Akceptuję i chcę ukryć komunikat Fly4free.pl korzysta z technologii, takich jak pliki cookies, do zbierania i przetwarzania danych osobowych w celu automatycznego personalizowania treści i reklam oraz analizowania ruchu na stronie. Technologię tę wykorzystują również nasi partnerzy. Szczegółowe informacje dotyczące plików cookies oraz zasad przetwarzania danych osobowych znajdują się w Polityce prywatności. Zapoznaj się z tymi informacjami przed korzystaniem z Fly4free.pl. Jeżeli nie wyrażasz zgody, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim komputerze, powinieneś zmienić ustawienia swojej przeglądarki internetowej.

Wikipost
link do formularza wizowego https://dichvucong.bocongan.gov.vn/boco ... matt=26277

Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 778 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8 ... 39  Następna
Autor Wiadomość
 Temat postu: Re: Wiza do Wietnamu
#81 PostWysłany: 04 Wrz 2016 08:09 
Awatar użytkownika

platynowy
Miejsce na lotnisku w Ho Chi Minh w którym uzyskuje się wizę po okazaniu promesy i wniesieniu opłaty

Załączniki:
Komentarz do pliku: Okienko Landing Visa
SaigonVisa.jpg
SaigonVisa.jpg [ 54.52 KiB | Obejrzany 2690 razy ]
 Profil Relacje PM off  

Tajlandia w sezonie za 3495 PLN ☀️🌴 Bezpośrednie loty (z bagażem) na Phuket + 14 noclegów w 5* hotelu 🌊😍 Tajlandia w sezonie za 3495 PLN ☀️🌴 Bezpośrednie loty (z bagażem) na Phuket + 14 noclegów w 5* hotelu 🌊😍
Relaks na Gran Canarii 🏝️☀️ Tygodniowe all inclusive 24h w 4* hotelu za 2599 PLN 👙 Relaks na Gran Canarii 🏝️☀️ Tygodniowe all inclusive 24h w 4* hotelu za 2599 PLN 👙
#82 PostWysłany: 04 Wrz 2016 12:20 
Awatar użytkownika

platynowy
I jeszcze formularz do wypełnienia

Załączniki:
VisaApplicationForm.jpg
VisaApplicationForm.jpg [ 120.59 KiB | Obejrzany 2632 razy ]
 Profil Relacje PM off  

#83 PostWysłany: 20 Wrz 2016 18:06 

Jestem w temacie odnośnie załatwiania wizy turystycznej do Wietnamu w konsulacie w Warszawie, bo załatwiałem kilka dni temu. Procedury są nastepujące:
Wypełnienie wniosku - do pobrania na stronie ambasady lub na miejscu, jest rownież opcja elektroniczna (ja z takiej korzystałem. tutaj link: https://visa.mofa.gov.vn/_layouts/regis ... nForm.aspx )
Potrzebne wniosek, paszport i zdjęcie. Po wejściu do konsulatu pobieramy numerek kolejki. Jak sie wyświetli nasz podchodzimy, przekazujemy wniosek z paszportem, płacimy w okienku obok (250zl na 1 miesiąc przy wizie z jednorazowym wstępem, 300zl wiza wielokrilotnego wstępu), dostajemy kartkę z datą do odbioru (7dni) i to wszystko.
Istotne informacje:
Uzyskanie wizy turystycznej jest bezproblemowe, czysta formalność, nie przykładają większej wagi do tego, nie robią problemu. Widać, że nastawieni na kasę. Podam przykład. Miałem dwa wnioski, bo można przynieść za kogoś, ważne, żeby mieć paszporty wszystkich. Wniosek mojego wspołpodróżnika nie był podpisany, gość kazał mi podpisać za niego a raczej za nią, bo to kobieta. Zrobiłem to na jego oczach, nie było problemu. Trzeba zwrócić uwagę przy wniosku online, bo mimo tego, że się wpisuje nazwisko to przy wydruku widnieje tylko imię, ale gość kazał dopisać ręcznie.
Zdjęcie można przykleić na miejscu, jest klej za darmo ;-) facet w okienku nie zna polskiego, ewentualnie angielski, ale problemu nie ma. Ważna informacja przy odbiorze. Trzeba sprawdzić czy wszystko sie zgadza. Ja miałem taką sytuacje, że w wizie mojej współtowarzyszki były złe daty wjazdu do Wietnamu, tzn jeszcze inaczej. Po odbiór paszportów z wklejonymi wizami stała kobieta, która miała to samo imię jak moja współtowarzyszka. Pech a raczej podejście urzędników sprawiło, że ta kobieta miała wklejoną wizę mojej współtowarzyszki i odwrotnie :-) na szczęście dało sie bez problemu odkleić, tzn sami nie odkładaliśmy bo pieczątka by sie nie zgadzała ale zrobił to pan z ambasady. Dlatego warto sprawdzić. Plus załatwienia wizy w Polsce jest taki, jesteśmy pewni, że nas wpuszczą. Jeszcze jedno. Dość sporo petentów z Polski jak i wietnamczykow, trzeba w miarę wcześnie przyjechać. Ja byłem około 9:30 i załatwiłem wszystko ale jak byłem po odbiór było znacznie więcej ludzi. To chyba tyle. Jak coś to proszę pytać.
 Profil Relacje PM off  

#84 PostWysłany: 07 Paź 2016 20:03 

niebieski
Ja polecam wcześniej wymienione vietnamvisapro.com . W sobotę wniosek o promese wypełniony i zapłacone kartą. W poniedziałek miałem już mailu dokument. I tutaj pytanie: Potrzebne sa 2 zdjecia i piszę 4x6cm , ale to są dużo większe zdjęcia niż ta ramka. Mam też 3,5x4,5 bo robiłem do prawka miedzynarodowego i te pasują jak najbardziej. Jakie dawaliście? bo żona musi jeszcze zrobić. Mnie kosztowało 2x25zł za wizę 4x6 i+ prawko.

www.amigoucieka.blogspot.com
 Profil Relacje PM off  

#85 PostWysłany: 07 Paź 2016 20:16 
Awatar użytkownika

Loty: 255
Kilometry: 428 084
srebrny
Myślę, że zdjęcia mogą być dowolne, nikt tam nie zwraca na to uwagi - jakiekolwiek ze standardowych rozmiarów do dokumentów. Ja miałem 3,5x4,5
 Profil Relacje PM off  

#86 PostWysłany: 07 Paź 2016 21:02 
Awatar użytkownika

Loty: 123
Kilometry: 225 678
niebieski
Również miałem 3,5x4,5, nikt nie robił żadnego problemu, bardziej zależy im na $$ niż na zdjęciach :)

#87 PostWysłany: 10 Paź 2016 13:23 

Loty: 523
Kilometry: 1 159 431
srebrny
nie znalazłam wcześniej info, więc zapytam. Skorzystałam z pośrednika, zapłaciłam w sobotę, dziś na maila dostałam Vietnam Visa Pro - Send Visa letter in attachment file z załącznikiem, a tam cała lista ludzi z różnymi wizami (w sumie 20osób, ja aplikowałam dla 3os). Ta promesa tak ma wyglądać? Drukuję to co dostałam i wystarczy, czy przyjdzie jeszcze coś?

#88 PostWysłany: 10 Paź 2016 13:26 
Awatar użytkownika

Loty: 123
Kilometry: 225 678
niebieski
Dokładnie tak ma wyglądać, drukujesz ja i potem okazujesz ją w okienku.
maxima uważa post za pomocny.

#89 PostWysłany: 27 Sty 2017 01:10 

Loty: 94
Kilometry: 182 398
Polacy mogą wjechać do Wietnamu od 1 lutego z e-visa!!!! ;)

http://e.vnexpress.net/news/travel-life ... 33738.html
 Profil Relacje PM off
akot lubi ten post.

#90 PostWysłany: 28 Sty 2017 13:10 

niebieski
według mnie to do 15 dni jest zwolnienie z obowiązku wizowego od 1.02.2017, czy dobrze rozumiem? dla mnie to ważne bo za kilkanaście dni wyjeżdżam do Wietnamu.
 Profil Relacje PM off  

#91 PostWysłany: 28 Sty 2017 13:46 

niebieski
Też tak zrozumiałem o "visa exemption" do 15 dni, na 30 dni wyrabianie w necie.

Pzdr, Art.
 Profil Relacje PM off  

#92 PostWysłany: 28 Sty 2017 15:45 
Awatar użytkownika

Loty: 724
Kilometry: 1 019 860
HON fly4free
Wietnamczycy chwilowo mają wolne, ale wydaje się, że dodanie Polski do listy krajów objętych zwolnieniem wizowym jest pomyłką w tym artykule. Obywatele pozostałych krajów z tej listy byli już wcześniej zwolnieni na 15 dni z obowiązku wizowego.
 Profil Relacje PM off  

#93 PostWysłany: 30 Sty 2017 20:57 

niebieski
Ktoś to sprawdził? bo poluje na czarter, a loty co 14dni więc idealnie

Profil Relacje PM off  

#94 PostWysłany: 30 Sty 2017 21:11 
Awatar użytkownika

Loty: 250
Kilometry: 455 640
niebieski
Wygląda na błąd w artykule, dziś próbowałem znaleźć jakieś dodatkowe info, ale nic nie ma poza ww artykułem. W tym tygodniu i tak już się nic nie dowiemy, bowiem Wietnamczycy obchodzą nowy rok.
 Profil Relacje PM off  

#95 PostWysłany: 02 Lut 2017 09:37 

niebieski
Dziś złożyłem wniosek o e-wizę. Normalnie płaci się 25 USD (jednokrotna 30 dni) + niecały dolar za obsługę płatności. Czyli oszczędzamy tylko na koszcie wyrobienia Invitation letter.
Czekam teraz na nią (piszą, że 3 dni robocze).
https://evisa.xuatnhapcanh.gov.vn/en_US ... uc-dien-tu
2 ludzi lubi ten post.

#96 PostWysłany: 02 Lut 2017 14:00 

niebieski
A płaciłeś odrazu na str czy na miejscu będzie się płacić? Ja wczoraj w nocy zrobiłem invitation letter i mam nadzieje ze dojdzie do poniedziału bo 06.02 lecę :)

Profil Relacje PM off  

#97 PostWysłany: 02 Lut 2017 15:09 

niebieski
Od razu na stronie się płaci, inaczej wniosek pozostaje ze statusem "nieopłacony" i nie jest rozpatrywany dalej.

UPDATE 02.02.2017: z ciekawości zalogowałem się na stronie i moja E-Visa była już gotowa (minęło ok. 7 godzin od aplikowania). Zrzuca się plik, który nie ma żadnego rozszerzenia, ale to jest PDF - trzeba wskazać program, lub dopisać rozszerzenie.
Jarecki lubi ten post.

#98 PostWysłany: 02 Lut 2017 22:56 

Gleba3 napisał(a):
Od razu na stronie się płaci, inaczej wniosek pozostaje ze statusem "nieopłacony" i nie jest rozpatrywany dalej.

UPDATE 02.02.2017: z ciekawości zalogowałem się na stronie i moja E-Visa była już gotowa (minęło ok. 7 godzin od aplikowania). Zrzuca się plik, który nie ma żadnego rozszerzenia, ale to jest PDF - trzeba wskazać program, lub dopisać rozszerzenie.

A jak tę płatność zrobiłeś. Ja wszystko wypełniłem i jak jest opcja payment to przekierowuje mnie tutaj https://www.payoo.vn/ Niestety nie wiem jak dalej, wszystko po wietnamsku i brak automatycznego płacenia. Męczę się już trochę z tym dzisiaj. Wydaje mi się, że coś z tym linkiem. Powinno być od razu do płatności po wybraniu karta kredytowa. Dzięki za szybką odpowiedz. Mam do kupienia 4 e - visa :-)
 Profil Relacje PM off  

#99 PostWysłany: 02 Lut 2017 23:35 

niebieski
@wawar
Rzeczywiście zapomniałem o tym wspomnieć:
- płatność chyba działa tylko w określonych godzinach. Wczoraj wieczorem polskiego (środek nocy w Wietnamie) czasu też tak miałem - przekierowywało na stronę payoo.vn
Ale już rankiem naszego czasu (środek dnia w Wietnamie) już pojawiała się normalna formatka do płacenia kartą. Wykorzystałem dane, które wprowadzałem dzień wcześniej (dostęp za pomocą kodu, który kazali zapamiętać podczas rejestracji).

Tak więc - spróbuj rano.

#100 PostWysłany: 03 Lut 2017 15:43 

niebieski
W artykule dotyczącym ruchu bezwizowego do 14 dni byla pomylka. Wpisali Polskę a powinni wpisac Finlandie.Ambasada zareagowala po meilu do nich i artykuł u Wietnamczykow poprawiony.
 Profil Relacje PM off  

Wyświetl posty z poprzednich:  Sortuj według  
Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 778 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8 ... 39  Następna

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1 godzina (czas letni)

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 1 gość