Akceptuję i chcę ukryć komunikat Fly4free.pl korzysta z technologii, takich jak pliki cookies, do zbierania i przetwarzania danych osobowych w celu automatycznego personalizowania treści i reklam oraz analizowania ruchu na stronie. Technologię tę wykorzystują również nasi partnerzy. Szczegółowe informacje dotyczące plików cookies oraz zasad przetwarzania danych osobowych znajdują się w Polityce prywatności. Zapoznaj się z tymi informacjami przed korzystaniem z Fly4free.pl. Jeżeli nie wyrażasz zgody, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim komputerze, powinieneś zmienić ustawienia swojej przeglądarki internetowej.

[ 424 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1 ... 18, 19, 20, 21, 22
Autor Wiadomość
#421 PostWysłany: 08 Sty 2025 19:46 

srebrny
@meczko

Wydaje się to dziwne, ale faktycznie kilka lat temu sporo osób skarżyło się na FT o problemach z wjazdem do Chin i twierdzili że to z powodu tureckich pieczątek ( odmowa wydania wizy TWOV). Ale to było z 5 lat temu.
Szymon2020 lubi ten post.

#422 PostWysłany: 10 Sty 2025 20:07 

Cześć,
Pisze z zapytaniem bo w kwietniu wybieram się z Wiednia do Japonii z przesiadką w Shenzhen, i w drodze do Japonii mam przesiadkę około 13h a z powrotem 23h, czy będzie jakiś problem z wyjściem z lotniska 'na miasto' (ewentualnie w drodze powrotnej jakiś hotel na 1 noc) w obu przypadkach, czy tu ma zastosowanie ta tranzytowa forma bez-wizowa, bo na stronie MSZ niby Shenzen jest na tej liście, a i czy w Japonii, w której teoretycznie też jest ruch bezwizowy mogą się czepiać pieczątki z Chin? A druga sprawa, jak pierwsza oczywiście się potwierdzi, czy orientuje się ktoś może czy na lotnisku Shenzen jest jakaś forma przechowalni bagażu, czy tego typu miejsca, bo z tego co się chyba orientuje, niestety, linia chyba nie nada bagażu bezpośrednio z Wiednia do Osaki, może ma ktoś też doświadczenie z Hainian Airlines?
Z góry dzięki za odpowiedź ;)
 Relacje PM off  

#423 PostWysłany: 10 Sty 2025 20:17 
Awatar użytkownika

HON fly4free
Odpowiedź na pytania dotyczące wizy: obywatele Polski mogą aktualnie wjeżdżać do Chin bez wizy, więc nie będzie żadnego problemu z wyjściem na miasto - zarówno w jedną, jak i drugą stronę.
W Japonii nie będziecie mieć problemów z wjazdem z terytorium Chin (z ich pieczątkami w paszporcie).
 Relacje PM off
Mateusz234g lubi ten post.
Mateusz234g uważa post za pomocny.

#424 PostWysłany: 10 Sty 2025 23:14 

Loty: 153
Kilometry: 334 757
niebieski
SPLDER napisał(a):
@meczko

Wydaje się to dziwne, ale faktycznie kilka lat temu sporo osób skarżyło się na FT o problemach z wjazdem do Chin i twierdzili że to z powodu tureckich pieczątek ( odmowa wydania wizy TWOV). Ale to było z 5 lat temu.

Tak jak wspomnial @SPLDER to odpowiem @meczko
Leciałem przez Pekin (stop over 20h - wychodziłem na miasto) , celnik sie przyczepił do mnie czemu mam tyle pieczątek z Turcji , a tam raptem było ich 8
2x tranzyt lotniczy przez Istambuł do Brazylii = 4 pieczątki
2x wakacje w Turcji = 4 pieczątki

(podałem 2x bo pieczątki dają na wlot i wyjazd - różnie kraje klepia te pieczątki)

W każdym bądź razie , współtowarzyszy puścili raz dwa a mnie trzymali przy okienku i sprawdzali 40 min - ale do sedna - pytania o Tureckie piećżatki były jako pierwsze - gdzie pieczątek mam sporo innych :)
 Relacje PM off
2 ludzi uważa post za pomocny.

[ 424 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1 ... 18, 19, 20, 21, 22

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1 godzina

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: CommonCrawl [Bot] oraz 0 gości