Forum strony Fly4free.pl
https://www.fly4free.pl/forum/

revolut
revolut,181,93883
Strona 4 z 238

Autor:  SPLDER [ 12 Wrz 2016 04:43 ]
Temat postu:  Re: revolut

p27 napisał(a):
Interesuje mnie czy jest jakaś różnica w kursach wymiany w zależności czy przeliczenie jest z $ czy z €? W sensie czy w takich krajach jak Czechy, Serbia bardziej opłaci się zasilenie Revoluta w $?


Możesz łatwo sprawdzić - zainstaluj aplikację, ale zapewne wyjdzie podobnie
Kursy zmieniają się co chwilę, ale obecnie:

100CZK = 3.12 GBP / 4.15 USD /3.70 EUR

dla Serbii wyjdzie tak samo, bo kursy GBP/USD/EUR są stałe

Autor:  p27 [ 12 Wrz 2016 12:58 ]
Temat postu:  Re: revolut

Pewnie bym zainstalował, tylko telefon z Windowsem komplikuje sprawę ;)

Póki co wygląda to nieźle (odchylenie od kursu średniego nie przekracza 0,5%), liczę że w weekendy te warunki się nie pogarszają (w weekendy Alior Kantor ma rozszerzony spread).

Jeśli to nie problem to poprosiłbym o wklejenie przykładów rozliczonych transakcji z krajów spoza strefy Euro (i poza UK) wraz z datą.

Autor:  witekkowal [ 12 Wrz 2016 13:01 ]
Temat postu:  Re: revolut

Ja za to ciągle mam problemy z doładowaniem Revoluta nową kartą. Apka po prostu się zawiesza. Nie ma tego problemu z już zweryfikowanymi kartami. Czy ktoś też tak ma?

Wysłane z mojego SM-G900F przy użyciu Tapatalka

Autor:  radko93 [ 12 Wrz 2016 13:08 ]
Temat postu:  Re: revolut

1€ = 2.5651 GEL, 11.09
1€ = 2.5753 GEL, 08.09
1€ = 2.5417GEL, 06.09
1€ = 29.4030 UAH, 02.09

Autor:  skrzat [ 12 Wrz 2016 13:23 ]
Temat postu:  Re: revolut

@witekkowal
Zapisz się do betatestów apki w google play.
W dzisiejszej aktualizacji poprawili "crashe" :)

Revolut Beta - Faster, Beta, Stronger
Version 3.0.16

Fixed crashes on:
- invite friend
- contact list
- card loading fail
- set card pin
- change card pin
- main screen
- statement print
- transaction details
fixed:
- map loading on transaction details
- identity verification bugs
- stuck on sign in process

Autor:  witekkowal [ 12 Wrz 2016 13:24 ]
Temat postu:  Re: revolut

Jestem beta testerem i zaktualizowałem appke, niestety problem dalej występuje...

Wysłane z mojego SM-G900F przy użyciu Tapatalka

Autor:  skrzat [ 12 Wrz 2016 13:33 ]
Temat postu:  Re: revolut

U mnie nie było problemu z dodaniem karty raiff wizz i ING maestro EUR. Zrobiłem to już jakiś czas temu, w międzyczasie wyszło sporo aktualizacji appki, wiec może coś sknocili :) A z jaką kartą masz problem?

Autor:  witekkowal [ 12 Wrz 2016 13:35 ]
Temat postu:  Re: revolut

Obecnie ze wszystkimi. I Reiff, Alior, Smart... Jak kiedyś dodawałem to było bez problemu. A teraz po dodaniu pojawia się please wait i tyle... Trzeba ręcznie kasować aplikacje i włączać od nowa. Na szczęście doładowanie się udaje, ale jest to trochę denerwujące. Dopiero weryfikacja karty załatwia problem.

Wysłane z mojego SM-G900F przy użyciu Tapatalka

Autor:  skrzat [ 12 Wrz 2016 14:21 ]
Temat postu:  Re: revolut

BTW zagłosujcie na walutę PLN :)
http://community.revolut.com/t/poll-whi ... -add-next/

Obecne wyniki głosowania wyglądają tak, czyli na PLN jest 37 lub 38 głosów (w tym jeden mój i jeden znajomego z pracy), a na CHF 88 lub 89 głosów. Jeśli wszyscy z f4f, którzy posiadają revoluta zagłosują na PLN, to może doczekamy się szybko naszej waluty, a wtedy będzie to najlepsza karta do płacenia za granicą :)

Autor:  littleboy1989 [ 12 Wrz 2016 23:17 ]
Temat postu:  Re: revolut

A jak wprowadzić tutaj kwotę doładowania ?
Chciałem doładować revoluta za pomocą maestro ING w €: wybieram opcję top-up, wpisuję dane karty (ale nigdzie nie ma pola na kwotę), idę dalej i dostaje info z 3Dsecure, że kwota autoryzacji to 1€

Autor:  mrmrooz [ 13 Wrz 2016 01:21 ]
Temat postu:  Re: revolut

@skrzat, trzeba założyć konto na revolut community? Bo z tego co pamiętam, to do apki logowałem się za pomocą numeru telefonu...., a tam jest email lub user name.

Zagłosowałem, trzeba było założyć konto. Na razie jest 42% za frankiem i 21% za PLN.

Poszło z fona

Autor:  dj3500 [ 15 Wrz 2016 17:00 ]
Temat postu:  Re: revolut

U mnie Revolut na pierwszym wyjeździe z jego użyciem nie sprawdził się. Po kilku doładowaniach i udanych wypłatach z bankomatu małych sum (w Chorwacji) zaczęło mi blokować konto i kartę za każdym razem, gdy próbowałem zrobić wypłatę. Zażądało też potwierdzenia karty i tożsamości, co na szczęście robi prawie-automat i dzieje się szybko, ale nie pomaga. Trzeba pisać do supportu, który wprawdzie szybko odpisuje, a po jakimś czasie odblokowuje, ale nie umie naprawić problemu, więc koniec końców też nie jest w stanie pomóc.

Więc stanowczo odradzam wyjazd gdzieś z Revolutem jako jedynym "opłacalnym" środkiem płatności. Warto i tak wziąć jeszcze karty z Kantoru Alior lub T-Mobile.

Autor:  SPLDER [ 15 Wrz 2016 17:51 ]
Temat postu:  Re: revolut

Po przekroczeniu kwoty łącznych doładowań L750 kartę trzeba zarejestrować (można to zrobić z poziomu aplikacji).
Rozumiem, że przekroczyłeś ten limit ?

Autor:  dj3500 [ 15 Wrz 2016 18:04 ]
Temat postu:  Re: revolut

Teraz porozmawiałem z supportem i napisali mi, że nie należy próbować zasilać konta i zaraz potem wydawać tych środków (co zrobiłem), bo ich systemy bezpieczeństwa uważają to za podejrzane zachowanie i blokują konto. Ze względów bezpieczeństwa nie chcieli powiedzieć, jak długo trzeba dać im potrzymać pieniądze, aby się nie obrażali...

Czyli wniosek: trzeba zasilić konto najlepiej parę dni przed próbą wydawania pieniędzy.

SPLDER napisał(a):
Po przekroczeniu kwoty łącznych doładowań L750 kartę trzeba zarejestrować (można to zrobić z poziomu aplikacji).
Rozumiem, że przekroczyłeś ten limit ?

Jak mi zablokowali konto, to miałem nabite 520€ doładowań (przy 1000€ trzeba potwierdzić). Więc wychodzi na to, że to, co mi się wyświetlało, to nie był ekran zmuszający do weryfikacji konta w celu odblokowania, a raczej ekran informujący o blokadzie konta, na którym przy okazji znalazły się zachęty do weryfikacji (która jednak nie odblokowuje konta).

Autor:  becek [ 15 Wrz 2016 18:16 ]
Temat postu:  Re: revolut

ja od razu potwierdziłem,co mi szkodzi
i od razu placilem

Autor:  mrmrooz [ 16 Wrz 2016 13:13 ]
Temat postu:  Re: revolut

p27 napisał(a):
Pewnie bym zainstalował, tylko telefon z Windowsem komplikuje sprawę ;)

Też tak miałem przez chwilę, więc apka została zainstalowana na telefonie syna, z numer moim telefonu :-)
p27 napisał(a):
Jeśli to nie problem to poprosiłbym o wklejenie przykładów rozliczonych transakcji z krajów spoza strefy Euro (i poza UK) wraz z datą.

08/09 - EUR/USD - zamiana 2,5 Eur na 2,81 USD (testowo)
27/07 - 131,20 Kun - 17,63 Eur (1 Eur = 7,4438)
26/07 - 1 GBP = 8,8969 Kun
25/07 - 192,35 Kun - 21,5 GBP (1 GBP = 8,9479)
24/07 - 175,8 Kun - 19,87 GBP (1 GBP = 8,8517)
23/07 - 120 Kun - 16,2 Eur (1 Eur = 7,4090)
22/07 - 2800 HUF - 8,94 Eur (1 Eur = 313,47 HUF)
19/07 - 15,20 PLN = 2,92 GBP (1 GBP = 5,2068 PLN), to była pierwsza transakcja, żeby sprawdzić przed wyjazdem czy karta działa
W nawiasach, kursy po jakich revolut przeliczył, podawane w apce.

Autor:  witekkowal [ 24 Wrz 2016 10:58 ]
Temat postu:  Re: revolut

witekkowal napisał(a):
Ja za to ciągle mam problemy z doładowaniem Revoluta nową kartą. Apka po prostu się zawiesza. Nie ma tego problemu z już zweryfikowanymi kartami. Czy ktoś też tak ma?

Wysłane z mojego SM-G900F przy użyciu Tapatalka

Problem się rozwiązał po aktualizacji Androida z wersji 4.4.2 do 6.0.1.

Wysłane z mojego SM-G900F przy użyciu Tapatalka

Autor:  witekkowal [ 27 Wrz 2016 12:37 ]
Temat postu:  Re: revolut

Chan napisał(a):
witekkowal napisał(a):
Robiłem przelew w USD, ale podejrzewam, że przy GBP jest tak samo. Mnie co prawda Alior nie podpowiadał prawidłowego Swiftu, ale sam dałem BARCGB22XXX. Z tego co piszesz powinno dojść;-)
Edit:
Dzisiaj między 9 a 10 zleciłem przelew w USD z Aliora Kantora, i popołudniu Revolut zaksięgował już kaskę. Wniosek z tego taki, że ww. Swift jest poprawny, a przelew Walutowy w wersji Express dochodzi tego samego dnia.

Wysłane z mojego SM-G900F przy użyciu Tapatalka


Cześć
Robiłem przelew expressowy z Alior do Revolut w USD. Niestety pobrało mi prowizje w wysokości 19.25USD. Czy Ciebie też obciążyli?
Niestety Alior oraz Revolut umywają ręcę twierdząc, że to nie oni.

Wczoraj robiłem przelew z Kantora na Revolut w USD na kwotę 28 dolarów. Żadnej opłaty dodatkowej, przelew zlecony rano, na koncie Revolut był pod wieczór.

Wysłane z mojego SM-G900F przy użyciu Tapatalka

Autor:  mrmrooz [ 27 Wrz 2016 15:17 ]
Temat postu:  Re: revolut

Ja przelewałem na początku września, też z AK, USD i też bez opłat.

Poszło z fona

Autor:  seal [ 27 Wrz 2016 17:23 ]
Temat postu:  Re: revolut

rozmawiałem wczoraj z supportem. Potwierdzili że planują uruchomić rachunek m.in. w PLN, jak również w w innych walutach. Jeśli to się sprawdzi to na wyjazdy i do płacenia za granicą będzie najlepsza opcja. :)

Strona 4 z 238 Wszystkie czasy w strefie UTC + 1 godzina (czas letni)
Powered by phpBB © 2000, 2002, 2005, 2007 phpBB Group
http://www.phpbb.com/