Akceptuję i chcę ukryć komunikat Fly4free.pl korzysta z technologii, takich jak pliki cookies, do zbierania i przetwarzania danych osobowych w celu automatycznego personalizowania treści i reklam oraz analizowania ruchu na stronie. Technologię tę wykorzystują również nasi partnerzy. Szczegółowe informacje dotyczące plików cookies oraz zasad przetwarzania danych osobowych znajdują się w Polityce prywatności. Zapoznaj się z tymi informacjami przed korzystaniem z Fly4free.pl. Jeżeli nie wyrażasz zgody, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim komputerze, powinieneś zmienić ustawienia swojej przeglądarki internetowej.

[ 182 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1 ... 6, 7, 8, 9, 10
Autor Wiadomość
 Temat postu: Re: Etna
#181 PostWysłany: 27 Cze 2025 08:09 

Mam pytanie odnośnie samodzielnego trekingu bo na różny stronach znalazłem sprzeczne informacje. Jak daleko formalnie można wejść samodzielnie bez przewodnika? Niektórzy piszą że do górnej stacji kolejki tj na wysokość 2500m. , inni piszę, że aż do Torre del Filosofo na 2920 m.
 Relacje PM off  

Temat postu: Re: Etna
#182 PostWysłany: 01 Lis 2025 20:59 

Loty: 109
Kilometry: 185 358
niebieski
Informacja z pierwszej ręki z października ;-)
bez problemu da sie dojść do miejsca gdzie nawracają autobusy terenowe, które wiozą turystów z górnej stacji kolejki na ok 2850, oraz pokręcić się po okolicy ;-) wejść wyżej wg. prawa można tylko z przewodnikiem, dołączenie do grupy idącej na zwiedzanie kraterów (ok 3300) to z tyego miejsca 50 eur. czy będzie się można podłączyć zelży od obłożenia grup. Razem ze mną podłączyły się jeszcze 2 osoby. ale to już było max. co akurat ta wycieczka mogła wziąć.

Czy można iść na kratery samemu, teoretycznie nie, ale spotkaliśmy z moją grupą 1 osobę, która szła sama, poza tym że mój przewodnik opieprzył go po włosku nic wiecej mu sie nie stało.

Ostatnio edytowany przez Kashpir, 01 Lis 2025 23:43, edytowano w sumie 1 raz
Cytowanie - nie cytuj całego postu poprzednika, jeżeli zaraz pod nim odpowiadasz
 Relacje PM off
agnieszka.s11 uważa post za pomocny.

[ 182 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1 ... 6, 7, 8, 9, 10

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1 godzina

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: CommonCrawl [Bot] oraz 4 gości