

Hej,

takie pytanie mam :) musze dostać się z lotniska w Trapani do San Vito lo Capo, na moje nieszczeście ląduje o 23:30 kiedy wszystkie autobusy (z tego co sprawdziłam) mówią NIE! opcja transferu jest strasznie droga - 80 euro za 40km to jak dla mnie przegięcie... macie jakiś pomysł? w grę wchodzi wypożyczenie auta, tylko zastanawiam się czy podnajdę się po nocy w nieznanym mieście, na nieznanej mi trasie - wiecie jak ona wygląda? płaska, szeroka? czy raczej pokręcona i nie polecacie eksperymentować pierwszy raz po ciemku? :)

Będę wdzięczna za odp :)
 Profil Relacje PM off  

#51 PostWysłany: 22 Kwi 2015 21:04 
Awatar użytkownika

niebieski
Raczej wąska i pokręcona szczególnie w okolicy San Vito. Całą drogę możesz sobie zobaczyć na mapach google ludzikiem i sama ocenić swoje możliwości.

#52 PostWysłany: 22 Kwi 2015 21:36 

niebieski
Nocleg na kempingu z Eurocamp ?
 Profil Relacje PM off  

#53 PostWysłany: 22 Kwi 2015 21:47 

Karolina Piwowar napisał(a):
Hej,

takie pytanie mam :) musze dostać się z lotniska w Trapani do San Vito lo Capo, na moje nieszczeście ląduje o 23:30 kiedy wszystkie autobusy (z tego co sprawdziłam) mówią NIE! opcja transferu jest strasznie droga - 80 euro za 40km to jak dla mnie przegięcie... macie jakiś pomysł? w grę wchodzi wypożyczenie auta, tylko zastanawiam się czy podnajdę się po nocy w nieznanym mieście, na nieznanej mi trasie - wiecie jak ona wygląda? płaska, szeroka? czy raczej pokręcona i nie polecacie eksperymentować pierwszy raz po ciemku? :)

Będę wdzięczna za odp :)

Nie musisz się martwić. Pojedź drogą, którą wyznacza Google Maps. Ominiesz góry i miasta. Tak, jak napisała Gosia, skorzystaj z ludzika na Google Maps. Dojedziesz bez problemów.
Samochód na pewno na Sycylii się przyda. Jeżeli, zwiedzając, trafisz na lokalne drogi po górach, uważaj na drogi trawersujące po zboczu. W niektórych miejscach zwężenie drogi spowodowane obsunięciem się jej brzegu, może być dość niewyraźnie oznaczone i zaskakujące, szczególnie nocą.
Ale jak sobie przypominam, nie było nic takiego na trasie do San Vito lo Capo.
Miłego zwiedzania pięknej Sycylii!

-- 22 Kwi 2015 21:51 --

Hetman napisał(a):
Nocleg na kempingu z Eurocamp ?

Camping jest bardzo ładny ale mobile homes z Eurocampu (kilka lat temu tam byłem) fatalnie położone. Okno w okno. Nie wiem, czy nadal tak jest. Jeżeli tak, to lepiej wziąć namiot.
 Profil Relacje PM off  

#54 PostWysłany: 23 Kwi 2015 07:53 

niebieski
gosiagosia napisał(a):
Raczej wąska i pokręcona szczególnie w okolicy San Vito.

Nie zgodzę się. Droga bardzo przyjemna. W dzień bardzo mało samochodów, a w nocy praktycznie pusta. W którym miejscu pokręcona? Na pewno nią jechałeś? Na google właśnie widać, że tych zakrętów nie ma, szczególnie w okolicy San Vito.
Jeżeli będziesz miała samochód koniecznie wybierz się do rezerwatu Zingaro.
 Profil Relacje PM off  

#55 PostWysłany: 13 Cze 2015 16:56 

Błagam nie Egejskie tylko Egadyjskie ewentualnie Egadzkie. Egejskie to ewentualnie między Grecją a Turcją. I nie muzeum tuńczyka. Ktoś gotów pomyśleć, że to akwarium/oceanarium. A to po prostu rewelacyjnie dostosowana dla potrzeb turystów była przetwórnia tuńczyka.
 Profil Relacje PM off  

#56 PostWysłany: 19 Cze 2015 10:33 

Jak się dostać najefektywniej (biorąc pod uwagę czas i koszty)?
wiem że hotele organizują transport, ale cena 70-80 euro to trochę dużo, w tej cenie można już mieć nocleg.
wiem że firmy transportowe organizują taki przewóz za 20 euro od osoby ale musza być co najmniej 4 osoby, my podróżujemy zawsze tylko we 2.

pytanie więc, jak dostać się busami?

planujemy lecieć w sierpniu, lądowanie za dnia.
 Profil Relacje PM off  

#57 PostWysłany: 19 Cze 2015 10:45 

niebieski
http://www.aziendasicilianatrasporti.it/
klik w: LINEE E ORARI

ewentualnie:
https://www.rome2rio.com/pl/
 Profil Relacje PM off  

#58 PostWysłany: 19 Cze 2015 11:15 

1. znam przewoznika, pisałem do nich maila - w odpowiedzi uzyskałem info, że nie ma i nie będzie bezpośredniego połączenia na tej trasie.
problem w tym że, najpierw trzeba udać się do Trapani, a później przesiadka - nie znam przystanku na którym trzeba wysiąść. Poza tym nie wiem jak to wyjdzie czasowo.

2. sprawdziłeś co tam wyskakuje po wpisaniu Trapani Aeroporto - San Vito lo Capo przed wysłaniem posta? ;)
 Profil Relacje PM off  

#59 PostWysłany: 19 Cze 2015 11:21 

niebieski
Ad1 - jak nie jak tak :lol:
Orario Fermata Durata
07:00 TRAPANI AEROPORTO
07:10 PACECO
07:40 TRAPANI
08:05 TRAPANI
08:20 ERICE(valle funivia)
08:30 TORREBIANCA
08:35 VALDERICE
08:40 CROCEVIE
08:45 LENTINA
08:50 SPERONE
08:55 CUSTONACI
09:00 PURGATORIO
09:05 CASTELLUZZO
09:10 MACARI
09:30 S.VITO LO CAPO

Partenze da: TRAPANI AEROPORTO Arrivo a: S.VITO LO CAPO
07:00 07:00 10:30 10:30 13:30 17:30 19:30 21:30

Ad2 - sprawdziłem :lol: Zła wycieczka? :D
 Profil Relacje PM off  

#60 PostWysłany: 19 Cze 2015 11:26 

Ad 1.
jak będę w domu to skopiuję co mi odpisało AST na maila ;)

trochę lipnie wychodzi mimo wszystko bo lądowanie będzie koło 15, a bus o 17:30...
jakaś propozycja co zrobić?

druga sprawa przy wyborze o 17:30 busa w Trapani ma być o 18:00 a o 18:05 odjazd - pojawia się tam ikonka czarnego busa i zapis
"La località di arrivo selezionata è raggiungibile con altra corsa in corrispondenza
La corrispondenza tra le corse è prevista nella località indicata entro 30 minuti
I percorsi che comprendono corse in corrispondenza devono essere effettuati acquistando biglietti separati"
nie wiem dokładnie jak to interpretować? jest to jakiś postój i trzeba nowy bilet wykupić czy jak?

Ad 2. Bardzo zła xD
lądować chcemy w godzinach popołudniowych a szkoda czasu na jeżdżenie busem jak można już leżeć na plaży w S v. l. c. ;) - chociaż jadąc tym busem o 17:30 też nici z planu bo bus dociera o 19:30 do celu, a o 19:20 zachód Słońca jest.
Zrobiłem błąd że pierwszy nocleg zarezerowany w San Vito lo Capo, ponieważ są one tam droższe, mogłem lepiej na pierwszy ogień trapani na 1 noc.
 Profil Relacje PM off  

Wyświetl posty z poprzednich:  Sortuj według  
Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 78 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1, 2, 3, 4  Następna

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1 godzina (czas letni)

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 1 gość