Akceptuję i chcę ukryć komunikat Fly4free.pl korzysta z technologii, takich jak pliki cookies, do zbierania i przetwarzania danych osobowych w celu automatycznego personalizowania treści i reklam oraz analizowania ruchu na stronie. Technologię tę wykorzystują również nasi partnerzy. Szczegółowe informacje dotyczące plików cookies oraz zasad przetwarzania danych osobowych znajdują się w Polityce prywatności. Zapoznaj się z tymi informacjami przed korzystaniem z Fly4free.pl. Jeżeli nie wyrażasz zgody, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim komputerze, powinieneś zmienić ustawienia swojej przeglądarki internetowej.

Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 13 posty(ów) ] 
Autor Wiadomość
 Temat postu: Sztokholm Skavsta
#1 PostWysłany: 02 Lis 2013 20:37 

10-11.12.2013 Warszawa Modlin - Sztokholm Skavsta za 38 zł w obydwie strony. Super cena !:) był tam ktoś z Was może? jakie wrażenia? liczę na wasze opiniie wybieram się tam szukam taniego noclegu z przyjaciółką. Proszę o opinnie.
 Profil Relacje PM off  

Wycieczka do Goa za 2618 PLN 🌴 Loty do Indii + 11 nocy w 4* hotelu ze śniadaniami 🇮🇳 Wycieczka do Goa za 2618 PLN 🌴 Loty do Indii + 11 nocy w 4* hotelu ze śniadaniami 🇮🇳
Zimowa wycieczka na Sycylię 🌋 Loty i hotel w Taorminie ze śniadaniami (i widokiem na morze) za 806 PLN 😍 Zimowa wycieczka na Sycylię 🌋 Loty i hotel w Taorminie ze śniadaniami (i widokiem na morze) za 806 PLN 😍
 Temat postu: Re: Sztokholm Skavsta
#2 PostWysłany: 02 Lis 2013 20:50 
Awatar użytkownika

witam,
gdzies już byl taki temat bo sama z niego korzystalam przed wyjazdem warto poszukac :)

Bylismy pod koniec wrzesnia, sam Sztokholm piękny, ale trafilismy na ładną pogodę więc głównie cieszylismy się klimatem miasta, warto przepłynąć się promem w ramach biletu na metro, przy lotnisku jest podobno tani jak na Szwecję i zadbany hotel, nazwy nie pamietam ale bylo już o nim na forum ,a w samym sztokholmie spaliśmy u znajomej więc niestety nie polecę nic

na pewno warto odwiedzić to miejsce, zwlaszcza z biletami w tej cenie:)

miłego wyjazdu!

Image
 Profil Relacje PM off  

#3 PostWysłany: 02 Lis 2013 20:55 
Awatar użytkownika

Loty: 123
Kilometry: 110 954
niebieski
38 to horrendalnie drogo :)
w tamtym roku regułą było 2PLN RT
i było kupa ludu -szczególnie tych których stać na Skandynawię ;)

jak doliczysz dojazd do Sztokholmu to się okaże że Mediolan Bergamo to taniocha...

#4 PostWysłany: 02 Lis 2013 21:22 
Moderator forum
Awatar użytkownika

Loty: 389
Kilometry: 550 828
Dysiu - 38 zł RT to dobra cena. Trudno o lepszą w tym roku na tej trasie :P Jednak sprawdź przed zakupem inne rzeczy, jak na przykład ceny dojazdu z lotniska do Sztokholmu. Niskie nie są. Są na forum tematy o Skavsta. Tani nocleg w Sztokholmie to może być problem. Sprawdź w serwisie airbnb.com, bo z tanimi hotelami może być cięzko.
 Profil Relacje PM off  

#5 PostWysłany: 02 Lis 2013 21:28 
Awatar użytkownika

Loty: 72
Kilometry: 201 537
Konkretnie to 18 zł, wystarczy kod z forum na -20 zł z Modlina, trzeba poszukać ;)

Kiedyś było 2 zł, dzisiaj 38 zł to minimum.
 Profil Relacje PM off  

#6 PostWysłany: 02 Lis 2013 22:26 

szczerze to nie myslalam wcale o tym by dojechac do samego sztokholmu bo to ok 100km od skavsty, natomiast skupialam się na samym, nykoping ewentualnie tez miejscowość ox......, myslalam o noclegu wlasnie w nykoping ale nie wiem jak to wyjdzie...
 Profil Relacje PM off  

#7 PostWysłany: 02 Lis 2013 23:57 

dysia28 napisał(a):
szczerze to nie myslalam wcale o tym by dojechac do samego sztokholmu bo to ok 100km od skavsty, natomiast skupialam się na samym, nykoping ewentualnie tez miejscowość ox......, myslalam o noclegu wlasnie w nykoping ale nie wiem jak to wyjdzie...

W samym Nykoping 1 nocleg za 2 os pokój ze sniadaniem nie schodzi poniżej 800 sek a przy jednej osobie w jakimś hostelu w 6-8 osobowym ok.200 sek
W Sztokholmie jest nawet 30% drożej
Zrobiłem sobie taką 2 dniową wycieczkę niedawno, pomijając bilety "poszło" ponad 7 stówek polskich na os.
 PM off  

#8 PostWysłany: 03 Lis 2013 01:26 
Moderator forum
Awatar użytkownika

Nykoping to małe miasteczko. Warto zajrzeć, ale po 4-5h już nie ma co robić. Spróbuj znaleźć połączenie Ryana i Wizza tego samego dnia. Wylot jednym a przylot po kilku godzinach drugim. Rok temu pół forum odwiedziło Nykoping w ten sposób (ja np w godzinach 14.00-19.30 czy jakoś tak). Jeśli jednak upierać się na Sztokholm, to polecam promy Viking Line jako alternatywę dla noclegów w szwedzkich hotelach. Można ustrzelić niezłe okazje.
 Profil Relacje PM off  

#9 PostWysłany: 03 Lis 2013 02:18 
Awatar użytkownika

Loty: 55
Kilometry: 72 216
niebieski
w oxylosung fajne bunkry i caly pas umocnien i czysty baltyk ale to plus nykopink to dzien wystarczy
 Profil Relacje PM off  

#10 PostWysłany: 03 Lis 2013 08:03 

niebieski
Ja takie połączenie Nykoping i Oxelosund zrobiłem rok temu ale we wrześniu w ramach jednidniówki. Wtedy tylko godziny litów były inne: rano Ryanair o 8 z WMI a powrót Wizzem o 21:30.
Wypożyczyliśmy rowery w informacji turystycznej na rynku w Nykoping. To był środek września, jak pojedziecie to pewnie na rowery będzie za późno.
Bunkry i umocniena na półwyspie bardzo fajne w Oxelosund.
 Profil Relacje PM off  

#11 PostWysłany: 03 Lis 2013 10:54 

problem w tym ze w Ryanair mam już wykupiony bilet powrotny do WMI więc alternatywa z Wizza nie wchodzi w rachubę kombinuje by ze skavsty polecieć jeszcze gdzie indziej ...i wrocić 11.12.2013 bo mam powrotny bilet do Wawy o 19.00 ale jakoś mi nie wychodzi. Prom Viking Line " Roku" zaciekawił mnie ten temat możesz mi powiedzieć coś więcej na ten temat lub podesłać linka? Z góry dziękuje.
 Profil Relacje PM off  

#12 PostWysłany: 03 Lis 2013 11:17 
Awatar użytkownika

niebieski
@dysia
Spójrz na ten wątek na forum. Może być dla Ciebie interesujący
prom-kabina-4os-za-free,35,36319

#13 PostWysłany: 03 Lis 2013 11:24 
Moderator forum
Awatar użytkownika

Ale to na dłuższy niż 1 noc wypad. Chodzi o to, że ceny noclegów na promach Vikinga są znacząco niższe niż ceny b. drogich (na naszą kieszeń) hotelach w Szwecji. A przy okazji można sobie zorganizować zwiedzanie Helsinek czy Turku. Prom płynie w nocy, a w dzień zwiedzamy. Interesują nas tylko rejsy typu Cruise (tam i z powrotem), rejsy w jedną stronę są znacząco droższe. Nie pytaj dlaczego, nie wiem :D

Ja na przykład robiłem tak: Przylot do Szwecji, 5h na dojazd do terminalu promowego, w nocy rejs do Turku, zwiedzanie Turku, w nocy rejs do Sztokholmu, zwiedzanie Uppsali (dojazd pociągiem), w nocy rejs do Helsinek, zwiedzanie Helsinek, w nocy rejs do Sztokholmu, zwiedzanie Sztokholmu, rejs na Alandy, powrót do Sztokholmu i zwiedzanie, powrót do Polski. 5 nocy na statku, ale ceny o wiele niższe niż w hotelach. Bagaże zostawialiśmy w skrzynkach bagażowych w terminalach. No i transport w cenie. Nawet nie chcę myśleć, ile kosztowałyby hotele i przejazdy pomiędzy tymi miejscowościami. A widoki na Archipelag Alandów, archipelag sztokholmski i w ogóle rejs niesamowite i fantastyczne.

http://www.sales.vikingline.com/en/inte ... your-trip/

Tylko rejs typu Cruise i najbardziej opłacalne dla 4 osób.
 Profil Relacje PM off  

Wyświetl posty z poprzednich:  Sortuj według  
Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 13 posty(ów) ] 

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1 godzina (czas letni)

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 1 gość