Akceptuję i chcę ukryć komunikat Fly4free.pl korzysta z technologii, takich jak pliki cookies, do zbierania i przetwarzania danych osobowych w celu automatycznego personalizowania treści i reklam oraz analizowania ruchu na stronie. Technologię tę wykorzystują również nasi partnerzy. Szczegółowe informacje dotyczące plików cookies oraz zasad przetwarzania danych osobowych znajdują się w Polityce prywatności. Zapoznaj się z tymi informacjami przed korzystaniem z Fly4free.pl. Jeżeli nie wyrażasz zgody, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim komputerze, powinieneś zmienić ustawienia swojej przeglądarki internetowej.



 [ 30 posty(ów) ]  Idź do strony 1, 2  Następna
Autor Wiadomość
 Temat postu: F w LH czy SQ?
#1 PostWysłany: 11 Wrz 2018 11:44 
Awatar użytkownika

Rejestracja: 18 Sie 2011
Posty: 6356
HON fly4free
cześć,

zapoczątkowaną niedawną relacją @FranekXVI zwrócił moją uwagę na coś, co do tej pory pomijałem, tj. na to, że za 105k można polecieć sobie w F SQ ze śmieszną dopłatą poniżej 100 zł. Sprowokowało mnie to do poszukania dostępności i jest, na dodatek całkiem duża. Chodzi o loty z CPH ich B777-300ER do SIN. Do tego wyszukiwarka pozwala poszerzyć ten lot o dodatkowy odcinek do CGK, MNL, DPS, SGN lub HAN (tyle udało mi się znaleźć), oczywiście tam już C, choć można się (np. do CGK) załapać na ich A350. Dopłata wzrasta wtedy do ok. 125 zł. :D . W najbliższych dniach mam zamiar zadzwonić do DE i zapytać, czy jest szansa, by z SIN dorzucić sobie jakiś inny kierunek. Poza tym, chcę sprawdzić, czy jest możliwość dostawienia z przodu dolotu do CPH z GDN (albo chociaż z WAW).
Ale do rzeczy...
Pierwotnie planowałem, że w ramach RTW w przyszłym roku polecę w F, ale LH (GRU-FRA). Teraz pojawiło się to SQ. Teoretycznie mil styknęłoby mi na oba F, ale nie chcę przesadzać z tymi dobrodziejstwami i raczej zdecyduję się tylko na jedno. I tu prośba o Wasze podpowiedzi, którą F wybrać? Gdyby to chodziło o lot w suicie SQ, to jasna sprawa, że wątpliwości by nie było. A tak, to nie jestem na 100% pewien. Na pierwszy rzut oka SQ powinno być większym przeżyciem, ale może ktoś z Was ma porównanie?


Ostatnio edytowany przez tropikey, 11 Wrz 2018 13:26, edytowano w sumie 1 raz
Góra
 Relacje PM off
3 ludzi lubi ten post.
 
 
 Temat postu: Re: F w LH czy SQ?
#2 PostWysłany: 11 Wrz 2018 11:46 
Awatar użytkownika

Rejestracja: 07 Cze 2015
Posty: 3003
srebrny
Celuj w nowe F w SQ :)
Góra
 Relacje PM off
2 ludzi lubi ten post.
 
 
 Temat postu: Re: F w LH czy SQ?
#3 PostWysłany: 11 Wrz 2018 11:49 
Awatar użytkownika

Rejestracja: 18 Sie 2011
Posty: 6356
HON fly4free
O to, to!
Już poszperałem co nieco i ponoć zostały już tylko 2 B777 ze starym F, które na trasie CPH-SIN podobno nie latają. A to oznaczałoby, że jest tam już nowe F :D
Wkrótce zweryfikuje to @FranekXVI i mam nadzieję, ze potwierdzi.
Góra
 Relacje PM off  
 
 Temat postu: Re: F w LH czy SQ?
#4 PostWysłany: 11 Wrz 2018 12:11 

Rejestracja: 25 Sie 2011
Posty: 7574
Loty: 890
Kilometry: 842 636
platynowy
Bardzo ciekawy temat, czekamy zatem na wrażenia kolegi @FranekXVI.
_________________
Image
Góra
 Relacje PM off
tropikey lubi ten post.
 
 
 Temat postu: Re: F w LH czy SQ?
#5 PostWysłany: 11 Wrz 2018 12:20 
Awatar użytkownika

Rejestracja: 28 Lut 2013
Posty: 348
Loty: 625
Kilometry: 828 085
Jeszcze nie zaczalem relacji, a juz sie komus przydala ;)
Wg strony SQ mam lot CPH-SIN w F skladajacym sie z 4 siedzen (777-300ER) oraz SIN-CGK w F z 8 siedzeniami (777-300). Czy ktores jest nowe sie okaze za pare dni.
_________________
Image
Góra
 Relacje PM off
tropikey uważa post za pomocny.
 
 
 Temat postu: Re: F w LH czy SQ?
#6 PostWysłany: 12 Wrz 2018 15:34 
Awatar użytkownika

Rejestracja: 18 Sie 2011
Posty: 6356
HON fly4free
-- 11 Wrz 2018 16:14 --

O ile dobrze doczytałem, tam gdzie masz 4 fotele (777-300ER) jest nowe F. Miłego lotu :)

-- 12 Wrz 2018 15:34 --

Drobna aktualizacja dla tych, którzy się tym kierunkiem i tą klasą interesują.
Rozmawiałem z infolinią w Niemczech. Niestety, dodanie GDN lub WAW na początku tej trasy powoduje, że F znika :(
Być może spróbuję jeszcze w USA, albo jeszcze raz w DE (a może jeszcze gdzieś indziej), ale podejrzewam, że raczej nic z tego. Pozostaje dolecieć do tego CPH na własną rękę. I tu pytanie - skoro lot z CPH jest o 12:30, to lepiej polecieć dzień wcześniej, czy rano danego dnia? Jak myślicie?

Jest też pozytywna informacja (przynajmniej z mojego punktu widzenia) - oprócz kombinacji wymienionych wcześniej, wskakuje też KUL, choć znacznie rzadziej, niż pozostałe.
Góra
 Relacje PM off  
 
 Temat postu: Re: F w LH czy SQ?
#7 PostWysłany: 12 Wrz 2018 16:02 
Awatar użytkownika

Rejestracja: 28 Lut 2013
Posty: 348
Loty: 625
Kilometry: 828 085
Ja wybralem przylot dzien wczesniej. Nie bede ryzykowal mil i kasy ;)
_________________
Image
Góra
 Relacje PM off
2 ludzi lubi ten post.
 
 
 Temat postu: Re: F w LH czy SQ?
#8 PostWysłany: 12 Wrz 2018 16:16 
Awatar użytkownika

Rejestracja: 18 Sie 2011
Posty: 6356
HON fly4free
Też raczej o tym myślę. Znalazłeś w pobliżu lotniska jakąś rozsądną bazę noclegową?
Góra
 Relacje PM off  
 
 Temat postu: Re: F w LH czy SQ?
#9 PostWysłany: 12 Wrz 2018 16:28 
Awatar użytkownika

Rejestracja: 28 Lut 2013
Posty: 348
Loty: 625
Kilometry: 828 085
Hostel w centrum, aby rzucic troche okiem na Kopenhage

Sent from my SM-A520F using Tapatalk
_________________
Image
Góra
 Relacje PM off
tropikey uważa post za pomocny.
 
 
 Temat postu: Re: F w LH czy SQ?
#10 PostWysłany: 12 Wrz 2018 16:31 
Awatar użytkownika

Rejestracja: 18 Sie 2011
Posty: 6356
HON fly4free
To się nazywa "człowiek renesansu" , najpierw hostel, a następnego dnia F w SQ :D
Ale faktycznie, przylatując dzień wcześniej i przy locie dopiero o 12:30, wcale nie trzeba spać przy lotnisku.

Wysłane z mojego P9 przy użyciu Tapatalka
Góra
 Relacje PM off  
 
 Temat postu: Re: F w LH czy SQ?
#11 PostWysłany: 12 Wrz 2018 16:39 

Rejestracja: 12 Gru 2012
Posty: 553
Loty: 119
Kilometry: 254 856
Olejcie infolinię DE.
Miałem dziwne wrażenie że mają uprzedzenia do naszej narodowości. Albo rozłączali rozmowy bo nie umieli sprostać zadaniu albo robili to z premedytacją. Kilkukrotnie mówili że się nie da a się dało na infolini w stanach,
I tak za 67000 mil mam MNL-SIN SIN-ARN ARN-WAW w biznesie!
Da się?! Da. Tylko nie za pomocą polskiej ani niemieckiej infolinii W Polsce nie ma takiej możliwości bo niemcy na nasz rynek nie oferują biznesu w SQ a dzwoniąc do niemców ma się wrażenie że jest to produkt wyłącznie dla nich. Dzwonione kilkukrotnie, za każdym razem to samo, raz Pan powiedział że jest dostępne ale się później rozłączył :)

Dajcie znaka czy first w takiej konfiguracji jest też możliwy, oczywiście inne lotnisko w Europie ale czy można zbudować z 3 odcinków.
Muszę zbierać mile bo raz w życiu warto skosztować takiego luksusu :)

Polecam kupić kartę lycamobile, tanie połączenia do stanów :) w 5zł chyba się wyrobicie i jeszcze zostanie na karcie.
_________________
Image
Góra
 Relacje PM off
tropikey lubi ten post.
 
 
 Temat postu: Re: F w LH czy SQ?
#12 PostWysłany: 12 Wrz 2018 17:00 
Awatar użytkownika

Rejestracja: 18 Sie 2011
Posty: 6356
HON fly4free
W tym wypadku to chyba nie uprzedzenia - rozmawiałem z osobą o jednoznacznie wschodnim pochodzeniu ;)
Zadzwoniłem z ciekawości do polskiej infolinii. Potwierdziło się to, co pisała @lalka150 w innym wątku, że u nich widoczne są tylko miejsca w Y. Paranoja.
Spróbuję zatem jeszcze w USA...

Wysłane z mojego P9 przy użyciu Tapatalka
Góra
 Relacje PM off
LonDynia lubi ten post.
 
 
 Temat postu: Re: F w LH czy SQ?
#13 PostWysłany: 12 Wrz 2018 17:18 

Rejestracja: 12 Gru 2012
Posty: 553
Loty: 119
Kilometry: 254 856
a może odgórny nakaz.
_________________
Image
Góra
 Relacje PM off  
 
 Temat postu: Re: F w LH czy SQ?
#14 PostWysłany: 12 Wrz 2018 19:07 

Rejestracja: 31 Sty 2014
Posty: 2735
srebrny
W M&M PL nie ma praktycznie żadnej dostępności, nawet lotów które są na stronie.

Ale akurat infolinię niemiecką bardzo sobie chwalę - udało się w końcu zarezerwować lot w F, który nie był dostępny na stronie.

Próbowałem kilka razy na DE, raz na UK , PL nie liczę - bez skutku.

Gdy zrezygnowany chciałem zarezerwować w końcu miejsca w C i poskarżyłem się że są miejsca w FRA a nie ma do POZ przy tych samych numerach lotów miła Pani stwierdziła abym poczekał chwilę bo zobaczy co się da zrobić i się udało:


jak-dobrze-wykorzystac-160000-mil-m-m,1574,57817&p=1123756&hilit=160000#p1123648

Tak, że nie podzielam teorii spiskowych o dyskryminacji Polaków. Problemem jest raczej brak kompetencji poszczególnych agentów. Kwestia trafienia na kompetentną osobę, jak nie to HUCA do skutku.
_________________
Image
Góra
 Relacje PM off
tropikey uważa post za pomocny.
 
 
 Temat postu: Re: F w LH czy SQ?
#15 PostWysłany: 12 Wrz 2018 19:18 
Awatar użytkownika

Rejestracja: 18 Sie 2011
Posty: 6356
HON fly4free
Czy pamiętasz może, w jaki dzień tygodnia i o jakiej porze dzwoniłeś do DE?
Pamiętam, że kilka razy w przeszłości z nimi rozmawiałem i odniosłem wrażenie, że najbardziej kompetentni byli rdzenni Niemcy (przynajmniej tak brzmieli). Nie chcę nikogo dyskryminować, ale agenci tacy, jak dzisiejsza pani ze wschodnim akcentem, są tam trochę jakby z agencji pracy tymczasowej. W tej sytuacji warto "polować" na tych obeznanych ;)

Wysłane z mojego P9 przy użyciu Tapatalka
Góra
 Relacje PM off  
 
 Temat postu: Re: F w LH czy SQ?
#16 PostWysłany: 12 Wrz 2018 19:25 

Rejestracja: 25 Sie 2011
Posty: 7574
Loty: 890
Kilometry: 842 636
platynowy
No to jak się Niemcy dowiedzą, że na nich polujemy... ;)
_________________
Image
Góra
 Relacje PM off
tropikey lubi ten post.
 
 
 Temat postu: Re: F w LH czy SQ?
#17 PostWysłany: 12 Wrz 2018 19:27 

Rejestracja: 31 Sty 2014
Posty: 2735
srebrny
Udało się załatwić ok 18-19 w czwartek. Wcześniej dzwoniłem jakoś b. późno - ok 0:00 - 2:00 i chyba w weekend .
_________________
Image
Góra
 Relacje PM off
tropikey uważa post za pomocny.
 
 
 Temat postu: Re: F w LH czy SQ?
#18 PostWysłany: 12 Wrz 2018 21:26 

Rejestracja: 26 Gru 2013
Posty: 227
Loty: 38
Kilometry: 88 050
Może trochę nie na temat ale może ktoś wie jak można zarezerwować bilet w C na trzy regiony za 73000
lecimy na trasie Australia - Singapur - Turcja - Polska , lecimy SQ i LO
Taką ilość punktów podał kolega @przemos74 w swoim ostatnim RTW #90 w temacie :
rtw-72-tys-km-przez-hawaje-mikronezje-i-nowa-kaledonie,219,125747&start=80#p1069004
Góra
 Relacje PM off  
 
 Temat postu: Re: F w LH czy SQ?
#19 PostWysłany: 12 Wrz 2018 21:29 
Awatar użytkownika

Rejestracja: 18 Sie 2011
Posty: 6356
HON fly4free
3 regiony to chyba tylko telefonicznie...
Góra
 Relacje PM off  
 
 Temat postu: Re: F w LH czy SQ?
#20 PostWysłany: 12 Wrz 2018 21:34 

Rejestracja: 26 Gru 2013
Posty: 227
Loty: 38
Kilometry: 88 050
@tropikey
nie chodzi o formę rezerwacji ale o ilość pkt
tamten lot był OW , strona M&M pokazuje stawkę 92000
Góra
 Relacje PM off  
 
 [ 30 posty(ów) ]  Idź do strony 1, 2  Następna

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1 godzina (czas letni)


Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: CommonCrawl [Bot] oraz 0 gości


Nie możesz zakładać nowych tematów na tym forum
Nie możesz odpowiadać w tematach na tym forum
Nie możesz edytować swoich postów na tym forum
Nie możesz usuwać swoich postów na tym forum
Nie możesz dodawać załączników na tym forum

  
phpBB® Forum Software © phpBB Group