Akceptuję i chcę ukryć komunikat Fly4free.pl korzysta z technologii, takich jak pliki cookies, do zbierania i przetwarzania danych osobowych w celu automatycznego personalizowania treści i reklam oraz analizowania ruchu na stronie. Technologię tę wykorzystują również nasi partnerzy. Szczegółowe informacje dotyczące plików cookies oraz zasad przetwarzania danych osobowych znajdują się w Polityce prywatności. Zapoznaj się z tymi informacjami przed korzystaniem z Fly4free.pl. Jeżeli nie wyrażasz zgody, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim komputerze, powinieneś zmienić ustawienia swojej przeglądarki internetowej.

Wikipost
link do formularza wizowego https://dichvucong.bocongan.gov.vn/boco ... matt=26277

Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 778 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1 ... 32, 33, 34, 35, 36, 37, 38, 39  Następna
Autor Wiadomość
 Temat postu: Re: Wiza do Wietnamu
#681 PostWysłany: 22 Lis 2024 21:35 

Hej,

dwa pytania odnośnie wizy, bo lecę za parę dni, a pierwszy wniosek mi odrzucili po 2 dniach - chyba z powodu obciętych rogów paszportu na zdjęciu. Złożyłem jeszcze raz z innym zdjęciem i czekam już drugą dobę roboczą.

1. Czy macie jakiś sprawdzony i pewny sposób a otrzymanie wizy 24h? Tak, żebym w razie co dobę przed wylotem mógł awaryjnie to zrobić.
2. Czy wiza, którą się otrzyma musi być w wersji papierowej, czy można pokazać ją jako plik na telefonie z kodem qr?
 Profil Relacje PM off  

Grudniowe all inclusive w Egipcie 🌴 5* resort w Marsa Alam z aquaparkiem za 1602 PLN 🌊 Grudniowe all inclusive w Egipcie 🌴 5* resort w Marsa Alam z aquaparkiem za 1602 PLN 🌊
Tajlandia w sezonie za 3495 PLN ☀️🌴 Bezpośrednie loty (z bagażem) na Phuket + 14 noclegów w 5* hotelu 🌊😍 Tajlandia w sezonie za 3495 PLN ☀️🌴 Bezpośrednie loty (z bagażem) na Phuket + 14 noclegów w 5* hotelu 🌊😍
#682 PostWysłany: 22 Lis 2024 22:02 
Sezonowy Cebulion
Awatar użytkownika

Na obydwa pytania, odpowiedzi masz w temacie. Przeczytaj ostatnie 2-3 steony
 Profil Relacje PM off
2 ludzi lubi ten post.

#683 PostWysłany: 05 Gru 2024 11:53 

Po czterech dniach roboczych otrzymałem wizę. W pierwszej wierszu jest termin ważności wjazdu : 1-31 styczeń 2025. Natomiast w ostatnim wierszu tego dokumentu napisali : "Length of stay is subject to permission by Immigration Authority" ,rozumiem, że sie tym nie przejmować zwłaszcza, że chcę przebywać w Wietnamie przez 3 dni w połowie miesiąca ?
 Profil Relacje PM off  

#684 PostWysłany: 05 Gru 2024 11:57 
Sezonowy Cebulion
Awatar użytkownika

Nie przejmować
 Profil Relacje PM off  

#685 PostWysłany: 29 Gru 2024 22:01 

Loty: 345
Kilometry: 694 726
złoty
Od ponad 2h męczę się z wnioskiem o wizę. Cały czas nie przechodzę walidacji zdjęcia portretowego:
"Portrait photo was captured from another source. Your application may be rejected. Please upload another photo"
Zrobiłem sobie już 2 zdjęcia telefonem, 1 lustrzanką. Próbuje przycinać na różne sposoby, rozjaśniać tło, zmieniać kontrast i nic.
Dla reszty rodziny przechodzi każde zdjęcie zrobione w tych samych warunkach tym samym sprzętem.
Ale tylko ja nie mam włosów i nie widać istotnych różnic na aktualnych zdjęciach i tym z paszportu, które jest sprzed 3,5 roku.
Przypuszczam, że zdaniem systemu ja wklejam to samo zdjęcie co w paszporcie.
Mam też robione kilka miesięcy temu zdjęcie u fotografa do dowodu - ten sam komunikat.
Mieliście taki problem?
W sieci widzę, że problem ze zdjęciami jest dosyć powszechny i niektórzy muszą po 2-3x poprawiać wnioski (rozumiem, że za każdą poprawkę 25usd?). Zaczynam się bać, bo do wyjazdu zostało 17dni - ale w tym 5 wolnych.
 Profil Relacje PM off  

#686 PostWysłany: 29 Gru 2024 22:18 

Loty: 302
Kilometry: 529 820
złoty
Na trzy wnioski z jednym miałem ten sam problem , ale ze zgodność była w miarę wysoka wypełniłem wniosek do końca i wizę po 3 dniach przyznali.
 Profil Relacje PM off  

#687 PostWysłany: 29 Gru 2024 22:35 

złoty
Dzięki. U mnie ta zgodność jest ponad 80%, ale u dzieci ponizej 70% - mam nadzieje, że nikt się nie przyczepi.
Co dziwne, zgodność wychodzi wyższa na zdjeciach które w mniejszym stopniu spełnają wymagania (np twarz nie jest oświetlona równomiernie, a lewa strona nieco jaśniej niż prawa). Też mam dylemat które wkleić.
 Profil Relacje PM off  

#688 PostWysłany: 30 Gru 2024 08:05 
Awatar użytkownika

Loty: 328
Kilometry: 456 296
niebieski
U mnie przy zgodności 67% (zdjęcie to samo co w paszporcie) krzyczało że może odrzucić. Przy zgodności selfie 62% nic nie mówiło i po 3 dniach była wiza.

#689 PostWysłany: 01 Sty 2025 23:39 

niebieski
Czy dla dziecka aplikuje się osobno o wizę, czy razem z którymś z rodziców?
 Profil Relacje PM off  

#690 PostWysłany: 01 Sty 2025 23:53 
Awatar użytkownika

Loty: 245
Kilometry: 468 306
srebrny
Każdy obywatel Polski, niezależnie od wieku, potrzebuje osobnej wizy, aby wjechać do Wietnamu. Oznacza to, że dla dziecka należy złożyć oddzielny wniosek wizowy, nawet jeśli podróżuje z rodzicami.
puhacz uważa post za pomocny.

#691 PostWysłany: 03 Sty 2025 09:40 

złoty
Aktualnie mają chyba opóźnienie. U nas wizy dotarły po prawie równych ich 4dniach roboczych. Złożone w niedziele, zrobili właśnie teraz.
 Profil Relacje PM off
sobo lubi ten post.

#692 PostWysłany: 09 Sty 2025 07:16 
Moderator forum
Awatar użytkownika

Loty: 234
Kilometry: 497 247
Przypominajka dla planujących wyrabiać e-wizę do Wietnamu w najbliższym czasie: zbliża się Tet (nowy rok) i dni od 27 sycznia do 31 stycznia, są dniami wolnymi od pracy. Z weekendami licząc, to dla wniosków złożonych od 21 stycznia wzwyż, nie spodziewałbym się uzyskania wizy wcześiej niż 3 lutego. Polecam nie zwlekać z wyrobieniem jeśli macie lot na koniec stycznia lub na początku lutego.

p.
DAD lubi ten post.
DAD uważa post za pomocny.

#693 PostWysłany: 13 Sty 2025 14:09 

Cześć, mam dwa pytania odnośnie wizy do Wietnamu - otrzymałam wizę, po fakcie zorientowałam się że nie wpisałam swojego drugiego imienia, które mam w paszporcie, czy dla świętego spokoju lepiej wykupić nową wizę czy liczyć na to że pozostałe dane sie zgadzają i wjadę?
Drugi błąd zrobiam we wniosku o wizę dla męża - pomyliłam się wpisując złe miejsce urodzenia - na wydanej wizie nie ma informacji o miejscu urodzenia, więc patrząc tylko po papierowej wizie - wszystko jest ok, ale na wizie jest kod QR i nie wiem czy jak tam czegoś nie zczytają to się okaże, że jest błąd i nie wpuszczą go na samolot.
Będę wdzięczna za wasze doświadczenia ;)
 Profil Relacje PM off  

#694 PostWysłany: 13 Sty 2025 19:50 

Loty: 42
Kilometry: 111 152
niebieski
Prosimy o przesłanie:
- kolorowego skanu paszportu (strona ze zdjęciem i danymi osobowymi) - prosimy o nie robienie zdjęć dokumentom, ponieważ w takiej formie nie możemy ich przyjąć.
- skan zdjęcia paszportowego w formacie .JPG
Wymagania odnośnie skanu zdjęcia:
-kolorowe, wyraźne;
-widoczna cała głowa – na wprost, od czubka do podbródka włącznie, otwarte oczy, brak okularów i nakrycia głowy;
-tło białe, brak cieni;

Proszę o uzupełnienie danych, tj.
Nazwisko
Imię
Data urodzenia
Narodowość
Państwo urodzenia
Numer dowodu osobistego
Religia
Czy kiedykolwiek korzystałeś z innych paszportów, aby wjechać do Wietnamu? Jeśli tak, podaj dane tego paszportu
Czy masz inne obywatelstwo? Jeśli tak, to podaj jakie.
Numer paszportu
Data wydania paszportu
Data ważności paszportu
Organ wydający paszport
Czy posiadasz inne ważne paszporty? Jeśli tak, to podaj jego numer, datę wydania oraz ważności, organ wydający
Miasto
Adres
Imię i nazwisko osoby do kontaktu w nagłych przypadkach
Adres osoby do kontaktu w nagłych przypadkach
Numer telefonu osoby do kontaktu w nagłych przypadkach
Relacja z osobą do kontaktu w nagłych przypadkach
Zawód
Nazwa firmy
Adres pracy
Stanowisko
Czy byłeś w Wietnamie w ciągu ostatniego roku? Jeśli tak, to podaj okres pobytu (data od do) oraz cel podróży
Czy masz krewnych, którzy obecnie mieszkają w Wietnamie? Jeśli tak, to podaj dane tej osoby oraz relację
Uwaga: Paszport musi być ważny min. 6 miesięcy od daty powrotu! W innym przypadku przekroczenie granicy oraz wyrobienie wizy nie będzie możliwe.
Prosimy o zwrócenie uwagi na podwójne imiona oraz nazwiska w dokumentach.

Loty wewnętrzne:
Ponadto każdy zobowiązany jest zabrać ze sobą 2 aktualne zdjęcia paszportowe ( kolorowe, wyraźne, aktualne, na papierze fotograficznym).

Podsumowując. Będzie problem...
 Profil Relacje PM off  

#695 PostWysłany: 13 Sty 2025 19:54 
Awatar użytkownika

srebrny
Tak z ciekawości, to po co dwa dodatkowe zdjęcia na loty wewnętrzne?

#696 PostWysłany: 13 Sty 2025 19:56 

Dzięki... to 50 USD pójdzie na nowo...
 Profil Relacje PM off  

#697 PostWysłany: 13 Sty 2025 20:07 
Awatar użytkownika

srebrny
@nataliarem nie spiesz się z tym. Bo ja tak do końca nie jestem przekonany czy to będzie przeszkoda, chociaż jeszcze nie byłem. W tym temacie forumowicz @lovenz podawał namiary na znajoma która to ogarnia. Jego zona tez pewnie może pomoc. Nie chodzi od razu o zlecenie nowej wizy, ale zapytaj o to drugie imię. Mają pewnie dziewczyny doświadczenia we wnioskach, to będą wiedzieć najlepiej z nas. Zerknij kilka stron wstecz.

#698 PostWysłany: 13 Sty 2025 20:36 
Awatar użytkownika

Loty: 328
Kilometry: 456 296
niebieski
Nie wiem o co chodzi z tymi zdjęciami na lotach wewnętrznych, w każdym razie na lotach HAN-DAD-SAI w zeszłym tygodniu nikt o takie nie pytał.

#699 PostWysłany: 13 Sty 2025 21:18 

Loty: 969
Kilometry: 1 521 535
niebieski
Robiłem wizy dla 4 osób przy pomocy rekomendowanej tutaj Cindy Vu. Kontakt z nią szybki i konkretny. Po 3 dniach od dostarczenia kompletu dokumentów - wizy na mailu w pdf. 35$ od osoby (link do płatności) i problem z głowy, nawet jedno zdjęcie było robione na szybko telefonem, było niezbyt ostre - a też przeszło. Zrobiłem mały błąd w danych osobowych jednej osoby, Cindy sama to wyłapała i skorygowała. POLECAM!
 Profil Relacje PM off  

#700 PostWysłany: 13 Sty 2025 21:19 

złoty
@DAD Nie trzeba żadnych zdjęć. Tak samo nie brałbym drugiej wizy mając jedną już na mailu, pisałem wcześniej - jak był błąd, który im przeszkadzał to kazali mi uzupełnić.
 Profil Relacje PM off
DAD lubi ten post.
DAD uważa post za pomocny.

Wyświetl posty z poprzednich:  Sortuj według  
Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 778 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1 ... 32, 33, 34, 35, 36, 37, 38, 39  Następna

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1 godzina (czas letni)

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 2 gości