Akceptuję i chcę ukryć komunikat Fly4free.pl korzysta z technologii, takich jak pliki cookies, do zbierania i przetwarzania danych osobowych w celu automatycznego personalizowania treści i reklam oraz analizowania ruchu na stronie. Technologię tę wykorzystują również nasi partnerzy. Szczegółowe informacje dotyczące plików cookies oraz zasad przetwarzania danych osobowych znajdują się w Polityce prywatności. Zapoznaj się z tymi informacjami przed korzystaniem z Fly4free.pl. Jeżeli nie wyrażasz zgody, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim komputerze, powinieneś zmienić ustawienia swojej przeglądarki internetowej.



 [ 58 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1, 2, 3
Autor Wiadomość
#41 PostWysłany: 15 Sie 2015 21:36 

Rejestracja: 25 Sie 2011
Posty: 5003
Loty: 785
Kilometry: 740 000
platynowy
Jeśli nie opuszczasz strefy tranzytowej lotniska, to nie musisz mieć wizy.
_________________
Image
Góra
 Relacje PM off
katarzynka909 uważa post za pomocny.
 
 
#42 PostWysłany: 15 Lut 2017 15:24 

Rejestracja: 15 Lut 2017
Posty: 1
Hej !
Mam takie pytanie. Za miesiąc jadę do Malezji z dwoma przesiadkami w Indiach. Wygląda to tak , pierwszy lot to Brussel Airlines -Bruksela do Mumbaj, następnie lot do Kochin z Goair , skąd mam lot do Kuala Lumpur z Airasią . Orientujecie się czy w tym przypadku potrzebuje wizy do Indii ?
Dzięki z góry za wszelkie odpowiedzi !
Góra
 Relacje PM off  
 
#43 PostWysłany: 15 Lut 2017 16:47 

Rejestracja: 20 Maj 2011
Posty: 713
niebieski
Moim zdaniem tak (choc tego nie przerabialem osobiscie). Na pewno nie nadasz bagazu na lot wewnatrz Indii, bedziesz go musial odebrac na pierwszym lotnisku w Indiach i nadac ponownie. Ale i z podrecznym to nie moze sie udac, bedzie kontrola paszportowa przed lotem wewnatrz Indii.
_________________
FLY4FREE: Relacja z NAMIBII - dostawczakiem we dwoje
Góra
 Relacje PM off  
 
#44 PostWysłany: 15 Lut 2017 16:50 

Rejestracja: 27 Mar 2014
Posty: 2616
srebrny
Na pewno będzie kontrola paszportowa i w tym momencie dla pogranicznika lecisz do Kochin, a nie do KL, wiec watpię, byś mógł bez wizy po Indiach sobie latać.
W ogole z takim biletem, mogą juz Cie nie wpuścić do pierwszego samolotu.
Góra
 Relacje PM off  
 
#45 PostWysłany: 15 Lut 2017 17:45 

Rejestracja: 02 Mar 2012
Posty: 5302
HON fly4free
mjadamska napisał(a):
. Orientujecie się czy w tym przypadku potrzebuje wizy do Indii ?

W Twoim przypadku wiza jest konieczna.Lecisz do Indii i nie szkodzi,że potem lecisz dalej .To nie jest lot na jednym bilecie i opuszczasz strefę tranzytową.
Góra
 Relacje PM off  
 
#46 PostWysłany: 15 Lut 2017 17:59 

Rejestracja: 09 Paź 2013
Posty: 1777
Loty: 177
Kilometry: 576 272
złoty
w ogole nie wylecisz do Indi. w Brukseli zapytaja Cie o wize
Góra
 Relacje PM off  
 
#47 PostWysłany: 28 Mar 2018 18:52 

Rejestracja: 28 Mar 2018
Posty: 1
Witam lecę do Kuala Lumpur przez Delhi, gdzie mam przerwę na 2 dni. Rozumiem że potrzebuję wizę ale pytanie mam czy wystarczy tańsza wiza tranzytowa czy musze wyrobić wizę turystyczną? Mam zamiar zobaczyć Taj Mahal przy okazji przerwy w lotach jeśli ma to jakieś znaczenie. Wiem ,ze turystyczna była by gwarantem na 100% jednak moge zaoszczędzić kupując tylko tranzytową
Góra
 Relacje PM off  
 
#48 PostWysłany: 28 Mar 2018 18:58 
Sezonowy Cebulion
Awatar użytkownika

Rejestracja: 20 Lis 2011
Posty: 13439
Loty: 340
Kilometry: 443 500
https://boi.gov.in/content/transit-visa

Wszystko zależy od ich widzi misie. Niby maks 3 dni, ale mogą ci dać nawet do 1 dnia.
_________________
Nie odpowiadam na PW/powiadomień więc radźcie sobie sami
Z poważaniem, najgorszy użytkownik forum
Góra
 Relacje PM off  
 
#49 PostWysłany: 28 Mar 2018 21:43 

Rejestracja: 21 Mar 2018
Posty: 297
niebieski
Oszczędność jest żadna, bo tranzytową trzeba wyrabiać w ambasadzie i kosztuje w sumie 170 zł (https://www.blsindiavisa-poland.com/visafees.php), a turystyczną wyrabiasz za 50 USD przez internet: https://indianvisaonline.gov.in/evisa/tvoa.html
Góra
 Relacje PM off  
 
#50 PostWysłany: 27 Lip 2018 23:32 

Rejestracja: 20 Sty 2015
Posty: 46
Loty: 76
Kilometry: 198 439
meczko napisał(a):
Oszczędność jest żadna, bo tranzytową trzeba wyrabiać w ambasadzie i kosztuje w sumie 170 zł (https://www.blsindiavisa-poland.com/visafees.php), a turystyczną wyrabiasz za 50 USD przez internet: https://indianvisaonline.gov.in/evisa/tvoa.html

wiza turystyczna kosztuje 80 USD
Góra
 Relacje PM off  
 
#51 PostWysłany: 14 Wrz 2018 10:35 

Rejestracja: 08 Paź 2013
Posty: 219
niebieski
Hej. Czy potrzebuję wizy?
Dwa osobne bilety :
TLV -DEL i DEL -DPS kupowane za mile w *A
Ten sam terminal i bagaz tylko podreczny.
Przylot do Delhi 0.30 a odlot 3.30 ( 3h przerwy)
Mogę mieć problemy przy check in w TLV?



Wysłane z mojego D6603 przy użyciu Tapatalka
Góra
 Relacje PM off  
 
#52 PostWysłany: 29 Lis 2018 15:34 

Rejestracja: 20 Gru 2012
Posty: 268
niebieski
Bardzo proszę o doradzenie:chce kupić bilet Dubaj-Male z krótką/3 godzinną/przesiadką w Indiach. Oczywiście na jednym bilecie , linie Indigo sprzedają takie. Czy w Dubaju będą chcieli wizę Indyjska zobaczyć przy wsiadaniu na pierwszy lot.
Czy wiza nie jest istotna bo miejscem docelowym są Malediwy.
Miał ktoś ostatnio lot z przesiadką w Indiach na 1 bilecie?
Góra
 Relacje PM off  
 
#53 PostWysłany: 29 Lis 2018 22:21 
Awatar użytkownika

Rejestracja: 11 Kwi 2016
Posty: 3635
platynowy
akot napisał(a):
Bardzo proszę o doradzenie:chce kupić bilet Dubaj-Male z krótką/3 godzinną/przesiadką w Indiach. Oczywiście na jednym bilecie , linie Indigo sprzedają takie. Czy w Dubaju będą chcieli wizę Indyjska zobaczyć przy wsiadaniu na pierwszy lot.

Jesli nie opuszczasz strefy tranzytowej lotniska w Indiach (do 24h) to nie potrzebujesz wizy. ;)
_________________
Nie czyń drugiemu co tobie niemiłe, obróci się p. tobie oraz nie bądź tchórzem, kłamcą!
Brak ochoty i szkoda czasu na forum, nie odpowiadam na pw.

Z Kiruny na Socotrę / zorze polarne
Afryka / Gorilla Trekking
Biegun lodołamaczem atomowym, Antarktyda / Polska Stacja Arctowski, Czarnobyl
Góra
 Relacje PM off  
 
#54 PostWysłany: 13 Mar 2019 02:33 

Rejestracja: 12 Mar 2019
Posty: 1
Cześć
Mam kupiony bilet Dubaj-Male z przesiadką w Kochi na jednej rezerwacji liniami Indigo. Początkowo miałem przesiadkę 2.5h lecz zamieniono godzinę wylotu z kochi i czas przesiadki skrócił się do 55min. Czy taki czas wystarczy na przesiadkę? Samolot ląduje i startuje z tego samego terminala nr 3.
W takim przypadku nie potrzebuje wizy? ponieważ linia nie jest w stanie jednoznaczne tego potwierdzić.
Góra
 Relacje PM off  
 
#55 PostWysłany: 12 Sie 2019 17:29 

Rejestracja: 30 Kwi 2015
Posty: 566
niebieski
Mam nietypowe pytanie o przesiadkę. Przymierzam się do kupna biletu z Dubaju do Male, a najlepsza opcja to lot SpiceJetem przez Koczin (ok. 4 h przesiadki), tyle że na Kayaku pokazuje mi rezerwację na dwóch osobnych biletach. I w związku z tym zastanawiam się, czy w Dubaju nie będą mi robili problemów, jesli nie będę miał wizy indyjskiej. Wiem, że przy normalnych przesiadkach bez opuszczania tranzytu przez 24 godz. wiza nie jest wymagana, ale to jednak trochę inny przypadek...
Góra
 Relacje PM off  
 
#56 PostWysłany: 12 Sie 2019 22:29 

Rejestracja: 16 Lut 2019
Posty: 2
Lecę w listopadzie z LOT bezpośrednio z Warszawy do New Delhi. Na lotnisku w New Delhi przesiadam się na Nepal Airlines do Katmandu. Bilety są kupione osobno i będę musiała odebrać bagaż i ponownie go nadać. Przesiadka w jedną stronę trwa 6h w drugą ok. 3h. Czy będę potrzebować wizy indyjskiej?
Góra
 Relacje PM off  
 
#57 PostWysłany: 13 Sie 2019 18:12 

Rejestracja: 20 Sty 2015
Posty: 46
Loty: 76
Kilometry: 198 439
Musisz miec wize. Bez wizy nie wpuszcza cie do samolotu w Warszawie.
Góra
 Relacje PM off  
 
#58 PostWysłany: 13 Sie 2019 22:50 
Król Ż
Awatar użytkownika

Rejestracja: 07 Paź 2014
Posty: 2720
Loty: 164
Kilometry: 420 697
Dokładnie jak wyżej

Cytuj:
As is the case with many countries, India also follows the Transit Without Visa (TWOV) rule for layovers not exceeding 24 hours as you will be routed through the airport's transit area without having to clear immigration. ... For every other scenario, yes, you officially do need a transit visa.
_________________
Image
Góra
 Relacje PM off  
 
 [ 58 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1, 2, 3

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1 godzina (czas letni)


Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: CommonCrawl [Bot] oraz 0 gości


Nie możesz zakładać nowych tematów na tym forum
Nie możesz odpowiadać w tematach na tym forum
Nie możesz edytować swoich postów na tym forum
Nie możesz usuwać swoich postów na tym forum
Nie możesz dodawać załączników na tym forum

  
phpBB® Forum Software © phpBB Group