Akceptuję i chcę ukryć komunikat Fly4free.pl korzysta z technologii, takich jak pliki cookies, do zbierania i przetwarzania danych osobowych w celu automatycznego personalizowania treści i reklam oraz analizowania ruchu na stronie. Technologię tę wykorzystują również nasi partnerzy. Szczegółowe informacje dotyczące plików cookies oraz zasad przetwarzania danych osobowych znajdują się w Polityce prywatności. Zapoznaj się z tymi informacjami przed korzystaniem z Fly4free.pl. Jeżeli nie wyrażasz zgody, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim komputerze, powinieneś zmienić ustawienia swojej przeglądarki internetowej.



 [ 19 posty(ów) ] 
Autor Wiadomość
#1 PostWysłany: 19 Lis 2014 19:23 

Rejestracja: 06 Lis 2013
Posty: 198
Witam,

Dziś na stronie RENFE zakupowałem 3 bilety na pociągi AVE relacji Barcelona - Saragossa (RT).
Przy płatności pojawił się błąd. Okazało się, że bank zablokował transakcję, a następnie pracownik banku zadzwonił do mnie żebym ją potwierdził, co też zrobiłem.
Niestety na stronie RENFE po pojawieniu się błędu nie pojawił się żaden dalszy ekran, a płatność została z karty ściągnięta.
Nie mam biletów ani nr rezerwacji.

I tu moje pytanie, czy ktoś korzystał z ich formularza reklamacyjnego?:
http://www.renfe.com/empresa/atencion_cliente/

a jeśli tak (lub w jakiś inny sposób dokonywał reklamacji niż przez ten formularz), jaki był czas oczekiwania i sposób załatwienia sprawy.

z góry dziękuję!

pozdrawiam
Góra
 Relacje PM off  
 
#2 PostWysłany: 19 Lis 2014 19:49 
Awatar użytkownika

Rejestracja: 05 Lis 2012
Posty: 5178
Zbanowany
ja nie korzystałem ani nie miałem tego typu przygód.
czy w tytule tej transakcji masz jakiś np kod? jakiś charakterystyczny numer, który mógłby pomoc w identyfikacji biletu/zlecenia?
_________________
Marzy Ci się wycieczka rowerowa po Hiszpanii? Zapytaj! Coś podpowiem ;)
Góra
 Relacje PM off  
 
#3 PostWysłany: 19 Lis 2014 20:39 

Rejestracja: 06 Lis 2013
Posty: 198
Niestety nic.
W reklamacji opisałem dane podróżnych, datę i godzinę rezerwacji oraz daty i godziny odjazdów pociągów.
Do tego numer karty kredytowej.

mam nadzieję że poskutkuje,
jeśli nie to chyba zostanie tylko chargeback...
nie mam jak zrealizować usługi...

pozdrawiam
Góra
 Relacje PM off  
 
#4 PostWysłany: 08 Sty 2015 07:23 
Awatar użytkownika

Rejestracja: 05 Lip 2014
Posty: 1149
Loty: 86
Kilometry: 165 923
srebrny
chiniol, daj znać jak się sprawa dalej potoczyła.

Ja z kolei mam inny problem z renfe. Chciałem dostać się ichnim pociągiem z Alicante do centrum Elche i tutaj internet gubi się w zeznaniach: jaka stacja jest w centrum Elche? Wg. strony renfe Elche Parque, a wg. map google i mapki znalezionej na stronie miasta Elche Carrus? Czy ktoś kto był mógłby tu rozwiać moje wątpliwości?

I przy okazji, jeżeli kupię bilet w okienku, a nie przez internet, czy wyjdzie to drożej? (przez internet śpiewają sobie 5,8 EUR w obie strony).
_________________
Moje relacje: Niemcy 9-€-Ticket 2022Münster 2022
Góra
 Relacje PM off  
 
#5 PostWysłany: 08 Sty 2015 10:11 
Awatar użytkownika

Rejestracja: 30 Gru 2011
Posty: 5594
Loty: 169
Kilometry: 241 913
niebieski
Według OpenStreetMap obie są w centrum - jakiś 1 km od siebie.


Nie posiadasz wymaganych uprawnień, by zobaczyć pliki załączone do tej wiadomości.
_________________
Blbec je blbec a blbcem zůstane
Ja tu tylko sprzątam
Image
Góra
 Relacje PM off
Raphael uważa post za pomocny.
 
 
#6 PostWysłany: 08 Sty 2015 11:47 
Awatar użytkownika

Rejestracja: 05 Lis 2012
Posty: 5178
Zbanowany
- bilet kupisz sobie na stacji, na zwykły regionalny pociąg; na stronie renfe tego nie ma
:arrow: http://www.renfe.com/viajeros/cercanias ... uelta.html
- jak jedziesz na jeden dzień to kup sobie tylko ida (2,00euro) a jak wracasz tego samego dnia to ida y vuelta (2,80euro)
- z alicante/alacant to elche/elx to 2 strefy się jedzie :arrow: http://www.renfe.com/viajeros/cercanias ... icante.png

tak w ogóle to nie ten temat, trzeba to przenieść do "transport w hiszpanii" czy jakoś tak :)
_________________
Marzy Ci się wycieczka rowerowa po Hiszpanii? Zapytaj! Coś podpowiem ;)
Góra
 Relacje PM off
Raphael lubi ten post.
 
 
#7 PostWysłany: 08 Sty 2015 15:01 

Rejestracja: 06 Lis 2013
Posty: 198
Mi w końcu nie ściągnęli tej kasy. Odblokowali blokade ze środków na karcie
Góra
 Relacje PM off  
 
#8 PostWysłany: 14 Sty 2015 20:39 
Awatar użytkownika

Rejestracja: 05 Lip 2014
Posty: 1149
Loty: 86
Kilometry: 165 923
srebrny
namteH napisał(a):
- bilet kupisz sobie na stacji, na zwykły regionalny pociąg; na stronie renfe tego nie ma
(...) z alicante/alacant to elche/elx to 2 strefy się jedzie :arrow: http://www.renfe.com/viajeros/cercanias ... icante.png
(...) tak w ogóle to nie ten temat, trzeba to przenieść do "transport w hiszpanii" czy jakoś tak :)

Dzięki za informację, dzięki niej niepotrzebnie się nie wykosztowałem 8-) Jednak podałeś pewną nieścisłość - z Alicante do Elche to nie dwie, ale trzy strefy niestety, czyli nie 2,80 EUR, ale 4,25 EUR.

Na dworcu w Alicante bilety można kupić w okienku, albo w automatach zlokalizowanych z boku przy wejściu na perony po lewej stronie hali (patrząc w stronę peronów). Od miejscowych dowiedziałem się, że automaty namierzamy po napisie Renfe Cercanias - zaś te bez dopisku Cercanias sprzedają bilety na trasy długodystansowe. Teoretycznie można wybrać język inny niż tubylczy, z tym że wybór w żadnej maszynie nie działał.


Nie posiadasz wymaganych uprawnień, by zobaczyć pliki załączone do tej wiadomości.
_________________
Moje relacje: Niemcy 9-€-Ticket 2022Münster 2022
Góra
 Relacje PM off  
 
#9 PostWysłany: 13 Kwi 2015 14:00 

Rejestracja: 13 Kwi 2015
Posty: 2
witam. wiadomość głównie kieruję do "chiniol" z 19 listopada 2014 r. mam identyczny problem jak Twój opisany w poście. Czy możesz podpowiedzieć jak go rozwiązałeś?
Góra
 Relacje PM off  
 
#10 PostWysłany: 13 Kwi 2015 14:09 

Przecież napisał:
chiniol napisał(a):
Mi w końcu nie ściągnęli tej kasy. Odblokowali blokade ze środków na karcie
Góra
 PM off  
 
#11 PostWysłany: 14 Kwi 2015 11:44 

Rejestracja: 13 Kwi 2015
Posty: 2
czy kontaktowałeś się z nimi jakoś? Bo ja na razie dodzwonić się nie mogę. Na zapytanie z formularza też nie odpowiadają!!!!
Góra
 Relacje PM off  
 
#12 PostWysłany: 27 Kwi 2016 11:48 

Rejestracja: 06 Lis 2013
Posty: 198
Nic nie odpisali. Po prostu nie ściągnęli pieniędzy.
Góra
 Relacje PM off  
 
#13 PostWysłany: 06 Lut 2020 20:17 

Rejestracja: 19 Lis 2016
Posty: 69
Loty: 51
Kilometry: 118 029
Cześć
Nie chcę zakładać nowego tematu dlatego piszę tutaj. Chcę kupić bilety kolejowe na stronie Renfe jednak ja wybieram konkretne połączenie to pojawia się błąd - "Error , En estos momentos no podemos atenderle. Por favor vuelva a intentarlo pasado unos minutos. Disculpe las molestias."
I tak od paru dni. Co z tym można zrobić?
Góra
 Relacje PM off  
 
#14 PostWysłany: 06 Lut 2020 21:26 
Moderator forum

Rejestracja: 13 Lis 2010
Posty: 2969
kasiak80 , jakie to połączenie ? i daty ?
może -jeszcze- nie ma ich w systemie?
_________________
pozdrawiam

A.



Wybaczcie brak polskich znakow w niektórych postach.
Góra
 Relacje PM off  
 
#15 PostWysłany: 06 Lut 2020 22:16 

Rejestracja: 19 Lis 2016
Posty: 69
Loty: 51
Kilometry: 118 029
Połączenie SEVILLA-SANTA JUSTA - .CORDOBA na 15 maja. Ale dla sprawdzenia jak wybieram np tą trasę za tydzień to też ten błąd występuje. Znalazłam w tej samej cenie bilety przez pośrednika na Trainline (www.thetrainline.com) - korzystał ktoś?
Góra
 Relacje PM off  
 
#16 PostWysłany: 06 Lut 2020 23:18 
Moderator forum

Rejestracja: 13 Lis 2010
Posty: 2969
Nie wiem ... U mnie działa :P
Zmień przeglądarkę ?

Może poradnik jak BennyMalaga z TripAdvisor ?
_________________
pozdrawiam

A.



Wybaczcie brak polskich znakow w niektórych postach.
Góra
 Relacje PM off
kasiak80 lubi ten post.
 
 
#17 PostWysłany: 07 Lut 2020 19:03 

Rejestracja: 19 Lis 2016
Posty: 69
Loty: 51
Kilometry: 118 029
Nie działa. Próbowałam na 3 różnych komputerach w trzech różnych sieciach. Za każdym razem po wybraniu konkretnego połączenia i zatwierdzeniu "Seleccionar" pojawia się błąd.
Góra
 Relacje PM off  
 
#18 PostWysłany: 07 Lut 2020 19:12 
Awatar użytkownika

Rejestracja: 26 Lip 2010
Posty: 3079
srebrny
@kasiak80
chyba niestety coś źle robisz. Stronka RENFE jest trochę wybredna, ale sprawdziłem teraz i działa jak najbardziej (przynajmniej do kroku po 'seleccionar', dalej danych osobowych nie wypełniałem), tak dla 15 maja jak i dla jutro

wrzuć screenshota jaki to błąd, może coś zaradzimy
_________________
"lepiej nie jechać i nie żałować niż jechać i żałować" - Tony Halik
Image
Góra
 Relacje PM off
2 ludzi lubi ten post.
kasiak80 uważa post za pomocny.
 
 
#19 PostWysłany: 07 Lut 2020 20:04 

Rejestracja: 19 Lis 2016
Posty: 69
Loty: 51
Kilometry: 118 029
Tak mnie przekonywaliście że to działa, że sama uwierzyłam. Metodą prób i błędów okazało się że działa ale jak zmieniłam język na angielski. W wersji hiszpańskiej nie działa. Dzięki ;)
Góra
 Relacje PM off
rw30 lubi ten post.
 
 
 [ 19 posty(ów) ] 

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1 godzina (czas letni)


Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: CommonCrawl [Bot] oraz 0 gości


Nie możesz zakładać nowych tematów na tym forum
Nie możesz odpowiadać w tematach na tym forum
Nie możesz edytować swoich postów na tym forum
Nie możesz usuwać swoich postów na tym forum
Nie możesz dodawać załączników na tym forum

  
phpBB® Forum Software © phpBB Group