Akceptuję i chcę ukryć komunikat Fly4free.pl korzysta z technologii, takich jak pliki cookies, do zbierania i przetwarzania danych osobowych w celu automatycznego personalizowania treści i reklam oraz analizowania ruchu na stronie. Technologię tę wykorzystują również nasi partnerzy. Szczegółowe informacje dotyczące plików cookies oraz zasad przetwarzania danych osobowych znajdują się w Polityce prywatności. Zapoznaj się z tymi informacjami przed korzystaniem z Fly4free.pl. Jeżeli nie wyrażasz zgody, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim komputerze, powinieneś zmienić ustawienia swojej przeglądarki internetowej.



 [ 21 posty(ów) ]  Idź do strony 1, 2  Następna
Autor Wiadomość
#1 PostWysłany: 07 Lis 2015 23:40 

Rejestracja: 16 Paź 2015
Posty: 223
Loty: 31
Kilometry: 20 084
Mam problem z wyszukiwarką azair, po prostu nie działa. Myślałem że problem leży w komputerze bo dawno nie był przeinstalowywany. W pracy działa, na komórce działa, ale na komputerze moim lub żony już nie działa. Przeinstalowałem komputer i dalej jest ten sam problem, spróbowałem już na kilku wyszukiwarkach i nadal nie działa. Wpisuje w adres azair.eu i próbuje kliknąć datę i wyskakuje http://www.azair.eu/# (dodaje się do adresu hashtag) i wyszukiwarka nie reaguje. Cookie niby w porządku ale wyszukiwarka nic, nie reaguje w ogóle. Problemy z Javą czy może Flashem ? Jest tutaj może jakiś informatyk który coś na ten temat wie ? Windows 8.
_________________
Image
Góra
 Relacje PM off
kittycate lubi ten post.
 
 
#2 PostWysłany: 08 Lis 2015 00:27 

Rejestracja: 10 Gru 2011
Posty: 119
Spróbuj wyczyścić wszystkie ciasteczka związane ze stroną azair.
Góra
 Relacje PM off  
 
#3 PostWysłany: 08 Lis 2015 00:33 
Awatar użytkownika

Rejestracja: 21 Mar 2012
Posty: 2056
złoty
Ja znów mam problemy z nią na telefonie (wszystkie przeglądarki), po prostu się "rozjeżdża" i nie da się wybrać lotnisk. Ciasteczka wyczyszczone, itp.
_________________
Image
Góra
 Relacje PM off  
 
#4 PostWysłany: 08 Lis 2015 00:37 

Rejestracja: 16 Paź 2015
Posty: 223
Loty: 31
Kilometry: 20 084
horacy19 napisał(a):
Ja znów mam problemy z nią na telefonie (wszystkie przeglądarki), po prostu się "rozjeżdża" i nie da się wybrać lotnisk. Ciasteczka wyczyszczone, itp.



Dokładnie jak piszesz, wszystko się rozjeżdża i nic nie działa. Ciasteczka wyczyszczone, nawet komputer przeinstalowany i problem nadal jest.
_________________
Image
Góra
 Relacje PM off  
 
#5 PostWysłany: 08 Lis 2015 00:50 

Rejestracja: 19 Mar 2015
Posty: 1316
Loty: 48
Kilometry: 64 837
złoty
Mam ten sam problem od jakiegoś czasu. Strona się ładuje, ale nie wyszukuje lotów.

Kiedy wpisuję nazwę lotniska, wyszukiwarka nie podpowiada mi nazw lotnisk, które mogą mnie interesować. Tak jakby strona nie miała połączenia z bazą danych o lotach i lotniskach.

Sprawdzałem na kliku przeglądarkach (Firefox, Opera, IE, Chrome) i na każdej to samo. Odinstalowałem i instalowałem ponownie Javę. Czyściłem historię i cookisy. Nic nie pomagało.

Na komputerach w pracy i u znajomych azair działa bez problemu. Zaczynam podejrzewać, że to kwestia adresu IP.
Góra
 Relacje PM off
kittycate lubi ten post.
 
 
#6 PostWysłany: 08 Lis 2015 00:57 

Rejestracja: 16 Paź 2015
Posty: 223
Loty: 31
Kilometry: 20 084
wersus79 napisał(a):

Na komputerach w pracy i u znajomych azair działa bez problemu. Zaczynam podejrzewać, że to kwestia adresu IP.


Czyli jakiś większy problem to jest, bo nie jestem sam. A co masz na myśli z tym IP? Mi na początku września Azair jeszcze działał. Może jest tu jakiś informatyk co może wiedzieć o co chodzi ?
_________________
Image
Góra
 Relacje PM off  
 
#7 PostWysłany: 08 Lis 2015 01:12 

Rejestracja: 19 Mar 2015
Posty: 1316
Loty: 48
Kilometry: 64 837
złoty
Nic innego poza adresem IP nie przychodzi mi do głowy. Chodzi mi o "banowanie" za zbyt częste siedzenie na azairze ;)

W domu i w pracy mam komputery o podobnych parametrach. Poza tym jeszcze w wakacje, bez problemu korzystałem z azaira na domowym sprzęcie. Szukałem rozwiązania problemu w necie, ale trudno zadać pytanie wujkowi google, nie znając się na bazach SQL wyszukiwarek. Machnąłem na to ręką i po prostu zostaję dłużej w pracy ;)

Porada specjalisty bardzo by się przydała w tej sprawie.


Ostatnio edytowany przez wersus79, 08 Lis 2015 01:35, edytowano w sumie 1 raz
Góra
 Relacje PM off
kittycate lubi ten post.
 
 
#8 PostWysłany: 08 Lis 2015 01:20 
Awatar użytkownika

Rejestracja: 21 Mar 2012
Posty: 2056
złoty
Mi na telefonie nie działa od ok miesiąca. W tym tygodniu jeden dzień działało prawidłowo i myślałem, że naprawili, ale nic z tego.
Niedawno był link do wersji beta, i tam mi to jako tako działało, ale też już nie widzę go nigdzie.
_________________
Image
Góra
 Relacje PM off  
 
#9 PostWysłany: 08 Lis 2015 09:50 

Rejestracja: 10 Maj 2014
Posty: 1724
Loty: 92
Kilometry: 136 927
niebieski
U mnie czasami po wpisaniu danych wyszukiwarka tak jakby nie działała, nic się nie dzieje ale po chwili rusza.
_________________
http://www.ineedatrip.pl
Góra
 Relacje PM off  
 
#10 PostWysłany: 06 Lut 2016 04:44 
Awatar użytkownika

Rejestracja: 15 Lis 2012
Posty: 992
niebieski
Nie działa u mnie wyszukiwarka azair.eu - strona się ładuje ale "rozjeżdża". Nie można wybrać wielu elementów jak np. LOT W WYBRANYCH DATACH.

Sprawdzałem na IE i FF i to samo. Ktoś ma jakieś porady?

Mam zupdatowany Flash, Javę też (choć wyłączoną).
Góra
 Relacje PM off  
 
#11 PostWysłany: 07 Lut 2016 23:14 
Awatar użytkownika

Rejestracja: 15 Lis 2012
Posty: 992
niebieski
Tu jest rozwiązanie problemu + obowiązkowa aktualizacja Javy gdzie to tylko możliwe.

azair,18,48470&start=40
Góra
 Relacje PM off
Arekkk lubi ten post.
Arekkk uważa post za pomocny.
 
 
#12 PostWysłany: 10 Kwi 2016 13:42 
Awatar użytkownika

Rejestracja: 15 Lis 2012
Posty: 992
niebieski
Komuś działa na Internet Explorerze?

Znowu zdechło :( mimo odinstalowania i zainstalowania najnowszej Javy. Jedyna strona która nie działa mi poprawnie na IE 11...
Ładuje się ale tak jakby nie do końca. Nie można klikać na niektóre elementy Javy. Jakaś porada poza zmianą przeglądarki? ;)
Góra
 Relacje PM off  
 
#13 PostWysłany: 10 Kwi 2016 13:53 
Awatar użytkownika

Rejestracja: 06 Sty 2013
Posty: 161
Loty: 98
Kilometry: 289 268
Śmiga bez zarzutu,aż sprawdziłem chociaż siedzę na firefoxie.
_________________
Image


Ostatnio edytowany przez miron40a 11 Kwi 2016 07:38, edytowano w sumie 2 razy
Góra
 Relacje PM off  
 
#14 PostWysłany: 11 Kwi 2016 00:38 
Awatar użytkownika

Rejestracja: 15 Lis 2012
Posty: 992
niebieski
To nie wiem czego to wina, mam też Norton Internet Security. Może coś mi blokuje. Jak go wyłączyłem to raz się załadowała strona poprawnie a potem cały czas krzaki :(

Windows 7, Internet Explorer najnowsza wersja 11.0.29
Góra
 Relacje PM off  
 
#15 PostWysłany: 11 Kwi 2016 18:44 

Rejestracja: 10 Maj 2014
Posty: 1724
Loty: 92
Kilometry: 136 927
niebieski
Ja działam na chromie z nortonem i wszystko gra tylko ostatnio jakby cen nie aktualizował na bieżąco.
_________________
http://www.ineedatrip.pl
Góra
 Relacje PM off  
 
#16 PostWysłany: 19 Kwi 2016 10:53 
Awatar użytkownika

Rejestracja: 15 Lis 2012
Posty: 992
niebieski
Hej, chyba odkryłem definitywnie przyczynę moich problemów z azair.eu

Byłem u rodziców którzy mają Neostradę i właśnie na tamtym internecie występowały te problemy. Sprawdzane na Laptopie z Win7 i prockiem i5-2 rdzeniowym, na tablecie z przeglądarką Chrome i na trzecim Laptopie z Win Vista. Na każdym urządzeniu problemy o których pisałem.

W piątek pojechałem na wyjazd do Wielkiej Brytanii i na hotelowym Internecie wi-fi strona działała bez zarzutu, wróciłem do siebie do Warszawy gdzie mam Internet z kablówki i również strona działa bez zarzutu.

Więc ewidentnie jeśli chodzi o azair.eu to coś z Neostradą jest nie tak w moim przypadku. Resetowałem modem 20 razy aby otrzymać nowy adres IP Neostrady i może raz udało się aby azair działał bezbłędnie. Tutaj zdecydowanie upatrywałbym przyczyny.

Pozdrawiam!
Góra
 Relacje PM off
wersus79 uważa post za pomocny.
 
 
#17 PostWysłany: 23 Sie 2017 10:00 
Awatar użytkownika

Rejestracja: 07 Mar 2014
Posty: 1511
Loty: 135
Kilometry: 254 896
niebieski
Czy u Was też jest tak, że ceny Easy Jet są niższe aniżeli na stronie. Wymazywałem juz ciasteczka itd, sprawdzam na trybie incognito Mozilli. Np lot Berlin SXF - Mediolan MXP na 14 września Azair podaje 15,49 e + 10 e dopłaty rezerwacyjnej. Na stonie easy jet 35,49. Jakiś patent na to?
_________________
Image
Góra
 Relacje PM off  
 
#18 PostWysłany: 04 Paź 2022 09:42 

Rejestracja: 21 Sty 2014
Posty: 213
Działa u was?

U mnie strona niebezpieczna, a po przejściu dalej "rozsypuje sie".
_________________
Image
[color=#0000FF]
Góra
 Relacje PM off  
 
#19 PostWysłany: 04 Paź 2022 12:47 

Rejestracja: 06 Wrz 2012
Posty: 325
Loty: 148
Kilometry: 157 612
srebrny
U mnie to samo.
_________________
Image
Góra
 Relacje PM off  
 
#20 PostWysłany: 04 Paź 2022 13:10 
Awatar użytkownika

Rejestracja: 11 Lut 2014
Posty: 2477
Loty: 311
Kilometry: 595 187
złoty
@Cooper84 U mnie działa. Firefox.
_________________
Image
Góra
 Relacje PM off  
 
 [ 21 posty(ów) ]  Idź do strony 1, 2  Następna

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1 godzina (czas letni)


Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: CommonCrawl [Bot] oraz 5 gości


Nie możesz zakładać nowych tematów na tym forum
Nie możesz odpowiadać w tematach na tym forum
Nie możesz edytować swoich postów na tym forum
Nie możesz usuwać swoich postów na tym forum
Nie możesz dodawać załączników na tym forum

  
phpBB® Forum Software © phpBB Group