Akceptuję i chcę ukryć komunikat Fly4free.pl korzysta z technologii, takich jak pliki cookies, do zbierania i przetwarzania danych osobowych w celu automatycznego personalizowania treści i reklam oraz analizowania ruchu na stronie. Technologię tę wykorzystują również nasi partnerzy. Szczegółowe informacje dotyczące plików cookies oraz zasad przetwarzania danych osobowych znajdują się w Polityce prywatności. Zapoznaj się z tymi informacjami przed korzystaniem z Fly4free.pl. Jeżeli nie wyrażasz zgody, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim komputerze, powinieneś zmienić ustawienia swojej przeglądarki internetowej.

Wikipost
(za @Zeus)

Darmowe wycieczki od THY
touristanbul-od-turkish-airlines,1144,141652

Darmowe noclegi od THY przy długich przesiadkach
https://www.turkishairlines.com/en-int/ ... l-service/
https://www.turkishairlines.com/en-int/ ... tm_term=pc

[ 1978 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1 ... 77, 78, 79, 80, 81, 82, 83 ... 99  Następna
Autor Wiadomość
#1581 PostWysłany: 21 Lut 2024 09:02 

HON fly4free
Tak, ale to już od pewnego czasu tak jest jeśli ktoś chce kredytować w innym FFP. Warto na to uważać.
Sprawa nie ma znaczenia, jeśli ktoś ma najtańsze taryfy z koszyka eco (U itp.) - bo te i tak są naliczalne tylko w M&S.
Problem nie dotyczy też lotu w C - tam logowanie do neta jest bez konieczności podawania danych FFP i wszyscy w kabinie mają dostęp za darmo.
 Relacje PM off  

#1582 PostWysłany: 21 Lut 2024 15:37 

TK zmienił nam godziny lotu do IST skutkujące skróceniem czasu na przesiadkę do WAW do 30 min. W efekcie skorzystaliśmy z darmowej opcji zmiany terminu lotu IST-WAW ale na następny dzień. Wiąże się to z koniecznością noclegu.
Czy ktoś próbował, skutecznie, uzyskać od TK ,w ramach "rekompensaty", darmowy nocleg w ok. lotniska ?
CrisJ
 Relacje PM off  

#1583 PostWysłany: 21 Lut 2024 15:59 
Awatar użytkownika

Loty: 461
Kilometry: 650 921
złoty
TK ma program bezpłatnych noclegów, poczytaj, bo była dyskusja na ten temat na forum. Możesz też do nich zadzwonić zapytać, czy się kwalifikujesz.
 Relacje PM off  

#1584 PostWysłany: 21 Lut 2024 16:04 

Loty: 234
Kilometry: 476 268
złoty
jak mówi @Darek M.spróbuj się skontaktować ale skoro sami zmieniliście sobie czas na dłuższy może być problem, trzeba było zostawić te 30 proponowane przez linię, to ich odpowiedzialność.
 Relacje PM off  

#1585 PostWysłany: 21 Lut 2024 16:16 
Awatar użytkownika

platynowy
Dostanie hotel jeśli spelni warunki programu. Chyba 12h min na przesiadkę w IST dla Y. I brak wcześniejszego wylotu/przylotu.
I tu może być problem, bo pomimo niespełnienia warunku MCT w IST, to jednak praktycznie wcześniejszy wylot jest dostępny.
 Relacje PM off  

#1586 PostWysłany: 21 Lut 2024 17:13 

Loty: 45
Kilometry: 101 454
Próbował ktoś ostatnio przebukować lot przez Call center ze zmianą lotniska wylotu i przylotu przy zmianie rozkładu powyżej 15 minut? Mam lot VNO-IST-HAN i powrotny w odwrotnej kombinacji. Apka mnie puszcza bez opłat jak zmieniam tylko lotnisko wylotu na WAW. Na infolinii mówią że albo się nie da zmienić w ogóle bez opłat albo tylko lotnisko wylotu co pokrywałoby się z tym co było w appce.
Z tego co czytam na forum to jeszcze niedawno się dało zmienić oba lotniska.
Zastanawiam się czy próbować na infolinii do skutku czy jednak sobie odpuścić bo faktycznie zmieniło się ich podejście do tego, może komuś się ostatnio udało zmienić w ten sposób lot u nich?
 Relacje PM off  

#1587 PostWysłany: 21 Lut 2024 18:04 

@Japven
Zacząłbym od maila do Polaków a nie infolinii. U mnie infolinia zawsze nic nie mogła zrobić, pracownicy mieli różne wersje w tym wprowadzali w błąd. Finalnie nawet jak wyklocilem swoje to mieli system error i nic nie mogli zrobić. A mailowo zawsze w ciągu chwili odp i zmiany jakie chciałem ale może coś się zmieniło.
 Relacje PM off
Japven uważa post za pomocny.

#1588 PostWysłany: 21 Lut 2024 18:22 

Loty: 96
Kilometry: 238 052
Trzeba próbować, w różnych kombinacjach może bezpośrednio? W Turcji.
Moje 2 rezerwację. I inaczej za każdym razem.
1. Krk-ist-dxb zmiana przesiadki o 20min. Chciałem zmienić na waw-ist-dxb i skrócić. Na stronie była możliwość ale dopłata wieksza niż koszt biletów. E-mail do waw customer - z pytaniem czy by się dało? Po kilku godzinach bilety bez kosztów na e-mailu.
2. Waw-ist-hkg i tpe-ist-waw, na powrocie przesiadka o 20 min krótsza. Chciałem wydłużyć pobyt o kilka dni. E-mail- i "się nie da! No może na rejsie wylotowym ?!?! Bo on uległ zmianie." Ewidentnie nie przeczytali ze zrozumieniem bo zmienił się powrotny i ten chcialem zmienić. Natomiast na stronie kilka kliknięć i gotowe. Nawet klasy rezerwacyjne się polepszyły i miejsca wybrały.
Oba lot w tym roku lut i maj.
 Relacje PM off
Japven uważa post za pomocny.

#1589 PostWysłany: 29 Lut 2024 20:34 

Loty: 12
Kilometry: 62 544
niebieski
Odpowiedź raczej znam z góry, ale zapytać nie zaszkodzi.

Za 6 dni mamy wylot TK na Malediwy, niestety pomimo tego, że młody specjalnie został ponad tydzień w domu przypałętała się choroba i skończyła antybiotykiem. Bilety kupowane oczywiście w promocji, czy ktoś zna przypadek, że Turkish zgodził się takie bilety zmienić ze względu na chorobę? (nawet zmiana wylotu o 2 dni by mnie ratowała).

Niestety ja nie widzę szansy, ale podobno cuda się zdarzają.

Zapraszam również na profil facebookowy: https://www.facebook.com/seetheworld89/
 Relacje PM off  

#1590 PostWysłany: 29 Lut 2024 21:30 
Sezonowy Cebulion
Awatar użytkownika

A napisałeś/zadzwoniłeś do Turkisha żeby zapytać?
 Relacje PM off
szpaczny lubi ten post.

#1591 PostWysłany: 01 Mar 2024 07:29 

srebrny
Zadzwonić nie zaszkodzi, natomiast ja próbowałem zrobić cancela z powodów medycznych i biura wysyłają dokładne zapisy z taryfy, a tam jest fragment o tym, że taryfa nie jest zwracalna nawet w przypadku zdarzeń medycznych.
 Relacje PM off
Mikolaj2206 lubi ten post.
Mikolaj2206 uważa post za pomocny.

#1592 PostWysłany: 01 Mar 2024 08:24 

niebieski
Niestety usłyszałem to samo. Można co najwyżej zmienić na inny termin za 15 tysięcy złotych.

Zapraszam również na profil facebookowy: https://www.facebook.com/seetheworld89/
 Relacje PM off  

#1593 PostWysłany: 01 Mar 2024 08:51 

srebrny
Jeżeli masz ubezpieczenie (np. do karty) to możesz z niego skorzystać w takiej sytuacji (potrzebne jest odpowiednie zaświadczenie od lekarza o niemożliwości odbycia lotu). Jeżeli jednak nie chciałeś się na taką ewentualność ubezpieczyć to ciężko mieć teraz do kogokolwiek pretensje, kupiłeś bilet z takimi, a nie innymi warunkami, TK nie może brać na siebie ryzyka każdej choroby dziecka swoich pasażerów.
 Relacje PM off  

#1594 PostWysłany: 01 Mar 2024 09:18 

HON fly4free
Większość linii dzisiaj nie ma przewidzianych w taryfach zwrotów/bezpłatnych zmian za medical. Niektóre na zasadzie "gestu dla pasażera" pozwalają na określone manewry, ale pozostaje to zawsze do arbitralnej decyzji przewoźnika, a po drugie na ogół tylko w przypadkach rzeczywiście poważnych z medycznego punktu widzenia (zwykle co najmniej konieczna jest potwierdzona dokumentami hospitalizacja). Nie każda infekcja czy choroba z automatu tu się kwalifikuje.
 Relacje PM off
Mikolaj2206 lubi ten post.

#1595 PostWysłany: 01 Mar 2024 10:11 

niebieski
opo napisał(a):
Jeżeli masz ubezpieczenie (np. do karty) to możesz z niego skorzystać w takiej sytuacji (potrzebne jest odpowiednie zaświadczenie od lekarza o niemożliwości odbycia lotu). Jeżeli jednak nie chciałeś się na taką ewentualność ubezpieczyć to ciężko mieć teraz do kogokolwiek pretensje, kupiłeś bilet z takimi, a nie innymi warunkami, TK nie może brać na siebie ryzyka każdej choroby dziecka swoich pasażerów.

Przecież nie mam do nikogo pretensji, po prostu pomimo dmuchania i chuchania przywlekło się choróbsko i tyle. Na drugi raz ubezpieczę się od kosztów rezygnacji i tyle, czasami się płaci frycowe. Nie wiem dlaczego tak ofensywnie to odebrałeś, po prostu zapytałem czy był może jakiś precedens.

Relacje PM off  

#1596 PostWysłany: 01 Mar 2024 10:51 
Awatar użytkownika

Loty: 461
Kilometry: 650 921
złoty
Zawsze trzeba mieć wykupione ubezpieczenie lub darmowe ubezpieczenie do karty kredytowej, które w takich wypadkach zwróci koszty.
 Relacje PM off
Zeus lubi ten post.

#1597 PostWysłany: 01 Mar 2024 11:02 

A dlaczego antybiotyk niweczy waszą wycieczkę??
 Relacje PM off  

#1598 PostWysłany: 01 Mar 2024 11:41 

niebieski
Chodzi o infekcję dolnych dróg oddechowych. Antybiotykoterapia kończyłaby się dzień po wylocie (już trwa) i chyba lepiej nie ryzykować lotu małego dziecka z objawami atakującymi dolne drogi oddechowe (to już trwa, gorączka minęła więc i faza zarażania itd., ale mimo wszystko chyba za duże ryzyko). Tak czy inaczej pozostaje jedynie refund opłat lotniskowych.

Ostatnio edytowany przez Mikolaj2206 01 Mar 2024 19:42, edytowano w sumie 2 razy
 Relacje PM off  

#1599 PostWysłany: 01 Mar 2024 11:45 

srebrny
Skonsultuj to z lekarzem, skoro pisałeś że nawet 2 dni robi dla Ciebie różnicę to jest spora szansa, że lekarz nie będzie widział przeciwwskazań do lotu. Malediwy to ciepłe klimaty, więc jest spora szansa, że możecie bezpiecznie lecieć i kontynuować leczenie.
Gdybyś miał ubezpieczenie to i tak potrzebowałbyś kwita od lekarza. Nie do końca rozumiem dlaczego bierzecie sprawę na swoje oko i czuja.
 Relacje PM off  

#1600 PostWysłany: 01 Mar 2024 11:53 

niebieski
Lekarka, która dała antybiotyk powiedziała, że jej zdaniem powinniśmy przełożyć plany. Zobaczymy jak się to rozwinie i czy po dwóch/trzech dniach antybiotyku młody wróci do pełni sił. Jeśli tak to zrobimy wizytę last minute we wtorek i zapytamy o wskazówki, jak będzie lipa to nie polecimy. Na infolinii powiedzieli, ze tax refund jest do 6h przed odlotem więc będę miał jeszcze czas odzyskać chociaż 20% biletu.

Relacje PM off  

[ 1978 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1 ... 77, 78, 79, 80, 81, 82, 83 ... 99  Następna

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1 godzina

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: CommonCrawl [Bot] oraz 3 gości