Akceptuję i chcę ukryć komunikat Fly4free.pl korzysta z technologii, takich jak pliki cookies, do zbierania i przetwarzania danych osobowych w celu automatycznego personalizowania treści i reklam oraz analizowania ruchu na stronie. Technologię tę wykorzystują również nasi partnerzy. Szczegółowe informacje dotyczące plików cookies oraz zasad przetwarzania danych osobowych znajdują się w Polityce prywatności. Zapoznaj się z tymi informacjami przed korzystaniem z Fly4free.pl. Jeżeli nie wyrażasz zgody, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim komputerze, powinieneś zmienić ustawienia swojej przeglądarki internetowej.

Wikipost
wyszukiwarka-najtanszych-biletow-w-pendolino-intercity,35,155015

[ 1253 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1 ... 58, 59, 60, 61, 62, 63  Następna
Autor Wiadomość
#1201 PostWysłany: 23 Sie 2023 11:56 
Awatar użytkownika

Loty: 98
Kilometry: 116 206
srebrny
Cytuj:
PKP Intercity obniży od września ceny biletów miesięcznych na kilkudziesięciu relacjach - poinformował wiceprezes PKP Intercity Tomasz Gontarz. "Bardzo dobra wiadomość dla pasażerów! PKP Intercity od września robi gigantyczną obniżkę cen biletów miesięcznych (nawet o -68 proc.) na kilkudziesięciu relacjach" - przekazał Gontarz na Twitterze.

https://www.gazetaprawna.pl/wiadomosci/ ... jazdy.html
_______

A jeśli chodzi o zakup biletu PKP IC przez ich apkę, to już nie raz mi się zdarzyło że nie wystawiła mi biletu, zwykle jak otrzymywałem informację że płatność przebiegła pomyślnie i bez poczekania na wygenerowanie biletu od razu z niej wychodziłem. Teraz czekam aż bilet się pojawi, robię screena biletu i dopiero wychodzę z apki. Oczywiście reklamowałem te sytuacje. Proponowali mi zwrot kasy i żebym kupił sobie drugi raz bilet. Nie zawsze było to satysfakcjonujące, gdy pierwotnie kupiony bilet był w tańszej taryfie. W takiej sytuacji jednak zawsze skuteczna jest ponowna reklamacja i domaganie się zwrotu różnicy ceny miedzy nowym a pierwotnym biletem.
 Relacje PM off
ume lubi ten post.

#1202 PostWysłany: 30 Sie 2023 18:39 

Czy w KŚ kupno biletu w opcji tam i z powrotem jest tańsze niż kupno na 2 transakcje? Na stronie pisze że jest taniej ale przy płatności kwota jest taka sama i chyba nie da się wybrać godziny powrotu (może w edycji po zapłaceniu)?
 Relacje PM off  

#1203 PostWysłany: 30 Sie 2023 18:44 
Sezonowy Cebulion
Awatar użytkownika

Tak jest tansze

Taryfa: TAM TAM/POWRÓT

Oferta podstawowa - TAM I Z POWROTEM TANIEJ

Nie posiadasz wymaganych uprawnień, by zobaczyć pliki załączone do tej wiadomości.
 Relacje PM off
2 ludzi lubi ten post.

#1204 PostWysłany: 07 Wrz 2023 09:27 
Moderator forum

ume napisał(a):
ume napisał(a):
Ależ ta apka PKP Intercity to jest badziew. Kupiłem dziś bilet, zapłaciłem kartą (na razie jest autoryzacja), ale biletu nie ma - pojawił się komunikat, że wystąpił problem z pobraniem biletu. Biletu nie ma ani na koncie, ani na mailu, ani na telefonie, nigdzie. Zapewne się wcale nie kupił.

Z serii ciekawostek przyrodniczych. Nie da się uzyskać informacji o statusie zakupu bez przesłania pliku PDF z potwierdzeniem płatności z banku. No a jak wiadomo, taki PDF można wygenerować dopiero po jej rozliczeniu, czyli najwcześniej 1-2 dni później. Choć przy karcie kredytowej Citibanku... nie da się wcale. W sam raz gdy wystąpi problem i chcemy szybko uzyskać informację, bo bilet na naszą trasę zdrożeje lub zabraknie miejsc.

Takie rzeczy tylko w PKP (Intercity).

Dziś po ponad dwóch tygodniach odpisali mi, że bilet nie został zakupiony i że zwrócono mi pieniądze.

2 tygodnie, w czasie których:
- bilet mógł zdrożeć
- mogło zabraknąć wolnych miejsc
- pociąg mógł odjechać gdyby zakup był z małym wyprzedzeniem

Oto jakość w wykonaniu PKP Intercity.
 Relacje PM off
2 ludzi lubi ten post.
KL_user uważa post za pomocny.

#1205 PostWysłany: 15 Wrz 2023 18:06 

Jadę sobie właśnie pkp ic z krk do poz i myślałem że już mnie nic nie zaskoczy. A jednak - najpierw jakiś chłopak musiał dopłacać do biletu bo mu system wystawił ulgę taniej z bliskimi do biletu dla jednej osoby :D
A w Częstochowie dosiadła się osoba która ma bilet wystawiony na to samo miejsce w tym samym wagonie co ja :D
Oczywiście bez zaskoczenia wifi nie działa.
 Relacje PM off  

#1206 PostWysłany: 15 Wrz 2023 21:17 
Moderator forum

Porównaliście bilety i był ten sam nr pociągu i data? Miałem kiedyś taką sytuację i okazało się, że druga osoba miała bilet na inną datę 😀
 Relacje PM off  

#1207 PostWysłany: 15 Wrz 2023 22:00 

Pytałem, mówił że tak ma na dziś, ale biletów już do mojego wyjścia nie sprawdzali ponownie, więc nie wiem jak się skończyło.

Ostatnio edytowany przez dmirstek, 15 Wrz 2023 22:49, edytowano w sumie 1 raz
Cytowanie - nie cytuj całego postu poprzednika, jeżeli zaraz pod nim odpowiadasz
 Relacje PM off  

#1208 PostWysłany: 16 Wrz 2023 10:15 

niebieski
Jadę właśnie pociągiem IC Pobrzeże z Warszawy do Gdańska.
Mam bilet bez wskazania miejsca.
Jest całkowite obłożenie!

Czy można jakoś sprawdzić które miejsca są wolne na jakiejś krótszej trasie. Np. Iława - Gdańsk?

Dzieki
 Relacje PM off  

#1209 PostWysłany: 16 Wrz 2023 11:14 
Awatar użytkownika

srebrny
Zasymulować zakup biletu na krótszej trasie i sprawdzić jakie miejsce wypluje system? Bilety można kupować do 15 minut przed odjazdem.
 Relacje PM off  

#1210 PostWysłany: 16 Wrz 2023 11:56 

srebrny
marrak napisał(a):
A jednak - najpierw jakiś chłopak musiał dopłacać do biletu bo mu system wystawił ulgę taniej z bliskimi do biletu dla jednej osoby.

Co znaczy, że system wystawił? Żeby skorzystać z tej ulgi, trzeba "zaptaszkować" odpowiednie pole, a wówczas system przypomina w wyskakującym okienku, jakie są warunki oferty i że w przypadku ich niespełnienia bilet będzie ważny. A żeby je spełnić, trzeba znaleźć inną osobę (osoby) z biletem w tej samej relacji, przy czym system krzyczy, że wszystkie bilety muszą być w tej samej ofercie, choć nie pamiętam, czy był taki warunek promocji, zwłaszcza że jako drugi zazwyczaj mam "zerówkę" dla dziecka.
 Relacje PM off  

#1211 PostWysłany: 16 Wrz 2023 12:37 

@obibok Też chciałbym to wiedzieć jak on to zrobił, miał bilet na jedną osobę z tą ulgą i musiał dopłacić te 30% które mu system jakoś niesłusznie przyznał.
 Relacje PM off  

#1212 PostWysłany: 16 Wrz 2023 13:24 

Loty: 40
Kilometry: 66 056
bronek40 napisał(a):
Jadę właśnie pociągiem IC Pobrzeże z Warszawy do Gdańska.
Mam bilet bez wskazania miejsca.
Jest całkowite obłożenie!

Czy można jakoś sprawdzić które miejsca są wolne na jakiejś krótszej trasie. Np. Iława - Gdańsk?

Dzieki

Można. Wystarczy spróbować kupić bilet na jakiejś trasie (np Iława - Gdańsk) i jak dojdziesz do płatności to będziesz widział czy system przydzielił Ci konkretne miejsce, czy dalej będzie bez wskazania miejsca. Oczywiście płatności nie robisz tylko opuszczasz stronę. No i oczywiście to że system pokaże że jest jakieś miejsce wolne to nie znaczy że przed przykładową Iławą albo innym miastem ktoś tego miejsca nie wykupi i finalnie i tak będziesz musiał zwolnić miejsce.
 Relacje PM off  

#1213 PostWysłany: 16 Wrz 2023 14:50 

srebrny
@marrak Jak zrobił to ją wiem; sam często takie kupuję. Tylko śmieszne, że twierdził, jakoby stało się to bez jego woli. Fakt, że na tych dotykowych ekranach to człowiek sam nie wie, co naciska...
@Paweł J Jeśli 20 minut przed odjazdem naciśnie "płatność później", to raczej nikt tego nie kupi.
 Relacje PM off  

#1214 PostWysłany: 16 Wrz 2023 15:14 

@obibok ok - ja zawsze kupuje przez app albo www to system takiego czegoś nie dopuszcza, ale myślałem że może jakaś dziura jest :P jeśli tak można kupić w jakiś biletomatach i nie ma tam programowo tego zablokowanego to rzeczywiście klient ponosi odpowiedzialność za zakup złego biletu :)
 Relacje PM off  

#1215 PostWysłany: 16 Wrz 2023 15:46 

srebrny
Jak to nie dopuszcza? Toż ją większość takich kupuję.
 Relacje PM off  

#1216 PostWysłany: 16 Wrz 2023 16:04 

Bilet dla 1 osoby możesz kupić ze zniżką "Taniej z bliskimi" przez aplikację?
 Relacje PM off  

#1217 PostWysłany: 16 Wrz 2023 16:29 

srebrny
Nie wiem; ja nie mam smartfona i aplikacje to dla mnie świat alternatywny. Ale na stronie jak najbardziej. Przecież po to ta promocja jest.
 Relacje PM off  

#1218 PostWysłany: 22 Wrz 2023 16:21 

Loty: 26
Kilometry: 14 553
niebieski
Na stronie cd.cz zapowiadany jest nowy pociąg nocny z Warszawy do Monachium przez Wiedeń ,bilety od 29 euro ,skład ma być łączony w Bohuminie że składami z Budapesztu,Pragi
 Relacje PM off  

#1219 PostWysłany: 22 Wrz 2023 16:34 

niebieski
Średnio nowy.. To przedłużony Chopin z Wiednia do Monachium i tyle
 Relacje PM off  

#1220 PostWysłany: 22 Wrz 2023 16:46 
Moderator forum
Awatar użytkownika

A jeszcze niedawno było, że PKP nie dysponuje wagonami sypialnymi na 200 km/h przez co OEBB nie chciało wytrasować tego pociągu przez magistralę Wiedeń-Salzburg.
 Relacje PM off
2 ludzi lubi ten post.
mezo23 uważa post za pomocny.

[ 1253 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1 ... 58, 59, 60, 61, 62, 63  Następna

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1 godzina

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: CommonCrawl [Bot] oraz 0 gości