Akceptuję i chcę ukryć komunikat Fly4free.pl korzysta z technologii, takich jak pliki cookies, do zbierania i przetwarzania danych osobowych w celu automatycznego personalizowania treści i reklam oraz analizowania ruchu na stronie. Technologię tę wykorzystują również nasi partnerzy. Szczegółowe informacje dotyczące plików cookies oraz zasad przetwarzania danych osobowych znajdują się w Polityce prywatności. Zapoznaj się z tymi informacjami przed korzystaniem z Fly4free.pl. Jeżeli nie wyrażasz zgody, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim komputerze, powinieneś zmienić ustawienia swojej przeglądarki internetowej.

[ 22 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1, 2
Autor Wiadomość
#21 PostWysłany: 24 Sie 2023 11:41 

Loty: 99
Kilometry: 199 513
Panowie :) jezeli jeszcze raz moge prosic o pomoc osoby ktore na Filipinach byly, finalnie po dlugich przemysleniach oraz dzieki Waszym poradom zeby jednak nie kombinowac z innymi krajami tylko skupic sie na tym co mamy, myslimy o czyms +- jak plan ponizej

Nie musimy/nie lubimy siedziec zbyt dlugo w jednym miejscu takze wyglada to tak a nie inaczej niemniej jednak na Palawanie planujemy spedzic w tej wersji spedzic 5 pelnych dni (prawie 6 liczac dzien przylotu) zeby zlapac troche odpoczynku. Polnocny Luzon celowo wrzucony na poczatek, duze odleglosci + wycieczka autem, lepiej zeby sie cos obsunelo na poczatku niz przed wylotem. Zrezygnowalismy z Coron na rzecz wielorybow na Cebu - znajoma bardzo chce i już ;)

10.11 - KRK wylot
11.11 - KUL przylot 08:15, caly dzien w KUL
12.11 - KUL rano wycieczka do Batu caves, wieczorem wylot na Penang, przylot Penang 18:35
13.11 - dzien na Georgetown
14.11 - podroz z Penang do Manili (lot 06:25 - 12:20), przylot, wypozyczenie samochodu i podroz w kierunku polnocy :)
15.11 - Banaue
16.11 - Banaue -> Sagada
17.11 - Sagada -> Vigan
18.11 - Vigan -> Manila
19.11 - Manila -> PPS -> El Nido (lot do PPS 08:20, przylot 09:50)
20.11 - El Nido (odpoczynek po tej jezdzie ;))
21.11 - El Nido (tour)
22.11 - Palawan - flexi moze San Vincente a moze kolejny tour w El Nido? co tam nam przyjdzie do glowy :)
23.11 - Palawan
24.11 - Palawan
25.11 - PPS -> Cebu, popoludnie w Cebu i upolowanie smacznego Leczona :))
26.11 - Cebu -> Moalboal, odpoczynek w Moalboal
27.11 - Moalboal -> canyoneering kawasan falls
28.11 - Moalboal z samego rana -> Oslob i wieloryby -> powrot do Cebu
29.11 - Cebu -> Manila (08:45 -> 10:20)
30.11 - Manila
31.11 - Manila
1.12 - Wylot

+ czy to juz dobry okres wg. Was na kupowanie lotow wewnetrznych? Ceny podanych 5 lotow na ten moment ksztaltuja sie na poziomie
KUL -> PEN 105
PEN -> MNL 491 (drogi lot ale na jednym bilecie + przesiadka 1h tylko, pytanie czy da rade? ;))
MNL -> PPS 119
PPS -> CEB 96
CEB -> MNL 110

takze nie wyglada to najtaniej ale przynajmniej godziny sa racjonalne

@adam1987 apropo wynajmu auta masz moze jakies doswiadczenia?
 Relacje PM off  

#22 PostWysłany: 24 Sie 2023 15:28 

złoty
niestety nie mam żadnych, podróżowałem autobusem nocnym. Okazało się jednak, że np. Vigan można by było zrobić w jakieś 3 godziny i to z przerwą na lunch, ja miałem cały dzień. Sam przejazd nocą autobusem kosztował jakieś 30-40zł i w sumie był dość komfortowy, tylko że przyjechaliśmy do Manili chyba o 5 rano i było trochę za wcześnie żeby się ruszyć.

Skoro lubicie dobrze zjeść to może warto rozważyć jeden dzień dłużej w Penangu kosztem Manili? Ewetualnie jeden dzień dłużej na Cebu, zeby popluskać się w wodospadzie, np. Tumalog blisko Oslob. Sam miałem dość pozytywne pierwsze doświadczenie z Manilą, ale obiektywnie to nieciekawe miasto i to jeszcze dość słabo działające.

Jeśli chodzi o loty, to jeśli masz na uwadze konkretne godziny lotów, to choć ceny do okazyjnych nie należą, to lepiej brać już teraz, żeby potem planu nie zmieniać.

Ps. Zastanawiałem się czemu tak drogo kosztuje lot na Penang, a tu się okazuje, że 12 jest hinduskie święto Diwali.
 Relacje PM off  

[ 22 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1, 2

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1 godzina

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: CommonCrawl [Bot] oraz 3 gości