Akceptuję i chcę ukryć komunikat Fly4free.pl korzysta z technologii, takich jak pliki cookies, do zbierania i przetwarzania danych osobowych w celu automatycznego personalizowania treści i reklam oraz analizowania ruchu na stronie. Technologię tę wykorzystują również nasi partnerzy. Szczegółowe informacje dotyczące plików cookies oraz zasad przetwarzania danych osobowych znajdują się w Polityce prywatności. Zapoznaj się z tymi informacjami przed korzystaniem z Fly4free.pl. Jeżeli nie wyrażasz zgody, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim komputerze, powinieneś zmienić ustawienia swojej przeglądarki internetowej.



Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 544 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1 ... 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10 ... 28  Następna
Autor Wiadomość
#121 PostWysłany: 13 Sty 2017 17:35 
Awatar użytkownika

Rejestracja: 07 Mar 2014
Posty: 1075
Loty: 84
Kilometry: 170 930
złoty
@‌Andi‌ lecialem z nimi A380,B777,A320 i tym z Warszawu to chyba A330 i w kazdym miejsca jest podobnie malo. Wiec albo wyjscie awaryjne ktore daja bez problemu albo trzymasz kciuki aby nikt nie siedzial przed Toba i nie rozlozyl fotela,bo klaustrofobi mozna sie nabawic. My tak mielismy w A380
_________________
Image
Góra
 Profil Relacje PM off
Andi lubi ten post.
Andi uważa post za pomocny.
 
      
#122 PostWysłany: 17 Sty 2017 10:06 

Rejestracja: 15 Kwi 2015
Posty: 689
Loty: 425
Kilometry: 604 682
niebieski
Dodatkowe 2 dni promocji QATAR- do 18 stycznia :
http://www.qatarairways.com/pl/pl/offer ... EMPL175150
Góra
 Profil Relacje PM off  
      
#123 PostWysłany: 17 Sty 2017 10:15 

Rejestracja: 13 Lut 2016
Posty: 32
Cześć

Ma ktoś może doświadczenie z lotem DOH-HAN z międzylądowaniem w BKK? Wiem, że była tu opinia ale sprzed jakiegoś czasu.

Pasażerowie nie są wypuszczani z samolotu na czas tankowania i wsiadania nowych pasażerów? Żeby chociaż wyskoczyć zapalić :)
Góra
 Profil Relacje PM off  
      
#124 PostWysłany: 10 Lut 2017 22:16 
Awatar użytkownika

Rejestracja: 22 Lis 2014
Posty: 338
Loty: 149
Kilometry: 407 448
niebieski
Andi napisał(a):
@‌ibartek‌ znam seatguru, bardziej chodziło mi o wskazówki forumowiczów, którzy lecieli tymi modelami

Jak nie po bokach przy wyjsciach, to zawsze dobrze w środkowych rzędach przed ścianą.
Góra
 Profil Relacje PM off  
      
#125 PostWysłany: 12 Lut 2017 00:14 
Awatar użytkownika

Rejestracja: 30 Lip 2011
Posty: 442
srebrny
Informacja bardziej w ramach przypomnienia.
Jeżeli ktoś z Was bawił się w status match z tego tematu status-match-od-alitalii,1575,75695 i zapomniał o swojej karcie (tak jak ja - Silver level - Ulisse Club) lub ma inną statusową np. FT z M&M to może zrobić sobie SM do topbonus AirBerlin (statusmatch@topbonus.de). Po dwóch dniach status został podwyższony do Silver, który z kolei umożliwia wybranie miejsc na górnym pokładzie.

Image
Góra
 Profil Relacje PM off  
      
#126 PostWysłany: 12 Lut 2017 12:09 

Rejestracja: 11 Wrz 2016
Posty: 38
Loty: 30
Kilometry: 78 993
Hej, za 3 tygodnie mamy z mezem lot z Warszawy do Dohy i stamtad do Bangkoku -oczywiscie klasa eknomiczna.Moze moje pytanie bedzie "Januszowe" ale czy ktos moglby mi przyblizyc co dostajemy bezplatnie z posilkow i napojow, a za co musimy juz zaplacic? Do tej pory latalam tanimi liniami lub czarterami na "niewielkie" odleglosci wiec nie wiem zupelnie czego sie spodziewac:)
Góra
 Profil Relacje PM off  
      
#127 PostWysłany: 12 Lut 2017 12:31 
Awatar użytkownika

Rejestracja: 07 Mar 2014
Posty: 1075
Loty: 84
Kilometry: 170 930
złoty
@‌majcykowa‌ w cenie macie posiłki, napoje, alkohol, dostaniecie zapewne mini kosmetyczke w niej skarpetki,szczoteczka,pasta i opaska na oczy. Do tego w czasie lotu kocyk i poduszka. No i bagaz rejestrowany i podreczny. Za nic nie doplacasz.
_________________
Image
Góra
 Profil Relacje PM off
majcykowa uważa post za pomocny.
 
      
#128 PostWysłany: 12 Lut 2017 12:36 
Awatar użytkownika

Rejestracja: 23 Wrz 2012
Posty: 206
majcykowa napisał(a):
Hej, za 3 tygodnie mamy z mezem lot z Warszawy do Dohy i stamtad do Bangkoku -oczywiscie klasa eknomiczna.Moze moje pytanie bedzie "Januszowe" ale czy ktos moglby mi przyblizyc co dostajemy bezplatnie z posilkow i napojow, a za co musimy juz zaplacic? Do tej pory latalam tanimi liniami lub czarterami na "niewielkie" odleglosci wiec nie wiem zupelnie czego sie spodziewac:)



Do Dohy posilki byly te same jak do Bangkoku, jakis makaron, kurczak, wolowina + soki+woda+ alkohole ale w porównaniu do Doha- Bangkok skromniejszy wybór, nie bylo markowych alkoholi. W zasadzie jezeli chodzi o napoje dostepnosc jest nielimitowana wiec mozna ,jezeli ktos sobie zyczy, kosztowac do woli. Nie mam doplaty za nic. Nie wiem jak z rezerwacja siedzen bo ja tego dokonalem zaraz po rezerwacji biletu czyli kika miesiecy temu a gdzies czytalem, ze mieli wprowadzic odplatnosc.
Góra
 Profil Relacje PM off
majcykowa uważa post za pomocny.
 
      
#129 PostWysłany: 12 Lut 2017 12:45 

Rejestracja: 11 Wrz 2016
Posty: 38
Loty: 30
Kilometry: 78 993
Bilety rezerwowalam w listopadzie i miejsca tez teoretycznie mamy wybrane przy pomocy seat guru, mam nadzieje ze sie nie zmienia :)
Czyli, pije co chce i ile chce? A ile jest posilkow podczas jednego lotu?


Ostatnio edytowany przez michzak, 12 Lut 2017 13:41, edytowano w sumie 1 raz
Cytowanie - nie cytuj całego postu poprzednika jeżeli zaraz pod nim odpowiadasz
Góra
 Profil Relacje PM off  
      
#130 PostWysłany: 12 Lut 2017 12:54 
Awatar użytkownika

Rejestracja: 12 Sie 2012
Posty: 3069
złoty
naprawdę takie pytania zadajesz? nie laska się samemu dowiedzieć za co się płaci? wszystko jak krowie na rowie masz na ich stronie

czy to jest forum podróżnicze czy forum dla sprawnych intelektualnie inaczej?
litości

@‌majcykowa‌
uprzedzę następne pytanie
tak, toaleta jest bezpłatna
_________________
Image

moje najciekawsze wpisy są w koszu - serdecznie zapraszam
Góra
 Profil Relacje PM off
2 ludzi lubi ten post.
 
      
#131 PostWysłany: 12 Lut 2017 12:59 
Awatar użytkownika

Rejestracja: 09 Lis 2013
Posty: 101
majcykowa napisał(a):
A ile jest posilkow podczas jednego lotu?

Lecieliśmy niedawno na tej samej trasie. Jeden "główny" posiłek + drugi typu jakieś kanapki na ciepło.
_________________
Image
Góra
 Profil Relacje PM off  
      
#132 PostWysłany: 12 Lut 2017 13:29 

Rejestracja: 11 Wrz 2016
Posty: 38
Loty: 30
Kilometry: 78 993
dzięki ;) jakie wrażenia ogólne, jeśli mogę zapytać ? :)


Ostatnio edytowany przez michzak, 12 Lut 2017 13:43, edytowano w sumie 1 raz
Cytowanie - nie cytuj całego postu poprzednika jeżeli zaraz pod nim odpowiadasz
Góra
 Profil Relacje PM off  
      
#133 PostWysłany: 12 Lut 2017 13:33 

Rejestracja: 19 Gru 2011
Posty: 2912
platynowy
ojp
Góra
 Profil Relacje PM off
samaki9 lubi ten post.
 
      
#134 PostWysłany: 12 Lut 2017 13:41 
Awatar użytkownika

Rejestracja: 09 Lis 2013
Posty: 101
Pozytywnie, uprzejma obsługa, jedzenie ok, acz chyba w Turkishu nieco lepsze.
Mogę się jedynie przyczepić do lotu DOH-WAW, gdzie dla osób siedzących w końcowych rzędach zabrakło obiadowego dania i oferowali śniadaniowe (nie wszyscy lubią słodkości, a takie właśnie było śniadanie). Tę małą niedogodność zrekompensowała świetna ekipa stewardów na tym locie :)
_________________
Image
Góra
 Profil Relacje PM off
majcykowa uważa post za pomocny.
 
      
#135 PostWysłany: 12 Lut 2017 15:45 
Awatar użytkownika

Rejestracja: 23 Wrz 2012
Posty: 206
Tez bym sie zgodzil z tym turkishem. To chyba dla mnie najlepsza linia przynajmniej porowanujac ja z emirates i qatar. Zeby nie odbiegac od tematu to dodam jeszcze tylko, ze dla mnie wolowina lepsza niz kurczak :) Wrazenia z przed 3 tygodni.
Góra
 Profil Relacje PM off  
      
#136 PostWysłany: 14 Lut 2017 20:14 
Awatar użytkownika

Rejestracja: 26 Lip 2010
Posty: 2251
srebrny
midnight_visitor napisał(a):
Mogę się jedynie przyczepić do lotu DOH-WAW, gdzie dla osób siedzących w końcowych rzędach zabrakło obiadowego dania i oferowali śniadaniowe (nie wszyscy lubią słodkości, a takie właśnie było śniadanie). Tę małą niedogodność zrekompensowała świetna ekipa stewardów na tym locie :)



faktycznie, niewielka to niedogodność, na 6 godzinnym locie nie dostać "obiecanego" posiłku, bo linia nie wie, ile biletów sprzedała na dany lot.
Przyznaję, że zdenerwowałbym się, zwłaszcza na Qatar, którego nie lubię :)

dla porównania: w Turkishu i w Emirates zdaża mi się zamawiać obiad 2x, bo dania z reguły są smaczne [w Qatar nigdy mi się to nie zdażyło, bo są mało smaczne ]
_________________
2018: Andora / Granvalira x2, Masella x2, Our Lady's Island Lake x3, Rosslare Strand, Duncannon, Jastarnia, Gdańsk, Wrocław x3, Chojęcin x4, Bundoran, Cala d'Or, Puerto de Soller, Colchester
Image
"lepiej nie jechać i nie żałować niż jechać i żałować" - Tony Halik
Góra
 Profil Relacje PM off  
      
#137 PostWysłany: 14 Lut 2017 23:27 
Awatar użytkownika

Rejestracja: 14 Lut 2012
Posty: 373
Loty: 162
Kilometry: 397 205
niebieski
almukantarant napisał(a):
Informacja bardziej w ramach przypomnienia.
Jeżeli ktoś z Was bawił się w status match z tego tematu status-match-od-alitalii,1575,75695 i zapomniał o swojej karcie (tak jak ja - Silver level - Ulisse Club) lub ma inną statusową np. FT z M&M to może zrobić sobie SM do topbonus AirBerlin (statusmatch@topbonus.de). Po dwóch dniach status został podwyższony do Silver, który z kolei umożliwia wybranie miejsc na górnym pokładzie.

Image


Ja mam cały czas Silvera w AB , co wlasciwie trzeba zrobic aby wybor miejsc na gornym pokladzie sie uaktywnił ?
_________________
Image
Góra
 Profil Relacje PM off  
      
#138 PostWysłany: 14 Lut 2017 23:32 
Awatar użytkownika

Rejestracja: 30 Lip 2011
Posty: 442
srebrny
Ja podałem nr karty AB w panelu zarządzania rezerwacją.

Wysłane z mojego Redmi 3S przy użyciu Tapatalka
Góra
 Profil Relacje PM off
kb_poland lubi ten post.
 
      
#139 PostWysłany: 14 Lut 2017 23:41 
Awatar użytkownika

Rejestracja: 14 Lut 2012
Posty: 373
Loty: 162
Kilometry: 397 205
niebieski
Thx za info , od tego juz wczesniej zaczalem niestety bez efektu. Wiec napisalem do nich w temacie.
_________________
Image
Góra
 Profil Relacje PM off  
      
#140 PostWysłany: 15 Lut 2017 05:25 
Awatar użytkownika

Rejestracja: 22 Lis 2014
Posty: 338
Loty: 149
Kilometry: 407 448
niebieski
Moze po prostu na gornym pokladzie nie ma klasy ekonomicznej ? jest tylko biznes i pierwsza? i dlatego nie mozesz tam sie przelaczyc.
Tak jest w Emirates.
Góra
 Profil Relacje PM off  
      
Wyświetl posty z poprzednich:  Sortuj według  
Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 544 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1 ... 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10 ... 28  Następna

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1 godzina (czas letni)


Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 7 gości


Nie możesz zakładać nowych tematów na tym forum
Nie możesz odpowiadać w tematach na tym forum
Nie możesz edytować swoich postów na tym forum
Nie możesz usuwać swoich postów na tym forum
Nie możesz dodawać załączników na tym forum

Przeszukaj temat:
  
phpBB® Forum Software © phpBB Group