Akceptuję i chcę ukryć komunikat Fly4free.pl korzysta z technologii, takich jak pliki cookies, do zbierania i przetwarzania danych osobowych w celu automatycznego personalizowania treści i reklam oraz analizowania ruchu na stronie. Technologię tę wykorzystują również nasi partnerzy. Szczegółowe informacje dotyczące plików cookies oraz zasad przetwarzania danych osobowych znajdują się w Polityce prywatności. Zapoznaj się z tymi informacjami przed korzystaniem z Fly4free.pl. Jeżeli nie wyrażasz zgody, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim komputerze, powinieneś zmienić ustawienia swojej przeglądarki internetowej.

Wikipost
link do formularza wizowego https://dichvucong.bocongan.gov.vn/boco ... matt=26277

Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 778 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1 ... 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9 ... 39  Następna
Autor Wiadomość
 Temat postu: Re: Wiza do Wietnamu
#101 PostWysłany: 10 Lut 2017 16:48 

Czy ktoś się orientuje czy wizy / promesy są sprawdzane wcześniej na lotnisku w Polsce/ w miejscu przesiadki czy tylko już na miejscu w Wietnamie?

Wykupiłem 4 e-visa i 2 mam zaakceptowane a 2 jeszcze rozpatrywane na teraz (prawdopodobnie dlatego, że nie wpisałem drugich imion we wniosku) i zastanawiam się czy nie mając jeszcze zatwierdzonej wizy lecieć czy też mogą mnie cofnąć jeszcze w Polsce czy w Dubaju.

Lecę we wtorek czyli został im tylko 1 dzień roboczy na przyznanie.

Co sądzicie?
 Profil Relacje PM off  

Grudniowe all inclusive w Egipcie 🌴 5* resort w Marsa Alam z aquaparkiem za 1602 PLN 🌊 Grudniowe all inclusive w Egipcie 🌴 5* resort w Marsa Alam z aquaparkiem za 1602 PLN 🌊
Tajlandia w sezonie za 3495 PLN ☀️🌴 Bezpośrednie loty (z bagażem) na Phuket + 14 noclegów w 5* hotelu 🌊😍 Tajlandia w sezonie za 3495 PLN ☀️🌴 Bezpośrednie loty (z bagażem) na Phuket + 14 noclegów w 5* hotelu 🌊😍
#102 PostWysłany: 10 Lut 2017 16:57 
Sezonowy Cebulion
Awatar użytkownika

Tak są sprawdzane. U mnie były w WAW/AMS/CAN.
 Profil Relacje PM off  

#103 PostWysłany: 14 Lut 2017 17:35 

niebieski
Dzis wjechalismy do Wietnamu na e-wizach, ktore opisywalem kilka postow temu. Na lotnisku w Ho Chi Minh poszlismy od razu do kontroli paszportowej, ale sie odbilismy, to znaczy pogranicznik nic nie wiedzial o e-wizach i kazal isc do stanowiska "wiza on arrival". Tam jednak byli bardziej zorientowani, zabrali nasze wydrukowane przeze mnie wizy i paszporty i poszli sprawdzac w systemie. Widzialem nasze aplikacje wizowe w komputerach, porobili wydruki i zaprowadzili nas do bramki granicznej, z poleceniem przepuszczenia nas. Byli bardzo mili i przepraszali, ze to dopiero start systemu i jeszcze nie wszystko idzie gladko. Tym niemniej polecam e-wize, nie trzeba wyrabiac zaproszenia, a wiec kilka/kilkanascie dolarow zostaje w kieszeni.

P.S. W Abu Dhabi, ani na zadnym wczesniejszym lotnisku, nikt nie sprawdzal czy mamy e-wizy.
cypel lubi ten post.
cypel uważa post za pomocny.

#104 PostWysłany: 14 Lut 2017 20:48 

A czy przekraczając granicę z evisą potrzebne są także dwa zdjęcia paszportowe, czy wystarczy tylko wydrukowana wiza?

-- 14 Lut 2017 20:50 --

Gleba3 napisał(a):
Dzis wjechalismy do Wietnamu na e-wizach, ktore opisywalem kilka postow temu. Na lotnisku w Ho Chi Minh poszlismy od razu do kontroli paszportowej, ale sie odbilismy, to znaczy pogranicznik nic nie wiedzial o e-wizach i kazal isc do stanowiska "wiza on arrival". Tam jednak byli bardziej zorientowani, zabrali nasze wydrukowane przeze mnie wizy i paszporty i poszli sprawdzac w systemie. Widzialem nasze aplikacje wizowe w komputerach, porobili wydruki i zaprowadzili nas do bramki granicznej, z poleceniem przepuszczenia nas. Byli bardzo mili i przepraszali, ze to dopiero start systemu i jeszcze nie wszystko idzie gladko. Tym niemniej polecam e-wize, nie trzeba wyrabiac zaproszenia, a wiec kilka/kilkanascie dolarow zostaje w kieszeni.

P.S. W Abu Dhabi, ani na zadnym wczesniejszym lotnisku, nikt nie sprawdzal czy mamy e-wizy.

A czy przekraczając granicę z evisą potrzebne są także dwa zdjęcia paszportowe, czy wystarczy tylko wydrukowana wiza?
 Profil Relacje PM off  

#105 PostWysłany: 15 Lut 2017 02:49 

niebieski
@‌olgik‌
Potrzebna jest tylko wydrukowana e-wiza, nie potrzeba juz zadnych zdjec ani platnosci.
Kalispell lubi ten post.

#106 PostWysłany: 15 Lut 2017 09:17 

niebieski
W przypadku przesiadki 3h w Hanoi na 1 bilecie Vietnam Airlines, muszę się rejestrować na jakaś wizę tranzytową czy nic nie muszę robić?
 Profil Relacje PM off  

#107 PostWysłany: 18 Lut 2017 17:17 

niebieski
Dzis wyjezdzalismy z Wietnamu majac e-wizy. Mogliby sie Wietnamczycy jakos ogarnac, bo trwalo to 40 minut z zegarkiem w reku. Podeszlismy po stemple wyjazdowe, pogranicznik skanuje paszporty i z duma pyta nas czy milelismy e-wizy. Tak. W takim razie zawolal kolege, ktory zabral nas do poczekalni przypadkow trudnych. Zabrali nam paszporty, wydrukowane wizy i znikneli na pol godziny za drzwiami. Co jakis czas ktos wychodzil i mowil zeby czekac. Zona zrobila sie zielona ze zlosci. W koncu jeden umundurowany wyszedl i zaprowadzil ponownie do stanowiska odpraw. Tam urzednik od razu zlal sie potem, dobre piec minut stukal cos na klawiaturze, ale w koncu przybil stemple i moglismy opuscic Wietnam.
Mam nadzieje, ze usprawnia ten system w najblizszym czasie, bo obecnie to jakas paranoja jest...

#108 PostWysłany: 02 Mar 2017 08:49 

Hej, czy e-visa działa też na przejściach lądowych? Ma ktoś doświadczenie?
 Profil Relacje PM off  

#109 PostWysłany: 02 Mar 2017 09:13 

Loty: 363
Kilometry: 826 589
Przy wypełnianiu wniosku na stronie https://evisa.xuatnhapcanh.gov.vn/en_US/web/guest/khai-thi-thuc-dien-tu/cap-thi-thuc-dien-tu masz rubrykę "Allowed to entry through checkpoint" i wybierasz przejście jedno z poniższych:

Bo Y Landport
Cam Ranh International Airport
Can Tho International Airport
Cat Bi International Airport
Cau Treo Landport
Cha Lo Landport
Da Nang International Airport
Da Nang Seaport
Ha Tien Landport
Hai Phong Seaport
Ho Chi Minh City Seaport
Hon Gai Seaport
Huu Nghi Landport
Lao Bao Landport
Lao Cai Landport
Moc Bai Landport
Mong Cai Landport
Nam Can Landport
Nha Trang Seaport
Noi Bai International Airport
Phu Bai International Airport
Phu Quoc International Airport
Quy Nhon Seaport
Song Tien Landport
Tan Son Nhat International Airport
Tinh Bien Landport
Vung Tau Seaport
Xa Mat Landport
puhacz uważa post za pomocny.

#110 PostWysłany: 08 Mar 2017 17:02 
Awatar użytkownika

Czy ma ktoś jakieś doświadczenie odnośnie braku drugiego imienia na promesie? Nie podałem drugich imion, a wylatujemy za kilka dni.
Proszę o informację jeśli komuś nie robili problemów i jeśli robili.
 Profil Relacje PM off  

#111 PostWysłany: 08 Mar 2017 17:59 

sobolk napisał(a):
Czy ma ktoś jakieś doświadczenie odnośnie braku drugiego imienia na promesie? Nie podałem drugich imion, a wylatujemy za kilka dni.
Proszę o informację jeśli komuś nie robili problemów i jeśli robili.

Ja miałem z tym problem na e-visa. Wykupiłem 4 dla rodziny i na 2 nie podałem drugiego imienia, przez co nie otrzymaliśmy w terminie wizy. Dopiero po interwencji mailem poprawili sami w systemie on line i po ok 7-8 dniach od aplikacji otrzymaliśmy ostatecznie e visa. Jak w przypadku samej promesy to nie wiem.
 Profil Relacje PM off  

#112 PostWysłany: 13 Mar 2017 11:17 

Cześć, piszę bo jestem totalnie zielony w temacie wizowym a wylatuję za miesiąc. Kila dni temu (5) wypełniłem wniosek na ten stronie: http://visa.mofa.gov.vn/_layouts/regist ... nForm.aspx. Dostałem pdfa i kody do sprawdzania statusu. No i pytanie co dalej mam zrobić z tym pdfem? Czekać na jakiegoś meila do płatności czy może gdzieś to wysłać? W góry dzięki za odpowiedzi :)
 Profil Relacje PM off  

#113 PostWysłany: 13 Mar 2017 12:07 
Awatar użytkownika

srebrny
Dopiero będę niebawem przerabiał temat, ale wg @‌Gleba3‌ płaci się od razu na stronie
Gleba3 napisał(a):
Od razu na stronie się płaci, inaczej wniosek pozostaje ze statusem "nieopłacony" i nie jest rozpatrywany dalej.

UPDATE 02.02.2017: z ciekawości zalogowałem się na stronie i moja E-Visa była już gotowa (minęło ok. 7 godzin od aplikowania). Zrzuca się plik, który nie ma żadnego rozszerzenia, ale to jest PDF - trzeba wskazać program, lub dopisać rozszerzenie.
 Profil Relacje PM off  

#114 PostWysłany: 13 Mar 2017 12:21 
Awatar użytkownika

Przerabiałam temat w zeszłym tygodniu. Po wypełnieniu formularza i załączenia skanu paszportu oraz zdjęcia przenosi na stronę, gdzie trzeba dokonać płatności. Po dwóch dniach wiza była gotowa do pobrania w pdf.

miedziobrody napisał(a):
Cześć, piszę bo jestem totalnie zielony w temacie wizowym a wylatuję za miesiąc. Kila dni temu (5) wypełniłem wniosek na ten stronie: http://visa.mofa.gov.vn/_layouts/regist ... nForm.aspx. Dostałem pdfa i kody do sprawdzania statusu. No i pytanie co dalej mam zrobić z tym pdfem? Czekać na jakiegoś meila do płatności czy może gdzieś to wysłać? W góry dzięki za odpowiedzi :)
 Profil Relacje PM off
cypel lubi ten post.

#115 PostWysłany: 13 Mar 2017 13:01 

niebieski
@miedziobrody
Tak jak koledzy wspomnieli, ja płaciłem od razu, ale to było na innej stronie:
https://evisa.xuatnhapcanh.gov.vn/en_US ... uc-dien-tu

#116 PostWysłany: 13 Mar 2017 13:03 
Awatar użytkownika

Gleba3 napisał(a):
@miedziobrody
Tak jak koledzy wspomnieli, ja płaciłem od razu, ale to było na innej stronie:
https://evisa.xuatnhapcanh.gov.vn/en_US ... uc-dien-tu

Tak, ja też korzystałam z tej strony.
 Profil Relacje PM off  

#117 PostWysłany: 20 Mar 2017 14:08 

Mam pytanie do osób, które leciały już z e-visą Qatarem. Czy nie bylo problemu z wejściem z nią na pokład - czytałam ostatnio, że ANA jakiś ludzi nie chciała wpuścić.
 Profil Relacje PM off  

#118 PostWysłany: 22 Mar 2017 06:57 

Andzi@ napisał(a):
Mam pytanie do osób, które leciały już z e-visą Qatarem. Czy nie bylo problemu z wejściem z nią na pokład - czytałam ostatnio, że ANA jakiś ludzi nie chciała wpuścić.

Na lotnisku w Warszawie sprawdzają wize. Jak leciałem Emirates 28.02 to pierwszy raz widzieli taką wize i beigali z moją wizą po lotnisku. Myślę, że teraz wszyskie linie już znają e-visa. W Hanoi nie mają przygotowanego systemu pod e-visa i zapisują sobie coś w zeszytach.
 Profil Relacje PM off
Andzi@ uważa post za pomocny.

#119 PostWysłany: 30 Mar 2017 12:20 

Pod koniec lutego z WAW Qatarem z ewizą nie było żadnych problemów.
 Profil Relacje PM off  

#120 PostWysłany: 04 Kwi 2017 09:06 
Awatar użytkownika

kowi napisał(a):
Pod koniec lutego z WAW Qatarem z ewizą nie było żadnych problemów.

Ja właśnie wróciłam z Wietnamu Qatarem i korzystałam z e-visy. Sprawdzają u nas na lotnisku czy się ma i tyle. Resztę się załatwia na lotnisku w Hanoi - chwilę to trwa bo system jest daleki od ideału ale działa i wpuszczają :)
 Profil Relacje PM off  

Wyświetl posty z poprzednich:  Sortuj według  
Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 778 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1 ... 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9 ... 39  Następna

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1 godzina (czas letni)

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 2 gości