Akceptuję i chcę ukryć komunikat Fly4free.pl korzysta z technologii, takich jak pliki cookies, do zbierania i przetwarzania danych osobowych w celu automatycznego personalizowania treści i reklam oraz analizowania ruchu na stronie. Technologię tę wykorzystują również nasi partnerzy. Szczegółowe informacje dotyczące plików cookies oraz zasad przetwarzania danych osobowych znajdują się w Polityce prywatności. Zapoznaj się z tymi informacjami przed korzystaniem z Fly4free.pl. Jeżeli nie wyrażasz zgody, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim komputerze, powinieneś zmienić ustawienia swojej przeglądarki internetowej.



 [ 1090 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1, 2, 3, 4, 5, 6 ... 55  Następna
Autor Wiadomość
#41 PostWysłany: 25 Sty 2013 22:30 

Rejestracja: 10 Lip 2012
Posty: 222
kerad85 napisał(a):
Czyli jednak zmienili lotnisko wylotu na kolejne daty. Jak rozumiem na dniach trzeba się spodziewać maila o zmianie i ew. mozlmożliwości anulacji? Czy można samemu zadzwonic jak widzi się zmianę na stronie?


Tak, lub wypełnić formularz na stronie.
Góra
 Relacje PM off  
 
#42 PostWysłany: 26 Sty 2013 18:06 

Rejestracja: 13 Lip 2012
Posty: 606
Loty: 41
Kilometry: 48 991
niebieski
donmateo napisał(a):
czy doładowanie konta wizz przez konsultanta daje 2 czy 4% CB?


Wydaje mi się że 2% no chyba że traktują to jako transakcje dokonaną na stronie wizzair.com ( ale raczej wątpię)
_________________
Image
Góra
 Relacje PM off  
 
#43 PostWysłany: 26 Sty 2013 23:23 

Rejestracja: 21 Mar 2012
Posty: 13
Proszę o informację, czy jeśli wybiorę jako metodę płatności konto Wizz a suma do zapłaty przekroczy stan konta to:
czy będę mógł dopłacić kartą oraz czy prowizja za kartę będzie doliczona?
Dzięki za info

Mint
Góra
 Relacje PM off  
 
 Temat postu: Re: Prowizja
#44 PostWysłany: 26 Sty 2013 23:29 

Rejestracja: 09 Gru 2012
Posty: 530
Loty: 189
Kilometry: 213 328
niebieski
tak, doliczą
_________________
Image
Góra
 Relacje PM off  
 
#45 PostWysłany: 27 Sty 2013 08:54 

Rejestracja: 21 Mar 2012
Posty: 13
Dzięki za odpowiedź. Proszę o informacje w jakiej wysokości zostanie doliczona prowizja jeśli zabraknie kilku złotych do biletu a ile jeśli zabraknie większej kwoty, np za kolejny bilet.
Można gdzieś o tym poczytać?
Mint
Góra
 Relacje PM off  
 
#46 PostWysłany: 27 Sty 2013 09:18 

Rejestracja: 20 Maj 2011
Posty: 715
niebieski
mint napisał(a):
Dzięki za odpowiedź. Proszę o informacje w jakiej wysokości zostanie doliczona prowizja jeśli zabraknie kilku złotych do biletu a ile jeśli zabraknie większej kwoty, np za kolejny bilet.
Można gdzieś o tym poczytać?
Mint


:shock: Zawsze tyle samo doliczą - 27 zł za człowieka, za każdy odcinek, więc lepiej zrobić 2 rezerwacje jeśli środków z konta Wizz starczy Ci choć na jeden pełny bilet.
_________________
FLY4FREE: Relacja z NAMIBII - dostawczakiem we dwoje
Góra
 Relacje PM off  
 
#47 PostWysłany: 27 Sty 2013 10:14 

Rejestracja: 21 Mar 2012
Posty: 13
:shock: Zawsze tyle samo doliczą - 27 zł za człowieka, za każdy odcinek, więc lepiej zrobić 2 rezerwacje jeśli środków z konta Wizz starczy Ci choć na jeden pełny bilet.[/quote]

Dzieki za szybką odpowiedź.
Rozumiem, że jeśli na koncie jest 99 zł to w przypadku zakupu dwóch biletów po 50 zł każdy zapłacę dwie prowizje jeśli będę próbować wykonać zakup przez jedną rezerwację?
Natomiast jeśli wykonam dwie transakcję to zapłacę jedną prowizję i na koncie zostanie mi 44 zł?

Mint
Góra
 Relacje PM off  
 
#48 PostWysłany: 27 Sty 2013 12:01 
Awatar użytkownika

Rejestracja: 13 Lip 2011
Posty: 1071
Loty: 71
Kilometry: 81 270
niebieski
nie będziesz mógł rozdzielić tego, bo bedzie to nie opłacalne, aby użyć punktow automatycznie musisz byc wpisany jako pasażer, więc jesli to ma być lot dla Ciebie i kogoś to porażka, bo kupisz dla siebie załóżmy punktami za 50zł a drugi bilet juz będzie bez DC i jeszcze haracz 18/27zł.
_________________
http://banner.flightdiary.net/skibek
Góra
 Relacje PM off  
 
#49 PostWysłany: 27 Sty 2013 12:16 

Rejestracja: 21 Mar 2012
Posty: 13
Dzięki, oczywiście masz rację, że podany przykład jest niezbyt realny. Już się pogubiłem, ale z pomocą Forumowiczów zaczynam łapać.

Mam ostatnie pytanie z przykładem: jeśli zabraknie mi np. 1 zł do biletu RT dla mnie posiadacza konta to Wizz naliczy mimo wszystko 2 x 27 zł przy płatności brakującej kwoty kartą CITI?

pzdr,
Mint


Ostatnio edytowany przez Roku, 25 Sty 2018 09:53, edytowano w sumie 1 raz
Cytowanie - nie cytuj całego postu poprzednika, jeżeli zaraz pod nim odpowiadasz
Góra
 Relacje PM off  
 
#50 PostWysłany: 27 Sty 2013 13:37 

Rejestracja: 20 Maj 2011
Posty: 715
niebieski
Skibek napisał(a):
nie będziesz mógł rozdzielić tego, bo bedzie to nie opłacalne, aby użyć punktow automatycznie musisz byc wpisany jako pasażer, więc jesli to ma być lot dla Ciebie i kogoś to porażka, bo kupisz dla siebie załóżmy punktami za 50zł a drugi bilet juz będzie bez DC i jeszcze haracz 18/27zł.


Rozdzielenie jest opłacalne osobnych przy zakupach biletów w dwie strony (zakładając, że lecisz Ty i druga osoba). W jedną stronę płacisz punktami z konta, w drugą stronę kartą (+ minimum 1 punkt z konta). W obu przypadkach skorzystasz ze zniżki za WDC.
Kupując na jednej rezerwacji zapłacisz więcej. Tak to mi się przynajmniej teoretycznie wydaje.
_________________
FLY4FREE: Relacja z NAMIBII - dostawczakiem we dwoje
Góra
 Relacje PM off  
 
#51 PostWysłany: 27 Sty 2013 14:02 
Awatar użytkownika

Rejestracja: 21 Lip 2011
Posty: 273
AFC napisał(a):
donmateo napisał(a):
czy doładowanie konta wizz przez konsultanta daje 2 czy 4% CB?


Wydaje mi się że 2% no chyba że traktują to jako transakcje dokonaną na stronie wizzair.com ( ale raczej wątpię)

Wydaje mi się, że Citi robi takie rozróżnienie po tytułach operacji. Doładował ktoś konto i może się pochwalić jak jest nazwana blokada/obciążenie?
_________________
Image
Góra
 Relacje PM off  
 
#52 PostWysłany: 27 Sty 2013 14:24 

Rejestracja: 20 Kwi 2011
Posty: 310
niebieski
Ich napisał(a):
wersatis napisał(a):
Ja nie przypominam sobie, aby podczas zakładania konta http://www.wizzair.com wybierał walutę bazową. Czy mam rozumieć, że ustalam ją przy pierwszym doładowaniu?


A co Ci się wyświetla po zalogowaniu po prawej stronie pod napisem:
"Twoje saldo Wizz:"
.... PLN czy inna waluta?



Ja mam standardowo przypisaną walutę Euro w polu saldo. Nawet dla testów zarejestrowałem kolejne konto www.wizzair.com. Nikt mnie nie pytał. Żadnych też wpłat jeszcze nie dokonywałem.
Góra
 Relacje PM off  
 
#53 PostWysłany: 27 Sty 2013 14:42 
Awatar użytkownika

Rejestracja: 02 Lip 2012
Posty: 829
Loty: 187
Kilometry: 302 324
Zbanowany
To się zmienia dopiero po pierwszej wpłacie. € jest ustawione domyślnie.
_________________
Image


Ostatnio edytowany przez Roku, 25 Sty 2018 09:54, edytowano w sumie 1 raz
Cytowanie - nie cytuj całego postu poprzednika, jeżeli zaraz pod nim odpowiadasz
Góra
 Relacje PM off  
 
#54 PostWysłany: 27 Sty 2013 15:10 

Rejestracja: 21 Mar 2012
Posty: 13
Ja już po rozmowie z infolinią wiem na pewno, jeśli ktoś z czytających ma wątpliwości to służę: jeżeli koszt rezerwacji nie może być w 100% pokryty środkami z konta WiZZ wtedy ponosi się opłatę tak jakby całość była regulowana tą drugą metodą, którą wybierzemy do wyrównania.
Przykładowo: lot RT, jeden pasażer, koszt 100 PLN, na koncie 99 PLN, w użyciu karta CITI. 99 PLN zapłacimy środkami z konta Wizz oraz dopłacimy brakujący 1 PLN wraz z 2 x 27 zł opłaty za użycie karty CITI.
Mint

PS1 powyższe potwierdza sens rozbicia rezerwacji na poszczególne etapy podróży
PS2 Przepraszam jeśli to co napisałem jest zbyt oczywiste.
Góra
 Relacje PM off  
 
#55 PostWysłany: 29 Sty 2013 14:58 

Rejestracja: 29 Sty 2013
Posty: 5
wczoraj podczas rozmowy z Callcenter powiedziano mi, ze aby doładować konto WIZZ należny przelać środki 300€ lub odpowiednik w innej walucie (1400PLN) na numer konta, który znajduje się na stronie wizzair.com podając w tytule przelewu numer członkowski.
Przelew ma być w takiej walucie w jakiej jest konto WIZZ, czyli mając konto w PLN to nie można przelać €.
Waluta ustalana jest podczas pierwszego "doładowania" konta. Czyli jak doładuje się za pierwszym razem (przelew bankowy czy tez przelew środków z karty Citibanku), tak już zostanie i nie ma możliwości zmiany (według miłego pana z infolinii).
Góra
 Relacje PM off  
 
#56 PostWysłany: 29 Sty 2013 15:06 

Rejestracja: 14 Lut 2012
Posty: 1076
Loty: 238
Kilometry: 354 517
niebieski
Ciekawe co się stanie, jak przeleję na przykład nie 1400, a 100 zł.
Pieniądze gdzieś zaginą, odeślą, a może doładują konto? :D
Góra
 Relacje PM off  
 
#57 PostWysłany: 29 Sty 2013 15:38 
Awatar użytkownika

Rejestracja: 18 Cze 2012
Posty: 60
Ciekawe :D Może spróbować 1,4 zł na początek... zawsze można powiedzieć, że się pomyliło i zamiast kropki wskoczył przecinek ;)
Rachunki bankowe rozumiem, że te...
https://wizzair.com/pl-PL/BankAccounts
a numer w tytule przelewu to ten 10-cyfrowy, pierwsza pozycja w moim profilu po zalogowaniu
Nr członkowski: 214****684
_________________
Image


Ostatnio edytowany przez Roku, 25 Sty 2018 09:55, edytowano w sumie 1 raz
Cytowanie - nie cytuj całego postu poprzednika, jeżeli zaraz pod nim odpowiadasz
Góra
 Relacje PM off  
 
#58 PostWysłany: 29 Sty 2013 15:58 

Rejestracja: 14 Lut 2012
Posty: 1076
Loty: 238
Kilometry: 354 517
niebieski
Kurde, kusi mnie. Chyba spróbuję na dniach :D
Góra
 Relacje PM off  
 
#59 PostWysłany: 29 Sty 2013 22:36 

Rejestracja: 20 Kwi 2011
Posty: 310
niebieski
maxximala napisał(a):
wczoraj podczas rozmowy z Callcenter powiedziano mi, ze aby doładować konto WIZZ należny przelać środki 300€ lub odpowiednik w innej walucie (1400PLN) na numer konta, który znajduje się na stronie wizzair.com podając w tytule przelewu numer członkowski.
Przelew ma być w takiej walucie w jakiej jest konto WIZZ, czyli mając konto w PLN to nie można przelać €.
Waluta ustalana jest podczas pierwszego "doładowania" konta. Czyli jak doładuje się za pierwszym razem (przelew bankowy czy tez przelew środków z karty Citibanku), tak już zostanie i nie ma możliwości zmiany (według miłego pana z infolinii).



Czy aby doładować konto muszę pierw zadzwonić na infolinie czy można z marszu puszczać przelew? Jestem przed pierwszym doładowaniem.
Góra
 Relacje PM off  
 
#60 PostWysłany: 29 Sty 2013 23:10 

Rejestracja: 29 Sty 2013
Posty: 5
wersatis napisał(a):
Czy aby doładować konto muszę pierw zadzwonić na infolinie czy można z marszu puszczać przelew? Jestem przed pierwszym doładowaniem.


nie pytano mnie ani o numer ani o nazwisko, tylko powiedziano by przelać pieniądze na konto
wiec trochę dziwna ta informacja o dzwonieniu na infolinie :?:
Góra
 Relacje PM off  
 
 [ 1090 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1, 2, 3, 4, 5, 6 ... 55  Następna

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1 godzina (czas letni)


Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: CommonCrawl [Bot] oraz 0 gości


Nie możesz zakładać nowych tematów na tym forum
Nie możesz odpowiadać w tematach na tym forum
Nie możesz edytować swoich postów na tym forum
Nie możesz usuwać swoich postów na tym forum
Nie możesz dodawać załączników na tym forum

  
phpBB® Forum Software © phpBB Group