Akceptuję i chcę ukryć komunikat Fly4free.pl korzysta z technologii, takich jak pliki cookies, do zbierania i przetwarzania danych osobowych w celu automatycznego personalizowania treści i reklam oraz analizowania ruchu na stronie. Technologię tę wykorzystują również nasi partnerzy. Szczegółowe informacje dotyczące plików cookies oraz zasad przetwarzania danych osobowych znajdują się w Polityce prywatności. Zapoznaj się z tymi informacjami przed korzystaniem z Fly4free.pl. Jeżeli nie wyrażasz zgody, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim komputerze, powinieneś zmienić ustawienia swojej przeglądarki internetowej.

[ 16 posty(ów) ] 
Autor Wiadomość
 Temat postu: Bankomaty w Indonezji
#1 PostWysłany: 24 Gru 2024 07:02 

platynowy
Korzystając z szablonu @Martinuss, wrzucam bankomaty w Indonezji

Kraj: Indonezja

Bezprowizyjne:
CIMB - 0 Prowizji
BCA - 0 Prowizji
Bank Mandiri - 0 Prowizji
ATM link - 0 Prowizji

Często na bankomatach jest widoczna informacja, jaki nominał banknotów jest załadowany. Bankomaty w Indonezji zwykle wydają tylko jeden nominał - Rp50.000 albo Rp100.000.

Z prowizją:
Wydaje mi się że bankomaty w sklepach typu Indomaret, Alfamart, pobierane są prowizje. Ale nie testowałem przy tej okazji.

Testowane na karcie Curve, listopad 2024
 Relacje PM off
Kashpir lubi ten post.

#2 PostWysłany: 24 Gru 2024 10:51 

Ostrzeżenia: 1
srebrny
CIMB już informuje o prowizji przy wypłacie Revolutem.
Bez prowizji bankomaty BNI.
 Relacje PM off  

#3 PostWysłany: 24 Gru 2024 12:26 
Moderator forum
Awatar użytkownika

Loty: 578
Kilometry: 888 632
@NBE322 a czy obecnie wciąż obowiązują limity jednorazowej wypłaty z bankomatów? Pamiętam, że kilka lat temu tak było i maksymalna kwota zależała jeszcze od danego banku.

#4 PostWysłany: 24 Gru 2024 13:25 

platynowy
@Kashpir tak, bankomaty informowały jaka jest maksymalna kwota wypłaty. Ale jak nie ma prowizji, to nie widzę dlaczego miało by to stanowić problem.

Chyba na naszym rynku nie ma już żadnych sensownych kart z ilościowym limitem wypłat :)
 Relacje PM off
Kashpir uważa post za pomocny.

#5 PostWysłany: 24 Gru 2024 13:51 

BNI - wypłaca 2 mln co jest dużą zaletą, w przypadku karty kantoru walutowego Aliora jest prowizja Alora
 Relacje PM off
abelincoln lubi ten post.

#6 PostWysłany: 25 Gru 2024 09:24 

poprawka, dziś ATM BNI Berastagi wypłacił mi 2.5 mln, tydzień temu na lotnisku w Medan wypłacał max 2 mln
 Relacje PM off  

#7 PostWysłany: 09 Paź 2025 16:31 

Jak dla mnie te limity, o których piszecie, to nie są żadne limity, które obowiązują w bankomatach danego banku, tylko info o tym, ile dana konkretną maszyna może wypłacić. Jest to pewnie związane z dostępnym nominałem itp itd Screen z BNI. W innej maszynie tego banku bez problemu wypłaciłem 2 mln.

Bez prowizji BRI.

Nie posiadasz wymaganych uprawnień, by zobaczyć pliki załączone do tej wiadomości.
 Relacje PM off  

#8 PostWysłany: 09 Paź 2025 19:17 

no nie wiem, parokrotnie stalem przy jednym bankomacie i robilem kilka wyplat po 2 mln lub 2.5 mln kazda. A wiec w maszynie byly nominaly na wyplacenie parunastu milionow ale wyplaty byly max 2/2.5 za jednym podejsciem
 Relacje PM off  

#9 PostWysłany: 10 Paź 2025 09:02 

Ale mi przeciez nie chodziło o to, ze w maszynie ze screena jest tylko milion z hakiem gotówki, tylko ze ten konkretny bankomat może wypłacić maksymalnie milion z hakiem na jedną wypłatę. W innych maszynach BNI wypłaciłem większe kwoty, a jeśli w takiej maszynie był limit np. 3 mln, to przecież nie oznacza to, że w niej nie ma więcej gotówki, niż 3 mln.
 Relacje PM off  

#10 PostWysłany: 10 Paź 2025 12:48 

Icek2024 - napisałeś "Jest to pewnie związane z dostępnym nominałem itp itd" a ja odpowiadam, że raczej nominał nie ma nic do rzeczy. Skoro maszyna potrafi wypłacić 6-8 razy po 2 mln to znaczy że ma wystarczającą ilość gotówki aby wypłacać po 2.5 mln, ale z jakichś względów wypłaca po 2 mln.
 Relacje PM off  

#11 PostWysłany: 10 Paź 2025 12:56 

Ostrzeżenia: 1
srebrny
Może być to związane z dostępnymi w urządzeniu nominałami, ponieważ urządzenia mają ograniczoną ilość maksymalnie wypłacanych jednorazowo banknotów.
 Relacje PM off
Icek2024 lubi ten post.

#12 PostWysłany: 10 Paź 2025 13:32 

@Baark

Przede wszystkim ja tego nie postawiłem jako pewnik, na co wskazuje słowo 'pewnie. .itd itp' Odniosłem się do wcześniejszych wpisów, z których możnaby wnioskować, że to jakieś ograniczenia danego operatora banku nakładane na wszystkie jego maszyny. A tak raczej na pewno nie jest, skoro w BNI w jednej maszynie pokazało mi max milion z hakiem, a w innej ich maszynie wypłaciłem 2 albo 3 miliony

Twój wpis o tym, że wyplaciles w danym bankomacie w sumie kilkanaście milionów w kilku wypłatach jest totalnie nietrafiony, ponieważ nie o tym jest mowa. Jest ograniczenie na JEDNĄ transakcję, podobnie jak w Indiach. Tyle że w Indiach to ograniczenie na wschystkie maszyny w kraju. W Indonezji są ograniczenia na konkretne maszyny. I według mnie, jest to związane ogólnie z pojemnością bankomatów. Im niższy nominal w maszynie, tym niższe limity wypłat jednorazowych, bo w bankomacie przy tak niskim nominale zmieścisz po prostu mniej gotówki.

P.S. Ogolnie dla mnie to jakas abstrakcja wyplacać kiklanaście milionów po 50 000. Dodatkowy plecak musiałbym mieć:-)
 Relacje PM off  

#13 PostWysłany: 10 Paź 2025 15:31 

Icek 2024 - zaczynasz dyskutować ze sobą.
Znasz kogoś, kto "wypłaca kilkanaście milionów po 50 000"?
Powtórzę - jeśli bankomat wypłaca 10 mln rupii w pięciu podejściach to znaczy że ma wystarczającą ilość nominału aby te 10 mln wypłacić w podejściach czterech. Z jakichś względów tego nie robi, ale raczej nie z powodu braku nominału.
Dyskusja o niczym, nie pamiętam abym miał problem ze znalezieniem bankomatu wypłacającego min. 2 mln.
 Relacje PM off  

#14 PostWysłany: 11 Paź 2025 12:09 

Dokładnie. Dyskusja, którą rozpocząłeś jest o niczym, bo kazdy tutaj wie o tym, że gdyby nie nałożone na daną maszynę konkretne ograniczenie ilościowe na jedną wypłatę, to mogłyby one wyplacić więcej, ponieważ z reguły w bankomatach jest na tyle pieniędzy. Dzisoaj dopiero po raz pierwszy pojawił mi się komunikat "ATM out of cash" po zadysponowaniu kwoty. Nie bylo wcześniej komunikatu o maksymalnej kwocie do wyplaty. . Tyle ode mnie w tym wątku o niczym..

Bez prowizji wypłaca też Bank Sinarmas.
 Relacje PM off  

#15 PostWysłany: 11 Paź 2025 12:50 

Faktycznie mozna sie pogubic, kto rozpoczal te dyskusje
"Jest to pewnie związane z dostępnym nominałem itp itd". :lol:
EOT
 Relacje PM off  

#16 PostWysłany: 09 Lis 2025 16:38 
Sezonowy Cebulion
Awatar użytkownika

Koniec milionerów w Indonezji. Do 2027 ma być denominacja waluty
czyli uczynek ostatnich 3 zer