Akceptuję i chcę ukryć komunikat Fly4free.pl korzysta z technologii, takich jak pliki cookies, do zbierania i przetwarzania danych osobowych w celu automatycznego personalizowania treści i reklam oraz analizowania ruchu na stronie. Technologię tę wykorzystują również nasi partnerzy. Szczegółowe informacje dotyczące plików cookies oraz zasad przetwarzania danych osobowych znajdują się w Polityce prywatności. Zapoznaj się z tymi informacjami przed korzystaniem z Fly4free.pl. Jeżeli nie wyrażasz zgody, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim komputerze, powinieneś zmienić ustawienia swojej przeglądarki internetowej.

[ 9 posty(ów) ] 
Autor Wiadomość
 Temat postu: Wielbłądy
#1 PostWysłany: 17 Lis 2015 11:23 

Heja, gdzie w okolicach Marrakeszu można pojeździć na wielbłądach? Nie chodzi nam o jakąś wielką wyprawę na pustynię, a po prostu o to, by przewieźć się na tych zwierzętach :)
 Relacje PM off  

Temat postu: Re: Wielbłądy
#2 PostWysłany: 17 Lis 2015 11:28 
Awatar użytkownika

Loty: 354
Kilometry: 563 257
platynowy
Centrum Marrakeszu: Avenue Prince Moulay Rachid, czyli trasa pomiedzy ogrodami Menara a meczetem Kutubijja.
Stoją ziomkowie oferujące krótkie przejażdżki.

Oczywiście można też np. w Essaouirze na plaży, nad oceanem ;)

Image
 Relacje PM off
dajkamienia lubi ten post.
dajkamienia uważa post za pomocny.

#3 PostWysłany: 17 Lis 2015 11:58 

niebieski
Na trasie czerwonego autobusu City Tour /trasa po obrzeżach miasta/ jest jedno lub dwa duże skupiska wielbłądow i autobus tam staje.Można pewnie taxi tam dojechac.
 Relacje PM off
majdouline lubi ten post.

#4 PostWysłany: 17 Lis 2015 12:15 

Byłem w Diabacie małej wiosce niedaleko Essauiry i tam po długich targach wynająłem 3 wielbłądy dla 4 osób za 200dh.Myślałem, że pojedziemy ze 2 km do szosy. Tymczasem to było z 10km aż do granic miasta.

Wysłane z mojego MSP4505 przy użyciu Tapatalka
 Relacje PM off  

#5 PostWysłany: 17 Lis 2015 13:27 
Awatar użytkownika

Koniecznie w gaju palmowym - Palmeraie - 10 minut drogi od centrum Marrakeszu. Za grand taxi maksymalnie 100 dirhamow (liczmac za przejazdzke nie za osobe) w jedna strone. Do tego maksymalnie (wyjsciowa bedzie 800 albo 700 dh, zalezy czy wygladacie "na bogatp") 200 dirhamow za polgodzinna przejazdzke dwoch osob.

Palmeraie jest nie tylko przepieknym gajem, ale takze osrodkiem golfowym oraz lokalizacja wypasionych resortow, stad wysokie ceny uslug takich jak przejazdzka. Jednak warto zwiedzic to miejsce. Mozna tez pojezdzic na quadach, jesli wielblad nie usatysfakcjonuje ;)

Ale najwazniejszym punktem jest camelfie - selfie z wielbladem :D

Nie posiadasz wymaganych uprawnień, by zobaczyć pliki załączone do tej wiadomości.
 Relacje PM off
miro13 lubi ten post.

#6 PostWysłany: 17 Lis 2015 13:34 
Awatar użytkownika

Loty: 354
Kilometry: 563 257
platynowy
@majdouline nie wiedziałem, że masz tu konto :) korzystałem z Twojej stronki przed swoim tripem ;)

Image
 Relacje PM off  

#7 PostWysłany: 18 Lis 2015 23:09 
Awatar użytkownika

marcino123 napisał(a):
@majdouline nie wiedziałem, że masz tu konto :) korzystałem z Twojej stronki przed swoim tripem ;)

Naprawdę @marcino123 :D

Mam nadzieję, że okazała się w jakikolwiek sposób pożyteczna. Zwykle otrzymuję szczegółowe zapytania na priva.
 Relacje PM off  

#8 PostWysłany: 18 Lis 2015 23:52 

Loty: 386
Kilometry: 569 051
niebieski
Zdjęcie z Marrakeszu, camele odpoczywają :)
Wielbłądy widziałem też w Tangierze, Asilah, Essasouira

Nie posiadasz wymaganych uprawnień, by zobaczyć pliki załączone do tej wiadomości.
 Relacje PM off  

#9 PostWysłany: 08 Lut 2016 21:27 

srebrny
W Essasouira jest ich od groma.

[ 9 posty(ów) ] 

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1 godzina

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: CommonCrawl [Bot] oraz 0 gości