Akceptuję i chcę ukryć komunikat Fly4free.pl korzysta z technologii, takich jak pliki cookies, do zbierania i przetwarzania danych osobowych w celu automatycznego personalizowania treści i reklam oraz analizowania ruchu na stronie. Technologię tę wykorzystują również nasi partnerzy. Szczegółowe informacje dotyczące plików cookies oraz zasad przetwarzania danych osobowych znajdują się w Polityce prywatności. Zapoznaj się z tymi informacjami przed korzystaniem z Fly4free.pl. Jeżeli nie wyrażasz zgody, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim komputerze, powinieneś zmienić ustawienia swojej przeglądarki internetowej.

Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 88 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1, 2, 3, 4, 5  Następna
Autor Wiadomość
#21 PostWysłany: 23 Paź 2012 10:26 

niebieski
Z Bergamo dojazd autobusem do stacji kolejowej za 2,10 (?) euro i tam w automacie można kupić bilet do Malpensa Aeropuerto za 10 euro. Przesiadka będzie na stacji Milano Centrale. Automat pokazuje czytelnie wszystkie możliwe rozwiązania i czas dojazdu na miejsce.
Łączny koszt wynosi więc 12,10 euro.
Autobus kosztuje 18 euro.
 Profil Relacje PM off  

City break w Barcelonie 🏙️ Loty i 3 noce w hotelu za 909 PLN 🇪🇸 City break w Barcelonie 🏙️ Loty i 3 noce w hotelu za 909 PLN 🇪🇸
Czerwcowy urlop w Grecji 🇬🇷 Hotel z wyżywieniem na Tasos za 2419 PLN 😎 Czerwcowy urlop w Grecji 🇬🇷 Hotel z wyżywieniem na Tasos za 2419 PLN 😎
#22 PostWysłany: 19 Kwi 2013 13:37 
Awatar użytkownika

niebieski
Witam, proszę o pomoc.

Przylatuję na lotnisko Mediolan Bergamo o 22:55 a o 5:20 rano mam wylot (do Casablanki) z lotniska Mediolan Malpensa.
Pytanie jak najlepiej/najtaniej dojechać z jednego lotniska na drugie nocą?

Czytałem że z Bergamo do głównej stacji kolejowej Mediolanu można pociągiem a stamtąd busem lotniskowym spod dworca. Pytanie tylko czy takie coś działa nocą?

Dzięki i pozdrawiam!
 Profil Relacje PM off  

#23 PostWysłany: 19 Kwi 2013 13:47 

Wg mnie najlepiej to najpierw
z BGY do Milano Centrale
http://www.orioshuttle.com/

a później z Centrale do Malpensa
http://www.malpensashuttle.it/

#24 PostWysłany: 20 Kwi 2013 06:12 
Awatar użytkownika

niebieski
Dzięki Rafiki, przy okazji może komuś się przyda. Z Mediolan Bergamo do centrum Mediolanu jeździ też Terravision za 5 euro od 4:15 do 1 w nocy co 20-30 minut.

Tym Oriobusem nigdy nie jeździłem.

http://www.terravision.eu/bergamo_price_timetable.html
 Profil Relacje PM off  

#25 PostWysłany: 20 Kwi 2013 09:18 
Redaktor F4F

Loty: 39
Kilometry: 33 222
Jest też bezpośredni autobus łączący lotniska Orio al Serio i Malpensę. Pierwszy z tego co pamiętam odjeżdża o 4:30 i jedzie mniej niż 2 godziny, więc Tobie się nie przyda, ale może ktoś wykorzysta:

http://www.orioshuttle.com/_eng/pdf/OS_03_ENG.pdf

Bilet OW kusztuje 18e, kupiony online 15e.
 Profil Relacje PM off  

#26 PostWysłany: 25 Wrz 2013 00:19 

czy ktoś się orientuje czy cena 10 euro za przedostanie się z centrum Mediolanu na Malpensę to stała cena czy też należy kupić bilet wcześniej? Ewentualnie czy są jakieś promocje?
 Profil Relacje PM off  

#27 PostWysłany: 25 Wrz 2013 08:20 
Redaktor F4F

Loty: 39
Kilometry: 33 222
Temat jest trochę mylący; Koszt dojazdu autobusem z lotniska Bergamo, czyli Orio Al Serio to 5 euro. Jest to stała cena, bilet kupujesz na lotnisku lub w autobusie (nie wiem czy jest jakaś inna przedsprzedaż). Shuttle z Milano Centrale na lotnisko Malpensa to koszt 10 euro.

Jest bezpośredni autobus z Orio Al Serio do Malpensy, kupowany w autobusie kosztuje 18 euro, podobno przez interent 15 euro. Jest jeszcze opcja, żeby dostać się z Orio Al Serio do Bergamo i stamtąd pociągiem do Milanu, ale wątpię żeby było taniej (a napewno jest to bardziej czasochłonne).
 Profil Relacje PM off  

#28 PostWysłany: 25 Wrz 2013 08:50 

ciacho_majonez napisał(a):
Temat jest trochę mylący; Koszt dojazdu autobusem z lotniska Bergamo, czyli Orio Al Serio to 5 euro. Jest to stała cena, bilet kupujesz na lotnisku lub w autobusie (nie wiem czy jest jakaś inna przedsprzedaż). Shuttle z Milano Centrale na lotnisko Malpensa to koszt 10 euro.

Jest bezpośredni autobus z Orio Al Serio do Malpensy, kupowany w autobusie kosztuje 18 euro, podobno przez interent 15 euro. Jest jeszcze opcja, żeby dostać się z Orio Al Serio do Bergamo i stamtąd pociągiem do Milanu, ale wątpię żeby było taniej (a napewno jest to bardziej czasochłonne).

Można jeszcze z Orio shuttle do Milano Centrale a potem pociągiem Malpensa Express http://www.malpensaexpress.it na Malpense.
 PM off  

#29 PostWysłany: 08 Lis 2013 10:52 

Za tydzień muszę przemieścić się z Milan Malpensa przylot 21.30 do Bergamo wylot 9.00 rano.

Analizując wszystkie najtańsze opcje najtaniej wychodzi na razie:

Wynajem samochodu na www.rentalcars.com 115zł Odbiór na jednym lotnisku oddaję na drugim.
Bezpośredni bus kosztuje 15 euro co przy dwóch osobach daje 125zł

Samochód pozwala jeszcze na noce zwiedzanie Mediolanu po drodze. Koszt benzyny nie bedzie zbyt wielki to jest w sumie niecałe 100km nawert ze zwiedzaniem po drodze.

Zastanawiam się tylko na noclegiem:

- najtaniej nocleg w samochodzie 0zł
- najtańszy pokój na dwie osoby 125zł Flower hostel w Mediolanie na booking.com Nocowałam już tam - standard bardzo dobry (jak za taką cenę)

:-)

#30 PostWysłany: 16 Gru 2013 13:08 

Podbijam, z tym, że mam pytanie: Dla 4 osób ile może kosztować taksówka ? Moze wyjdzie taniej niż 4x bilety ? Ktoś zna ceny taryf za tą trasę ?
 Profil Relacje PM off  

#31 PostWysłany: 16 Gru 2013 13:14 
Awatar użytkownika

Zbanowany
srebrny
marcur napisał(a):
Podbijam, z tym, że mam pytanie: Dla 4 osób ile może kosztować taksówka ? Moze wyjdzie taniej niż 4x bilety ? Ktoś zna ceny taryf za tą trasę ?

taksówka w Italii kosztuje ok 1euro/km i, jako że jest to chyba(w moim odczuciu) zamówienie specjalne(bo dość dalekie) nie zdziwiłbym się gdyby brali podwójnie.
ale bez liczenia mogę Ci powiedzieć, że taniej niż 2xautobus nie znajdziesz...

#32 PostWysłany: 16 Gru 2013 13:27 
Awatar użytkownika

Loty: 216
Kilometry: 302 543
niebieski
marcur napisał(a):

marcur, zależy skąd Ty chcesz tą taksą jechać na Malpensę. Jak z Bergomo to wyjdzie Ci to masakrycznie cenowo. Jak z centrum Mediolanu to przy 4 osobach raczej wyjdziesz na plus (plusik) ;)

#33 PostWysłany: 16 Gru 2013 16:30 

marcur napisał(a):

+/- 60 Euro
 Profil Relacje PM off  

#34 PostWysłany: 16 Gru 2013 16:55 
Awatar użytkownika

Zbanowany
srebrny
robroy napisał(a):
marcur napisał(a):

+/- 60 Euro

z BGY do MXP za osobę?

#35 PostWysłany: 17 Gru 2013 11:45 
Awatar użytkownika

Loty: 216
Kilometry: 302 543
niebieski
namteH napisał(a):
robroy napisał(a):
marcur napisał(a):

+/- 60 Euro

z BGY do MXP za osobę?

Ja bym raczej obstawiał 80-100 Euro...
...oczywiście za taksę, a nie od łebka.

#36 PostWysłany: 17 Gru 2013 11:47 
Awatar użytkownika

Zbanowany
srebrny
Pacyfa napisał(a):
...

to już bardziej realne przy prawie 100km przejeździe.

#37 PostWysłany: 25 Gru 2013 21:32 

namteH napisał(a):
Pacyfa napisał(a):
...

to już bardziej realne przy prawie 100km przejeździe.

80 e za takse to 20e od osoby. Przejazdy komunikacją z tego co czytałem dadzą po jakieś 17e od osoby. Wiec chyba taksowka to nie jest jakiś fatalny wybór ? W Rzymie w 6 osób jeżdziliśmy między lotniskami taryfą i wychodziło lepiej niż komunikacją.
Bo oczywiście miałem na myśli przejazd między lotniskami. 100e to już różnica, ale jeśli wytargujemy 80 to sądzę, że jest to niezła opcja.
Dziękuję i życzę wesołych świąt WSZYSTKIM.
 Profil Relacje PM off  

#38 PostWysłany: 09 Sty 2014 09:45 

Znalazł może ktoś taniej niż 15 Euro / one way transport z lotniska w Bergamo na lotnisko Malpensa? :)
 Profil Relacje PM off  

Temat postu: Re: Malpensa- Bergamo
#39 PostWysłany: 01 Cze 2014 20:44 

Loty: 91
Kilometry: 180 493
niebieski
Podbiję temat... Czy jeśli kupię bilet na pociąg z centrum Bergamo do Malpensy (z przesiadką w Milano Centrale), to ta przesiadka może być prawie całodzienna, czy raczej bilet jest ważny tylko np. 2h?

Temat postu: Re: Malpensa- Bergamo
#40 PostWysłany: 01 Cze 2014 23:54 
Awatar użytkownika

srebrny
I tak trzeba będzie kupić dwa oddzielne bilety bo z Milano Centrale do Malpensy jeździ specjalny ekspress lotniskowy za 12 € i bilety kupuje się na dworcu w Mediolanie.
 Profil Relacje PM off  

Wyświetl posty z poprzednich:  Sortuj według  
Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 88 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1, 2, 3, 4, 5  Następna

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1 godzina (czas letni)

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 1 gość