Akceptuję i chcę ukryć komunikat Fly4free.pl korzysta z technologii, takich jak pliki cookies, do zbierania i przetwarzania danych osobowych w celu automatycznego personalizowania treści i reklam oraz analizowania ruchu na stronie. Technologię tę wykorzystują również nasi partnerzy. Szczegółowe informacje dotyczące plików cookies oraz zasad przetwarzania danych osobowych znajdują się w Polityce prywatności. Zapoznaj się z tymi informacjami przed korzystaniem z Fly4free.pl. Jeżeli nie wyrażasz zgody, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim komputerze, powinieneś zmienić ustawienia swojej przeglądarki internetowej.

[ 366 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1 ... 15, 16, 17, 18, 19
Autor Wiadomość
 Temat postu: Re: Wadi Rum
#361 PostWysłany: 22 Mar 2023 12:48 

niebieski
@msadurski
Trudno powiedzieć ile kilometrów przejeżdża się po pustyni w trakcie takiej typowej wycieczki jeepem. Odległości pomiędzy poszczególnym punktami (postojami) nie są zbyt wielkie. To najczęściej tak na oko 2-3 kilometry, czasami może trochę więcej. Ile w sumie? Pewnie (znowu "na oko") gdzieś pomiędzy 20 - 40 kilometrów. Powierzchnia Wadi Rum Reserve nie jest zbyt duża - to około 700 km kw. Obszar ma kształt owalu, tak w przybliżeniu 20 na 30 parę km.
Widziałem kilka grupek pieszych turystów maszerujących przez pustynię (z beduińskimi przewodnikami).
 Relacje PM off
msadurski lubi ten post.
msadurski uważa post za pomocny.

#362 PostWysłany: 19 Wrz 2023 17:08 

Z Shakria Bedouin Life Camp dostałem cennik ich wycieczek jeepem z wyszczegółowionymi punktami która dana opcją zawiera:
Załącznik:
274354080.jpg

Nie posiadasz wymaganych uprawnień, by zobaczyć pliki załączone do tej wiadomości.
 Relacje PM off  

#363 PostWysłany: 19 Wrz 2023 18:12 

Loty: 3
Kilometry: 3 860
Hejka, kontaktowałem się z Salman Zwaidh Camp przez whatsapp, dogadaliśmy się co do ceny i wycieczki, pytam go, czy mam rezerwować przez email czy jak (bo odnośnik ze strony jest do Bookingu), a on mi napisał: "you can reserve here, send passport photos" :D trochę mi się to nie spodobało prawdę mówiąc, wysyłać komuś obcemu zdjęcia paszportów. Czy to norma tam przy rezerwowaniu?
 Relacje PM off  

#364 PostWysłany: 19 Wrz 2023 18:16 

niebieski
Nie wiem czy norma, ale nie raz się z tym spotkałem.
 Relacje PM off  

#365 PostWysłany: 20 Wrz 2023 09:56 

srebrny
@mcaron07 U nich to norma, chcą tego od wszystkich, ale czy chcesz wysyłać to już Twoja sprawa.
 Relacje PM off  

#366 PostWysłany: 20 Wrz 2023 10:54 

Ten cennik co dostałem z Shakria Bedouin Life Camp to podobno wisi w visitors center i dotyczy ceny za pojazd, a u nich są to ceny za dwie osoby z lunchem i pożyczeniem deski snowboardowej. Natomiast Salman Zwaidh Camp chce 65 dinarów za 4 godziny jeepem w maksymalnie 6 osób.
Cała wiadomość od Salman Zwaidh Camp:

ARRIVAL

We are a traditional Bedouin camp in the heart of the UNESCO World Heritage Wadi Rum Protected Area, at 7km from the Wadi Rum visitor center.
We provide transportation from/to the parking, free of charge, on arrival and departure.
If you are coming by taxi or car, please let us know your arrival time (WhatsApp: +962 799603157). We will send you the location of a parking for your car, and we will pick you up from there.
If you are coming by bus, please let us know your arrival time (WhatsApp: +962 799603157) and we will pick you up from the Wadi Rum Visitor Center.

ACTIVITIES

We can organize for you a jeep tour in the desert, prices are the following (price is per tour, max 6 people)

- 2-hours: 35 JOD
- 3-hours: 50 JOD
- 4-hours: 65 JOD
- full day: 90 JOD
We offer camel rides (1 hour at sunrise or sunset) for 15 JOD per person.

MEALS

We offer traditional Bedouin dinner (10 JOD per person), lunch is also available on request.

For any request you may have, please do not hesitate to contact us here or on WhatsApp: +962 799603157
 Relacje PM off  

[ 366 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1 ... 15, 16, 17, 18, 19

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1 godzina (czas letni)

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: CommonCrawl [Bot] oraz 0 gości