Akceptuję i chcę ukryć komunikat Fly4free.pl korzysta z technologii, takich jak pliki cookies, do zbierania i przetwarzania danych osobowych w celu automatycznego personalizowania treści i reklam oraz analizowania ruchu na stronie. Technologię tę wykorzystują również nasi partnerzy. Szczegółowe informacje dotyczące plików cookies oraz zasad przetwarzania danych osobowych znajdują się w Polityce prywatności. Zapoznaj się z tymi informacjami przed korzystaniem z Fly4free.pl. Jeżeli nie wyrażasz zgody, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim komputerze, powinieneś zmienić ustawienia swojej przeglądarki internetowej.

[ 12 posty(ów) ] 
Autor Wiadomość
#1 PostWysłany: 27 Lip 2023 08:35 
Awatar użytkownika

Szukam karty z logiem Visa wydanej zagranicą dla Polaka przebywającego w PL, w walucie typu euro, funt, frank szwajcarski, dolar, forint, korony norweskie, szwedzkie.
1# gdzie w Polsce będzie zachowywać się jak zagraniczna i będzie można robić transakcje w DCC.
2# o niskim koszcie stałym, koszt karty Bunq -niecałe 3euro zaakceptowałęm.
3# kiedyś miałem kartę Viivid z logiem Visa ale zamkneli rachunki dla Polaków w PL.

Jakieś pomysły...będę wdzięczny.

Ostatnio edytowany przez Kashpir, 27 Lip 2023 20:49, edytowano w sumie 1 raz
Wypowiedź z błędami językowymi lub niezrozumiała – błędy ortograficzne/stylistyczne/interpunkcyjne.
 Relacje PM off  

#2 PostWysłany: 27 Lip 2023 08:49 

niebieski
Mam wersje bezpłatne Monese (BE), N26 (DE) i MuchBetter (UK chyba nie pomnę?). Mi służą, choć nie korzystam zbyt często.
 Relacje PM off
lupino05 lubi ten post.

#3 PostWysłany: 27 Lip 2023 08:52 
Moderator forum
Awatar użytkownika

No ale to MC, nie Visy raczej.
 Relacje PM off
lupino05 lubi ten post.

#4 PostWysłany: 27 Lip 2023 08:53 
Awatar użytkownika

Loty: 311
Kilometry: 364 280
srebrny
@lupino05

Cytuj:
1# gdzie w Polsce będzie zachowywać się jak zagraniczna i będzie można robić transakcje w DCC

Przecież DCC nigdy nie było, nie jest i nie będzie opłacalne dla kupującego. Masz narzut 8-12% (spotykałem i takie wartości przy wymuszonym DCC przez sprzedawcę w EUR).

A co do pytania o kartę Visa od EMI.

iCard, EMI z Bułgarii, który operuje na kartach Visa.
 Relacje PM off
lupino05 lubi ten post.

#5 PostWysłany: 27 Lip 2023 09:01 

niebieski
lupino05 napisał(a):
3# kiedyś miałem kartę Viivid z logiem Visa ale zamkneli rachunki dla Polaków w PL.

Kol. @lupino05
Nie wprowadzaj ludzi w blad,
Vivid po prostu sie zamknal dla wszystkich klientow, a nie tylko dla Polakow z Poiski. A nawet nie wiem, czy tam nie wchodzila w gre upadlosc...
 Relacje PM off
3 ludzi lubi ten post.

#6 PostWysłany: 27 Lip 2023 11:22 

niebieski
Vivid dziala caly czas na rynku niemieckim tylko teraz a sporo obwarowan i oplat i przestal sie wielu osobom oplacac.

Laponia | Komory | Bahrajn | Senegal | Santiago de Chile | Guca | Ladakh | Palestyna | Athos | Ziemia Ognista | Syberia zimą

Instagram: @podruuznik
 Relacje PM off
lupino05 lubi ten post.

#7 PostWysłany: 27 Lip 2023 11:37 

niebieski
Kol. @pbak
Przepraszam, pomylilo mi sie z Nuri.
Natomiast vivid chyba caly czas dziala i wydaje mi sie, ze nie tylko dla klientow z Niemiec.
 Relacje PM off
lupino05 lubi ten post.

#8 PostWysłany: 28 Lip 2023 18:00 
Awatar użytkownika

@ciachu25 dzięki za info, ale to wszystko są z logiem MC, a to już mam.
@Martinuss właśnie o to mi chodzi- chcę potestować DCC, narzuty w PL widziałem do około 8,50% , najniższe coś powyżej 4%, ale podobno na Cyprze czy Malcie to faktycznie jest powyżej 10%- tak słyszałem od znajomych.
Założyłem konto na iCard, z rachunkiem głównym w Euro- nie można tego zmienić. Aby zamówić kartę należy przejść pełną weryfikację : scoring, zdjęcie dowodu osobistego, poruszać głową, zdjęcie twarzy z dowodem, i skan lub zdjęcie rachunków na adres korespondencyjny.
Dzięki, apka przyjemna prosta.....nie to co w Revolucie...gdzie mnogość mnie juz przetłacza.
@flus tak, potwierdzam, vivid zamkną rachunki dla Polaków z PL, - rezydentów w Polsce (chyba), i mi już nie działa karta
 Relacje PM off  

#9 PostWysłany: 29 Lip 2023 10:26 
Awatar użytkownika

srebrny
lupino05 napisał(a):
Założyłem konto na iCard, z rachunkiem głównym w Euro- nie można tego zmienić. Aby zamówić kartę należy przejść pełną weryfikację : scoring, zdjęcie dowodu osobistego, poruszać głową, zdjęcie twarzy z dowodem, i skan lub zdjęcie rachunków na adres korespondencyjny.

No tak, przecież wszędzie jest weryfikacja AML/KYC. Czasu anonimowych kont gdzie w grę wchodzą pieniądze już dawno minęły bezpowrotnie.
W banku tez założysz konto anonimowo? No nie
Masz weryfikacje pod kątem AML/KYC w EMI, Bankach, Brokerzy, Forex, Gambling, Transfery pieniężne i coś jeszcze się pewnie znajdzie. Takie są regulacje.
 Relacje PM off
lupino05 lubi ten post.

#10 PostWysłany: 29 Lip 2023 11:14 

srebrny
Tylko krótkie sprostowanie dot VIVID - VIVID nie zamknął rachunków ani dla obywateli PL ani dla rezydentów PL, natomiast jakiś czas temu przeprowadzili mocną "czystkę" rachunków (trudno mi powiedzieć wg jakich kryteriów) i sporo osób musiało się pożegnać z ich kontami. Inna sprawa, że ilość zmian jakie wprowadzają w regulacjach, w tym wzrost kosztów np. transakcji giełdowych, jest duży.

Ostatnio edytowany przez novart, 29 Lip 2023 19:36, edytowano w sumie 1 raz
 Relacje PM off
2 ludzi lubi ten post.

#11 PostWysłany: 29 Lip 2023 15:30 
Awatar użytkownika

srebrny
@lupino05

Cytuj:
ale podobno na Cyprze czy Malcie to faktycznie jest powyżej 10%- tak słyszałem od znajomych.

W Bułgarii masz 12%
 Relacje PM off
lupino05 lubi ten post.

#12 PostWysłany: 31 Lip 2023 01:19 

niebieski
BGL BNP wydaje Visa Classic kredytową pod depozyt. Limit to 50% wartości depozytu: https://www.bgl.lu/en/individuals/bank-account.html

W pakiecie Exclusive brak prowizji banku za FX, przeliczenie po kursach organizacji.
 Relacje PM off
lupino05 lubi ten post.

[ 12 posty(ów) ] 

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1 godzina

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: CommonCrawl [Bot] oraz 7 gości