Akceptuję i chcę ukryć komunikat Fly4free.pl korzysta z technologii, takich jak pliki cookies, do zbierania i przetwarzania danych osobowych w celu automatycznego personalizowania treści i reklam oraz analizowania ruchu na stronie. Technologię tę wykorzystują również nasi partnerzy. Szczegółowe informacje dotyczące plików cookies oraz zasad przetwarzania danych osobowych znajdują się w Polityce prywatności. Zapoznaj się z tymi informacjami przed korzystaniem z Fly4free.pl. Jeżeli nie wyrażasz zgody, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim komputerze, powinieneś zmienić ustawienia swojej przeglądarki internetowej.



Wikipost
bilet-kupiony-przez-kiwi-com-a-karta-pokladowa-ryanair,225,160647

Mobilne karty pokładowe są akceptowane na większości lotnisk w sieci połączeń firmy Ryanair, jednak nie na wszystkich. Mobilne karty pokładowe nie są przyjmowane na następujących lotniskach:

Agadir
As-Sawira
Fez
Nador
Wadżda
Marrakesz
Rabat
Tanger
Kefalinia
Wolos
.....
Pasażerowie podróżujący z tych lotnisk muszą przeprowadzić odprawę online i wydrukować papierową kartę pokładową dla swojego lotu.

https://www.ryanair.com/pl/pl/Przydatne ... okladowych


 [ 2766 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1 ... 126, 127, 128, 129, 130, 131, 132 ... 139  Następna
Autor Wiadomość
#2561 PostWysłany: 30 Wrz 2021 20:01 

Rejestracja: 01 Lip 2020
Posty: 336
Loty: 151
Kilometry: 186 036
wg moich obserwacji na bramkach kontroli bezpieczeństwa jak i przy gate'ach można używać jednego telefonu i mieć w aplikacji dwie karty pokładowe inie powinno być żadnych problemów;
_________________
Image
Góra
 Relacje PM off  
 
#2562 PostWysłany: 30 Wrz 2021 20:07 

Rejestracja: 02 Mar 2012
Posty: 7129
platynowy
Potwierdzam.Można pokazać karty na jednym telefonie.
Góra
 Relacje PM off  
 
#2563 PostWysłany: 04 Paź 2021 21:32 

Rejestracja: 04 Lis 2013
Posty: 19
Nawet poszedłem "po najmniejszej linii oporu" i zrobiłem swoim telefonem zdjęcie karty pokładowej z ekranu drugiego telefonu. Na bramce takie coś się nie zczytuje ale spisują unikalny numer i też na to przepuszczają - analogicznie jak na kasie w sklepie kiedy kod kreskowy się nie chce wczytać i kasjerka przepisuje numer do swojego systemu.
Góra
 Relacje PM off  
 
#2564 PostWysłany: 05 Paź 2021 01:28 
Moderator forum
Awatar użytkownika

Rejestracja: 12 Paź 2012
Posty: 9904
Loty: 356
Kilometry: 599 596
A nie prościej na drugim telefonie zainstalować jakąś apkę typu passwallet i skanować do niej karty pokładowe z pierwszego?
_________________
Image
Góra
 Relacje PM off  
 
#2565 PostWysłany: 05 Paź 2021 10:15 
Awatar użytkownika

Rejestracja: 01 Wrz 2012
Posty: 1544
Loty: 192
Kilometry: 321 722
niebieski
Hej,
Nie wiem czy dobry dział. Czy taka sytuacja jak jest opisana na screenie poniżej może faktycznie mieć miejsce?
Załącznik:
ryanair odmowienie.JPG


Nie posiadasz wymaganych uprawnień, by zobaczyć pliki załączone do tej wiadomości.
_________________
Image
Góra
 Relacje PM off  
 
#2566 PostWysłany: 05 Paź 2021 10:29 
Moderator forum
Awatar użytkownika

Rejestracja: 12 Paź 2012
Posty: 9904
Loty: 356
Kilometry: 599 596
To jakiś absurd. Rzeczywiście jest tak, że po symulacji zmiany i zamknięciu okienka, na www pojawia się w szczegółach rezerwacji wiersz "Wprowadzono zmiany do planu podróży. Przejdź do kasy, aby je potwierdzić." i obok kwota, jaką trzeba uiścić, ale zwracam uwagę na drugie zdanie - bez płatności zmiana nie jest potwierdzona i jeśli ktoś się normalnie odprawił, to IMO ma prawo domagać się rekompensaty/odszkodowania (nie wiem, co w takim przypadku dokładnie) za odmowę przyjęcia na pokład.
Niemniej sytuacja nieprzyjemna - aby uniknąć kopania się z koniem Ryanairem, w zarządzaniu podróżą taka symulacja widoczna jest jako "zmiana w toku, nie zapomnij przejść do kasy" i jest obok przycisk usuń. Kliknięcie powinno całkowicie załatwiać sprawę.


Nie posiadasz wymaganych uprawnień, by zobaczyć pliki załączone do tej wiadomości.
_________________
Image
Góra
 Relacje PM off
3 ludzi lubi ten post.
Legion1 uważa post za pomocny.
 
 
#2567 PostWysłany: 05 Paź 2021 10:37 

Rejestracja: 09 Mar 2014
Posty: 3233
złoty
Moim zdaniem to jakiś bug w systemie, bo skoro mogła się odprawić rano przed lotem to znaczy że nie został on zmieniony. Wchodzenie w opcje zmiany faktycznie zostawia taki komunikat, ale nie może być to bez opłacenia uznane za skuteczną zmianę.


Nie posiadasz wymaganych uprawnień, by zobaczyć pliki załączone do tej wiadomości.
Góra
 Relacje PM off
Legion1 lubi ten post.
travellista uważa post za pomocny.
 
 
#2568 PostWysłany: 05 Paź 2021 17:38 
Awatar użytkownika

Rejestracja: 09 Lis 2013
Posty: 2256
Loty: 159
Kilometry: 423 724
srebrny
Wybaczcie trywialne pytanie starego użytkownika ale... ;) z certyfikatem jeszcze nie podróżowałem (miałem kilka miesięcy przerwy od latania). Lot z KRK Ryr (Buzz) do Hiszpanii, oczywiście zrobiona odprawa, karty pokładowe, potrzebne dokumenty dodane w aplikacji (QR do Hiszpanii oraz certyfikat, który i tak od dzisiaj nie jest nam potrzebny przez parę dni). Sam bagaż podręczny ale słyszałem, że jeszcze nie tak całkiem dawno nawet mając tylko podręczny trzeba było się najpierw udać do stanowiska check-in. Zmieniło się czy jest po staremu (czyli idę od razu na bramki z kartami)?


Ostatnio edytowany przez Kashpir, 05 Paź 2021 17:47, edytowano w sumie 1 raz
Literówka
Góra
 Relacje PM off  
 
#2569 PostWysłany: 05 Paź 2021 17:40 

Rejestracja: 01 Lip 2020
Posty: 336
Loty: 151
Kilometry: 186 036
osobiście nie praktykuje tego, jeśli są jakieś wymagane dokumenty to sprawdzają mi je pracownicy przy gate'ach; latam też z podręcznym i w 99% z Krakowa i Ryanairem.
_________________
Image


Ostatnio edytowany przez Kashpir, 05 Paź 2021 17:48, edytowano w sumie 1 raz
Literówka
Góra
 Relacje PM off  
 
#2570 PostWysłany: 20 Paź 2021 22:28 

Rejestracja: 13 Cze 2013
Posty: 190
Czy lecąc ze Stansted do Modlina Ryanairem z bagażem podręcznym, trzeba udać się do stanowiska check in w celu sprawdzenia dokumentów covid, czy też od razu idzie się do kontroli bezpieczeństwa?
Góra
 Relacje PM off  
 
#2571 PostWysłany: 28 Paź 2021 23:32 

Rejestracja: 29 Cze 2015
Posty: 7125
srebrny
Czy da się kupić jednocześnie bilety dla dwóch osób - jeden z bagażem, drugi nie?
Góra
 Relacje PM off  
 
#2572 PostWysłany: 29 Paź 2021 00:00 

Rejestracja: 16 Paź 2015
Posty: 3306
Ostrzeżenia: 1
HON fly4free
Da się, przez apkę jest łatwiej.

A i podczas rezerwacji bagaż jest sporo tańszy
Góra
 Relacje PM off  
 
#2573 PostWysłany: 29 Paź 2021 00:04 

Rejestracja: 29 Cze 2015
Posty: 7125
srebrny
Kurde, nie wiem jak. Od razu mam informację, że wybór taryfy obowiązuje dla dwóch osób.
Góra
 Relacje PM off  
 
#2574 PostWysłany: 29 Paź 2021 00:05 

Rejestracja: 06 Lis 2018
Posty: 50
Witam, jutro lecę linią Ryanair z Gdańska do Krakowa. I moje pytanie brzmi, czy muszę jakieś jeszcze dodatkowe dokumenty wypełnić typu KLP przed odlotem. Czy tylko wystarczy karta pokładowa i tyle? Pytam, bo na aplikacji Ryanaira wyświetla mi się "Nie przesłano dokumentacji dotyczącej koronawirusa". I tam jest do wyboru dokument "public Health self declaration" i "all passengers klp"
Góra
 Relacje PM off  
 
#2575 PostWysłany: 29 Paź 2021 00:07 

Rejestracja: 16 Paź 2015
Posty: 3306
Ostrzeżenia: 1
HON fly4free
-- 29 Paź 2021 00:07 --

Wybierasz najtańszą, w kolejnych etapach wybierasz jaki bagaż tj. priorytet czy nadawany dla np 1 pasażera w jedną lub dwie strony

-- 29 Paź 2021 00:07 --

boots napisał(a):
Kurde, nie wiem jak. Od razu mam informację, że wybór taryfy obowiązuje dla dwóch osób.


.............
@skir tylko karta pokładowa, a z dokumentów nawet ważne prawo jazdy bo krajówka PL


Ostatnio edytowany przez dg72 29 Paź 2021 00:10, edytowano w sumie 2 razy
Góra
 Relacje PM off
boots uważa post za pomocny.
 
 
#2576 PostWysłany: 29 Paź 2021 00:08 
Awatar użytkownika

Rejestracja: 09 Sie 2013
Posty: 3016
Loty: 352
Kilometry: 491 628
złoty
@skir tylko karta pokładowa i lecisz.
_________________
Image

"Podróżować to żyć..."
Góra
 Relacje PM off  
 
#2577 PostWysłany: 02 Lis 2021 00:26 

Rejestracja: 02 Lis 2021
Posty: 2
Witam. Pierwszy raz lecę samolotem, jestem po odprawie on-line mam kartę pokładową bez prioryty ale tylko z małym bagażem pod siedzenie, w związku z tym mam pytanie czy muszę iść na odprawę check - in czy kieruję się prosto do kontroli bezpieczeństwa? Lot Kolonia - Katowice RYANAIR. Proszę o poważne odpowiedzi.
Góra
 Relacje PM off  
 
#2578 PostWysłany: 02 Lis 2021 00:53 
Awatar użytkownika

Rejestracja: 04 Sty 2014
Posty: 292
Loty: 194
Kilometry: 470 214
niebieski
idziesz od razu do kontroli bezpieczeństwa
Góra
 Relacje PM off
Jacek Pe lubi ten post.
 
 
#2579 PostWysłany: 02 Lis 2021 01:00 
Awatar użytkownika

Rejestracja: 14 Wrz 2021
Posty: 80
To ja też, potwierdzam :) Wchodzisz na lotnisko i nie interesuje Ciebie nic, poza tym, żeby kierować się na SECURITY (kontrolę bezpieczeństwa) :) Przechodzisz przez nią, a potem już zostaje Ci tylko udać się do Gate, z którego zostaniesz skierowany do samolotu :) To wszystko, żadnych rzeczy przed kontrolą ani po kontroli robić nie musisz :) Pamiętaj tylko, żeby nie zabrać ze sobą niebezpiecznych przedmiotów albo płynów w opakowaniach większych niż 100ml bo - na czym często łapią się lecący pierwszy raz - po prostu będziesz musiał je wyrzucić.

Miłego pierwszego lotu! :)
Góra
 Relacje PM off
Jacek Pe lubi ten post.
 
 
#2580 PostWysłany: 02 Lis 2021 07:01 

Rejestracja: 02 Lis 2021
Posty: 2
Ok. Dziękuję 😊
Góra
 Relacje PM off  
 
 [ 2766 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1 ... 126, 127, 128, 129, 130, 131, 132 ... 139  Następna

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1 godzina (czas letni)


Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: CommonCrawl [Bot] oraz 7 gości


Nie możesz zakładać nowych tematów na tym forum
Nie możesz odpowiadać w tematach na tym forum
Nie możesz edytować swoich postów na tym forum
Nie możesz usuwać swoich postów na tym forum
Nie możesz dodawać załączników na tym forum

  
phpBB® Forum Software © phpBB Group