Akceptuję i chcę ukryć komunikat Fly4free.pl korzysta z technologii, takich jak pliki cookies, do zbierania i przetwarzania danych osobowych w celu automatycznego personalizowania treści i reklam oraz analizowania ruchu na stronie. Technologię tę wykorzystują również nasi partnerzy. Szczegółowe informacje dotyczące plików cookies oraz zasad przetwarzania danych osobowych znajdują się w Polityce prywatności. Zapoznaj się z tymi informacjami przed korzystaniem z Fly4free.pl. Jeżeli nie wyrażasz zgody, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim komputerze, powinieneś zmienić ustawienia swojej przeglądarki internetowej.



 [ 5 posty(ów) ] 
Autor Wiadomość
#1 PostWysłany: 19 Maj 2015 23:52 

Rejestracja: 05 Mar 2012
Posty: 2592
złoty
http://wyborcza.biz/biznes/1,100896,179 ... BoxBizLink

Pociągiem z PL do RU jechałem w zasadzie 2 razy:
- w czasach szkolnych na wycieczkę klasową do Petersburga (chyba jeszcze Leningradu) RT - była to wymiana z tamtejszymi uczniami,
- do Moskwy OW w końcowym etapie zamknięcia przestrzeni powietrznej z uwagi na sławetne pyły wulkaniczne z Islandii.
Za pierwszym razem podróż się nie dłużyła, za drugim już tak.
Jeżeli termin podróży znacznie by się skrócił w stosunku do tego co jest obecnie, to byłaby to niezła opcja.
Tyle, że ogólna sytuacja musiałaby się wyprostować, a na to się chyba szybko nie zanosi.
Choć może się mylę - wtedy taki pociąg to dobra opcja na MŚ w Rosji (nożna), o ile takowe się tam odbędą.
Góra
 Relacje PM off
dj3500 lubi ten post.
 
 
#2 PostWysłany: 20 Maj 2015 00:03 
Awatar użytkownika

Rejestracja: 05 Lis 2012
Posty: 5178
Zbanowany
a on się u nas w ogóle zatrzyma (poza zimą w naszym klimacie)?
nie będę się o to zakładał , ale spójrzcie jakie kłody rzucano czeskiemu przewoźnikowi w niedalekiej przeszłości i jak to się skończyło...

a cofając się czasie do okresu, którego nawet ja nie pamiętam: kiedyś ponoć jeździł bezpośredni z Zamościa do Moskwy...
_________________
Marzy Ci się wycieczka rowerowa po Hiszpanii? Zapytaj! Coś podpowiem ;)


Ostatnio edytowany przez Abcn, 20 Maj 2015 16:11, edytowano w sumie 1 raz
Wypowiedź z błędami językowymi lub niezrozumiała – błędy ortograficzne/stylistyczne/interpunkcyjne.
Góra
 Relacje PM off  
 
#3 PostWysłany: 20 Maj 2015 00:11 

Rejestracja: 28 Lip 2012
Posty: 5319
HON fly4free
kiedyś to jeździł nawet bezpośredni Свидница-Mocква, ale raczej niedostępny dla zwykłego obywatela
Góra
 Relacje PM off  
 
#4 PostWysłany: 20 Maj 2015 00:14 

Rejestracja: 05 Mar 2012
Posty: 2592
złoty
Zatrzymać to się zatrzyma, ale czy bilet będzie można u nas kupić to inna sprawa.
Logiki na kolei ciągle chyba brak, więc spodziewałbym się trudności.
Góra
 Relacje PM off  
 
#5 PostWysłany: 20 Maj 2015 12:24 

Rejestracja: 02 Lis 2014
Posty: 577
Zbanowany
namteH napisał(a):
a on się u nas w ogóle zatrzyma (po za zimą i naszym klimatem)?
nie będę się zakładał o to, że u nas się jednak nie zatrzyma, ale spójrzcie jakie kłody rzucano czeskiemu przewoźnikowi w niedalekiej przeszłości i jak to się skończyło...

a cofając się czasie w okres, którego nawet ja nie pamiętam: kiedyś ponoć jeździł bezpośredni z zamościa do moskwy...


Moim zdaniem to jednak fakt czasu przejazdu, szczegolnie na końcowym odcinku do Krakowa zadecydował o decyzji Leo. Badź co badź ale autobus robi ta trase w 2h (rozkł. 2:20). I jest meeeega wygodny.

@Tulio, zawsze można uruchomić swoja agenturę tuż obok dworca.
Góra
 Relacje PM off  
 
 [ 5 posty(ów) ] 

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1 godzina (czas letni)


Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: CommonCrawl [Bot] oraz 0 gości


Nie możesz zakładać nowych tematów na tym forum
Nie możesz odpowiadać w tematach na tym forum
Nie możesz edytować swoich postów na tym forum
Nie możesz usuwać swoich postów na tym forum
Nie możesz dodawać załączników na tym forum

  
phpBB® Forum Software © phpBB Group