Akceptuję i chcę ukryć komunikat Fly4free.pl korzysta z technologii, takich jak pliki cookies, do zbierania i przetwarzania danych osobowych w celu automatycznego personalizowania treści i reklam oraz analizowania ruchu na stronie. Technologię tę wykorzystują również nasi partnerzy. Szczegółowe informacje dotyczące plików cookies oraz zasad przetwarzania danych osobowych znajdują się w Polityce prywatności. Zapoznaj się z tymi informacjami przed korzystaniem z Fly4free.pl. Jeżeli nie wyrażasz zgody, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim komputerze, powinieneś zmienić ustawienia swojej przeglądarki internetowej.



Wikipost
Wypłaty kartą MC Revolut w bankomatach Euronet często obciążane są prowizją nie do ominięcia (sieć bankomatów rozpoznaje kartę jako zagraniczną i nakłada własną prowizję). Visa Revolut na razie nie, ale warto uważać.
Ponadto należy zawsze wybrać opcję obciążenia w lokalnej walucie, by uniknąć przewalutowania po kursie Euronetu.

Zasilanie revoluta kartami kredytowymi Citi Handlowy jest obciążone prowizją 8%, min 10zł!

Uwaga: Zamieszczanie referali jest możliwe wyłącznie w wątkach łańcuszkowych. Możliwość zamieszczania referali mają jedynie osoby posiadające minimum niebieski status i pół roku stażu. regulamin-dzialania-watkow-lancuszkowych,82,44721

Spis banków z darmową wypłatą z Revoluta: https://www.dropbox.com/s/ajifjmncdazhz ... .xlsx?dl=0


 [ 7318 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1 ... 350, 351, 352, 353, 354, 355, 356 ... 366  Następna
Autor Wiadomość
 Temat postu: Re: Revolut
#7041 PostWysłany: 25 Paź 2022 18:33 
Awatar użytkownika

Rejestracja: 30 Lip 2011
Posty: 518
srebrny
skrzat napisał(a):
Gdyby jeszce ten quiz działał, to chętnie bym go zrobił :)
Każda inna funkcja w appce działa, a ten quiz nie.
To samo u mnie. Info że nie jestem podłączony do sieci. Wyłączylem DNS, włączyłem VPN, ale to nie pomagało. Całkowicie wyczyściłem dane aplikacji i opcja quizu zniknęła bezpowrotnie :D
Góra
 Relacje PM off  
 
 Temat postu: Re: Revolut
#7042 PostWysłany: 25 Paź 2022 19:16 

Rejestracja: 21 Cze 2016
Posty: 344
niebieski
Raphael napisał(a):
Kupiłem kiedyś w Revolut rosyjskie ruble, potem je sprzedałem. Nie widzę teraz w ogóle tego subkonta w RUB. W jaki sposób się do niego dostać, żeby poprzeglądać jego historię?


U mnie w historii transakcji pokazuje wypłaty gotówki z bankomatów oraz zakupy w Rosji w rublach, ale konto znikło.
_________________
Zamiast dziękuję klikamy „Lubię” / „Pomocny post”, jeśli tak jest.

Kochać to chcieć przemierzyć cały świat we dwoje, po to, by nie było miejsca na ziemi wolnego od wspólnych wspomnień.
Góra
 Relacje PM off  
 
 Temat postu: Re: Revolut
#7043 PostWysłany: 26 Paź 2022 11:33 

Rejestracja: 26 Maj 2014
Posty: 659
platynowy
skrzat napisał(a):
Gdyby jeszce ten quiz działał, to chętnie bym go zrobił :)
Każda inna funkcja w appce działa, a ten quiz nie.
Ja wczoraj też miałem problem, ale dziś już działa.
Góra
 Relacje PM off  
 
 Temat postu: Re: Revolut
#7044 PostWysłany: 26 Paź 2022 12:55 
Awatar użytkownika

Rejestracja: 09 Sie 2013
Posty: 3326
Loty: 383
Kilometry: 538 151
platynowy
Tulio napisał(a):
Kolejny quiz, 1inch, tym razem trochę mniej do zgarnięcia. Kto chce, niech korzysta.
Dla ułatwienia: 4, 3, 1. 4, 1, 3. 4, 2, 1.
Info jest na pepperku, więc trzeba się wstrzelić ...
I sprzedawajcie nie całość, a po 1 lub 2 INCH, bo jest mniejsza opłata. Mi takim sposobem wyszło +43,65 zł ...
Oczywiście przed opodatkowaniem :roll:
https://bezprawnik.pl/nagroda-od-revolut-a-podatek/


"Rozwiązałem" quiz - pokazuje mi ok. 45 PLN.
Ale jak to teraz przetransferować na normalne konto Revoluta.
Przerabiałem to poprzednie przy DOT, ale jakoś wypadło mi z pamięci.
_________________
Image

"Podróżować to żyć..."
Góra
 Relacje PM off  
 
 Temat postu: Re: Revolut
#7045 PostWysłany: 26 Paź 2022 12:58 
Awatar użytkownika

Rejestracja: 23 Maj 2012
Posty: 422
srebrny
Po prostu opcja "wymień", zamiast konta w PLN, czy walucie wybierz kryptowalutę 1"inch", wpisz ten kurs 2,........ i voila.
_________________
Ніночка
Góra
 Relacje PM off
2 ludzi lubi ten post.
Tomo14 uważa post za pomocny.
 
 
 Temat postu: Re: Revolut
#7046 PostWysłany: 26 Paź 2022 13:33 
Site Admin
Awatar użytkownika

Rejestracja: 29 Maj 2011
Posty: 8810
U mnie jest dostępne 22,50 zł w tej crypto :/ trudno
Góra
 Relacje PM off  
 
 Temat postu: Re: Revolut
#7047 PostWysłany: 26 Paź 2022 14:08 
Awatar użytkownika

Rejestracja: 12 Kwi 2012
Posty: 1354
niebieski
Ninoczka napisał(a):
Po prostu opcja "wymień", zamiast konta w PLN, czy walucie wybierz kryptowalutę 1"inch", wpisz ten kurs 2,........ i voila.


Ostatnio wpadł mail odnośnie zmiany opłat za obrót krypto - czyli jeśli za quiz nagroda to 22,50 to po jej szybkim spieniężeniu dostaje się 16,51 ?

Cytuj:
Opłaty za obrót kryptowalutami
Opłata za zakup lub sprzedaż kryptowalut wynosi teraz 1,99% lub PLN 5.99 — w zależności, która z kwot okaże się wyższa.

Opłata minimalna PLN 5.99 nie dotyczy zleceń cyklicznych, cashbacku ani drobnych z zaokrąglonych końcówek transakcji.
_________________
Image
Góra
 Relacje PM off  
 
 Temat postu: Re: Revolut
#7048 PostWysłany: 26 Paź 2022 14:13 
Site Admin
Awatar użytkownika

Rejestracja: 29 Maj 2011
Posty: 8810
@littleboy1989 wymieniaj po 2 jednostki, wtedy opłata to 0,11 zł
Góra
 Relacje PM off
3 ludzi uważa post za pomocny.
 
 
 Temat postu: Re: Revolut
#7049 PostWysłany: 26 Paź 2022 15:36 

Rejestracja: 13 Cze 2016
Posty: 266
niebieski
michzak napisał(a):
U mnie jest dostępne 22,50 zł w tej crypto :/ trudno

Jak ma Cię to pocieszyć to u mnie 3 złote
Góra
 Relacje PM off
japhar uważa post za pomocny.
 
 
 Temat postu: Re: Revolut
#7050 PostWysłany: 26 Paź 2022 15:44 
Awatar użytkownika

Rejestracja: 29 Wrz 2013
Posty: 1174
Loty: 104
Kilometry: 466 167
niebieski
mialoby. 3 razy po 1 zl a nabilo 3 razy po 30 gr ;/
_________________
Europa /USA /Kanada /Dominikana /Martynika /Gwadelupa/ St.Lucia /Barbados /Brazylia /Argentyna /Chile /Urugwaj /Egipt /Izrael /ZEA /Dubai /Katar /Etiopia /RPA /Suazi /Tanzania /Singapur /Tajlandia /Indonezja /Filipiny /Australia /Nowa Zelandia /Fidżi /Hawaje /Korea /Japonia
Góra
 Relacje PM off  
 
 Temat postu: Re: Revolut
#7051 PostWysłany: 26 Paź 2022 16:28 

Rejestracja: 20 Lut 2012
Posty: 4776
srebrny
Sluchajcie a lokalny rachunek w polskich zlotych to revolut gdzie prowadzi ? W jakims banku konkretnym ?
Góra
 Relacje PM off  
 
 Temat postu: Re: Revolut
#7052 PostWysłany: 26 Paź 2022 16:34 
Awatar użytkownika

Rejestracja: 06 Sty 2013
Posty: 1821
złoty
@michcioj Aion Bank
_________________
Image
Góra
 Relacje PM off
michcioj lubi ten post.
michcioj uważa post za pomocny.
 
 
 Temat postu: Re: Revolut
#7053 PostWysłany: 26 Paź 2022 18:00 
Awatar użytkownika

Rejestracja: 20 Lip 2012
Posty: 10026
HON fly4free
michzak napisał(a):
@littleboy1989 wymieniaj po 2 jednostki, wtedy opłata to 0,11 zł

W planie Metal można od razu całość - prowizja 0,66 zł.
Góra
 Relacje PM off  
 
 Temat postu: Re: Revolut
#7054 PostWysłany: 28 Paź 2022 13:32 

Rejestracja: 05 Mar 2012
Posty: 2596
złoty
Kto nie wymieniał krypto, może poczekać na spend from crypto (o ile będzie wśród zaproszonych):
https://www.cashless.pl/12623-spend-fro ... ty-Revolut
Góra
 Relacje PM off
almukantarant lubi ten post.
 
 
 Temat postu: Revolut nie działa
#7055 PostWysłany: 31 Paź 2022 09:37 

Rejestracja: 25 Mar 2010
Posty: 835
Loty: 31
Kilometry: 89 760
niebieski
Z przydatnych informacji: nie skorzystacie z Revoluta w Botswanie, sprawdzone wczoraj empirycznie :D
Góra
 Relacje PM off
Zeus lubi ten post.
marcino123 uważa post za pomocny.
 
 
#7056 PostWysłany: 01 Lis 2022 10:11 
Awatar użytkownika

Rejestracja: 25 Sty 2015
Posty: 901
Loty: 303
Kilometry: 485 298
srebrny
Sprawdziłeś karty VISA/MC w każdym możliwym banku?
_________________
Don't be evil
Góra
 Relacje PM off  
 
 Temat postu: Re: Revolut
#7057 PostWysłany: 02 Lis 2022 12:54 
Awatar użytkownika

Rejestracja: 20 Lip 2012
Posty: 10026
HON fly4free
Revolut wprowadza chat dla klientów:
https://www.cashless.pl/12634-Revolut-Chat-komunikator
Góra
 Relacje PM off  
 
 Temat postu: Re: Revolut
#7058 PostWysłany: 02 Lis 2022 15:48 

Rejestracja: 06 Mar 2012
Posty: 1506
Loty: 227
Kilometry: 242 508
złoty
Chciałem sobie przesłać USD z kantoru aliorowego do revoluta. Zleciłem standardowy przelew walutowy z opcją SHA na mój litewski numer rachunku Revo i kasa nigdy nie dotarła do celu. Za to po dwóch tygodniach na konto w kantorze wpłynął zwrot z bardzo długim tytułem przelewu ale najważniejsze w nim to: "BBK STS AS INSUFFICIENT BENE"
Myślicie że może chodzić o to, że na koncie dolarowym w Revolucie nie było wystarczających środków na pokrycie opłaty za przelew?
_________________
//Bartek
Image
Góra
 Relacje PM off  
 
 Temat postu: Re: Revolut
#7059 PostWysłany: 02 Lis 2022 16:15 

Rejestracja: 08 Mar 2022
Posty: 173
Wątpliwe, opłatę za przelew płaci ten kto wysyła a nie ten kto odbiera.
Zadzwoń na infolinię kantoru to Ci powiedzą o co chodzi.
Góra
 Relacje PM off
e-prezes lubi ten post.
 
 
 Temat postu: Re: Revolut
#7060 PostWysłany: 02 Lis 2022 16:20 

Rejestracja: 27 Mar 2014
Posty: 3616
złoty
Przy międzynarodowych, gdy waluta rozliczeniową jest inna, niż oficjalna, to może zostać pobrana opłata, również przez bank przyjmujący
Góra
 Relacje PM off
e-prezes lubi ten post.
 
 
 [ 7318 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1 ... 350, 351, 352, 353, 354, 355, 356 ... 366  Następna

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1 godzina (czas letni)


Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: CommonCrawl [Bot] oraz 3 gości


Nie możesz zakładać nowych tematów na tym forum
Nie możesz odpowiadać w tematach na tym forum
Nie możesz edytować swoich postów na tym forum
Nie możesz usuwać swoich postów na tym forum
Nie możesz dodawać załączników na tym forum

  
phpBB® Forum Software © phpBB Group