Akceptuję i chcę ukryć komunikat Fly4free.pl korzysta z technologii, takich jak pliki cookies, do zbierania i przetwarzania danych osobowych w celu automatycznego personalizowania treści i reklam oraz analizowania ruchu na stronie. Technologię tę wykorzystują również nasi partnerzy. Szczegółowe informacje dotyczące plików cookies oraz zasad przetwarzania danych osobowych znajdują się w Polityce prywatności. Zapoznaj się z tymi informacjami przed korzystaniem z Fly4free.pl. Jeżeli nie wyrażasz zgody, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim komputerze, powinieneś zmienić ustawienia swojej przeglądarki internetowej.

Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 1169 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1 ... 26, 27, 28, 29, 30, 31, 32 ... 59  Następna
Autor Wiadomość
#561 PostWysłany: 12 Gru 2015 15:07 
Awatar użytkownika

Loty: 17
Kilometry: 31 857
Dzięki, jestem nie na czasie. Ale postaram się nadrobić wszystko ;)
 Profil Relacje PM off  

Mikołajkowy city break na Cyprze za 959 PLN 🎅🌲🌤️ Loty i 3 noce w ⭐⭐⭐⭐ hotelu Mikołajkowy city break na Cyprze za 959 PLN 🎅🌲🌤️ Loty i 3 noce w ⭐⭐⭐⭐ hotelu
Relaks w Hurghadzie 🏝️🎄 All inclusive w The Grand Resort za 1803 PLN Relaks w Hurghadzie 🏝️🎄 All inclusive w The Grand Resort za 1803 PLN
#562 PostWysłany: 03 Sty 2016 11:47 
Awatar użytkownika

Loty: 83
Kilometry: 159 869
Pierwszy raz chciałam częściowo zapłacić za bilet za pomocą środków zgromadzonych na koncie. Uzbierało mi się tego tylko 55 zł, ale nie wiem jak to wykorzystać.
Jak wchodzę w płatność punktami to wyświetlają mi się następujące informacje:
Dostępna kwota: 55 zł
Kwota: 55 zł
Łączna cena: 78 zł
Łączna należna kwota: 55 zł

Nie wiem, co oznacza ta łączna należna kwota. Będę tyle musiała zapłacić, czy taka kwota zostanie odjęta od ceny biletu?

#563 PostWysłany: 03 Sty 2016 12:39 

Po zalogowaniu się na swoje konto mywizz dokonujesz rezerwacji, na końcu ją opłacisz i jak masz do zapłaty np. łącznie 78 zł, a środków 55 zł wybierasz konto wizz odejmie 55 zł resztę opłacisz wybraną kartą debetową/kredytową
 PM off
Iris lubi ten post.

#564 PostWysłany: 12 Sty 2016 14:38 
Awatar użytkownika

Loty: 106
Kilometry: 164 594
niebieski
Mail od Wizz'a:
Cytuj:
Szanowny XXX,

Z przyjemnością informujemy, że teraz obecni i nowi uczestnicy Programu Lojalnościowego Wizz Air otrzymują członkostwo typu „Grupa”.

Członkostwo typu „Grupa” pozwala cieszyć się korzyściami gwarantowanymi przez WIZZ Discount Club, czyli zniżką na bilety i bagaż, nie tylko członkowi Wizz Discount Club, ale też aż 5 osobom towarzyszącym. Dalsze informacje o korzyściach i regulaminie członkostwa znajdują się pod tym linkiem.

Powyższa informacja została też zaktualizowana w Regulaminie Programu Lojalnościowego Wizz Air dostępnym tutaj.

Mamy nadzieję, że niebawem będziemy mieli przyjemność powitać Państwa na pokładzie lotu Wizz Air.

Wizz Air team

Wydaje mi się, czy wcześniej było "posiadacz+1" (z karty Raiff)?
 Profil Relacje PM off  

#565 PostWysłany: 12 Sty 2016 15:58 

Loty: 12
Kilometry: 31 528
Już od pewnego czasu Ci co mają KK potwierdzali, że mają grupę, nie wiem czy to nie od momentu wprowadzenia opłat przez Raiffiego.

A mail powyższy miał w temacie, że grupa jest dla tych co mają zarówno KK jak i kartę debetową.
 Profil Relacje PM off  

#566 PostWysłany: 12 Sty 2016 16:09 
Awatar użytkownika

Faktycznie jest "Grupa" tylko z KK.
 Profil Relacje PM off  

#567 PostWysłany: 25 Sty 2016 11:43 

Loty: 138
Kilometry: 236 550
Wydaje mi się, że ten temat nie był wcześniej poruszany w tym wątku, ale zauważyłem dzisiaj ciekawą opcję przy zakupie biletu Wizz.

Chodzi mianowicie o Wizz Privilege Pass. Można go kupić osobno (w sensie bez zakupu biletu) ale wtedy trzeba opłacić go kartą kredytową / debetową. Nie ma możliwości opłacenia ze środków zgromadzonych na koncie Wizz.

Jednak, jak podczas zakupu biletu dodamy WPP jako opcję dodatkową to łączną kwotę (bilet + Wizz Privilige Pass) możemy już opłacić środkami z konta Wizz.

Nie wiem czy komuś to się przyda, ale wydaje mi się ze jest to ciekawa opcja zakupu :)
 Profil Relacje PM off  

#568 PostWysłany: 28 Sty 2016 15:26 

Chciałem opłacić część kwoty za bilet z KontaWizz. Wybrałem tę opcję i resztę dopłaciłem kartą kredytową. Po jakimś czasie płatnośą z konta okazało się, ze nie przeszła i opłaciłem w rzeczywistości tylko część kwoty za bilet.
Czy jeśli nie dokonam opłaty za całość biletu to opłata którą poniosłem zostanie mi zwrócona, a bilet anulowany? Czy Kwota którą poniosłem przepadnie?
Pytam ponieważ rezerwacje okazało się, ze dokonałem błędnie. Bardzo proszę o pomoc.
 Profil Relacje PM off  

#569 PostWysłany: 28 Sty 2016 17:33 

Loty: 142
Kilometry: 220 645
niebieski
Wydaje mi się, że jeżeli zależy Ci na tym aby bilet był anulowany (bo wprowadziłeś błędne dane) to nie rób nic i sami anulują Ci bilet a kasę prawdopodobnie zwrócą w takiej formie jaką płaciłeś.
Do błędnej rezerwacji nie ma co dopłacać, bo po potwierdzeniu za wszelkie większe zmiany (nie licząc drobnej literówki w imieniu czy nazwisku) będziesz musiał dodatkowo zapłacić.

#570 PostWysłany: 29 Sty 2016 14:09 
Awatar użytkownika

Loty: 11
Kilometry: 11 280
Witam.
Jak to teraz dokładnie jest ze środkami WDC z Raiffeisen. Chodzi mi o ważność tych $. Jeżeli dostanę w styczniu 100zł a w kwietniu 100zł, to czy oba są ważne do kwietnia nast. roku czy te ze stycznia do stycznia a drugie do kwietnia ?
 Profil Relacje PM off  

#571 PostWysłany: 29 Sty 2016 14:18 

12 miesięcy od przesłania ich fizycznie na konto mywizz (np. 5 kwietnia 2016r. dzwonisz na infolinię Raiffeisen, tam informują cię, że masz np. 2000 pkt wartych 200 zł i zlecasz ich przekazanie na konto mywizz, np. 6 kwietnia 2016r. zaksięgują je na koncie mywizz z datą ważności 06.04.2017r.)
 PM off  

#572 PostWysłany: 03 Lut 2016 10:02 

Loty: 393
Kilometry: 816 318
Po kupnie biletu dla 2 osób z zupełnie nowego konta przyszło mi na maila coś takiego:

"Z radością informujemy, że Twoja ostatnia rezerwacja (kod:.....) kwalifikuje Cię do BEZPŁATNEGO członkostwa
w WIZZ Discount Club Standard !

Należąc do klubu, możesz rezerwować loty taniej i płacić mniej za bagaż na wszystkich
trasach Wizz Air przez rok, do 2-2-2017.

Aby uzyskać więcej informacji o korzyściach z członkostwa w WIZZ Discount Club, kliknij tutaj.

Aby aktywować członkostwo, kliknij przycisk poniżej, by zalogować się na wizzair.com "

Kliknąłem, a potem w "moich rezerwacjach" w podsumowaniu płatności pojawiła się opłata: WIZZ Discount Club 139,00 zł, powodując zwiększenie "łącznej ceny".
Oczywiście niżej, w "pobranej cenie" kwota, którą zapłaciłem (bez tego członkostwa) nie zmieniła się.
Czy ktoś wie o co chodzi?

#573 PostWysłany: 14 Lut 2016 04:05 

Loty: 12
Kilometry: 31 528
Wizz będzie z Raffim chyba rok dłużej - bo od 15go marca wchodzi zmiana regulaminu, gdzie jest napisane że program będzie prowadzony do czasu rozwiązania, ale nie dłużej niż do sierpnia 2017 r (wcześniej było do sierpnia 2016 r). Ale ograniczyli liczbę punktów, jaką można przelać na miesiąc na konto wizz - do 10 tys, czyli maks 1000 zł na konto wizz. To raczej dużo, bo trzeba wydać kartą ok 50tys (chyba że na stronach wizz, to mniej). Ale jeżeli ktoś wydaje więcej na rok i chciałby przelać jednorazowo (np. po roku zbierania) to się może zdziwić, bo nie da rady przelać wszystkiego za jednym razem.
 Profil Relacje PM off  

#574 PostWysłany: 19 Lut 2016 21:15 
Awatar użytkownika

Loty: 144
Kilometry: 194 250
Zbanowany
niebieski
Ogólnie to sprawa wygląda tak. Wczoraj ze swojego konta zarezerwowałem dla mojego wujka i cioci bilety do Niemiec na czerwiec (koszt ponad 500 zł). I dzisiaj na mailu widzę takie coś: Z radością informujemy, że Twoja ostatnia rezerwacja kwalifikuje Cię do BEZPŁATNEGO członkostwa w WIZZ Discount Club Standard !
Klikać w to? Czy to zwykła ściema?
 Profil Relacje PM off  

#575 PostWysłany: 19 Lut 2016 21:19 

odpowiedź masz 2 posty wyżej...
Co ci szkodzi zrobić screeny i zareklamować wprowadzania w błąd w Wizzair, a może nawet federację konsumentów (Policji, czy Prokuratury jak dla mnie nie ma o czym)
 PM off  

#576 PostWysłany: 28 Lut 2016 00:29 

niebieski
Podłączę się do tematu - czy można dokupić bagaż do istniejącej już rezerwacji korzystając ze środków na koncie Wizz (otrzymanych za zwrot z booking.com)?
 Profil Relacje PM off  

#577 PostWysłany: 28 Lut 2016 00:38 

zaksięgowane środki to środki, które po zalogowaniu na konto mywizz do rezerwacji z wł konta mywizz można wykorzystać, by zakupić np. bagaż rejestrowany (niestety droższy niż podczas rezerwacji, może rozważycie zakup priorytetu, wtedy każdy ma dodatkowy mały bagaż podręczny czyli podróżuje z dwoma)
 PM off
d-t-x uważa post za pomocny.

#578 PostWysłany: 28 Lut 2016 00:46 

niebieski
A do kiedy można go dokupić (ile dni/ godzin przed wylotem)? Pytam,bo za 2 miesiące powinienem dostać zwrot punktów, a za 3 miesiące mam wylot - bilety kupiłbym teraz, a bagaż dodałbym po zaksięgowaniu zwrotu.
 Profil Relacje PM off  

#579 PostWysłany: 28 Lut 2016 01:00 

Generalnie blokuje was tylko konieczność wykonania odprawy (do 2 godzin przed lotem) i ten czas macie na zakup do rezerwacji np. bagażu, by ponownie się nie odprawiać
Nie wiem tylko czy ci się to kalkuluje, bagaż kupowany później jest droższy, a zwrot za rezerwacje na booking wizzair to raczej skromne 5% sumy rezerwacji w pkt wizzair (te pkt są ważne tylko 6-miesięcy)

poniżej kalkulator wizzair

https://wizzair.com/pl-PL/wizzbaggagefeecalculator

Ostatnio edytowany przez Anonymous, 28 Lut 2016 01:09, edytowano w sumie 1 raz
 PM off
d-t-x uważa post za pomocny.

#580 PostWysłany: 28 Lut 2016 01:06 

niebieski
W moim przypadku to będzie niemal 50€, więc gra jest warta świeczki, a wg kalkulatora na stronie Wizz, bagaż dokupiony do istniejącej rezerwacji jest droższy o 13 zł - da się przeżyć zwłaszcza, że nie planuję innych lotów Wizzem i szkoda, żeby te środki miały przepaść.
 Profil Relacje PM off  

Wyświetl posty z poprzednich:  Sortuj według  
Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 1169 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1 ... 26, 27, 28, 29, 30, 31, 32 ... 59  Następna

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1 godzina (czas letni)

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 9 gości