Akceptuję i chcę ukryć komunikat Fly4free.pl korzysta z technologii, takich jak pliki cookies, do zbierania i przetwarzania danych osobowych w celu automatycznego personalizowania treści i reklam oraz analizowania ruchu na stronie. Technologię tę wykorzystują również nasi partnerzy. Szczegółowe informacje dotyczące plików cookies oraz zasad przetwarzania danych osobowych znajdują się w Polityce prywatności. Zapoznaj się z tymi informacjami przed korzystaniem z Fly4free.pl. Jeżeli nie wyrażasz zgody, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim komputerze, powinieneś zmienić ustawienia swojej przeglądarki internetowej.

[ 201 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1, 2, 3, 4, 5 ... 11  Następna
Autor Wiadomość
#21 PostWysłany: 07 Maj 2015 21:43 

Jeżdżę trochę Megabusem po UK i w zdecydowanej większości w autobusach nie było ani WiFi ani gniazdek. Raz zdarzyło mi się jechać Londyn - Amsterdam. Gniazdek nie było, ale było WiFi i nawet działało całą drogę, mimo przejazdu przez 4 państwa. Sam jestem ciekaw, jakie autobusy jeżdżą po Niemczech, bo chyba nie rhd?
 Relacje PM off
chris0o lubi ten post.

#22 PostWysłany: 07 Maj 2015 22:42 

niebieski
W sumie zależałoby mi bardziej na gniazdkach niż Wi-Fi... No to cóż. Chyba będę musiał zabrać tzw. powerbank, bo nie mogę ryzykować :P
 Relacje PM off  

#23 PostWysłany: 08 Maj 2015 00:12 

Loty: 12
Kilometry: 42 008
Berlin - Kolonia było i Wi-Fi i gniazdka
 Relacje PM off  

#24 PostWysłany: 08 Maj 2015 07:06 

Zbanowany
@go_big, nie wiem o jakim megabusie ty mówisz :P
Naprawdę w 99% moich były gniazdka (brytyjskie) a nie występowały wyłącznie na w citylinkach które obsługują trasy lokalne (jak nasz pks, długa jazda itd.)
Niemieckie poł. są obsługiwane przez wyłącznie przez Astromegi (moim zdaniem podebrane od PB bo są identyczne (ślady po lodówkach są :P ) a PB akurat 'wymienia ' flotę na ohydne autokary w których nawet siedzenia się nie odchylają...
Swoją drogą nawet przedwczoraj miałem okazje jechać Astromegą ze zdartym oklejeniem z Gdańska. Znaczy że się przeliczyli. :/
 Relacje PM off  

#25 PostWysłany: 08 Maj 2015 07:41 

pomoc napisał(a):
@go_big, nie wiem o jakim megabusie ty mówisz :P

O tym normalnym :) Gniazdka były tylko w autobusach Megabus Gold. Możliwe, że na "nie moich" trasach jeżdżą jakieś inne pojazdy z gniazdkami.
 Relacje PM off  

#26 PostWysłany: 08 Maj 2015 09:34 

Zbanowany
Ja mówię o trasach jak Londyn - Glasgow, Edinburgh, Manchester, Liverpool, Leeds, Plymouth... I oczywiście wszystkich europejskich (Amsterdam - Londyn też ;) )
Czasem za to gniazdka nie działają jak jakiemuś mądrali uda się wepchnąć na siłę eurowtyczkę :lol:

Najlepszy sposób to poprostu patrzeć na to okrągłe okienko obok ceny przejazdu na stronie - jeśli jest żółty ludzik to znaczy że jedziemy normalnym megabusem. ;)
 Relacje PM off  

#27 PostWysłany: 08 Maj 2015 10:04 

No to mówimy o tym samym :) Najczęściej jeżdżę Plymouth - Bristol - Londyn i gniazdek ani internetu tam zazwyczaj po prostu nie ma.

Widzę za to, że w numerku rezerwacji pojawiła się cena biletu. Ciekawe, czemu to ma służyć? :)
 Relacje PM off  

#28 PostWysłany: 08 Maj 2015 10:35 

Zbanowany
Dobra, to wiem że kursy do Bristolu przeżywają od jakiegoś czasu dysreklamę MB który coś na tej trasie bardziej faworyzuje swoje Pendolino. Więc możliwe że specjalnie dają gorszy tabor. Ale te tylko przez Exeter miały zawsze gniazdka z tego co pamiętam. :P

Tak patrzę na bilet z przedwczoraj i nie mogę żadnej ceny w kodzie zamaskowanej znaleźć :P
 Relacje PM off  

#29 PostWysłany: 08 Maj 2015 11:37 

Wszystkie MB z Londynu na Plymouth jeżdżą przez Bristol i Exeter. Korzystam z nich od kilku lat i nie zauważyłem żadnych zmian w taborze. Jedynie przez jakiś czas jeździł Gold (z gniazdkami :)) w wersji "dziennej", ale właśnie go zlikwidowano. W związku z tym nie można stwierdzić, że gniazdka i WiFi w MB to norma :) Lepiej mieć pod ręką power banka.

Wczoraj dostałem coś takiego:

1-ABCD-XY0715-M6-1800-GBP1.00-PLY-LON

Jak widać, cena nie jest specjalnie zamaskowana :)
 Relacje PM off  

#30 PostWysłany: 08 Maj 2015 11:56 

Zbanowany
Pewnie będzie zmiana zasad wymiany biletów/albo droższym będzie można jechać wcześniejszym kursem. :P

Coś słabo znasz rozkład... 07:45-13:30 staje tylko w Exeter. 17:30-21:15 też. Fakt że mało, sam raczej nie zwracałem na to uwagi. Ale akurat te kursy mi odpowiadały całkiem godzinami więc je częściej wybierałem.

Gold w ogóle nie chwyci jeśli ich progi cenowe (trasa Londyn - Glasgow) będą się prezentować 2x 20GBP a potem lecimy z resztą po 40GBP nieważne kiedy i gdzie kupujesz. Sorry, ale mimo że to UK to ludzie tam też potrafią liczyć. MB mógłby brać przykład z LUXa (tzn. "Luksus ma swoją cenę ale z promocji rezygnować nie będziemy" :D )
 Relacje PM off  

#31 PostWysłany: 08 Maj 2015 13:07 

Dziennym Goldem jeździłem zawsze za £5, autobusy puste nie były, więc cena wydawała mi się OK. Wydawała, bo dzienne już nie jeżdżą, zostały tylko nocne do Szkocji. £40 za podróż w pozycji leżącej wydaje się wcale nie głupią ceną, tym bardziej, że na tym polu nie ma żadnej alternatywy. Pomijam oczywiście pociąg sypialny, bo to zupełnie inna kategoria cenowa :)
 Relacje PM off  

#32 PostWysłany: 08 Maj 2015 16:41 

Zbanowany
Alternatywa jest ;) podróż za dnia (o ile ktoś może sobie pozwolić).
Poza tym u konkurencji nie jest tak strasznie, national ex. ma szereg zniżek z których nawet można zyskać 'coś'.

Mi właśnie o to chodziło z Goldem: kiedyś było ok. bo ten sam MB (teraz Gold od 20£) jeździł jako megabus sleeper z cenami od 1£. I progów cenowych było wystarczająco.
A teraz z low-costa robi się zwykły 'national' PKS. Może i cena nie głupia dla biznesu, dla turysty spędzającego pół życia w podróży już niezbyt :|
Bo Gold nadal działa pod marką megabusa ;)
 Relacje PM off  

#33 PostWysłany: 08 Maj 2015 17:09 

pomoc napisał(a):
A teraz z low-costa robi się zwykły 'national' PKS.

Trochę czepianie się. Przecież Gold to teraz zdaje się tylko 2 linie. Reszta działa po staremu.
 Relacje PM off  

#34 PostWysłany: 08 Maj 2015 17:30 

Zbanowany
Ej, ja pokładałem spore nadzieje w PB w 2011, jak wchodził na rynek.
Oczy mi się świeciły jak widziałem 'kupione' Berlin, Pragę, Wiedeń za 0 PLN. Oczywiście wiedziałem że to początek, że potem podwyżka. Jedna. Dwie.
Ale nie że z każdą kolejną pulą będzie ciut drożej żeby potem osiągać fanaberie typu ciągle mnie szokująca Praga-Warszawa w dniu wrzutki za 'rewelacyjne' 110 pln. Polska to nie jest USA żeby ludzie za przejazd klimatyzowanym pudłem bez miejsca na nogi płacili tyle kasy. Zobacz na ceny maksymalne PB (gadam ciągle o PB, bo MB UK prowadzi bardzo skrytą politykę i nawet nie posiada strony na fb, nie ma rozkładów na stronie - poza wyszukiwarką) Ale PB to ten sam inwestor, ten sam model. Boję się, że za kilka-kilkanaście lat zamiast konkurencji będzie wszechobecny southerholdings z ciasnymi autokarami za normalną cenę (z WI-dmo-FI) lub Souther Holdings Premium za 'królestwo').
Hejterzy, odpuśćcie, bo jesteście mega monotematyczni. Ciągle 'taka polityka firmy, nie podoba się nie korzystaj'. Z takim zdaniem proszę przemilczeć temat.

Dobra, @go_big, dzięki za udział w dyskusji z normalnym tonem ale ja już odeszłem w OT więc kończę póki brak pytań na temat MB. Lubię dawny Stagecoach. Nie lubię tego co się zapowiada. Poprostu.
 Relacje PM off  

#35 PostWysłany: 13 Maj 2015 12:55 

Loty: 8
Kilometry: 7 105
niebieski
Mam problem z zakupem, mianowicie wyrzuca mi bilety z koszyka na niemieckiej wersji megabusa, tj. nie można przejść do wpisywania danych pasażerów ----> Im Moment befinden sich keine Reisen in Ihrem Warenkorb.
Verwenden Sie bitte unsere „Suchen und Buchen“-Funktion, um eine Buchung in Ihren Warenkorb zu legen.
Może ktoś sprawdzić jak to u niego śmiga? Bo trwa to już drugi dzień ;)
 Relacje PM off  

#36 PostWysłany: 13 Maj 2015 13:54 

Zbanowany
Ale natychmiast po włożeniu?
Bo zgaduję że o limicie czasowym ok.30 min wiesz
u mnie wszystko ok., sprawdź cookies (mi np. często dlatego blokuje możliwość wybrania trasy bo gubi kraj).
 Relacje PM off  

#37 PostWysłany: 26 Maj 2015 13:08 

Zbanowany
Główną zawalają jakimiś niesprawdzonymi info o megabusie we zwłoszech (hah, główna baza w Bergamo... Dobre :P a następna może w Maroko! :D ) a nie dadzą takiego info...: Strasbourg! http://uk.megabus.com/travel-by-coach-f ... bourg.aspx
 Relacje PM off  

#38 PostWysłany: 28 Maj 2015 11:51 
Awatar użytkownika

srebrny
Kolonia - BARCELONA od 2.5€RT.

Załącznik:
0x66317300x1432805141_846_702_0.png

Źródło:EX

Nie posiadasz wymaganych uprawnień, by zobaczyć pliki załączone do tej wiadomości.
pomoc lubi ten post.
pomoc uważa post za pomocny.

#39 PostWysłany: 31 Maj 2015 03:53 

Pojawiły się bilety na trasie Berlin-Kolonia do 30 lipca.

#40 PostWysłany: 31 Maj 2015 06:48 

Zbanowany
Znaczy masz na myśli na 30 lipca? Ciągle pojawia się kolejny dzień, dostępność biletów po 1e jest z racji promocji na trasach DE megabusa.
 Relacje PM off  

[ 201 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1, 2, 3, 4, 5 ... 11  Następna

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1 godzina

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: CommonCrawl [Bot] oraz 0 gości