Akceptuję i chcę ukryć komunikat Fly4free.pl korzysta z technologii, takich jak pliki cookies, do zbierania i przetwarzania danych osobowych w celu automatycznego personalizowania treści i reklam oraz analizowania ruchu na stronie. Technologię tę wykorzystują również nasi partnerzy. Szczegółowe informacje dotyczące plików cookies oraz zasad przetwarzania danych osobowych znajdują się w Polityce prywatności. Zapoznaj się z tymi informacjami przed korzystaniem z Fly4free.pl. Jeżeli nie wyrażasz zgody, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim komputerze, powinieneś zmienić ustawienia swojej przeglądarki internetowej.

Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 78 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1, 2, 3, 4  Następna
Autor Wiadomość
#21 PostWysłany: 23 Mar 2013 16:54 

torrenciak22 napisał(a):
Cześć.

Myślę o San Vito Lo Capo ale nie mogę znaleźć czy da się tam dojechać jakoś bezpośrednio z lotniska. Chyba nie...

Na stronie lotniska jest oferta firmy która wozi ludzi bezpośrednio na trasie Birgi - San Vito, cena 20e za osobe, poszukaj, pewnie cos jeszcze sie znajdzie.

Słoneczna Andaluzja na weekend za 607 PLN 😍 Loty do Sewilli i noclegi w hotelu 😎 Słoneczna Andaluzja na weekend za 607 PLN 😍 Loty do Sewilli i noclegi w hotelu 😎
Dla prawdziwych podróżników 😍 Wakacyjne loty na Grenlandię od 2558 PLN ❄️✈️ Dla prawdziwych podróżników 😍 Wakacyjne loty na Grenlandię od 2558 PLN ❄️✈️
#22 PostWysłany: 23 Mar 2013 18:06 

Andi napisał(a):
man4business napisał(a):
San Vito lo Capo jest bezkonkurencyjne. Piękne plaże i woda, ale nawet nastawiając się na plażowanie nie pożałujecie, jeśli się trochę ruszycie po okolicy. Obadaj takie hasła jak Park Zingaro, ruiny greckie w Segesta, no i rzecz jasna - Erice. Palermo sobie odpuść. Innymi słowy optymalnie jest pożyczyć auto i nim się poruszać.

A ja nie moge sie zdecydowac czy San Vito czy Favignana... ;)

Mógłbyś podać linka? Bo nie potrafię tego znaleźć...
A na Favignane jak z lotniska dotrzeć?
 Profil Relacje PM off  

#23 PostWysłany: 23 Mar 2013 18:28 

Tu masz linka, 4 osoby muszą jechać, nie wiem czy nie lepiej Ci będzie jakieś auto wynająć.
http://www.sicildriver.it/index.php?opt ... view&id=61
Co do wysp...no musisz do jakiegoś portu się dostać :) w tym przypadku Trapani lub też w mniejszym stopniu Marsala (mało opcji) . Linie to Ustica Lines, Siremar i do dzieła... Jak ktoś zna jakieś tańsze myki na dostanie się na Egady to podrzućcie.

Poszukałem jeszcze w sieci i wynika, że w sezonie turystycznym ast miało uruchomioną linię : Aeroporto Birgi - Trapani- San Vito, cena ze przejazd to 9,10 e za osobe/ czas przejazdu ok 2 godz. Poza sezonem linii takiej bezpośredniej nie ma. Można się dostać z przesiadką w Trapani w dni robocze, w niedziele nic nie jeździ.

#24 PostWysłany: 09 Wrz 2013 13:15 

A ja wciąż szukam normalnego cenowo połączenia z Palermo (centrum) do San Vito -> czy ktoś coś wie ???
 Profil Relacje PM off  

#25 PostWysłany: 09 Wrz 2013 13:45 

Z Palermo do Trapani pociągiem albo autobusem.
Do San Vito jechałem z Trapani bilet ok. 3 euro i potwierdzam w niedziele autobus nie jeździ.
 Profil Relacje PM off  

#26 PostWysłany: 09 Wrz 2013 14:47 

wojtano napisał(a):
Z Palermo do Trapani pociągiem albo autobusem.
Do San Vito jechałem z Trapani bilet ok. 3 euro i potwierdzam w niedziele autobus nie jeździ.

Super super tylko dalej zbyt ogólnie, OK już wiem że nie jeździ w niedzielę a właśnie w niedzielę lądujemy, więc może najpierw zobaczymy Favignanę a potem do San Vito w poniedziałek tylko powiedz co to za autobus? Potem z San Vito chciałabym się dostać do Palermo, wiesz może czy się to nam uda :) ?
 Profil Relacje PM off  

#27 PostWysłany: 09 Wrz 2013 14:58 

niebieski
http://www.jedziemynasycylie.pl/transpo ... -capo.html
http://www.jedziemynasycylie.pl/transpo ... apani.html
Sprawdź sobie aktualne rozkłady.
Na PW odpowiem Ci wieczorem.
 Profil Relacje PM off  

#28 PostWysłany: 09 Wrz 2013 15:07 

sebjag napisał(a):
http://www.jedziemynasycylie.pl/transport/430-trapani-san-vito-lo-capo.html
http://www.jedziemynasycylie.pl/transpo ... apani.html
Sprawdź sobie aktualne rozkłady.
Na PW odpowiem Ci wieczorem.

Wszystko to widziałam, nadal jednak nie znajduje połączenia San Vito Lo Capo - Palermo.
A raczej odwrotnie, no ale to na jedno wychodzi. No i cena... ???
 Profil Relacje PM off  

#29 PostWysłany: 09 Wrz 2013 15:46 

Co to jest zbyt ogólne? trochę samodzielności jak na tym etapie masz już problemy to nie wyobrażam sobie dalszej podróży.
Nie licz na bezpośrednie połączenie Palermo-San Vito. Idziesz na dworzec i szukasz swojego busa.
 Profil Relacje PM off  

#30 PostWysłany: 09 Wrz 2013 17:32 

wojtano napisał(a):
Co to jest zbyt ogólne? trochę samodzielności jak na tym etapie masz już problemy to nie wyobrażam sobie dalszej podróży.
Nie licz na bezpośrednie połączenie Palermo-San Vito. Idziesz na dworzec i szukasz swojego busa.

Haha kolego jaki masz problem? Nie lecimy razem, więc nie musisz sobie wyobrażać ani dalszej ani wcześniejszej mojej podróży :)
Chcę się dostać z Palermo do San Vito, a że nie mogę na necie znaleźć takiego połączenia, toteż pytam, czy to karalne? Byłeś, jeździłeś, to wiesz, że nie ma takiego połączenia. Ja jeszcze nie byłam, nie sprawdzałam osobiście więc nie wiem, dlatego pytam. Gdzieniegdzie w Italii już byłam i jakoś przeżyłam, sęk w tym, żeby, mając dostępne takie forum jak powyższe, zapytać o pomoc, a skoro takiej pomocy nie niesiesz to chyba zbędnym jest zabieranie przez Ciebie głosu w tej dyskusji. Nie uważasz?
 Profil Relacje PM off  

#31 PostWysłany: 17 Wrz 2013 21:11 

Jak dojechać 30 września z lotniska Trapani do San Vito Lo Capo? Samolot ląduje o 22.35. Czy jedyna opcja to taksówka/prywatny przewóz osób?

Być może ktoś jest zainteresowany wspólnym wynajęciem takiego prywatnego przewoźnika, w celu obniżenia kosztów? :)
 Profil Relacje PM off  

#32 PostWysłany: 18 Wrz 2013 11:40 

niebieski
Myślę, że łatwiej (o ile nie masz już zaklepanego noclegu) dojechać do Trapani, przenocować i rano do San Vito autobusem AST http://www.aziendasicilianatrasporti.it ... fault.aspx
Z lotniska do San Vito można dostać się http://www.trinacriatransfer.it/tariffeeng.php
Zaglądnij też tutaj http://www.sicildriver.it/index.php?opt ... view&id=61
 Profil Relacje PM off  

#33 PostWysłany: 18 Wrz 2013 13:34 

Loty: 86
Kilometry: 126 541
Podepne sie - czy taki dojazd jest mozliwy w ciagu dnia. Laduje w Trapani o 13.20 i mam 5-6 godz wolnego. Jest sens jechac na plaze do San Vito lo Capo czy moze lepiej zwiedzic cos innego - Trapani, Erice? Jest gdzie zostawic bagaz? Dodam ze kolejne 24 godziny bede mial do zagospodarowania w drodze powrotnej.

#34 PostWysłany: 18 Wrz 2013 13:46 

Loty: 105
Kilometry: 141 758
niebieski
Jeśli masz tylko 5-6 godzin to wg mnie nie ma sensu pchać się do San Vito - w najlepszym wypadku spędzisz w drodze 2h (a środkami komunikacji to pewnie więcej bo San Vito nie ma super połączeń).
Tyle czasu to powinno spokojnie starczyć na Erice (w pierwszej kolejności) oraz Trapani (chociaż jak dla mnie to nie wiem co tam robić, nic ciekawego - ja zapamiętałem przede wszystkim tunezyjską knajpę naprzeciw parku a to raczej kiepsko świadczy o atrakcjach turystycznych Trapani).
W powrocie 24h to już super czas na całodniowy wypad do San Vito, chociaż jeśli nie będzie warunków do plażowania czy też spacerowania plażą to też nie bardzo wiem co miałbyś am robić (knajpki z rybami fajne ale ile można). Może wypad do rezerwatu ale bez auta to kicha.
pozdrawiam

#35 PostWysłany: 18 Wrz 2013 13:50 

W drugim etapie bedziemy mieli auto. Czy na Erice jest jakis sensowny dojazd bezposrednio z lotniska?

#36 PostWysłany: 18 Wrz 2013 22:27 

niebieski
Na lotnisku siadasz w autobus Ast i jedziesz do Trapani. Tam siadasz w kolejkę linową i jesteś w Erice. W 5 godz spokojnie miasteczko zwiedzisz. Może coś na Trapani zostanie, chociaż pewnie niewiele. W drodze powrotnej może lepiej uderzyć na Favignanę?
 Profil Relacje PM off  

#37 PostWysłany: 18 Wrz 2013 22:35 
Awatar użytkownika

Loty: 33
Kilometry: 39 451
srebrny
To ja podrzucę swój post:

W okolicy Trapani jadąć do San Vito lo Capo w miejscowości Tonnara Bonagia polecam naprzeciw stacji benzynowej pizzerię Pizza Planet. Pizza z pieca opalanego drewnem, najsmaczniejsza jaką kiedykolwiek jadłem! familijną jedliśmy w 4 osoby i jeszcze nam została na później. Dla samej tej pizzy bym tam wrócił ;)

A jeśli pizza może stać się celem podróży to gwarantuję, że jest wyśmienita!
 Profil Relacje PM off  

#38 PostWysłany: 19 Wrz 2013 00:15 

sebjag napisał(a):
Na lotnisku siadasz w autobus Ast i jedziesz do Trapani. Tam siadasz w kolejkę linową i jesteś w Erice. W 5 godz spokojnie miasteczko zwiedzisz. Może coś na Trapani zostanie, chociaż pewnie niewiele. W drodze powrotnej może lepiej uderzyć na Favignanę?

A znasz aktualne ceny przejazdu?

#39 PostWysłany: 19 Wrz 2013 07:53 

niebieski
Z lotniska do miasta AST kosztuje 4,2EUR (albo 4,7). Bez względu gdzie wysiadasz.
Do Erice można dostać się autobusem albo kolejką. Kolejka fajna sprawa. Tu masz szczegółu z mapką: http://www.jedziemynasycylie.pl/transpo ... tobus.html
Na Favignanę z portu promem albo wodolotem. Promy: http://www.siremar.it/en/ Wodoloty: http://www.usticalines.it/
Za wodolot płaciłem jakieś 7EUR, prom był tańszy.
Wspominałeś o San Vito i o samochodzie. Na San Vito dużo czasu nie potrzeba, więc warto wybrać się do Riserva dello Zingaro. Jest to kawałek za San Vito. Wstęp do rezerwatu chyba 3EUR, dokładnie nie pamiętam ale nie było to dużo, a na pewno warto.
 Profil Relacje PM off  

#40 PostWysłany: 19 Wrz 2013 09:10 

@sebjag wielkie dzieki!

Ktos sie orientuje co mozna zrobic z bagazem na te kilka godzin, zeby nie targac ze soba? Przechowalnia na lotnisku z jakiegos powodu jest nieczynna :(

Wyświetl posty z poprzednich:  Sortuj według  
Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 78 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1, 2, 3, 4  Następna

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1 godzina (czas letni)

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 2 gości