Akceptuję i chcę ukryć komunikat Fly4free.pl korzysta z technologii, takich jak pliki cookies, do zbierania i przetwarzania danych osobowych w celu automatycznego personalizowania treści i reklam oraz analizowania ruchu na stronie. Technologię tę wykorzystują również nasi partnerzy. Szczegółowe informacje dotyczące plików cookies oraz zasad przetwarzania danych osobowych znajdują się w Polityce prywatności. Zapoznaj się z tymi informacjami przed korzystaniem z Fly4free.pl. Jeżeli nie wyrażasz zgody, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim komputerze, powinieneś zmienić ustawienia swojej przeglądarki internetowej.

Wikipost
Wypłaty kartą MC Revolut w bankomatach Euronet często obciążane są prowizją nie do ominięcia (sieć bankomatów rozpoznaje kartę jako zagraniczną i nakłada własną prowizję). Visa Revolut na razie nie, ale warto uważać.
Ponadto należy zawsze wybrać opcję obciążenia w lokalnej walucie, by uniknąć przewalutowania po kursie Euronetu.

Zasilanie revoluta kartami kredytowymi jest obciążone prowizją w następujących bankach:
- Citi Handlowy 8%, min 10zł
- Citibank prowizja 10%
- BNP Paribias od 1/4/24 (2%)
- Ikano Bank
- Pekao Karta Kredytowa z Żubrem - 7% (pakiet standard), 5% (pakiet złoty), 3% (pakiet platynowy).

Uwaga: Zamieszczanie referali jest możliwe wyłącznie w wątkach łańcuszkowych. Możliwość zamieszczania referali mają jedynie osoby posiadające minimum niebieski status i pół roku stażu. regulamin-dzialania-watkow-lancuszkowych,82,44721

Spis banków z darmową wypłatą z Revoluta: https://www.dropbox.com/s/ajifjmncdazhz ... .xlsx?dl=0

[ 8413 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1 ... 396, 397, 398, 399, 400, 401, 402 ... 421  Następna
Autor Wiadomość
 Temat postu: Re: Revolut
#7961 PostWysłany: 07 Gru 2023 09:47 

Loty: 139
Kilometry: 292 700
Może mnie ktoś uświadomi, bo nie wiem co zrobiłem źle, na karcie Revolut mam dwa konta w dolarach i euro. Wróciłem właśnie z Gruzji i byłem zaskoczony sposobem rozliczenia. Przed wyjazdem ustawiłem,konto euro na pierwszym miejscu na karcie,aby każdy wydatek szedł z konta euro a po każdej transakcji okazało się ,że kwota zakupu schodzi z konta dolarowego. Może trzeba było wcześniej coś zrobić o czym nie wiedziałem ? Chciałem przed następnymi wyborami zabezpieczyć się przed takimi przypadkami.
 Relacje PM off  

#7962 PostWysłany: 07 Gru 2023 10:13 

po 1. przeczytać helpa
po 2. zamrozić (zdezaktywować) konto, którego mają nie używać.
Nie można zamrozić konta głównego (w PLN) ale można środki przelać do sejfu oszczędnościowego.
Konto w EUR można zamrozić albo przelać do sejfu.
 Relacje PM off
Japonka76 lubi ten post.
Wojtek62 uważa post za pomocny.

#7963 PostWysłany: 09 Gru 2023 02:53 
Awatar użytkownika

Loty: 483
Kilometry: 860 771
złoty
Miesięczne subskrybcje podrożały
Metal 55,99 PLN
Premium 33,99 PLN

Ale za to dają tindera, nordvpn i kilka innych subskrybcji
 Relacje PM off
Zeus lubi ten post.

#7964 PostWysłany: 09 Gru 2023 07:00 

srebrny
Wojtek62,

Też kiedyś miałem rozkminkę jak to działa.
Ponoć jest tak, że w pierwszej kolejności ściąga z konta głównego (w moim przypadku PLN), którego nie da się zmienić.
A jeśli nie ma wystarczających środków na koncie głównym to ściąga z tego na którym jest najwięcej środków.

I absolutnie nie ma znaczenia jaką kolejność kont ustawisz w aplikacji.

Oczywiście w najpierwszej kolejności ściąga z konta w walucie w jakiej jest płacone - no ale to oczywiste.

Łapy se nie daje uciąć za powyższe. Ale doświadczenie pokazuje, że jest szansa, że jest to prawidłowe :)
 Relacje PM off
Wojtek62 uważa post za pomocny.

#7965 PostWysłany: 14 Gru 2023 16:54 
Awatar użytkownika

Loty: 197
Kilometry: 366 673
srebrny
Nie znalazłem odpowiedniego działu, więc jesli jest lepszy, to proszę mnie przekierować z tym postem, dziękuję.

Ostatnio będąc w Afryce pojawiły mi się na Revolut dwie dziwne płatności, po 400zł. Nazwa kompletnie nic nie mówiła, a sprzedawca w okolicy granicy francusko-włoskiej.
Zgłosiłem momentalnie charback dwóch transakcji. Nie miałem internetu przez kilka dni wiec to było najlepsze rozwiązanie.
Po kilku dniach jak już byłem w Polsce skontaktował się właściciel noclegu u którego spałem w Nawakszut w Mauretanii. Lekko poirytowany że zaprotestowałem na płatność zamiast się z nim skontaktować. Tylko że ja nawet nie wiedziałem że to może być on. Nocleg bookowałem 2 tygodnie wcześniej, wiec i płatność zeszła w niespodziewanym momencie, bo dwa dni odbyciu noclegu.

Potwierdziłem sprzedawcy sytuacje. On zgłosił do Revolut że ja potwierdzam. Tylko że ja kasy nie dostałem. Revolut utrzymuje że ma dowód od właściciela noclegu że tam spałem bo on ma moje dane. On zaś wysyła mi screen że ma płatność za jedna noc i nie wie dlaczego mam podwójnie. Mam pisać do Revolut. No a Revolut że sprzedawca potwierdza. Przecież to jakaś absurdalna sytuacja. Po dwóch dniach zamknęli sprawę i sugerują abym zgłosił się na Policje jeśli uważam że to ja mam racje. Wysyłam im screeny od niego, moje, ale mam wrażenie że to jakiś bot odpisuje nie czytając nawet dokładnie.

Co mogę zrobić więcej? Przecież na policję nie poleca w sprawie banku internetowego. 400zł to nie jakiś wielki majątek, ale ile by to nie było, to są niesłusznie pobrane pieniądze.

#7966 PostWysłany: 14 Gru 2023 17:32 

Loty: 12
Kilometry: 19 617
Złóż raz jeszcze chargeback na tylko jedną, tą drugą płatność i wyjaśnij że została pobrana podwójnie.
Rozumiem że pierwszy został odrzucony bo zgłosiłeś całość a jednak to nie było prawidłowe.
Jak zgłosisz na jeden to będą mieli podkładkę do ustalenia dlaczego poszło x2.

Co do policji to to że działa w internecie nie zwalnia ich z przestrzegania prawa, mają licencję w LT więc w UE, więc jak zgłosisz to będą musieli się tym zająć, ale to ostateczność, =próbuj ich nękać przez czaty najpierw.
DAD uważa post za pomocny.

#7967 PostWysłany: 16 Gru 2023 08:58 
Awatar użytkownika

srebrny
Da się jakoś kupić Metal w wersji miesięcznej za 500zl? Wygasła mi subskrypcja roczna niedawno i teraz widzę tylko opcje z płatnością miesieczna 55zl, co daje 660zl zamiast poprzednich 500zl za rok.

#7968 PostWysłany: 19 Gru 2023 16:43 

Czy przelew na konto Revolut z KK Santander jest z prowizją/opłatą? Przeglądając forum widziałem przelewy z KK Santander na Revolut via Curve.
 Relacje PM off  

#7969 PostWysłany: 19 Gru 2023 18:42 

platynowy
Bezpłatne są, nie trzeba nakładać Curve.
 Relacje PM off
lebros uważa post za pomocny.

#7970 PostWysłany: 20 Gru 2023 10:06 
Awatar użytkownika

srebrny
marrak napisał(a):
Złóż raz jeszcze chargeback na tylko jedną, tą drugą płatność i wyjaśnij że została pobrana podwójnie.
Rozumiem że pierwszy został odrzucony bo zgłosiłeś całość a jednak to nie było prawidłowe.
Jak zgłosisz na jeden to będą mieli podkładkę do ustalenia dlaczego poszło x2.

Co do policji to to że działa w internecie nie zwalnia ich z przestrzegania prawa, mają licencję w LT więc w UE, więc jak zgłosisz to będą musieli się tym zająć, ale to ostateczność, =próbuj ich nękać przez czaty najpierw.

Miałeś chyba racje. Odrzucili bo zgłosiłem dwie transakcje i pomimo moich wszystkich argumentów zamknęli mi protest i juz.
Złożyłem wiec pisemna reklamacje na jedna z transakcji. Dodałem screen z płatności i screen blokingu gdzie był jeden nocleg, a skasowano mnie dwa razy.

Właściciel oddal mi kasę, ale potrącił sobie za to ze spor założyłem i go skasowali za to. Oddal wiec należność z potraceniem sobie 49 euro. Poirytowało mnie to w sumie, ale... wybrał sobie, ze dostałem nagle maila z rezolut, ze rozumieją moja niedogodność i w ramach dobrej współpracy oddają mi ponad 400zł, które mi pobrali.

Cytuj:
Mam na imię Aleksandra i jestem specjalistką ds. reklamacji w Revolut Bank UAB.

Otrzymaliśmy Twoją reklamację 14 grudnia 2023.

Dziękujemy Ci za cierpliwość, podczas gdy analizowaliśmy problem, który doprowadził do Twojej reklamacji oraz weryfikowaliśmy zgromadzone informacje, aby wysłać Ci naszą ostateczną odpowiedź.

Nasze stanowisko

Zdecydowaliśmy, aby nie podtrzymać Twojej reklamacji, przyznając Ci zadośćuczynienie w wysokości 400.12 PLN w ramach gestu dobrej woli.

Nasze zrozumienie Twojej reklamacji

No to finalnie... w sumie mam więcej o 43 euro. Dziwne to, ale... no pisze jak jest :D
3 ludzi lubi ten post.

#7971 PostWysłany: 20 Gru 2023 10:19 

srebrny
DAD napisał(a):
No to finalnie... w sumie mam więcej o 43 euro. Dziwne to, ale... no pisze jak jest :D

Też kiedyś miałem podobnie - booking.com oddał "ze swoich", a ZEN "ze swoich". Jedną reklamację rozwiązano dwa razy niezależnie w bardzo podobnym czasie po długim oczekiwaniu (host robił jakieś wałki i wogóle nie odpowiadał albo odpowiadał od czapy). W konsekwencji dostałem zwrot x2, nie były to duże kwoty, chyba podobne do Twoich ale nie chciałem tego puścić hostowi, który po prostu nie był uczciwy.
 Relacje PM off  

#7972 PostWysłany: 20 Gru 2023 10:35 
Awatar użytkownika

Loty: 158
Kilometry: 325 074
srebrny
DAD napisał(a):
Złożyłem wiec pisemna reklamacje na jedna z transakcji.

Jak dokładnie złożyłeś tą reklamację? Na jakiś adres e-mail?
Miałem podobny problem z chargeback i też odbiłem się od botów na chacie, więc chętnie bym złożył reklamacje do kogoś, kto przeczyta ją ze zrozumieniem.

#7973 PostWysłany: 20 Gru 2023 10:43 
Awatar użytkownika

srebrny
Ten czat bot wysłał linka, ale chyba normalnie tez w opcjach tam masz. Gdzieś w pomocy. Jest na pewno bo dokształcałem się z Revoluta pierwszy raz wiec pamietam. Nie na maila, tylko systemowo. Odpowiedz dostałem mailową.
ricinus78 lubi ten post.
ricinus78 uważa post za pomocny.

#7974 PostWysłany: 20 Gru 2023 20:44 
Awatar użytkownika

Tak z ciekawości, przeczytałem kilka ostatnich stron, a tam subskrypcje, problemy itd., rozważaliście ewentualną zmianę na Wise? Z tego co wiem ich prowizje za wymianę są tylko ciut wyższe od Revolut, a mam wrażenie że wśród znajomych hejty ciągle tylko na Revolut lecą.

#7975 PostWysłany: 20 Gru 2023 20:45 
Awatar użytkownika

Loty: 296
Kilometry: 332 726
srebrny
@szsz

Wise ma badziewną aplikację i prowizje za doładowanie kartą jak i przelewy
 Relacje PM off  

#7976 PostWysłany: 20 Gru 2023 20:54 

niebieski
Ja już od dawna korzystam z karty Pekao zamiast Revoluta, zdecydowanie mniej nerwów i absolutnie zero limitów.
 Relacje PM off  

#7977 PostWysłany: 20 Gru 2023 21:08 
Awatar użytkownika

@Martinuss
Jeden woli kotlety a drugi pomidorówkę z WARSa ;) Ja z kolei lubię prostotę apki Wise, a apka Revolut wydaje mi się jakaś taka kwadratowa. Aż tak ważne jest doładowanie kartą? Wiele banków w PL ma szybki przelew w gratisie, a to jest darmowe w Wise i kasa jest na koncie w maks. 15 minut (zwykle od razu).
@f0ku5
Dzięki a info, ja nie mam kart w polskich bankach, ale też słyszałem że jest nieco lepiej jeśli chodzi o prowizje.
pasta lubi ten post.

#7978 PostWysłany: 20 Gru 2023 21:50 
Awatar użytkownika

srebrny
@szsz

Który bank ma przelewy błyskawiczne w cenie oprócz Santander/CitiBank i mBank (2 za darmo przy koncie Intensive miesięcznie)?

Tak, ważne jest doładowanie konta kartą. Apple Pay/GoogPay. Naciskasz i jest konto zasilone.
 Relacje PM off  

#7979 PostWysłany: 20 Gru 2023 22:10 
Awatar użytkownika

@Martinuss
Jakiś czas temu słyszałem że jeszcze PKO czy ING miały, ale to niepotwierdzone info.
No OK, zgodzę się że jest to wygodniejsza opcja. Ja tam Revolut nie neguję. Jeśli większość funkcjonalności stoi za korzystaniem z niego, to korzystać. Dałem jedynie opcję, nie wszyscy ją znają,

#7980 PostWysłany: 20 Gru 2023 22:11 
Awatar użytkownika

srebrny
@szsz

No to potwierdzę Cię info. PKO BP płatne, ING płatne, PeKaO SA płatne przelewy błyskawiczne.
Na dodatek PKO BP max. 3000zl
 Relacje PM off  

[ 8413 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1 ... 396, 397, 398, 399, 400, 401, 402 ... 421  Następna

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1 godzina

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: CommonCrawl [Bot] oraz 1 gość