Akceptuję i chcę ukryć komunikat Fly4free.pl korzysta z technologii, takich jak pliki cookies, do zbierania i przetwarzania danych osobowych w celu automatycznego personalizowania treści i reklam oraz analizowania ruchu na stronie. Technologię tę wykorzystują również nasi partnerzy. Szczegółowe informacje dotyczące plików cookies oraz zasad przetwarzania danych osobowych znajdują się w Polityce prywatności. Zapoznaj się z tymi informacjami przed korzystaniem z Fly4free.pl. Jeżeli nie wyrażasz zgody, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim komputerze, powinieneś zmienić ustawienia swojej przeglądarki internetowej.

Wikipost
link do formularza wizowego https://dichvucong.bocongan.gov.vn/boco ... matt=26277

Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 778 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1 ... 28, 29, 30, 31, 32, 33, 34 ... 39  Następna
Autor Wiadomość
 Temat postu: Re: Wiza do Wietnamu
#601 PostWysłany: 19 Kwi 2024 16:12 
Awatar użytkownika

niebieski
Ok urzędnik emigracyjny.
 Profil Relacje PM off  

Podróż do USA 🦅🤩 Nowy Jork i Miami w jednej podróży za 2519 PLN 🌤️👙👣 Podróż do USA 🦅🤩 Nowy Jork i Miami w jednej podróży za 2519 PLN 🌤️👙👣
Odwiedź włoskie wyspy 🇮🇹 Zbiór lotów na Sycylię i Sardynię od 164 PLN 😍 Odwiedź włoskie wyspy 🇮🇹 Zbiór lotów na Sycylię i Sardynię od 164 PLN 😍
#602 PostWysłany: 06 Maj 2024 11:46 
Awatar użytkownika

niebieski
czytałem tu w wątku że w administracji mieli jakąś przerwę i nie zatwierdzali wiz, swój wniosek złożyłem 1 maja i nadal czekam i zaczynam się trochę strasować, czy ktoś tutaj też składał w podobnym terminie i nadal czeka?
 Profil Relacje PM off  

#603 PostWysłany: 06 Maj 2024 11:53 
Sezonowy Cebulion
Awatar użytkownika

1 maja, czyli wniosek dostali 2 maja i mają 72h do rozparzenia, czyli do dziś. Cierpliwość
 Profil Relacje PM off  

#604 PostWysłany: 06 Maj 2024 12:12 
Awatar użytkownika

niebieski
-- Pon Maj 06, 2024 11:04 am --

1 maja święto pracy !

Czemu tak późno składacie wnioski?

Gdyby była ci potrzebna viza express to pisz, moja żona wietnamka robi wizy express do 3h
 Profil Relacje PM off
Zeus lubi ten post.

#605 PostWysłany: 21 Cze 2024 16:04 

Cześć, wybieram sie do wietnamu i wypełniając wniosek o wize omyłkowo zaznaczylem typ paszportu jako official zamiast ordinary, wszystkie inne dane sa wypelnione poprawnie.
Pytanie z mojej strony brzmi czy powinienem sie tym martwic czy raczej bez problemu wpuszcza do kraju?
 Profil Relacje PM off  

#606 PostWysłany: 03 Lip 2024 00:05 

niebieski
lovenz napisał(a):
Gdyby była ci potrzebna viza express to pisz, moja żona wietnamka robi wizy express do 3h

Czy to ten link z FB co podawałeś? Pytam na wszelki wypadek. Bilety kupiłem w weekend do Hanoi i jeszcze w niedzielę w nocy, czyli 1go lipca przed 6 rano czasu Hanoi złożyłem wnioski o evisa na oficjalnej stronie. 48h później dalej jest "processing", mam nadzieję że dzisiaj (w środę) będzie wiza, jako że to 3 dzień roboczy. Natomiast muszę mieć jakiś plan awaryjny na wizę, gdyż w sobotę wylot. Ta wiza w 3h to do kiedy najpóźniej musiałaby być złożona? Np w piątek rano czasu Hanoi?

Czy ktoś faktycznie nie dostał wizy na czas (zakładając że nie było błędów albo świąt publicznych) czy oni to jakoś priorytetują wewnętrznie? Np widząc że ktoś ma miesiąc do podróży, to spada to niżej w kolejkę niż Ci co mają np tydzień do wylotu. Bo tu niektórzy piszą, że równo 3 dni, a inni że po 8 dniach nie mieli.

Czy powiadomienie o akceptacji/odrzuceniu/konieczności modyfikacji przychodzi na maila czy trzeba sprawdzać status? Czytam sprzeczne informacje w tej sprawie, na oficjalnej stronie rządowej piszą że nie wysyłają maila i że trzeba sprawdzać status, a w na forach że takowy mail przychodzi.
 Profil Relacje PM off  

#607 PostWysłany: 03 Lip 2024 14:32 

złoty
Czy istnieje gdzieś formularz w wersji pdf, który trzeba złożyć w ambasadzie aby uzyskać wizę? Czy trzeba się umawiać na wizytę czy można tam przyjść "z buta" i załatwić temat od ręki? Niestety moje maile i telefony do ambasady pozostają głuche, a nie mogę skorzystać z e-wizy.

Z tych ciekawszych zaliczone: Mikronezja, Syria, Liban, Izrael, Kosowo, Laponia, Hawaje, Kazachstan, Guam, Wietnam, Filipiny, Svalbard
 Profil Relacje PM off  

#608 PostWysłany: 04 Lip 2024 09:44 

niebieski
Właśnie dostałem e-wizę. Składałem w poniedziałek 1 lipca przed 06:00 rano czasu Hanoi, jest obecnie 14 czasu Hanoi i pół godziny temu jeszcze nie było, także musieli zrobić tuż po swojej przerwie. Zajęło to w sumie 3.5 dnia (oczywiście brak świąt ma tu znaczenie, no i ponoć lipiec to niski sezon w Wietnamie). Warto wiedzieć, że urząd imigracyjny pracuje w godzinach:
- Rano: 08.00 am - 11.00 am
- Po południu: 13.30 pm – 16.00 pm

Mój research i wstępne doświadczenia z polecanymi agentami:

https://vietnamvisapro.com - absolutny "top of the top" w internecie, mają najwyższe ceny. Napisałem do nich 3 lipca na Telegram / Messenger 18:30 czasu Hanoi, mamy 14 dnia następnego - nikt nie odpisał. Cena za przyspieszenie wniosku e-visa 1 dzień roboczy: $90

https://www.myvietnamvisa.com - bardzo dobry kontakt przez ich czat na stronie WWW (odpisali natychmiast 3 lipca o 18:30 czasu Hanoi) i wg mnie najbardziej przejrzyście zrobiona strona. Cena za przyspieszenie wniosku e-visa 1 dzień roboczy: $75.

"Cindy Vu" - kontakt zaczerpnięty z tego forum. Link do FB, można się skontaktować przez Messenger. Napisałem 3go lipca 18:30 czasu Hanoi, odpisała 08:20 rano czasu Hanoi 4go lipca. Cena za przyspieszenie wniosku e-visa 1 dzień roboczy: $55

"Emily Visa" - bardzo polecany kontakt na Reddit. Link do FB. Napisałem przez Messenger 3go lipca 18:30, odpowiedź była po 30 minutach. Cena za przyspieszenie wniosku e-visa 1 dzień roboczy: $50.

Podaję jeszcze link do oficjalnego rządowego formularza aplikacji e-visa: LINK 1 oraz LINK 2. To jest to samo pod dwoma różnymi adresami.

Do moderatora: Adres URL przypięty do tego posta na samej górze nie działa po zmianie na angielski.
 Profil Relacje PM off
mordek lubi ten post.

#609 PostWysłany: 04 Lip 2024 11:19 

Mam pytanie w temacie ważności paszportu przy ubieganiu się o wizę (paszport ważny minimum 6 miesięcy po podróży).
Wylatuję z Wietnamu 24.10.24 wieczorem a paszport mam ważny do 22.04.25, czyli równo 6 miesięcy od dnia wylotu :) .

Czy z tego powodu nie będzie problemu z uzyskaniem wizy i wpuszczeniem do Wietnamu?
 Profil Relacje PM off  

#610 PostWysłany: 04 Lip 2024 11:27 
Sezonowy Cebulion
Awatar użytkownika

To wyrób nowy paszport teraz i po problemie
 Profil Relacje PM off
kaczka86 uważa post za pomocny.

#611 PostWysłany: 05 Lip 2024 04:59 
Moderator forum
Awatar użytkownika

Loty: 234
Kilometry: 497 247
Raffles napisał(a):

Do moderatora: Adres URL przypięty do tego posta na samej górze nie działa po zmianie na angielski.

Być może to był chwilowy problem. Przed chwilą sprawdzane - formularz po zmianie języka na angielski działa prawidłowo.

p.
Raffles lubi ten post.

#612 PostWysłany: 17 Lip 2024 21:13 

niebieski
Poproszę najbardziej sprawdzoną stronę do uzyskania e-wizy. Dziękuję
ps. Jaki jest ogólny koszt jednorazowego wjazdu na max 10 dni?
 Profil Relacje PM off  

#613 PostWysłany: 17 Lip 2024 21:15 
Sezonowy Cebulion
Awatar użytkownika

Odpal link na wikiposcie i bedziesz wiedziec
 Profil Relacje PM off  

#614 PostWysłany: 17 Lip 2024 21:18 

niebieski
Aż tak ciężko wkleić link Zeusie?
 Profil Relacje PM off  

#615 PostWysłany: 17 Lip 2024 21:21 
Sezonowy Cebulion
Awatar użytkownika

Az tak cięzko przejść do góry?

Załączniki:
lenistwo.png
lenistwo.png [ 27.18 KiB | Obejrzany 707 razy ]
 Profil Relacje PM off  

#616 PostWysłany: 17 Lip 2024 21:25 

niebieski
Mam pewien problem w aplikacji na poleconej stronie. Po wypełnieniu wszystkich rubryk na samym końcu po prawej jest sekcja:
"City/Province* Choose City/Province"
Niestety nie ma szans by cokolwiek wybrać, podświetla się, ale nie ma żadnej opcji.
Powyżej oczywiście mam wypełnione "Exit through checkpoint"

Otwieram z przeglądarki Safari, może to jest problemem?
 Profil Relacje PM off  

#617 PostWysłany: 30 Lip 2024 18:51 

Pytanie do Was - czy ktos z Was orientuje sie, czy jesli zakupie bilet na stronie Qatar Airways na lot z Hamburga do Phu Quoc (przesiadka w Doha i potem przesiadka w Ho Chi Minh), gdzie lot z Ho Chi Minh na Phu Quoc jest realizowany przez Vietnam Airlines, ale bilet kupowany na cala podroz przez Qatar to bede musial opuscic strefe tranzytowa w Ho Chi Minh?
Niby druga czesc lotu, to lot wewnetrzny w Wietnamie, ale bilet zakupiony na cala podroz przez Qatar, wiec nie wiem czy to odbedzie sie tam jak zwykly transfer bez kontroli imigracyjnej, czy jest tam jednak zmiana terminala z miedzynarodowego na jakis lokalny i kontrola wtedy? Chodzi mi o wize, lot na Phu Quoc jest bezwizowy, ale nie wiem jak to wyglada z tym transferem w Ho Chi Minh i "krajowym" odcinkiem lotu. Orientuje sie ktos z Was?
Z gory dziekuje za ewentualne odpowiedzi!
 Profil Relacje PM off  

#618 PostWysłany: 04 Sie 2024 21:57 

srebrny
Hej.

Czy orientuje się ktoś czy Wietnam ma jakieś wytyczne jeśli chodzi o ilość wolnych stron w paszporcie przy wyrabianiu wizy?
Mam 4 wolne z czego tylko jedna podwójna.

Z góry dziękuję za porady w stylu "wyrób sobie nowy paszport i nie będziesz musiał pytać". Mam w nim ważną inną wizę i nie zamierzam wyrabiać nowego paszportu jeśli to nie będzie absolutnie konieczne.

Dzięki.
 Profil Relacje PM off  

#619 PostWysłany: 04 Sie 2024 22:01 
Sezonowy Cebulion
Awatar użytkownika

Wystarczy 1/2 wolnej strony
 Profil Relacje PM off
bepa22 lubi ten post.
bepa22 uważa post za pomocny.

#620 PostWysłany: 04 Sie 2024 22:08 

srebrny
Dzięki Zeus,

Oczywiście nie mówimy tu o miejscu potrzebnym na wbicie wklejki tylko o teoretycznym miejscu które jest (bądź nie jest) określone w ichniejszych przepisach.

Już tu ostatnio ktoś pisał o problemach z tego tytułu w Mozambiku na lotnisku a i ja miałem sporo liczenia i rozkminiania przed wyrabianiem wizy do Ghany.
 Profil Relacje PM off  

Wyświetl posty z poprzednich:  Sortuj według  
Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 778 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1 ... 28, 29, 30, 31, 32, 33, 34 ... 39  Następna

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1 godzina (czas letni)

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 1 gość