Akceptuję i chcę ukryć komunikat Fly4free.pl korzysta z technologii, takich jak pliki cookies, do zbierania i przetwarzania danych osobowych w celu automatycznego personalizowania treści i reklam oraz analizowania ruchu na stronie. Technologię tę wykorzystują również nasi partnerzy. Szczegółowe informacje dotyczące plików cookies oraz zasad przetwarzania danych osobowych znajdują się w Polityce prywatności. Zapoznaj się z tymi informacjami przed korzystaniem z Fly4free.pl. Jeżeli nie wyrażasz zgody, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim komputerze, powinieneś zmienić ustawienia swojej przeglądarki internetowej.

Wikipost
(za @Zeus)

Darmowe wycieczki od THY
touristanbul-od-turkish-airlines,1144,141652

Darmowe noclegi od THY przy długich przesiadkach
https://www.turkishairlines.com/en-int/ ... l-service/
https://www.turkishairlines.com/en-int/ ... tm_term=pc

[ 2120 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1 ... 66, 67, 68, 69, 70, 71, 72 ... 106  Następna
Autor Wiadomość
#1361 PostWysłany: 03 Lis 2023 09:24 

Cześć mam prośbę o pomoc , dziś sprawdziłam swoją rezerwacje na lot odbywający się w lutym i widzę ze zmienili lot powrotny o 1 dzień , widzę ze mam mozliwisc zmiany albo rezygnacji z lotu. Czy ktoś może mi
Powiedzieć ile czasu mam na decyzje? Czy jest jakiś czas na podjęcie takiej decyzji ? Nie widzę takiej informacji a nie wiem kuedy dokonali zmiany bo nie dostałam żadnego emaila w tej sprawie, ostatnio na rezerwacje wchodziłam jakieś 3 tyg temu … rozważam zmianę albo odwołanie ale potrzebuje chwili do namysłu …. Ponadto czy w przypadku gdy zdecydowałabym się na odwołanie lotu to czy zwrócą mi cała kwotę ? Czy mieliście taka sytuacje ?
 Relacje PM off  

#1362 PostWysłany: 03 Lis 2023 10:28 
Awatar użytkownika

Loty: 495
Kilometry: 511 304
srebrny
Przeczytaj 3 lub 4 ostatnie strony wątku i znajdziesz odp na każde zadane pytanie ...
 Relacje PM off
Zeus lubi ten post.

#1363 PostWysłany: 03 Lis 2023 10:39 

srebrny
zawsze możesz zadzwonić na infolinię TK, lub napisać do nich na mesengerze...
 Relacje PM off  

#1364 PostWysłany: 03 Lis 2023 12:44 

-- 03 Lis 2023 13:34 --

grabosic napisał(a):
zawsze możesz zadzwonić na infolinię TK, lub napisać do nich na mesengerze...

Niestety TK na messengerze odpowiada szablonem i odsyła na infolinie , jestem obecnie poza Europa i nie chce dzwonić na infolinie

-- 03 Lis 2023 13:44 --

quote="trunks"]
Wojtasior napisał(a):
Aloha, mam strategiczny dylemat związany z Turkishem - chociaż temat w zasadzie tyczy się każdej tradycyjnej linii.

Na 1 rezerwacji są 2 bilety KRK - MEX na 01/2024 - mam spory interes w tym, żeby zwrócić bilet dla 1 osoby.
Zmiana nazwiska nie wchodzi w grę, refund tylko podatki, zmiana dat w zasadzie nic nie wskóra. Na info TK poradzili mi, żeby podzielić jedną rezerwację na dwie - będą osobne numery. Jedyny pomysł który mam to czyhać na zmianę rozkładu o więcej niż 15 minut (wtedy przysługuje prawo do pełnego zwrotu, jeśli dobrze zrozumiałem) - wtedy będzie dało radę zwrócić ten jeden bilet.

Geneza problemu natury obyczajowej :D Tonący brzytwy się chwyta - może coś doradzicie jak nie utopić pieniędzy?

Sam anulowałem w zeszłym tygodniu bilety na Turkish bo jednak wpadł jeszcze inny ciekawszy wyjazd ;) Przyszedł sms o zmianie rozkładu o 35 minut. Bez problemowa anulacja przez www, pieniądze wróciły w ciągu 3 dni, widziałem w panelu że można było wybrać czy wszystkie bilety anulować czy wybrane, ale nie sprawdzałem bo nie miałem potrzeby[/quote]
Hej a czy zwrócili Ci cała kwotę czy cos potracili?
 Relacje PM off  

#1365 PostWysłany: 04 Lis 2023 05:56 

cool_aka_romeo napisał(a):
Przeczytaj 3 lub 4 ostatnie strony wątku i znajdziesz odp na każde zadane pytanie ...

Dziekuje , przeczytałam , niestety nie ma tam odpowiedzi na to ile czasu mam na decyzje co do akceptacji zmiany czy tez rezygnacji z lotu …
 Relacje PM off  

#1366 PostWysłany: 08 Lis 2023 10:08 
Sezonowy Cebulion
Awatar użytkownika

2 mind - faki z Turkisha

Lot IST-HAN, odprawa przez neta, 2 odzielne rezerwacje ja z koleżanką w jednej, mój brat w drugiej. Miejsca obok siebie wszyscy, a w boardingu pracowniczka THY zmienia mi miejsce z 15D na 9F, z powodu zmiany samolotu. Ja szczęśliwy ze może upgrade, sprawdzam w seat guru, i nie, bo to pierwszy rząd w Y Class. No ale mindfuck pozostał, bo obok kolezanki, siadła inna laska i nie wiem, na jakiej podstawie rozdzielili mnie w jednej rezerwacji a nie brata, który nie był w mojej. Oczywiście w samolocie mały Sajgon, bo inny tez chcieli zmienić miejsca bo rodzina, bo córeczka sama nie poleci (córeczka 20 lat) i chcieli wszyscy zmienić miejsca.

Lot IST-KRK, odprawiłem z komórki, i poszliśmy do stanowiska po boarding passy. Mówimy pracowniczki ze lecimy do Krakowa, THY, dajemy polskie paszporty i ona sprawdza w Timatic czy potrzebujemy wizy do PL ( :roll: ) a potem prosi o wydrukowane boarding passy a jak nie o wydrukowany numer rezerwacji zeby nas znaleźć...
 Relacje PM off
Architekt2001 lubi ten post.

#1367 PostWysłany: 08 Lis 2023 10:49 
Awatar użytkownika

Loty: 493
Kilometry: 770 717
platynowy
Pierwszy raz od wielu lat będę leciał z bagażem nadawanym.

Czy mogę się odprawić online wcześniej wybierają miejsca, a potem na lotnisku tylko nadać bagaż ?

I drugie pytanie - lecę WAW-IST-MCT z prawie dobową przesiadką w IST - czy mogę nadać bagaż w WAW od razu do MCT ?

"Podróżować to żyć..."
 Relacje PM off  

#1368 PostWysłany: 08 Lis 2023 10:50 
Awatar użytkownika

Loty: 480
Kilometry: 922 893
złoty
1) Możesz odprawić się wcześniej, ale przydzielone online miejsca można zmienić tylko za opłatą.
2) Tak.
Tomo14 lubi ten post.
Tomo14 uważa post za pomocny.

#1369 PostWysłany: 12 Lis 2023 06:14 

Spotkaliście się kiedyś w Turkish z odmowa wydania kart pokładowych na całą podróż? Jedna rezerwacja Hanoi - Istambuł - Waw - Krk. Ostatni odcinek codeshare, lot pll lot. Kupiony na numerkach TK. Najpierw nie mogłem się na tą podróż odprawić online. Dostałem info w polskim supporcie że to przez ostatni odcinek pll lot, odprawa na lotnisku. Tyle że na lotnisku w Hanoi nie chcieli nam wydać karty pokładowej na lot Waw - Krk. Błąd systemu. Kazali kartę odbierać na transferze w Warszawie. Tyle że czas na przesiadkę krótki, finalnie po długiej kłótni w kilka osób udało im się tą kartę wydać w Hanoi. Niemniej zastanawiam się co w takiej sytuacji, jest w ogóle możliwość zrobić przy powrocie z non Schengen bez karty pokładowej transfer na Chopina? Bo gdyby się skończyło tak że muszę przejść przez kontrolę paszportowa iść do okienka po kartę to bym się nie wyrobił. Nie byłem w ogóle odprawiony ja ten ostatni odcinek. Inna sprawa że nalegałem bo ten lot był full wg strony lotu, kolejny Waw Krk też więc obawiałem się że będzie jakiś overbooking.
 Relacje PM off  

#1370 PostWysłany: 12 Lis 2023 08:38 

srebrny
Przecież i tak musisz przejść przez kontrolę paszportowa na WAW.
Czasem nie wydają i nie ma nic nadzwyczajnego w takim postępowaniu.
 Relacje PM off
Zeus lubi ten post.
OSK uważa post za pomocny.

#1371 PostWysłany: 12 Lis 2023 09:25 

@jacek96
No tak, ale co z kartą pokładową? Wydają ja bezpośrednio przed wejściem do samolotu, tam robię cały check in? Bo gość kazał nam iść do check in desk. Pierwszy raz się spotykam z tym że przy jednej rezerwacji jednej linii nie chcą dać kart pokładowych na całą podróż, zwłaszcza przy krótkiej przesiadce
 Relacje PM off  

#1372 PostWysłany: 12 Lis 2023 09:33 

HON fly4free
Kartę można odebrać w LOT Transfer Center, awaryjnie też przy bramce, a w ogóle to możliwe że mając PNR spokojnie odprawiłbyś się na ten odcienie on-line przez stronę LO i dostał mobilną kartę pokładową.
 Relacje PM off
Zeus lubi ten post.

#1373 PostWysłany: 12 Lis 2023 09:39 
Awatar użytkownika

HON fly4free
Normalna sytuacja, nic nadzwyczajnego.
 Relacje PM off
Zeus lubi ten post.

#1374 PostWysłany: 12 Lis 2023 10:38 

srebrny
@Harvi właśnie w tym rzecz, że to są dwie linie, a nie jedna. Dlatego czasem są z odprawie iem na wszystkie odcinki na starcie.
 Relacje PM off  

#1375 PostWysłany: 14 Lis 2023 08:33 

Loty: 101
Kilometry: 158 761
Cześć,
Turkish przesunął mi godziny wylotów i z tej przyczyny mam możliwość anulacji.
Jeszcze nie podjąłem decyzji czy chcę anulować. Godziny zmienili najpierw w maju a potem we wrześniu.
Wylot mam 22 lutego. Wiecie czy jest jakiś ograniczony czas na decyzję czy będę mógł bez problemu anulować np. na początku lutego?
 Relacje PM off  

#1376 PostWysłany: 14 Lis 2023 08:41 
Awatar użytkownika

platynowy
Nie, byleby to zostało skutecznie zmienione w systemie przed pierwszym lotem. Ja ostatnio zmieniałem loty dwa dni przed przesuniętą datą wylotu na inny termin.
 Relacje PM off
pszczolex lubi ten post.
pszczolex uważa post za pomocny.

#1377 PostWysłany: 16 Lis 2023 19:55 

Loty: 38
Kilometry: 64 739
Pytanie - nigdy nie podróżowałam tymi liniami. Czy odprawę robi się samemu online (jak np.w Ryanairze)? A jeśli tak to na ile przed lotem? Czy robię to na lotnisku przed samym lotem?
 Relacje PM off  

#1378 PostWysłany: 16 Lis 2023 20:04 

niebieski
Mozna online bodajze 24h przed wylotem, mozna na lotnisku

Laponia | Komory | Bahrajn | Senegal | Santiago de Chile | Guca | Ladakh | Palestyna | Athos | Ziemia Ognista | Syberia zimą

Instagram: @podruuznik
 Relacje PM off  

#1379 PostWysłany: 16 Lis 2023 20:24 
Sezonowy Cebulion
Awatar użytkownika

Wszystko na tacy...

https://www.turkishairlines.com/en-int/ ... in-online/
 Relacje PM off
kemot lubi ten post.

#1380 PostWysłany: 17 Lis 2023 05:50 

Loty: 34
Kilometry: 85 452
srebrny
Podczas kupna biletu na stronie TK składałem to jako multicity, bo dołożenie dodatkowej przesiadki w BKK znacznie zbijało ceny. Teraz w zarządzaniu rezerwacją pokazuje to jako trzy loty 1. WAW-IST-SIN 2. HKT-BKK 3. BKK-IST-WAW. W BKK jest 4h na przesiadkę.
Teraz pytanie. Czy przy check in w Phuket odprawie się od razu na lot do WAW (online albo na lotnisku) i czy uda się nadać bagaż do WAW czy będę musiał odbierać bagaż w BKK?
Jeszcze nie wiem czy to istotne, ale lot HKT-BKK obsługuje Bangkok Airways
 Relacje PM off  

[ 2120 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1 ... 66, 67, 68, 69, 70, 71, 72 ... 106  Następna

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1 godzina

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: CommonCrawl [Bot] oraz 11 gości