Akceptuję i chcę ukryć komunikat Fly4free.pl korzysta z technologii, takich jak pliki cookies, do zbierania i przetwarzania danych osobowych w celu automatycznego personalizowania treści i reklam oraz analizowania ruchu na stronie. Technologię tę wykorzystują również nasi partnerzy. Szczegółowe informacje dotyczące plików cookies oraz zasad przetwarzania danych osobowych znajdują się w Polityce prywatności. Zapoznaj się z tymi informacjami przed korzystaniem z Fly4free.pl. Jeżeli nie wyrażasz zgody, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim komputerze, powinieneś zmienić ustawienia swojej przeglądarki internetowej.

Wikipost
link do formularza wizowego https://dichvucong.bocongan.gov.vn/boco ... matt=26277

Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 778 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1 ... 29, 30, 31, 32, 33, 34, 35 ... 39  Następna
Autor Wiadomość
 Temat postu: Re: Wiza do Wietnamu
#621 PostWysłany: 04 Sie 2024 22:18 
Sezonowy Cebulion
Awatar użytkownika

Wizę i tak masz w kartce wydrukowaną. A Wietnam, bardziej otwarty turystycznie niż Mozambik, więć nie przejmował bym się.
 Profil Relacje PM off
bepa22 lubi ten post.
bepa22 uważa post za pomocny.

Czerwcowy urlop w Grecji 🇬🇷 Hotel z wyżywieniem na Tasos za 2419 PLN 😎 Czerwcowy urlop w Grecji 🇬🇷 Hotel z wyżywieniem na Tasos za 2419 PLN 😎
Słoneczna Andaluzja na weekend za 607 PLN 😍 Loty do Sewilli i noclegi w hotelu 😎 Słoneczna Andaluzja na weekend za 607 PLN 😍 Loty do Sewilli i noclegi w hotelu 😎
#622 PostWysłany: 13 Sie 2024 21:20 

Szybki temat.
Przy składaniu wniosku wizowego najpierw zaznaczyłem długość wydania wizy na dokładnie taka liczbę dni jaką będę przebywał w Wietnamie.
Zatem czy wiza zostanie wydana na taka ilość dni jaka wpisałem czy z automatu np. na min. 30?
Pytam bo zamuliłem i nie wiem czy wpisałem dobra datę wjazdu (chyba się pomyliłem i wpisałem tam datę wyjazdu).
Jednakże bilety mam kupione tak, żeby wylądować w pierwszym dniu obowiazywania wizy, wiec czy data wjazdu ma w tym wypadku znaczenie? (zawsze przeciez mozna przebookowac bilety :P)

Z góry dziekuję za odpowiedz
 Profil Relacje PM off  

#623 PostWysłany: 13 Sie 2024 21:23 
Sezonowy Cebulion
Awatar użytkownika

Jak wypełniłeś to sprawdzisz przy odbiorze.

U mnie wiza była 31 dni, a dla brata i koleżanki 30 dni wydana.
 Profil Relacje PM off  

#624 PostWysłany: 13 Sie 2024 21:23 
Awatar użytkownika

Loty: 344
Kilometry: 432 849
srebrny
@Szymek90

Wystarczyło przeczytać parę postów wyżej, założę się że tego nie uczyniłeś. Trzeba szukać samemu
 Profil Relacje PM off  

#625 PostWysłany: 21 Wrz 2024 21:41 

Lecimy do Wietnamu na lotnisko w Ho Chi Minh City i z tego lotniska również wracamy. Na cały pobyt będziemy występować o wizy jednorazowe. W trakcie pobytu chcemy polecić na Phu Quoc, przed lotem dwa dni spędzimy w Ho Chi Minh i po powrocie z Phu Quoc również dwa dni spędzimy w Ho Chi Minh. Czy w związku z tym, że Phu Quoc jest strefą bezwizową to czy przy powrocie do kontynentalnego Wietnamu wystarczy ta jednorazowa wiza? Czy jednak musimy aplikować o wielokrotną?
 Profil Relacje PM off  

#626 PostWysłany: 21 Wrz 2024 23:02 
Sezonowy Cebulion
Awatar użytkownika

Na logikę. Phu Quoq to wyspa w Wietnamie, więc to lot krajowy i jednokrotna wiza starczy
 Profil Relacje PM off
Marco Manno lubi ten post.
Marco Manno uważa post za pomocny.

#627 PostWysłany: 29 Wrz 2024 15:45 
Awatar użytkownika

niebieski
Szymek90 napisał(a):
Szybki temat.

Z góry dziekuję za odpowiedz

To może niech będzie dla wszystkich czytających ważna informacja

Po pierwsze nie występujecie o wizę na czas pobytu zazwyczaj 2-3 tygodnie
Wiza na 90 dni kosztuje tyle samo
I gdyby np był wypadek, linia lotniczą by skasowała lot, czy wybuch jakiś wulkan na Filipinach czy Indonezji itd to macie kryte 4 litery i się nie martwicie.

Po drugie.
Jeśli lecicie z Wietnamu na wyspę Phu Quoc nie potrzeba wam wizy wielokrotnego wjazdu

Inaczej jest w odwrotnej kolejności i tutaj ważne

Jeśli przylecicie na Phu Quoc powiedzmy czarterem z Katowic to wizy wam nie potrzeba ale jeśli macie w planach udać się do kontynentalnego Wietnamu to musicie mieć wizę ważna już w Dniu kiedy przylatujecie na Phu Quoc. Nawet jak do Sajgonu lecicie za tydzień na 1 dzień to wiza musi być już wyrobiona wcześniej kiedy wlatujecie na wyspę.
 Profil Relacje PM off
2 ludzi lubi ten post.
4 ludzi uważa post za pomocny.

#628 PostWysłany: 29 Wrz 2024 15:56 

złoty
@lovenz czy obywatel kraju visa-free musi coś wypełniać przed przybyciem czy prosto do kontroli po przylocie?
 Profil Relacje PM off  

#629 PostWysłany: 29 Wrz 2024 16:00 
Awatar użytkownika

niebieski
Pecel87 napisał(a):
@lovenz czy obywatel kraju visa-free musi coś wypełniać przed przybyciem czy prosto do kontroli po przylocie?

Nic nie wypełniasz ale pamiętaj że dla różnych krajów są różne ilości dni na Viza free I nie zostań za długo. A nowa wiza jest możliwa tylko po opuszczeniu Wietnamu.
 Profil Relacje PM off
Pecel87 lubi ten post.
Pecel87 uważa post za pomocny.

#630 PostWysłany: 12 Paź 2024 22:43 

Korzystał ktoś może ostatnio z pośrednika wyrabiającego wizy ekspresowe? Jakieś polecjaki?
@lovenz, pisałe, że Twoja żona tym się zajmuje, to aktualne?
 Profil Relacje PM off  

#631 PostWysłany: 13 Paź 2024 02:09 
Awatar użytkownika

niebieski
Moja żona obecnie odpuściła bo ma inne zajęcie ale możesz skorzystać z agentki do której praktycznie 2 X w tygodniu wysyłam kogoś z naszych rodaków.

https://www.facebook.com/cindy.vu.33046?mibextid=ZbWKwL

Załączniki:
Screenshot_2024-10-02-20-20-10-83_a23b203fd3aafc6dcb84e438dda678b6.jpg
Screenshot_2024-10-02-20-20-10-83_a23b203fd3aafc6dcb84e438dda678b6.jpg [ 41.02 KiB | Obejrzany 607 razy ]
 Profil Relacje PM off
thomas1991 lubi ten post.
2 ludzi uważa post za pomocny.

#632 PostWysłany: 17 Paź 2024 12:47 
Awatar użytkownika

Widzę, że w e-wizie muszę podać miejsce wjazdu do Wietnamu. Co w sytuacji, w której nie wiem czy przekroczę granicę lądową od strony Kambodży czy Laosu? Jeżeli podam przejście od strony Kambodży to muszę przekraczać granicę dokładnie w tym miejscu? Ktoś miał taką sytuację?
 Profil Relacje PM off  

#633 PostWysłany: 17 Paź 2024 12:58 
Sezonowy Cebulion
Awatar użytkownika

let me google that for you

https://vietnamembassy-norway.org/visa- ... plication/

In contrast, e-visa only allows you to enter through the port chosen in application form. Misunderstanding in this rule often results in Vietnam e-visa wrong entry point. Thus, for those who want to obtain e-visa, it’s compulsory to define the arrival port in advance, then pick it accordingly in the list of online form.
 Profil Relacje PM off
2 ludzi lubi ten post.
2 ludzi uważa post za pomocny.

#634 PostWysłany: 17 Paź 2024 13:39 
Awatar użytkownika

niebieski
fixmin napisał(a):
Widzę, że w e-wizie muszę podać miejsce wjazdu do Wietnamu. Co w sytuacji, w której nie wiem czy przekroczę granicę lądową od strony Kambodży czy Laosu? Jeżeli podam przejście od strony Kambodży to muszę przekraczać granicę dokładnie w tym miejscu? Ktoś miał taką sytuację?

Powiem ci tak

Do niedawna granicę która wybierałas była również na wizie drukowana, obecnie już nie.
Wiele osób na pewno droga powietrzna miało zmienione loty i zamiast w Sajgonie wylądowało np w Hanoi i prześlij bez problemu.

Na twoim miejscu zrobił bym tak że np napisał do agentki której dane podałem wyżej i zapytał, coś w stylu

Nasze plany się zmieniły i będziemy wiedząc przez Kambodżę a nie Laos ! Czy muszę wyrabiać drugą wizę.

Cindy to naprawdę pomocna i szczera osoba i ona odpowie ci prawdę ponieważ wysłałem do niej wiele osób i często się zdarza że osoby później mi piszą że kazała czekać , lub wzięła tylko za przyspieszenie wizy a nie za nową itd.

Musisz jedynie pamiętać o tym że nie nav wszystkich przejściach granicznych masz możliwość przejazdu. Są one wyszczególnione.

Zresztą powiem ci sam kiedyś leciałem Qatarem do Bangkoku i tam miałem samolot do Da Nang a były to czasy że info o przejściu granicznym było na wizie drukowane, ponieważ mój lot z Doha do BKK był opóźniony poprosiłem i zmianę do Sajgonu i przeszedłem imigration w Sajgonie bez problemu.

Tyle jeśli chodzi o moje informacje, ale musisz podpytać Cindy czy Lin i podjąć decyzję.
 Profil Relacje PM off
fixmin uważa post za pomocny.

#635 PostWysłany: 19 Paź 2024 10:20 
Awatar użytkownika

niebieski
Czy w Sajgonie skanują te kody QR z wizy czy one są dla picu? :)
igiko uważa post za pomocny.

#636 PostWysłany: 19 Paź 2024 10:22 
Sezonowy Cebulion
Awatar użytkownika

Umnie były na picu, ale w Polsce musiałem im pokazać w Check inie
 Profil Relacje PM off
Maciek737 lubi ten post.
Maciek737 uważa post za pomocny.

#637 PostWysłany: 19 Paź 2024 10:25 
Awatar użytkownika

niebieski
Dla picu. Twój paszport bierze i widzi już wszystko w komputerze. Czasami może poprosić o wizę ale mi się to nie zdarzyło. Z tym że od 2 lat mam kartę rezydenta więc wizy nie potrzebuje. Więc mogło się coś zmienić ale wątpię. Wiza tak naprawdę to jest potrzebna aby cię wpuścili do samolotu.
 Profil Relacje PM off
Yaneck lubi ten post.

#638 PostWysłany: 28 Paź 2024 07:41 

Loty: 17
Kilometry: 34 011
Cześć wszystkim.

Złożyłem wniosek o e-wizę do Wietnamu. Średnio co 3 dni dostaję odpowiedź, że we wniosku jest coś do poprawy. Już 3 raz otrzymałem wiadomość „You are required to complete all the blanks in the application”, mimo że każde pole jest już wypełnione. Czy ktoś miał podobną sytuację? Jeśli do piątku nie uda się, to czy ktoś ma godną polecenia osobę do wyrobienia wizy ekspresowej? Jestem załamany…
 Profil Relacje PM off  

#639 PostWysłany: 28 Paź 2024 07:45 
Awatar użytkownika

niebieski
U góry zamieściłem profil agentki oraz jej numer WhatsAppa.

Przemyśl czy nie lepiej od razu udać się do niej.
Im bliżej wylotu tym cena będzie rosła. A tak zapłacisz 50 USD i masz od razu załatwioną.

Jesteś pewien że wypełniłeś wszystkie pola? Bo to aż dziwne! Zazwyczaj piszą uzupełnij adres pobytu czy imiona i nazwiska ( muszą być tak samo jak w paszporcie) musiałeś chyba coś przeoczyć.
 Profil Relacje PM off  

#640 PostWysłany: 28 Paź 2024 08:25 

Loty: 17
Kilometry: 34 011
Jedyne pole, którego nie wypełniłem to informacje na temat biura podróży, z jakim lecę. A nie podawałem, ze względu na to, że lecę na własną rękę. Reszta danych jest poprawna. Spróbuję pewnie wypełnić nawet te pola wpisem „brak” czy coś w tym rodzaju. Zobaczymy czy przejdzie i podzielę się doświadczeniem.
 Profil Relacje PM off  

Wyświetl posty z poprzednich:  Sortuj według  
Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 778 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1 ... 29, 30, 31, 32, 33, 34, 35 ... 39  Następna

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1 godzina (czas letni)

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 1 gość