Akceptuję i chcę ukryć komunikat Fly4free.pl korzysta z technologii, takich jak pliki cookies, do zbierania i przetwarzania danych osobowych w celu automatycznego personalizowania treści i reklam oraz analizowania ruchu na stronie. Technologię tę wykorzystują również nasi partnerzy. Szczegółowe informacje dotyczące plików cookies oraz zasad przetwarzania danych osobowych znajdują się w Polityce prywatności. Zapoznaj się z tymi informacjami przed korzystaniem z Fly4free.pl. Jeżeli nie wyrażasz zgody, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim komputerze, powinieneś zmienić ustawienia swojej przeglądarki internetowej.



Wikipost
https://www.bookryanair.com/SkySales/bo ... -pl#Search


 [ 190 posty(ów) ]  Idź do strony 1, 2, 3, 4, 5 ... 10  Następna
Autor Wiadomość
#1 PostWysłany: 17 Lut 2015 16:22 

Rejestracja: 15 Paź 2011
Posty: 518
Przewalutowanie w Ryanair może być dla niektórych męczące jeśli nie mają akurat karty z danego kraju, ale wystarczy zrobić prosty zabieg a uniknie się przewalutowania.

1.Szukamy połączenia które nas interesuje.
Załącznik:
Zrzut ekranu 2015-02-17 o 14.04.30.png

2.Na osobnym oknie otwieramy strone Ryanair i wyszukujemy lot z takiego kraju z jakiego akurat mamy karte i chcemy akurat nią płacić - obojetnie jaka data.

Załącznik:
Zrzut ekranu 2015-02-17 o 14.06.08.png


3.Przeskakujemy na poprzednie okno gdzie wyszukiwaliśmy pierwszy lot i klikamy Dalej, teraz mamy zmieniona walute na taką jaką zdecydowaliśmy się płacić w oknie nr 2.
Załącznik:
Zrzut ekranu 2015-02-17 o 14.06.26.png


4.Co jeśli wybraliśmy że jednak nie płacimy PLN a w EUR, tutaj pojawia się przelicznik i haracz na którym Ryainair dorabia ;)
Załącznik:
Zrzut ekranu 2015-02-17 o 14.08.03.png

Działa na wszystkich krajach i na wszystkich walutach, prosto i bez komplikacji z różnymi kartami.

https://www.bookryanair.com/SkySales/bo ... -pl#Search


Nie posiadasz wymaganych uprawnień, by zobaczyć pliki załączone do tej wiadomości.
_________________
Nikt nie wierzy w kapitał ludzki bardziej niż handlarze żywym towarem :)


Ostatnio edytowany przez mashacra 11 Lip 2016 12:54, edytowano w sumie 5 razy
Góra
 Relacje PM off
14 ludzi lubi ten post.
13 ludzi uważa post za pomocny.
 
 
#2 PostWysłany: 17 Lut 2015 16:29 
Awatar użytkownika

Rejestracja: 05 Lis 2012
Posty: 4996
złoty
miejmy nadzieje, że jest jeszcze ktoś kto o tym nie wiedział i z tego skorzysta :)
haracz
_________________
Marzy Ci się wycieczka rowerowa po Hiszpanii? Zapytaj! Coś podpowiem ;)
Góra
 Relacje PM off
3 ludzi lubi ten post.
shakal uważa post za pomocny.
 
 
#3 PostWysłany: 17 Lut 2015 16:54 
Awatar użytkownika

Rejestracja: 19 Sie 2014
Posty: 1629
Zbanowany
Ten ktoś to ja i właśnie skorzystałem. Dzięki :)
Góra
 Relacje PM off  
 
#4 PostWysłany: 17 Lut 2015 17:10 

Rejestracja: 18 Maj 2011
Posty: 701
Zbanowany
Dobrze by bylo takie stale patenty przykleic, bo za kilka tygodni zniknie z pola widzenia.
Góra
 Relacje PM off  
 
#5 PostWysłany: 17 Lut 2015 17:27 

Rejestracja: 15 Paź 2011
Posty: 518
Niestety, ale z DUB do KRK mają monopol i jestem na nich skazany :P, a patent ma już swoje lata ;)
_________________
Nikt nie wierzy w kapitał ludzki bardziej niż handlarze żywym towarem :)
Góra
 Relacje PM off  
 
#6 PostWysłany: 17 Lut 2015 17:33 
Awatar użytkownika

Rejestracja: 02 Mar 2010
Posty: 750
Loty: 227
Kilometry: 231 916
Zbanowany
Nie chodzi o przewoźnika ale o miejsce zakupu biletów ;)
_________________
Image
Góra
 Relacje PM off
kuba201 lubi ten post.
 
 
#7 PostWysłany: 17 Lut 2015 17:45 

Rejestracja: 15 Paź 2011
Posty: 518
Ano ;)
_________________
Nikt nie wierzy w kapitał ludzki bardziej niż handlarze żywym towarem :)
Góra
 Relacje PM off  
 
#8 PostWysłany: 04 Maj 2015 15:02 

Rejestracja: 01 Maj 2015
Posty: 71
Jak wchodzę na Ryanair to mam wszystko po polsku i ceny podane w złotówkach...

zgłupiałem...

przy płatności czym najlepiej zapłacić, mam do wyboru takie karty
- Debetowa ING w zł (do rachunku bieżącego)
- ING wirtualną w zł
- Prepaid z BZ WBK w Euro
Góra
 Relacje PM off  
 
#9 PostWysłany: 04 Maj 2015 15:09 
Redaktor F4F

Rejestracja: 08 Kwi 2012
Posty: 3820
Loty: 39
Kilometry: 33 222
Jeśli to lot z Polski zapłać Mastercard Debit w PLN i będzie git.
Góra
 Relacje PM off  
 
#10 PostWysłany: 04 Maj 2015 15:23 

Rejestracja: 01 Maj 2015
Posty: 71
No z Polski jest pierwszy lot ale powrotny będzie już z innego kraju, mam nadzieję, ze to nie ma znaczenia...

Nie mam Mastercard tylko Visę w ING w PLN.
Góra
 Relacje PM off  
 
#11 PostWysłany: 04 Maj 2015 15:26 
Awatar użytkownika

Rejestracja: 29 Gru 2013
Posty: 1829
Loty: 66
Kilometry: 111 900
niebieski
Jak rezerwujesz z Polski + powrót na jednej rezerwacji to płacisz za całość w PLN.
_________________
Image
MOJE RELACJE Z PODRÓŻY
Góra
 Relacje PM off  
 
#12 PostWysłany: 21 Maj 2015 23:49 

Rejestracja: 21 Maj 2015
Posty: 1
A u mnie nic się nie zmieniło :(
gdzie mogłam popełnić błąd?
Góra
 Relacje PM off  
 
#13 PostWysłany: 27 Cze 2015 18:11 

Rejestracja: 19 Cze 2014
Posty: 385
Loty: 36
Kilometry: 70 995
4.Co jeśli wybraliśmy że jednak nie płacimy PLN a w EUR, tutaj pojawia się przelicznik i haracz na którym Ryainair dorabia ;)
Załącznik:
Zrzut ekranu 2015-02-17 o 14.08.03.png

Działa na wszystkich krajach i na wszystkich walutach, prosto i bez komplikacji z różnymi kartami.[/quote]

Trzeba tylko dodać, że nie w każdym przypadku jest to opłacalne :)
_________________
Image
Góra
 Relacje PM off  
 
#14 PostWysłany: 25 Sie 2015 15:03 

Rejestracja: 25 Mar 2013
Posty: 7
Właśnie chciałem zamówić bilety lotnicze w dwie strony z wylotem z UK. Nie działa mi ten sposób. Czy ktoś mógłby sprawdzić czy on jeszcze działa i ewentualnie mi pomógł? Pilne !

-- 25 Sie 2015 15:09 --

@shakal jesteś w stanie to sprawdzić? :)
Góra
 Relacje PM off  
 
#15 PostWysłany: 25 Sie 2015 15:14 
Awatar użytkownika

Rejestracja: 20 Cze 2012
Posty: 12885
HON fly4free
dalej działa, ok. 78 funtów zamieniło na ok. 447 zł
Góra
 Relacje PM off  
 
#16 PostWysłany: 25 Sie 2015 15:20 

Rejestracja: 25 Mar 2013
Posty: 7
Mógłbyś do mnie napisać na pw (ja nie mogę bo mam za mało postów) ? Albo coś źle robie albo na wybrany lot nie działa...

-- 25 Sie 2015 15:32 --

Na jednej karcie wybieram wszystkie dane lotu UK-Polska (NIE przechodzę dalej przez "znajdź lot). Na drugiej karcie wybieram wszystkie dane lotu Polska-UK i naciskam znajdź lot. Strona mi pokazuje kwotę w PLN. Następnie przechodzę do pierwszej zakładki z lotem UK-Polska i naciskam "znajdź lot" i w tym momencie powinna wyskakiwać kwota w PLN a pojawia się w funtach... Coś przeoczyłem?
Góra
 Relacje PM off  
 
#17 PostWysłany: 25 Sie 2015 15:37 
Awatar użytkownika

Rejestracja: 20 Cze 2012
Posty: 12885
HON fly4free
wyczyść historię ciasteczek, uruchom ponownie komputer i próbuj ponownie jak piszesz
Góra
 Relacje PM off  
 
#18 PostWysłany: 25 Sie 2015 17:29 

Rejestracja: 25 Mar 2013
Posty: 7
Nadal nie pomogło.
Góra
 Relacje PM off  
 
#19 PostWysłany: 25 Sie 2015 17:35 
Awatar użytkownika

Rejestracja: 20 Cze 2012
Posty: 12885
HON fly4free
napisz co chcesz kupić (trasa i daty) i ile osób
Góra
 Relacje PM off  
 
#20 PostWysłany: 25 Sie 2015 17:45 

Rejestracja: 25 Mar 2013
Posty: 7
1 osoba : Liverpool - Wrocław (10 września) i Wrocław - Liverpool (1 października)
Góra
 Relacje PM off  
 
 [ 190 posty(ów) ]  Idź do strony 1, 2, 3, 4, 5 ... 10  Następna

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1 godzina (czas letni)


Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: CommonCrawl [Bot], KaczyZBI, Proximic [Bot] oraz 5 gości


Nie możesz zakładać nowych tematów na tym forum
Nie możesz odpowiadać w tematach na tym forum
Nie możesz edytować swoich postów na tym forum
Nie możesz usuwać swoich postów na tym forum
Nie możesz dodawać załączników na tym forum

  
phpBB® Forum Software © phpBB Group