Akceptuję i chcę ukryć komunikat Fly4free.pl korzysta z technologii, takich jak pliki cookies, do zbierania i przetwarzania danych osobowych w celu automatycznego personalizowania treści i reklam oraz analizowania ruchu na stronie. Technologię tę wykorzystują również nasi partnerzy. Szczegółowe informacje dotyczące plików cookies oraz zasad przetwarzania danych osobowych znajdują się w Polityce prywatności. Zapoznaj się z tymi informacjami przed korzystaniem z Fly4free.pl. Jeżeli nie wyrażasz zgody, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim komputerze, powinieneś zmienić ustawienia swojej przeglądarki internetowej.



 [ 396 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1 ... 16, 17, 18, 19, 20
Autor Wiadomość
#381 PostWysłany: 08 Mar 2020 19:42 
Awatar użytkownika

Rejestracja: 20 Sie 2014
Posty: 96
Loty: 67
Kilometry: 136 357
niebieski
Tradycyjne linie nie pobierają opłaty za odprawę na lotnisku (jeszcze :D), ale oczywiście zawsze zachęcają do odprawy on-line (stąd podejrzewam takie info w mailu)
Masz nr rezerwacji? Patrzyłeś na swoją rezerwację na stornie lufy? Masz tam oba odcinki? Jak tak to najprawdopodobniej będziesz się mógł odprawić na wszystkie loty na stronie lufy
Góra
 Relacje PM off  
 
#382 PostWysłany: 08 Mar 2020 19:54 
Sezonowy Cebulion
Awatar użytkownika

Rejestracja: 20 Lis 2011
Posty: 16193
@Mixsa UIA pobiera od dłuższego czasu
Góra
 Relacje PM off
Mixsa lubi ten post.
Mixsa uważa post za pomocny.
 
 
#383 PostWysłany: 08 Mar 2020 20:30 
Awatar użytkownika

Rejestracja: 20 Sie 2014
Posty: 96
Loty: 67
Kilometry: 136 357
niebieski
oooo, a to niespodzianka :)
Dobrze wiedzieć na przyszłość
Góra
 Relacje PM off  
 
#384 PostWysłany: 08 Mar 2020 20:39 
Awatar użytkownika

Rejestracja: 20 Lip 2012
Posty: 8072
HON fly4free
Dopiero co Eurowings wprowadził opłatę za odprawę na lotnisku.
Góra
 Relacje PM off  
 
#385 PostWysłany: 08 Mar 2020 21:41 
Awatar użytkownika

Rejestracja: 19 Gru 2011
Posty: 4159
platynowy
Ale Lufthansa póki co jeszcze tego nie robi.
Góra
 Relacje PM off  
 
#386 PostWysłany: 09 Mar 2020 00:17 
Awatar użytkownika

Rejestracja: 08 Mar 2020
Posty: 5
Na wstępie chciałbym się z Wami przywitać.
Teraz do sedna sprawy.
Wylatuję do Buffalo w USA. Wykupiłem bilet, który ma jeden numer w obydwie strony.
Trasa do USA, wylot WAW do AMS w Amsterdamie czas 2godz.35 minut, wiem, że zdążę, następnie z AMS do Detroit i z Detroit do Buffalo.
Czy karty pokładowe otrzymam w Warszawie na cały lot? Wylot z W-wy do Amsterdamu liniami KLM, ale na bilecie jest napisane Delta Air Lines, w pozostałych lotach przewoźnikiem jest Delta. Czy w Amsterdamie będę musiał się ponownie odprawić? Przepraszam, ale jest to mój pierwszy lot za ocean z przesiadkami.
Powrót za 2 tygodnie od wylotu, czy w Buffalo będę odprawiony też na cały lot (karty pokładowe)?
Góra
 Relacje PM off  
 
#387 PostWysłany: 09 Mar 2020 00:33 
Awatar użytkownika

Rejestracja: 25 Paź 2017
Posty: 251
srebrny
Odprawiasz się tylko raz przy wylocie do Stanów i potem znowu przy powrocie do Polski. Zależy od agenta, ale prawie na pewno dostaniesz od razu kartę/karty na wszystkie loty.
_________________
Image
Góra
 Relacje PM off  
 
#388 PostWysłany: 09 Mar 2020 00:38 
Awatar użytkownika

Rejestracja: 08 Mar 2020
Posty: 5
To znaczy na Okęciu?
Góra
 Relacje PM off  
 
#389 PostWysłany: 09 Mar 2020 08:41 
Site Admin
Awatar użytkownika

Rejestracja: 29 Maj 2011
Posty: 8344
Tak
Góra
 Relacje PM off  
 
#390 PostWysłany: 12 Mar 2020 20:56 
Awatar użytkownika

Rejestracja: 08 Mar 2020
Posty: 5
Bardzo Wam dziękuję za pomoc. Fantastyczne forum.
Mam nadzieję, że loty do USA wrócą, na szczęście mam wylot we wrześniu :)
Góra
 Relacje PM off  
 
#391 PostWysłany: 09 Sie 2020 20:11 

Rejestracja: 09 Sie 2020
Posty: 3
Loty: 13
Kilometry: 14 708
Cześć, nie jestem pewien czy piszę w odpowiednim temacie, jednak wierzę że znajdę tu odpowiedź na nurtujące mnie pytanie. Otóż planuję wyjazd do Aten we wrześniu, i szukam najkorzystniejszego powrotu cenowo 10 września, używam aplikacji skyscanner i wpadł mi w oko tranzyt przez Mediolan Bergamo, gdzie jest 1:25h na przesiadkę. Nigdy nie byłem na tym lotnisku, czy ten czas jest w zupełni wystarczający? Pytam ponieważ znalazłem tą opcję szukając lotów osobno trybem <<wszędzie>>, gdy szukałem po prostu Ateny -> Polska nie wyszukało mi takiego połączenia. Dlatego zastanawiam się co może tutaj być nie tak :D
Góra
 Relacje PM off  
 
#392 PostWysłany: 09 Sie 2020 20:26 

Rejestracja: 25 Sie 2011
Posty: 6302
Loty: 839
Kilometry: 788 891
platynowy
Pewnie oddzielne bilety.
Nawet niewielka obsuwa pierwszego i musisz kupic nowy bilet na drugi.
_________________
Image
Góra
 Relacje PM off
LonDynia uważa post za pomocny.
 
 
#393 PostWysłany: 10 Sie 2020 20:02 
Awatar użytkownika

Rejestracja: 19 Lis 2019
Posty: 49
Loty: 28
Kilometry: 35 698
avenall14 napisał(a):
(...) tranzyt przez Mediolan Bergamo, gdzie jest 1:25h na przesiadkę. Nigdy nie byłem na tym lotnisku, czy ten czas jest w zupełni wystarczający? Pytam ponieważ znalazłem tą opcję szukając lotów osobno trybem <<wszędzie>>, gdy szukałem po prostu Ateny -> Polska nie wyszukało mi takiego połączenia. Dlatego zastanawiam się co może tutaj być nie tak :D


moim zdaniem mało bezpieczne. Zwłaszcza, że po przylocie w BGY mierzą temperaturę [jak byłem w czwartek, to była do tego kolejka na 20 minut stania] - jak lecisz z podręcznym, to może się udać, ale wcale nie musi. Z rejestrowanym nie ma szans.

Tym bardziej, że jeśli to loty Ryanem/Wizzem (czy w sumie jakimikolwiek tanimi liniami), a tak jest na 95%, to masz dwa osobne bilety, więc każdy lot jest wg linii odrębną sprawą. Lepiej mieć trochę dłuższą przesiadkę w BGY - po pierwsze ze względu na to, żeby było bezpieczniej, a po drugie - żeby móc wyskoczyć na parę godzin do samego Bergamo (lotnisko jest blisko miasta), w takim układzie masz bonus w postaci właśnie zwiedzania Bergamo :)
Góra
 Relacje PM off  
 
#394 PostWysłany: 10 Sie 2020 20:14 

Rejestracja: 16 Paź 2015
Posty: 1541
HON fly4free
Da się w Bergamo przejść bez wychodzenia do strefy odlotów
Góra
 Relacje PM off  
 
#395 PostWysłany: 08 Kwi 2021 11:06 

Rejestracja: 08 Kwi 2021
Posty: 1
A orientuje się ktoś jak to jest w sytuacji: jedna linia lotnicza (krajowy przewoźnik, nie tania linia), bilet w jedną stronę, ale kupiony jako dwie osobne rezerwacje w dwóch różnych momentach, tzn jeden bilet z A do B i drugi bilet B do C. 1h na przesiadkę w B,. Czy jestem w stanie nadać bagaż już w kraju A do C i tak też dostać kartę pokładową, podobnie jak gdy kupuje się bilet łączny za jednym razem?
Góra
 Relacje PM off  
 
#396 PostWysłany: 08 Kwi 2021 11:14 

Rejestracja: 23 Wrz 2014
Posty: 886
Loty: 130
Kilometry: 249 917
niebieski
Jeśli A-B i B-C to ta sama linia, wtedy nie powinno być z tym problemu. Tak jest np. w Locie.

Sprawdzone na odcinku LHR-WAW (1 BILET), WAW-KTW (2 bilet)
_________________
ImageImage
Góra
 Relacje PM off  
 
 [ 396 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1 ... 16, 17, 18, 19, 20

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1 godzina (czas letni)


Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: CommonCrawl [Bot] oraz 0 gości


Nie możesz zakładać nowych tematów na tym forum
Nie możesz odpowiadać w tematach na tym forum
Nie możesz edytować swoich postów na tym forum
Nie możesz usuwać swoich postów na tym forum
Nie możesz dodawać załączników na tym forum

  
phpBB® Forum Software © phpBB Group