Akceptuję i chcę ukryć komunikat Fly4free.pl korzysta z technologii, takich jak pliki cookies, do zbierania i przetwarzania danych osobowych w celu automatycznego personalizowania treści i reklam oraz analizowania ruchu na stronie. Technologię tę wykorzystują również nasi partnerzy. Szczegółowe informacje dotyczące plików cookies oraz zasad przetwarzania danych osobowych znajdują się w Polityce prywatności. Zapoznaj się z tymi informacjami przed korzystaniem z Fly4free.pl. Jeżeli nie wyrażasz zgody, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim komputerze, powinieneś zmienić ustawienia swojej przeglądarki internetowej.

Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 8 posty(ów) ] 
Autor Wiadomość
#1 PostWysłany: 07 Sie 2024 19:51 
Awatar użytkownika

srebrny
Wizzair wchodzi na pełnej do małego lotniska w Salerno, w tym 2 trasy z Polski. Jednak tu rodzi się pytanie jak wydostać się z tego aeroportu.
Strona lotniska leży, w opiniach na googlu są jakieś informacje o autobusach skoordynowanych z przylotami, ale bez żadnych szczegółow.
Jedyny konkret to linia nr 8 z Salerno, która kursuje z częstotliwością co 20 min. w szczycie i co 40 poza nim. 20 minut na pieszo w kierunku przystanku i 40 minut jazdy.
Zapraszam do podzielenia się znalezionymi informacjami lub własnymi doświadczeniami.
 Profil Relacje PM off  

Podróż do USA 🦅🤩 Nowy Jork i Miami w jednej podróży za 2519 PLN 🌤️👙👣 Podróż do USA 🦅🤩 Nowy Jork i Miami w jednej podróży za 2519 PLN 🌤️👙👣
Odwiedź włoskie wyspy 🇮🇹 Zbiór lotów na Sycylię i Sardynię od 164 PLN 😍 Odwiedź włoskie wyspy 🇮🇹 Zbiór lotów na Sycylię i Sardynię od 164 PLN 😍
#2 PostWysłany: 07 Sie 2024 19:59 
Sezonowy Cebulion
Awatar użytkownika

Autobus łączący QSR z Salerno skoordynowany z lotami. Cena 5 eur

https://www.fsbusitalia.it/content/fsbu ... rport.html
 Profil Relacje PM off
4 ludzi lubi ten post.
2 ludzi uważa post za pomocny.

#3 PostWysłany: 08 Sie 2024 12:26 
Awatar użytkownika

srebrny
Dobry trop, warty śledzenia. Bo póki co autobusy nie są skoordynowane z lotami landryny w październiku. Trzeba czekać na jakąś aktualizację.
 Profil Relacje PM off  

#4 PostWysłany: 08 Sie 2024 12:44 

srebrny
Brytyjczycy z TripAdvisora znaleźli też jakieś 3 busy Sita:

Sita # 5200: https://sitasudtrasporti.it/campania/wp ... _04_24.pdf
Sita # 5241: https://sitasudtrasporti.it/campania/wp ... _09_23.pdf
Sita # 5270: https://sitasudtrasporti.it/campania/wp ... _11_23.pdf
 Profil Relacje PM off  

#5 PostWysłany: 08 Sie 2024 12:49 
Moderator forum
Awatar użytkownika

Loty: 266
Kilometry: 335 642
Ja mam loty na przełomie października i listopada więc będę testował i wtedy na pewno podzielę się informacją ale na chwilę obecną widzę że:

1. ze stacji Salerno do stacji Montecorvino pociąg jedzie 10-15 minut i kosztuje 2,4€, na nogach ze stacji na lotnisko jest 3,3 km (45 minut). Te pociągi są dość często.
2. obok lotniska jest główna droga do której trzeba podejść 1,5 km (20 minut) i tam jest kilka przystanków z których jak twierdzi google maps jeżdżą autobusy nr 008, 5200, 5241 i 5270, któryś pewnie jedzie do centrum choć nie wiem jak z częstotliwością kursów
 Profil Relacje PM off  

#6 PostWysłany: 08 Sie 2024 12:52 

srebrny
@klapio podesłałem rozkład tych busów 5xxx wyżej
 Profil Relacje PM off  

#7 PostWysłany: 10 Gru 2024 11:09 

srebrny
klapio napisał(a):
Ja mam loty na przełomie października i listopada więc będę testował i wtedy na pewno podzielę się informacją ale na chwilę obecną widzę że:

1. ze stacji Salerno do stacji Montecorvino pociąg jedzie 10-15 minut i kosztuje 2,4€, na nogach ze stacji na lotnisko jest 3,3 km (45 minut). Te pociągi są dość często.
2. obok lotniska jest główna droga do której trzeba podejść 1,5 km (20 minut) i tam jest kilka przystanków z których jak twierdzi google maps jeżdżą autobusy nr 008, 5200, 5241 i 5270, któryś pewnie jedzie do centrum choć nie wiem jak z częstotliwością kursów

podziel się informacją
pyra2 lubi ten post.
pyra2 uważa post za pomocny.

#8 PostWysłany: 10 Gru 2024 11:12 
Moderator forum
Awatar użytkownika

Loty: 266
Kilometry: 335 642
Nie poleciałem bo Wizz skasował loty z WAW i cały misterny plan poszedł też w .....Także nie pomogę
 Profil Relacje PM off  

Wyświetl posty z poprzednich:  Sortuj według  
Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 8 posty(ów) ] 

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1 godzina (czas letni)

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 1 gość