Akceptuję i chcę ukryć komunikat Fly4free.pl korzysta z technologii, takich jak pliki cookies, do zbierania i przetwarzania danych osobowych w celu automatycznego personalizowania treści i reklam oraz analizowania ruchu na stronie. Technologię tę wykorzystują również nasi partnerzy. Szczegółowe informacje dotyczące plików cookies oraz zasad przetwarzania danych osobowych znajdują się w Polityce prywatności. Zapoznaj się z tymi informacjami przed korzystaniem z Fly4free.pl. Jeżeli nie wyrażasz zgody, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim komputerze, powinieneś zmienić ustawienia swojej przeglądarki internetowej.

[ 3 posty(ów) ] 
Autor Wiadomość
#1 PostWysłany: 03 Mar 2017 12:40 
Awatar użytkownika

Loty: 70
Kilometry: 170 352
Witam, 16 kwietnia będę z dziewczyną w Pradze na niecałe 3 dni. Ułożyłem sobie taki plan zwiedzania, tylko nie wiem jak to czasowo wychodzi więc prosiłbym o ocenę, oraz ewentualne sugestie gdzie jeszcze warto pójść, co odpuścić, czy w ogóle jakoś zmienić ten plan.

Pierwszy dzień (niedziela) - przyjeżdżam Polskim Busem i teoretycznie o 12:50 będę na parkingu Florenc (Pod Vytopnou 13/10), stąd od razu zamierzamy ruszyć zwiedzać pieszo na Plac Wacława, dalej most Legii, na wzgórze Petrin, wejść na płatną wieżę widokową, dalej w dół do Klasztoru na Strahowie. Nie wiem tutaj właśnie jak to czasowo wyjdzie, ale jak będzie późno to idziemy na pobliski przystanek tramwajowy i jedziemy zameldować się do hotelu (EA Populus Hotel w dzielnicy Praga 3 - U Staré Cihelny 2182 ). Oczywiście w międzyczasie zjemy gdzieś obok (zakładam, że skręcimy w jakąś mniej uczęszczaną uliczkę znaleźć jakąś tanią jadłodajnię)

Image

Dzień drugi (poniedziałek) - po śniadaniu w hotelu ruszamy autobusami do Starego Miasta, gdzie przechodzimy przez most do metronomu, wracamy tym samym mostem i kręcimy się po dzielnicy żydowskiej Josefow, dalej przez Manesuv most, pochodzić po Małej Stranie, dalej okolicy złotej uliczki, zamek na Hradczanach i katedra św. Wita (ale chyba nie będziemy płacić za wejście w te miejsca - chyba że faktycznie warto??) a dalej darmowe ogrody zamkowe, i droga powrotna poprzed Ogród Waldsteina i dalej słynny Most Karola (część traktu królewskiego), poprzez ulicę Karola aż do Ratuszu Starojmiejskiego i Rynku i ulica Celetna. Stąd już powrót do hotelu - ale ponownie nie wiem jak to wyjdzie czasowo, czy będzie już wieczor? Obiad podobnie jak dnia pierwszego, w jakiejś taniej jadłodajni na uboczu.

Image

Dzień trzeci (wtorek) - co warto zobaczyć ostatniego dnia? O 16:05 mamy busa powrotnego z tego samego miejsca co przyjazd.

Ostatnio edytowany przez Abcn 03 Mar 2017 14:28, edytowano w sumie 2 razy
Literówka
 Relacje PM off  

#2 PostWysłany: 07 Mar 2017 17:42 

Loty: 41
Kilometry: 73 062
Zbanowany
niebieski
Wyszehrad zobacz.
 Relacje PM off
FastMan uważa post za pomocny.

#3 PostWysłany: 07 Mar 2017 18:04