Akceptuję i chcę ukryć komunikat Fly4free.pl korzysta z technologii, takich jak pliki cookies, do zbierania i przetwarzania danych osobowych w celu automatycznego personalizowania treści i reklam oraz analizowania ruchu na stronie. Technologię tę wykorzystują również nasi partnerzy. Szczegółowe informacje dotyczące plików cookies oraz zasad przetwarzania danych osobowych znajdują się w Polityce prywatności. Zapoznaj się z tymi informacjami przed korzystaniem z Fly4free.pl. Jeżeli nie wyrażasz zgody, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim komputerze, powinieneś zmienić ustawienia swojej przeglądarki internetowej.

[ 2044 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1 ... 55, 56, 57, 58, 59, 60, 61 ... 103  Następna
Autor Wiadomość
#1141 PostWysłany: 07 Maj 2023 10:03 

Informacja o numerze kabiny była podana w aplikacji około 2 mies. przed rejsem a później na bilecie, który dostaliśmy miesiąc przed rejsem. Na stronie MSC jest informacja, że kabiny są przydzielane na 4 dni przed rejsem i stąd do końca nie mieliśmy pewności jak będzie.
 Relacje PM off
futro uważa post za pomocny.

#1142 PostWysłany: 10 Maj 2023 19:47 
Awatar użytkownika

Loty: 122
Kilometry: 252 683
niebieski
https://upg.plusgrade.com/terms/partner ... lang=en_UK
Czy dostał ktoś ofertę na licytacje lepszej kabiny?
 Relacje PM off  

#1143 PostWysłany: 10 Maj 2023 19:51 

srebrny
Ten link dotyczy chyba wyłącznie MSC.

W NCL licytacje upgradu kabiny są możliwe od bardzo dawna - przed rejsem jest wysyłany przez operatora link, gdzie należy podać swoje "kwotowanie". Karta jest obciążana wyłącznie w przypadku akceptacji podanej kwoty przez operatora. Co ciekawe po podaniu kwoty otrzymujemy od razu na stronie informację na ile upgrade jest prawdopodobny i możemy przed zatwierdzeniem ją jeszcze zmodyfikować .
 Relacje PM off
futro lubi ten post.
futro uważa post za pomocny.

#1144 PostWysłany: 11 Maj 2023 10:50 

Loty: 80
Kilometry: 175 645
srebrny
U nas jednak temat Islandii upadł. Pośrednik przysłał odpowiedź że zostały już tylko lepsze kajuty za 1399 Euro/os. Chociaż nieco się napaliliśmy i jak nic ciekawego do lata nie wpadnie to może rozważymy tą cenę :)

Czyli polowanie czas zacząć od nowa.

Przy okazji zauważyłem, że strony Costy niemiecka i europejska się do końca nie pokrywają.
Co ciekawe pośrednik Seereisedienst widzi jeden z interesujących mnie rejsów w cenie 720Euro i tak jest od wielu miesięcy. Tymczasem obie wersje strony Costy podają grupo powyżej 800 Euro. Zastanawiam się czy znowu się nie zdziwię podczas rezerwacji.
 Relacje PM off  

#1145 PostWysłany: 11 Maj 2023 13:03 
Site Admin
Awatar użytkownika

Na moim rejsie Costy ceny między różnymi wersjami językowymi się mocno różniły, od 300 do 800 eur (najtaniej na de, później eu, fr, us i it na końcu) - kupiłem na DE i jedyną "nieprzyjemnością" był program po niemiecku w kabinie przez 4 dni
 Relacje PM off
bruce09lili lubi ten post.

#1146 PostWysłany: 11 Maj 2023 13:35 

srebrny
A tak z czystej ciekawości: tego języka na programie nie dało się ogarnąć z poziomu recepcji? Albo stewarda?
 Relacje PM off  

#1147 PostWysłany: 11 Maj 2023 13:36 

złoty
Da się. Tylko trzeba poprosic. Pewnie zorientowal sie po 3 dniach

Wyslane z telefonu przez Tapatalka
 Relacje PM off  

#1148 PostWysłany: 11 Maj 2023 13:52 
Site Admin
Awatar użytkownika

Poprosiłem w recepcji od razu po wejściu na pokład po zauważeniu że mam po niemiecku, odklikali w systemie że angielski. Następnego dnia dostałem znowu niemiecką wersję, więc poszedłem do recepcji. Potwierdzili że w systemie jest angielski i na pewno jutro będę miał po angielsku. Następnego dnia dostałem program po włosku oraz niemiecku :D Zrobiłem nieco więcej stękania w recepcji, pogadaliśmy z managerem pokładu i już dalej były po angielsku.

Oczywiście za każdym razem dostawałem do ręki wersję angielską w recepcji przy zgłaszaniu zmiany
 Relacje PM off
2 ludzi lubi ten post.

#1149 PostWysłany: 11 Maj 2023 22:05 

srebrny
Ostatni rejs na Costa (styczeń 2023) też rezerwowałem przez kanały niemieckie. Program pierwszego dnia dostaliśmy po niemiecku i pomimo zgłoszenia do recepcji, kolejny też przyszedł w tym języku. Dopiero jak powiedzieliśmy stewardowi, że chcemy otrzymywać program w języku angielskim zadziałało i do końca rejsu nie było z tym już problemu. Inna sprawa, że w obecnym kształcie "dorwanie" stewarda nie jest tak proste jak dawniej - tym bardziej, że nie ma już stałej osoby tylko zmieniają się one w poszczególnych dniach - a przynajmniej tak było w naszym przypadku podczas dwóch ostatnich rejsów na Costa.
 Relacje PM off  

#1150 PostWysłany: 12 Maj 2023 11:17 

Pytanie do przedmówców.
Tak na przyszłość bo tego jeszcze na Coscie nie ćwiczyłem. Rezerwowaliście na stronie "https://www.costakreuzfahrten.de/" jako Polacy i przeszło bez problemu, czy też korzystaliście z jakiegoś niemieckiego pośrednika? Bo jeżeli to pierwsze to otwierają się duże możliwości w różnych językach.
 Relacje PM off  

#1151 PostWysłany: 12 Maj 2023 12:54 

srebrny
Ja korzystałem z pośrednika z Wiednia ale przypuszczam, że przez stronę też by przeszło.
 Relacje PM off  

#1152 PostWysłany: 13 Maj 2023 21:28 

srebrny
Macie jakieś doświadczenie w rezerwacji NCL z dzieckiem? Większość linii liczy dziecko w cenie lub za jakąś symboliczną opłatą. Obecnie jest promocja free at see i jak chcę skorzystać to liczy jedynie 35% zniżki na 3 pasażera.
Drugie pytanie dotyczy podatków i opłat przy rezerwacji przez ich stronę. W podsumowaniu pokazuje 400 euro podatków i opłat. To są tylko opłaty portowe czy w tym będą też napiwki?
 Relacje PM off  

#1153 PostWysłany: 15 Maj 2023 08:36 
Site Admin
Awatar użytkownika

@WuWa dosłownie 7 postów wyżej na dokładnie tej samej stronie gdzie jesteś...

viewtopic.php?p=1615310#p1615310
 Relacje PM off  

#1154 PostWysłany: 15 Maj 2023 09:06 

Drogi mój przedmówco.
Dokładnie w swoim zapytaniu nawiązałem do Twojego postu i kolegi geg2014 i poprosiłem o prostą odpowiedź cytuję "Rezerwowaliście na stronie "https://www.costakreuzfahrten.de/" jako Polacy" i nic poza tym, bo z waszych postów nie wynika to wprost. Kolega greg2014 odpowiedział prosto "nie przez pośrednika" i oczekiwałem od Ciebie mój drogi przedmówco równie prostej odpowiedzi. bo wracając do Twojego cytowanego powyżej postu takowej odpowiedzi nie znajduję.
Pozdrawiam
 Relacje PM off  

#1155 PostWysłany: 15 Maj 2023 09:36 
Site Admin
Awatar użytkownika

Więc warto spojrzeć na post powyżej na który odpowiadałem
Cytuj:
Przy okazji zauważyłem, że strony Costy niemiecka i europejska się do końca nie pokrywają.

skoro odpowiadałem do postu gdzie było wprost napisane o stronach Costy - a nie ma strony costcruises.de, więc costakreuzfahrten.de to jest jedyna oficjalna strona przewoźnika Costy na rynek niemiecki.
Dodatkowo warto spojrzeć na część mojej wypowiedzi
Cytuj:
Na moim rejsie Costy ceny między różnymi wersjami językowymi się mocno różniły

gdzie nie ma informacji o jakichkolwiek pośrednikach

Odpowiadając w takim razie na zadane pytanie: Rezerwowałem na stronie "https://www.costakreuzfahrten.de/" jako Polak
Mam nadzieję że odpowiedź będzie wystarczająca
 Relacje PM off
3 ludzi lubi ten post.
2 ludzi uważa post za pomocny.

#1156 PostWysłany: 15 Maj 2023 10:23 

srebrny
Jeszcze wcześniej były tutaj dyskusje, że w Europie nie ma większego problemu z rezerwacją na różnych stronach. Problemy pojawiają się jedynie na niektórych stronach dla USA i Kanady. Przy czym tam raczej nie jest taniej (nawet opłaty portowe i podatki nie są wliczone do początkowej ceny), ale są dostępne pewne rejsy niewidoczne gdzieś indziej.
 Relacje PM off
2 ludzi lubi ten post.
michzak uważa post za pomocny.

#1157 PostWysłany: 15 Maj 2023 14:22 

Dziękuję za odpowiedź. Tak teraz jest jasna i bardzo mnie satysfakcjonująca. Nie omieszkam z niej skorzystać.
Pozdrawiam
 Relacje PM off  

#1158 PostWysłany: 15 Maj 2023 18:18 
Awatar użytkownika

Loty: 196
Kilometry: 323 953
niebieski
Pytanie do znawców :)
Wybrałam rejs na ferie 24:
https://www.seascanner.com/cruise-k2191 ... 10&kin2=10
MSC Seascape z Miami 17 - 24.02.24
Rodzina 2+2 (5 i 7 lat)
Czy to normalne, że polskie biura oferują ten rejs, natomiast seascanner.com i niemiecki odpowiednik ma status "wyprzedany" na ten termin? Mimo, że do wypłynięcia tyle jeszcze miesięcy?
Na razie mam najtańszą ofertę niecałe 2900 EUR (cena za całość z opłatami portowymi, napiwkami i pakietem easy), kabina fantastica z oknem (nie chcemy kabiny wew).
Wiem, że z uwagi na kabinę 4os nie za bardzo jest sens czekać na oferty last minute.
Wszelkie rady/wskazówki/uwagi chętnie przyjmę :)

#1159 PostWysłany: 15 Maj 2023 18:20 

złoty
Cena kosmos.
To są najtansze rejsy na swiecie.
Ja bylem 2+2 za mniej niz 1000$
Chyba ze z lotami?

Wyslane z telefonu przez Tapatalka
 Relacje PM off  

#1160 PostWysłany: 15 Maj 2023 18:37 

srebrny
barka napisał(a):
Pytanie do znawców :)

Czy to normalne, że polskie biura oferują ten rejs, natomiast seascanner.com i niemiecki odpowiednik ma status "wyprzedany" na ten termin? Mimo, że do wypłynięcia tyle jeszcze miesięcy?

Jest to możliwe. Operator alokuje pule kabin na poszczególne rynki/biura turystyczne i w miarę zbliżania się terminu dokonuje ewentualnych przesunięć. Może się zdarzyć, że na jednym rynku pula jest już wyczerpana (lub z innych powodów niedostępna) a na innym można rezerwować bez problemu. Wielokrotnie się spotykałem z tym zjawiskiem u Costy i Norwegiana ale cała branża funkcjonuje na podobnych zasadach więc nie ma powodów, żeby w MSC było inaczej. Poczekaj chwilę, pewnie coś się jeszcze pojawi. Ewentualnie poszukaj innego statku/terminu. Zgadzam się z @brzemia że podanej cenie sporo brakuje do atrakcyjności a z Miami/Fort Lauderdale codziennie na Karaiby wypływa nawet po kilka statków - ze znalezieniem czegoś interesującego nie powinieneś mieć wielkiego problemu.
 Relacje PM off  

[ 2044 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1 ... 55, 56, 57, 58, 59, 60, 61 ... 103  Następna

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1 godzina

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: CommonCrawl [Bot] oraz 3 gości