Akceptuję i chcę ukryć komunikat Fly4free.pl korzysta z technologii, takich jak pliki cookies, do zbierania i przetwarzania danych osobowych w celu automatycznego personalizowania treści i reklam oraz analizowania ruchu na stronie. Technologię tę wykorzystują również nasi partnerzy. Szczegółowe informacje dotyczące plików cookies oraz zasad przetwarzania danych osobowych znajdują się w Polityce prywatności. Zapoznaj się z tymi informacjami przed korzystaniem z Fly4free.pl. Jeżeli nie wyrażasz zgody, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim komputerze, powinieneś zmienić ustawienia swojej przeglądarki internetowej.



Wikipost
Wypłaty kartą MC Revolut w bankomatach Euronet często obciążane są prowizją nie do ominięcia. Visa Revolut na razie nie, ale warto uważać.
Ponadto należy zawsze wybrać opcję obciążenia w lokalnej walucie, by uniknąć przewalutowania po kursie Euronetu.
Uwaga: Zamieszczanie referali jest możliwe wyłącznie w wątkach łańcuszkowych. Możliwość zamieszczania referali mają jedynie osoby posiadające minimum niebieski status i pół roku stażu. regulamin-dzialania-watkow-lancuszkowych,82,44721


Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 3924 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1 ... 183, 184, 185, 186, 187, 188, 189 ... 197  Następna
Autor Wiadomość
 Temat postu: Re: revolut
#3701 PostWysłany: 19 Lut 2019 18:32 

Rejestracja: 31 Sty 2014
Posty: 1666
złoty
Być może to zmienili - niemniej w FAQ nadal jest info że obciążone może być wyłącznie 1 subkonto , a jak na każdym z subkont brakuje środków na całość transakcji to zostanie odrzucona.

We don't take funds from more than one currency balance at a time, so if there are no currency wallets with sufficient funds, the transaction will be declined.
https://www.revolut.com/en-DE/help/expl ... r-spending
_________________
Image
Góra
 Profil Relacje PM off  
      
 Temat postu: Re: revolut
#3702 PostWysłany: 19 Lut 2019 20:16 

Rejestracja: 25 Sty 2016
Posty: 31
Loty: 99
Kilometry: 205 100
xyrxis napisał(a):
Wiecej -> Profil -> Limit doladowan

zainstalowałem wersje 5.2.0 ale nadal nie mam w zakładce profil limitu doładowań?
_________________
Image
Góra
 Profil Relacje PM off  
      
 Temat postu: Re: revolut
#3703 PostWysłany: 19 Lut 2019 21:45 
Awatar użytkownika

Rejestracja: 20 Lip 2012
Posty: 6163
HON fly4free
@Tomo14 można za to ustawić sobie automat, że jeśli saldo spadnie poniżej np. xx PLN, to automatycznie doładuje konto kwotą np. XXX PLN
Góra
 Profil Relacje PM off  
      
 Temat postu: Re: revolut
#3704 PostWysłany: 19 Lut 2019 23:15 
Awatar użytkownika

Rejestracja: 09 Sie 2013
Posty: 1760
Loty: 226
Kilometry: 304 805
złoty
@skrzat

Gdzie to się ustawia ?
_________________
Image

"Podróżować to żyć..."
Góra
 Profil Relacje PM off  
      
 Temat postu: Re: revolut
#3705 PostWysłany: 19 Lut 2019 23:45 

Rejestracja: 09 Sie 2015
Posty: 157
niebieski
SPLDER napisał(a):
Być może to zmienili - niemniej w FAQ nadal jest info że obciążone może być wyłącznie 1 subkonto , a jak na każdym z subkont brakuje środków na całość transakcji to zostanie odrzucona.

We don't take funds from more than one currency balance at a time, so if there are no currency wallets with sufficient funds, the transaction will be declined.
https://www.revolut.com/en-DE/help/expl ... r-spending

Sprawdzone miesiąc temu. W przypadku gdy na koncie miałem Euro (kraj waluty euro) ale zabrakło go na całość transakcji, całość rachunku została pokryta w innej walucie w tym wypadku tej której miałem najwięcej na koncie revoluta.
Góra
 Profil Relacje PM off  
      
 Temat postu: Re: revolut
#3706 PostWysłany: 20 Lut 2019 00:04 
Awatar użytkownika

Rejestracja: 20 Lip 2012
Posty: 6163
HON fly4free
@Tomo14
https://www.revolut.com/pl-PL/help/zacz ... tomatyczne
Góra
 Profil Relacje PM off
pawfazi lubi ten post.
 
      
 Temat postu: Re: revolut
#3707 PostWysłany: 20 Lut 2019 08:23 

Rejestracja: 13 Kwi 2015
Posty: 1376
Loty: 42
Kilometry: 38 197
złoty
Ja mam pytanie - jak sprawdzić pełny nr rachunku, np. w GBP ? Jak wchodzę na zakładkę konto to w nr IBAN owszem mam cyfry, tylko zaczynające sie od GD68 REVO....tak przecież przelewu nie zrobię, pełny nr rachunku mam tylko w PLN.
Góra
 Profil Relacje PM off  
      
 Temat postu: Re: revolut
#3708 PostWysłany: 20 Lut 2019 08:32 
Moderator forum
Awatar użytkownika

Rejestracja: 29 Maj 2011
Posty: 7083
No właśnie tak wygląda poprawny numer konta w GB
Pierwszy lepszy przykład z Google jak wyglądają numery konta w uk: https://transferwise.com/gb/iban/uk/lloyds

Wysłane z mojego FRD-L09 przy użyciu Tapatalka
_________________
Odpoczynek od forum
Góra
 Profil Relacje PM off
Kravkrk lubi ten post.
 
      
 Temat postu: Re: revolut
#3709 PostWysłany: 20 Lut 2019 21:07 
Awatar użytkownika

Rejestracja: 28 Lip 2014
Posty: 525
Loty: 58
Kilometry: 91 824
niebieski
Dokładanie. Też wysyłałem funciaki. Następnego dnia odbiorca miał na koncie.
Góra
 Profil Relacje PM off  
      
 Temat postu: Re: revolut
#3710 PostWysłany: 22 Lut 2019 23:00 
Awatar użytkownika

Rejestracja: 16 Mar 2015
Posty: 158
Loty: 26
Kilometry: 30 304
pytanie do tych co robili przelew międzynarodowy - jak długo "szedł " Wam przelew ?
wysłałem przelew do niemieckiego banku 18 lutego i odbiorca twierdzi , że nadal nie ma kasy :(. Rita z bota ciągle wypluwa standardowe regułki o przelewach :(
Góra
 Profil Relacje PM off  
      
 Temat postu: Re: revolut
#3711 PostWysłany: 22 Lut 2019 23:10 

Rejestracja: 27 Gru 2018
Posty: 13
idado napisał(a):
pytanie do tych co robili przelew międzynarodowy - jak długo "szedł " Wam przelew ?
wysłałem przelew do niemieckiego banku 18 lutego i odbiorca twierdzi , że nadal nie ma kasy :(. Rita z bota ciągle wypluwa standardowe regułki o przelewach :(


Na czacie wpisz komendę: Live Agent
Wtedy z konsultantem porozmawiasz.
Góra
 Profil Relacje PM off  
      
 Temat postu: Re: revolut
#3712 PostWysłany: 23 Lut 2019 06:59 
Awatar użytkownika

Rejestracja: 16 Maj 2018
Posty: 270
niebieski
Zawsze maks. 3 dni robocze.
Góra
 Profil Relacje PM off  
      
 Temat postu: Re: revolut
#3713 PostWysłany: 24 Lut 2019 10:48 
Awatar użytkownika

Rejestracja: 02 Sie 2015
Posty: 90
niebieski
Przy płatności kartą w PL też pyta Was o przewalutowanie (DCC)? Revolut Mastercard, przy VISA tego nie było...
Góra
 Profil Relacje PM off  
      
 Temat postu: Re: revolut
#3714 PostWysłany: 24 Lut 2019 10:51 

Rejestracja: 06 Sie 2012
Posty: 1367
Loty: 70
Kilometry: 156 045
platynowy
@japhar: tak to się zdarza. Trzeba wybierać właściwą walutę.
Góra
 Profil Relacje PM off
japhar uważa post za pomocny.
 
      
 Temat postu: Re: revolut
#3715 PostWysłany: 26 Lut 2019 11:11 

Rejestracja: 27 Cze 2012
Posty: 299
Loty: 82
Kilometry: 86 788
niebieski
Taka promocja pojawiła mi się w Revolucie.
Image

Wysłane z mojego SM-G950F przy użyciu Tapatalka
Góra
 Profil Relacje PM off  
      
 Temat postu: Re: revolut
#3716 PostWysłany: 26 Lut 2019 12:36 
Awatar użytkownika

Rejestracja: 16 Lut 2010
Posty: 898
Loty: 71
Kilometry: 86 115
srebrny
Już była o tym mowa, powali kolejne osoby dostają zaproszenie do udziału w promocji:
darmowy-metal-za-zaproszenie-5-osob-dla-wybranych,1499,138593&p=1186372&hilit=metal+revolut#p1186372
_________________
quod non est in etixy, non est in mundo
Image
Góra
 Profil Relacje PM off  
      
 Temat postu: Re: revolut
#3717 PostWysłany: 26 Lut 2019 19:59 
Awatar użytkownika

Rejestracja: 20 Lip 2012
Posty: 6163
HON fly4free
Przed chwilą zrobiłem kolejną kartę jednorazową i od teraz robi tylko MasterCard. Nie ma już VISA :o
BIN 527346
Góra
 Profil Relacje PM off
Smrodek lubi ten post.
 
      
 Temat postu: Re: revolut
#3718 PostWysłany: 26 Lut 2019 20:06 
Awatar użytkownika

Rejestracja: 31 Sie 2012
Posty: 1757
Loty: 343
Kilometry: 411 870
platynowy
Może w następnej kolejności zacznie robić Maestro?
Góra
 Profil Relacje PM off
3 ludzi lubi ten post.
 
      
 Temat postu: Re: revolut
#3719 PostWysłany: 26 Lut 2019 20:36 
Awatar użytkownika

Rejestracja: 20 Lip 2012
Posty: 6163
HON fly4free
Mastercardy już kiedyś były. Potem zmienili na Visa.
Edit:
Niektórzy nadal mają Visa:
https://community.revolut.com/t/revolut ... ards/81375
Góra
 Profil Relacje PM off  
      
 Temat postu: Re: revolut
#3720 PostWysłany: 26 Lut 2019 21:40 

Rejestracja: 20 Lut 2012
Posty: 3408
złoty
Filipiny - wymiana USD na PHP vs wyplata revolutem z bankomatu na lotnisku.
hej sluchajcie najnizsza marza jest na lotnisku w Manilli w przypadku wymiany USD na gotowke PHP - dostalem 52.2 PHP za 1 USD, kurs sredni wtedy to 52.3, wiec marza minimalna. revolut za wyplate 20.000 PHP ze wzgledu na swoje prowizje i oplate 250 PHP za wyplate kosztowal okolo 1.5-2 % marży. czyli najtaniej oplaca sie kupic dolce na necie, wyplacic w swoim banku i zamienic po przylocie na Filipiny.
Stan na 04.02.2019
Góra
 Profil Relacje PM off  
      
Wyświetl posty z poprzednich:  Sortuj według  
Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 3924 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1 ... 183, 184, 185, 186, 187, 188, 189 ... 197  Następna

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1 godzina (czas letni)


Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Gleba3, kacper451, Krupier, luktup, mal1952, motaboy oraz 13 gości


Nie możesz zakładać nowych tematów na tym forum
Nie możesz odpowiadać w tematach na tym forum
Nie możesz edytować swoich postów na tym forum
Nie możesz usuwać swoich postów na tym forum
Nie możesz dodawać załączników na tym forum

Przeszukaj temat:
  
phpBB® Forum Software © phpBB Group