Akceptuję i chcę ukryć komunikat Fly4free.pl korzysta z technologii, takich jak pliki cookies, do zbierania i przetwarzania danych osobowych w celu automatycznego personalizowania treści i reklam oraz analizowania ruchu na stronie. Technologię tę wykorzystują również nasi partnerzy. Szczegółowe informacje dotyczące plików cookies oraz zasad przetwarzania danych osobowych znajdują się w Polityce prywatności. Zapoznaj się z tymi informacjami przed korzystaniem z Fly4free.pl. Jeżeli nie wyrażasz zgody, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim komputerze, powinieneś zmienić ustawienia swojej przeglądarki internetowej.

Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 448 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1 ... 18, 19, 20, 21, 22, 23  Następna
Autor Wiadomość
#401 PostWysłany: 07 Mar 2024 17:38 

Loty: 42
Kilometry: 111 152
niebieski
Na sierpień szukam małego auta na dwa tygodnie. Odbiór o 9.00 i zdanie o 6.30 na lotnisku w Alghero.
Jakieś podpowiedzi mile widziane.
 Profil Relacje PM off  

Kanary czekają❗ Pakiet za 1579 PLN obejmuje loty i pobyt w 4⭐ hotelu z podgrzewanym basenem ♨️🌊 Kanary czekają❗ Pakiet za 1579 PLN obejmuje loty i pobyt w 4⭐ hotelu z podgrzewanym basenem ♨️🌊
Sobota-niedziela na Malcie za 417 PLN 😍 Znakomite godziny lotów i noc w ⭐⭐⭐⭐ hotelu Sobota-niedziela na Malcie za 417 PLN 😍 Znakomite godziny lotów i noc w ⭐⭐⭐⭐ hotelu
#402 PostWysłany: 07 Mar 2024 17:50 
Moderator forum
Awatar użytkownika

Loty: 576
Kilometry: 885 434
Proszę 8-) pośrednik VIPcars.

Załączniki:
AHOcar.JPG
AHOcar.JPG [ 166.4 KiB | Obejrzany 1959 razy ]

#403 PostWysłany: 07 Mar 2024 19:57 

niebieski
Dzięki.
Siedzę na innej porównywarce. W Grecji w Wiemgdziejade nie ma żadnych cudów małym druczkiem. Tutaj im tańsze auto tym więcej raf.
Od https://royalsclassy.com ceny z kapelusza niby ze wszystkim w cenie.
Lekki dylemat, w która stronę do brzegu.
 Profil Relacje PM off  

#404 PostWysłany: 18 Mar 2024 17:01 

Hey, W czerwcu chciałbym wypożyczyć samochód w Olbi i na kilka dni promem udać się na Korsykę. Czy ktoś zna jakąś wypożyczalnię, która umożliwia taki wynajem...? Wiem że większość - w ogólnych warunkach - nie dopuszcza takiej opcji...no ale może ktoś jednak ma jakieś doświadczenie...
 Profil Relacje PM off  

#405 PostWysłany: 18 Mar 2024 18:43 
Moderator forum
Awatar użytkownika

Hmmm... wrzuciłem na szybko w wyszukiwarkę pośrednika i wygląda na to, że za opłatą (cross border fee plus ewentualnie opłata promowa) powinno dać radę. Niektóre wypożyczalnie doliczają też dodatkowe ubezpieczenie. Można na wszelki wypadek napisać bezpośrednio do wypożyczalni. Ale jeszcze pytanie czy to będzie wciąż opłacalne z tymi dodatkowymi kosztami?

#406 PostWysłany: 18 Mar 2024 18:49 

niebieski
Dwie osoby z Santa Teresa Gallura do Bonifacio tam i nazad w jeden dzień to 140 juro.

Policz, ile będzie kosztował prom autem i ludźmi.
Może lepiej pożyczyć na Korsyce?
 Profil Relacje PM off  

#407 PostWysłany: 18 Mar 2024 19:25 

przeliczałem że dwie osoby plus auto ( typu B) tam i z powrotem - to coś około 190 euro...
Pisałem do chyba dwóch wypożyczalni ( w tym Centuaro - z którą mam więcej niż dobre doświadczenia z różnych innych miast) - ale ...no właśnie - nie ma opcji wynajem auta Sardynia-Korsyka-Sardynia....
Pozostaje chyba tylko opcja wypożyczenia wozu w Bonifacio..
 Profil Relacje PM off  

#408 PostWysłany: 19 Mar 2024 21:38 

Szukam sprawdzonej wypożyczalni aut w kwietniu z pełnym ubezpieczeniem, bez żadnego depozytu. Możecie coś polecić?
 Profil Relacje PM off  

#409 PostWysłany: 19 Mar 2024 22:18 
Awatar użytkownika

niebieski
Korzystałem (październik 2023) z mającej dobre opinie w tym wątku:
https://www.autonoleggiosardinya.com/en/
Uwagi:
Ubezpieczenie jest obowiązkowe i trzeba je wykupić u nich.
Nie jest to pewnie najtańsza wypożyczalnia.
Miła obsługa, dobry kontakt mailowy, samochodu przy oddawaniu nawet nie chcieli obejrzeć bo "masz przecież pełne ubezpieczenie"
Wymagali przedpłaty w formie przelewu na konto !!!

Tylko wtedy, gdy się śmieję...
 Profil Relacje PM off  

#410 PostWysłany: 06 Maj 2024 23:16 

niebieski
Właśnie wróciłem z Sardynii. Korzystałem z wypożyczalni Sardinya na lotnisku w Olbii.
Fiat Panda z pełnym ubezpieczeniem bez wkładu własnego (za wyjątkiem wnętrza, zgubienia kluczyków i pomylenia paliwa) wzięte za pośrednictwem Sunny Cars i strony biligermietwagern.de kosztowało 196 euro za tydzień.
Kaucja 300 euro w formie depozytu na karcie kredytowej zwolnionego kilka godzin po zwrocie auta, mimo że pani w biurze informowała że może to potrwać do tygodnia.
Dokonując zwrotu kaucji pani obciążyła moja kartę kwota 1 euro centa, com wydawało mi się nieistotne, ale na rachunku karty kredytowej poza tymi 4 groszami pojawiła się pozycja - kwota rozliczenia 6,02 zł.
Auto niespełna roczne z przebiegiem 11 600 km, stan bardzo dobry - pozostałe aura na placu wyglądały równie dobrze.
Odbiór i zwrot auta szybki i sprawny.
 Profil Relacje PM off
balajanek uważa post za pomocny.

#411 PostWysłany: 18 Cze 2024 22:18 

Loty: 111
Kilometry: 260 580
niebieski
Witajcie. Właśnie zakupiłem bilety na październik i od razu sprawdzam auta. Na 7 dni w tym okresie z pełnym ubezpieczeniem bez depozytu - około 300 euro. Ale Ryanair męczy mi 4 litery, żebym wziął u nich i wymyślił auto (Ford Fiesta) za 300 parę złotych i do tego zewnętrzne ubezpieczenie za 200 parę. Wyszło 564 PLN. Czy warto sobie zawracać głowę taką opcją?
 Profil Relacje PM off  

#412 PostWysłany: 24 Cze 2024 11:21 

Witajcie, czy ma ktoś informacje nt. wypożyczalni w okolicach Valledoria? Zawsze biorę z lotnika, a tym razem skusiłem się by sprawdzić wyjazd z biura, więc tylko doraźnie na krótko szukam czegoś lokalnie. Obawiam się, że to, co na miejscu w hotelu zaproponują to będzie "golenie jeleni" :-)
 Profil Relacje PM off  

#413 PostWysłany: 28 Cze 2024 15:28 

Czesc, polecacie moze jakies wypozyczalnie bez karty kredytowej na lotnisku Cagliari? Potrzebuje auta na dwie osoby na tydzien
 Profil Relacje PM off  

#414 PostWysłany: 28 Cze 2024 17:41 
Moderator forum
Awatar użytkownika

Wchodzisz na doyouitaly.com, wyszukujesz po twoich datach i w filtrach zaznaczasz następnie "accepts debit card".

#415 PostWysłany: 19 Sie 2024 16:36 

Loty: 111
Kilometry: 260 580
niebieski
Stasiek_T napisał(a):
Korzystałem (październik 2023) z mającej dobre opinie w tym wątku:
https://www.autonoleggiosardinya.com/en/
Uwagi:
Ubezpieczenie jest obowiązkowe i trzeba je wykupić u nich.
Nie jest to pewnie najtańsza wypożyczalnia.
...

Oglądam sobie właśnie tą wypożyczalnię i wygląda zachęcająco ale to doskonały przykład jak punkty regulaminu zaciemniają - wydawało by się - jasny przekaz. I tak np w informacjach o "pełnym" ubezpieczeniu w tej wypożyczalni: "Supercasco, Supertheft i Minicasco nie jest produktem ubezpieczeniowym." - czyli co to jest? oraz punkt:

"Należy pamiętać, że ubezpieczenia Supercasco, Supertheft i Minicasco są ważne tylko wtedy, gdy zdarzenie powodujące szkodę nie jest spowodowane [...] nieprzestrzeganiem przepisów kodeksu drogowego"

Czyli co - jak się zagapię i przejadę np na czerwonym świetle - to wiadomo - mandat, ale jak przy okazji ktoś we mnie wjedzie to to ich "nieubezpieczenie" nie pokryje takiej szkody?
 Profil Relacje PM off  

#416 PostWysłany: 11 Wrz 2024 13:55 
Awatar użytkownika

Loty: 323
Kilometry: 623 243
niebieski
Czy ktoś wie , czy mozna dodac dodatkowego kierowce ale tylko na poszeczegolny dzien/dni a nie na caly czas najmu?

#417 PostWysłany: 11 Wrz 2024 14:56 

złoty
rafafi napisał(a):
I tak np w informacjach o "pełnym" ubezpieczeniu w tej wypożyczalni: "Supercasco, Supertheft i Minicasco nie jest produktem ubezpieczeniowym." - czyli co to jest?

Pewnie ich prawnik dokonał przełomowego odkrycia, że żeby sprzedawać ubezpieczenia, to trzeba być firmą ubezpieczeniową, a nie wystarczy być spółeczką z o.o. prowadzącą wypożyczalnię samochodów. W związku z czym wpadł na genialny pomysł, że jak sobie w regulaminie wpiszą, że to coś nie jest ubezpieczeniem, to nie będzie ubezpieczeniem i problemu nie ma, można się rozejść. Mnie przekonuje :D

Podejrzewam, że ta praktyka zasługuje na wnikliwe przyjrzenie się kilku instytucji od nadzoru ubezpieczeniowego po ichni UOKiK, ale może być niestety tak, że we Włoszech działają one nawet słabiej niż u nas.
 Profil Relacje PM off  

#418 PostWysłany: 23 Wrz 2024 23:20 

-- 23 Wrz 2024 23:05 --

Również szukam auta na 7 dni w Cagliari, 4 os (2+2 dzieci + foteliki). Mam kartę kredytową, więc może być blokada środków, a ubezpieczenie zwykle brałem z woldwideinsurence, ale w dobrej cenie wezmę z wypożyczalni. Przylatuję 1 listopada wieczorem (20.00) i np. Sicily by Car wymaga ode mnie dodatkowej opłaty za niestandardowe godziny odbioru (pewnie ze względu na święto). Seat Ateca np. bez ubezpiecznia w Sicily by Car to koszt około 220 EUR.
Zastanawiam się czy to dobra cena, bo przywykłem raczej do cen typu 15-20 EUR/ doba już z ubezpieczeniem na terenie Włoch.
Ktoś może polecić jakąś wypożyczalnię?

-- 23 Wrz 2024 23:20 --

Jeszcze chciałbym zapytać - widzę, że jest dużo ofert poprzez zbiorcze wyszukiwarki np. Kayak. I ceny to np. 250 zł za 7 dni za KIA SPORTAGE (mały SUV). To 4 razy taniej niż bezpośrednio w wypożyczalni. Zwykle korzystałem z wypożyczalni bezpośrednio szukając i sprawdzając opinie po Googlu. Czy ktoś korzysta z wyszukiwarek i nie ma potem kłopotów? Jest to bezpieczne?
 Profil Relacje PM off  

#419 PostWysłany: 23 Wrz 2024 23:38 

złoty
Szy Mon napisał(a):
Przylatuję 1 listopada wieczorem (20.00) i np. Sicily by Car wymaga ode mnie dodatkowej opłaty za niestandardowe godziny odbioru (pewnie ze względu na święto). Seat Ateca np. bez ubezpiecznia w Sicily by Car to koszt około 220 EUR.

Z lotniska w Cagliari można tanio i szybko dostać się pociągiem do centrum, więc ja bym w tej sytuacji rozważył pierwszy nocleg gdzieś w centrum Cagliari i odebranie auta na drugi dzień rano po śniadaniu.

Szy Mon napisał(a):
Jeszcze chciałbym zapytać - widzę, że jest dużo ofert poprzez zbiorcze wyszukiwarki np. Kayak. I ceny to np. 250 zł za 7 dni za KIA SPORTAGE (mały SUV). To 4 razy taniej niż bezpośrednio w wypożyczalni. Zwykle korzystałem z wypożyczalni bezpośrednio szukając i sprawdzając opinie po Googlu. Czy ktoś korzysta z wyszukiwarek i nie ma potem kłopotów? Jest to bezpieczne?

Na 100% bezpiecznie nigdy nie jest, ale nie widzę tu jakoś znacznie większego ryzyka niż przy braniu bezpośrednio w wypożyczalni. Jeżeli masz pełne ubezpieczenie z wiarygodnej firmy (np. cover4rentals), to ryzykujesz tym, że będziesz musiał wyłożyć wkład własny i odzyskasz go po kilku tygodniach.
 Profil Relacje PM off  

#420 PostWysłany: 24 Wrz 2024 07:11 

niebieski
Szy Mon napisał(a):
-- 23 Wrz 2024 23:05 --

bo przywykłem raczej do cen typu 15-20 EUR/ doba już z ubezpieczeniem na terenie Włoch.

Chyba trzeba przywyknąć do innych.
Tak ok. 230-300/tydzień wzwyż za małe auto.
 Profil Relacje PM off  

Wyświetl posty z poprzednich:  Sortuj według  
Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 448 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1 ... 18, 19, 20, 21, 22, 23  Następna

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1 godzina (czas letni)

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 2 gości