Akceptuję i chcę ukryć komunikat Fly4free.pl korzysta z technologii, takich jak pliki cookies, do zbierania i przetwarzania danych osobowych w celu automatycznego personalizowania treści i reklam oraz analizowania ruchu na stronie. Technologię tę wykorzystują również nasi partnerzy. Szczegółowe informacje dotyczące plików cookies oraz zasad przetwarzania danych osobowych znajdują się w Polityce prywatności. Zapoznaj się z tymi informacjami przed korzystaniem z Fly4free.pl. Jeżeli nie wyrażasz zgody, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim komputerze, powinieneś zmienić ustawienia swojej przeglądarki internetowej.

[ 231 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1 ... 8, 9, 10, 11, 12
Autor Wiadomość
#221 PostWysłany: 03 Kwi 2023 23:34 

Czy aby kupić bilet na pociąg do Jerozolimy za 18 szekli niezbędna jest karta Rav-Kav ?
Czy istnieje możliwość zakupu biletu w kasie na dworcu lub w automacie (bez karty Rav-Kav) ?

Z góry dziękuję za pomoc
 Relacje PM off  

#222 PostWysłany: 04 Kwi 2023 04:53 

platynowy
Można kupić bilety jednorazowe w automacie na stacji kolejowej na lotnisku. Menu po angielsku. Płatność gotówką/kartą.

Cena za przejazd jest taka sama jak korzystając z Rav-Kav (nie uwzględniając ewentualnego bonusu 20% przy doładowaniach Rav-Kav)
 Relacje PM off  

#223 PostWysłany: 16 Maj 2023 21:18 

Dzień dobry. Wyjeżdżamy z Jerozolimy w Szabat Wylatujemy z Tel Awiw. Chcemy jechać sherutem Gdzie zatrzymują się te busy. Byliśmy dzisiaj poszukać przystanku, ale nie znaleźliśmy.
 Relacje PM off  

#224 PostWysłany: 16 Maj 2023 23:34 

srebrny
Sheruta z Jerozolimy na lotnisko trzeba zarezerwować i przyjedzie w umówione miejsce - tu jest kontakt http://www.neshertours.co.il/en
 Relacje PM off  

#225 PostWysłany: 17 Maj 2023 15:00 

Słyszalem, że gdzieś w pobliżu dworca w Jerozolimie są busy, które jeżdżą w szabat na lotnisko w Tel Aviw. Czy to prawda?
 Relacje PM off  

#226 PostWysłany: 17 Maj 2023 15:41 
Sezonowy Cebulion
Awatar użytkownika

Post wyżej...
 Relacje PM off
Japonka76 uważa post za pomocny.

#227 PostWysłany: 28 Maj 2023 10:30 

Cześć,
Niebawem będę po raz kolejny w Jerozolimie, z racji iż powrot do Polski wypada w szabat chciałbym poprosić o potiwerdzenie, czy sherura mogę osobiście zabukowac pod tym adresem:
Jerusalem Branch
23 Ben Yehuda St., Jerusalem?
I druga sprawa, czy ktoś ostatnio nim jechał i może potwierdzić jaka jest cena w sobotę z Jerozolimy na losltnisko TLV ? ( Pamiętam sprzed kilku lat, że strasznie naciągali na kazdym kroku)
Z góry dzięki,
Szymon
 Relacje PM off  

#228 PostWysłany: 28 Maj 2023 20:59 

srebrny
Generalnie tego szeruta z Nesher powinno się rezerwować telefonicznie, ale ja nie miałem izraelskiego numeru i zrobiłem dokładnie tak jak piszesz - zarezerwowałem dzień wcześniej osobiście w biurze na Ben Yehuda. Jedyny problem był w tym, że biuro jest na piętrze, a domofon tylko po hebrajsku, ale ktoś z przechodniów pomógł.
Tylko poprawka na to, że to było w styczniu 2020.
 Relacje PM off
Zeus lubi ten post.

#229 PostWysłany: 09 Wrz 2023 17:38 

NBE322 napisał(a):
Można kupić bilety jednorazowe w automacie na stacji kolejowej na lotnisku. Menu po angielsku. Płatność gotówką/kartą.

Cena za przejazd jest taka sama jak korzystając z Rav-Kav (nie uwzględniając ewentualnego bonusu 20% przy doładowaniach Rav-Kav)

A czy w Jerozolimie na dworcu też można kupić bilet na pociąg na lotnisko bez Rav-Kav?
 Relacje PM off  

#230 PostWysłany: 09 Wrz 2023 17:45 

platynowy
Tak, po przejściu kontroli schodzisz na parter i przed bramkami są biletomaty. Jeżeli sam nie dasz rady to obsługa Ci pomoże.
 Relacje PM off  

#231 PostWysłany: 10 Wrz 2023 12:06 
Awatar użytkownika

Loty: 250
Kilometry: 590 205
niebieski
Sporo napisano o transporcie w szabat. Lecę do Izraela w następny weekend, jak się właśnie dowiedziałem w tym czasie jest Rosh Hashanah (nowy rok). Czy Rosh Hashanah coś zmienia? Ktoś ma jakieś doświadczenia? Ewentualnie sprawdzone info odnośnie transportu w niedzielę z Jerozolimy do Tel Avivu (nadal będzie Rosh Hashanah).

[ 231 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1 ... 8, 9, 10, 11, 12

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1 godzina

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: CommonCrawl [Bot] oraz 0 gości