Akceptuję i chcę ukryć komunikat Fly4free.pl korzysta z technologii, takich jak pliki cookies, do zbierania i przetwarzania danych osobowych w celu automatycznego personalizowania treści i reklam oraz analizowania ruchu na stronie. Technologię tę wykorzystują również nasi partnerzy. Szczegółowe informacje dotyczące plików cookies oraz zasad przetwarzania danych osobowych znajdują się w Polityce prywatności. Zapoznaj się z tymi informacjami przed korzystaniem z Fly4free.pl. Jeżeli nie wyrażasz zgody, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim komputerze, powinieneś zmienić ustawienia swojej przeglądarki internetowej.

[ 32 posty(ów) ]  Idź do strony 1, 2  Następna
Autor Wiadomość
#1 PostWysłany: 10 Lip 2025 06:02 

Cześć, stworzyłem wyszukiwarkę lotów ryanair, która odświeża się co 2h od 8 do 22.

Znajduje się ona pod linkiem http://4flights.eu/
Chciałbym uzyskać feedback odnośnie działania (działa głównie na komputerze, nie robiłem UI na telefony na razie)
Na screenie na czerwono na dole jest przełącznik, po przejściu w prawo pojawia się zestawienie lotów w jedną stronę.

Wszystkie sugestie mile widziane, co dodać, co wywalić, co zmienić.
W Planach jest dodanie dokładnych lokalizacji lotnisk, gdzie po wybraniu gdzie chcesz lecieć na mapie nie pokaże tylko kraju ale również dokładnie gdzie się doleci, a także innych linii.
Image
 Relacje PM off
28 ludzi lubi ten post.
12 ludzi uważa post za pomocny.

#2 PostWysłany: 10 Lip 2025 06:38 
Awatar użytkownika

Loty: 512
Kilometry: 985 010
złoty
Przy cenach te 13 miejsc po przecinku jest zbędne. Dwa wystarczą;-)

Nie posiadasz wymaganych uprawnień, by zobaczyć pliki załączone do tej wiadomości.
3 ludzi lubi ten post.

#3 PostWysłany: 10 Lip 2025 06:47 

niebieski
Jakbyś dał patent na odświeżenie do czasu rzeczywistego byłoby idealnie ;-)
 Relacje PM off
Piatka55 lubi ten post.

#4 PostWysłany: 10 Lip 2025 07:23 

Loty: 295
Kilometry: 297 514
niebieski
1. Po wpisaniu linka przynajmniej na moim komputerze wyświetla się wielkość strony 64%. Nie lepiej, żeby było od razu 100%? Czytelność byłaby wtedy lepsza.
2. Domyślnie ustawiona jest Polska z wszystkimi lotniskami. Nie lepiej byłoby, gdyby nie było zaznaczonego żadnego lotniska polskiego, tylko żeby samemu je wskazywać? Łatwiej raz nacisnąć np. "Kraków", niż odznaczać 10 pozostałych nieinteresujących mnie lotnisk.
3. Wpisując np. "Kraków", długość pobytu od 1 do 1 dnia i wpisując konkretną datę 30.08.2025, to i tak wyszukuje loty w okresie 30.08-31.08.
 Relacje PM off
Piatka55 lubi ten post.

#5 PostWysłany: 10 Lip 2025 07:37 
Awatar użytkownika

Loty: 512
Kilometry: 985 010
złoty
Tom Stedd napisał(a):
3. Wpisując np. "Kraków", długość pobytu od 1 do 1 dnia i wpisując konkretną datę 30.08.2025, to i tak wyszukuje loty w okresie 30.08-31.08.

A to akurat poprawnie. Między 30 a 31.08 jest jeden dzień.

#6 PostWysłany: 10 Lip 2025 07:40 

niebieski
Teoretycznie tak, ale zakładałem, że chcę zobaczyć jednodniówkę lub przelot w jedną stronę.
 Relacje PM off  

#7 PostWysłany: 10 Lip 2025 07:54 

Przelot w jedną stronę możesz sprawdzić przeklikując się tak jak na screenie pokazałem na czerwono. Tam masz zestawienie lotów w jedną stronę i możesz od razu filtrować loty w dwóch kierunkach.
 Relacje PM off
elwirka lubi ten post.

#8 PostWysłany: 10 Lip 2025 08:03 

Świetna strona. Byłyby przydatne jeszcze pola: Godzina przylotu (do miejsca docelowego - nie później niż) oraz Godzina odlotu (z miejsca docelowego - nie wcześniej niż). Albo coś takiego jak jest na Google Flights.
 Relacje PM off
2 ludzi lubi ten post.

#9 PostWysłany: 10 Lip 2025 08:49 

Loty: 476
Kilometry: 723 473
złoty
Dzień wylotu: warto posortować wg faktycznej kolejności a nie alfabetycznej; warto dodać możliwość wyboru kilku dni typu: sobota i niedziala
Przylot: warto dodać możliwość wyboru kilku krajów

Tom Stedd napisał(a):
2. Domyślnie ustawiona jest Polska z wszystkimi lotniskami. Nie lepiej byłoby, gdyby nie było zaznaczonego żadnego lotniska polskiego, tylko żeby samemu je wskazywać? Łatwiej raz nacisnąć np. "Kraków", niż odznaczać 10 pozostałych nieinteresujących mnie lotnisk.

możesz kliknąć raz na "Polska" by odznaczyć wszystkie lotniska albo kliknąć "Wyczyść wybory" a potem kliknąć drugi raz by zaznaczyć "Kraków"
elwirka lubi ten post.

#10 PostWysłany: 10 Lip 2025 08:58 

Jeśli chce się zaznaczyć kilka opcji to trzeba przytrzymać ctrl i klikać na wybrane opcje ale masz rację, że muszę to zrobić bardziej intuicyjnie. To jest na razie pierwsza wersja, zbieram po prostu sugestie, za które wszystkim bardzo dziękuję!
 Relacje PM off
4 ludzi lubi ten post.

#11 PostWysłany: 10 Lip 2025 09:18 
Awatar użytkownika

HON fly4free
Strona nie jest przystosowana do przeglądarek na urządzeniach mobilnych :(
 Relacje PM off
Piatka55 lubi ten post.

#12 PostWysłany: 10 Lip 2025 09:31 
Awatar użytkownika

HON fly4free
Dobra rzecz i liczę na dalszy rozwój. Mi osobiście oprócz samych dat przydałyby się też w podstawowym widoku godziny lotów oraz rozdzielenie "Warszawy" na 2 niezależne byty WAW i WMI.

Ostatnio edytowany przez kemot, 10 Lip 2025 11:23, edytowano w sumie 1 raz
 Relacje PM off
Nikt lubi ten post.

#13 PostWysłany: 10 Lip 2025 09:43 

HON fly4free
Piatka55 napisał(a):
Przelot w jedną stronę możesz sprawdzić przeklikując się tak jak na screenie pokazałem na czerwono. Tam masz zestawienie lotów w jedną stronę i możesz od razu filtrować loty w dwóch kierunkach.

I - ta strona z lotami OW jest chyba trochę przekombinowana
niby fajne jest równoległe zestawienie lotów tam i z, ale:

1 - pokazuje rożny zakres dat
tam: 2026-01-01 - 2026-10-24
z: 2026-01-01 - 2026-01-31

2 - sugerowałbym datę początkową domyślnie ustawić na dzień bieżący, lub ew. skorelować z datami wyszukiwania RT z pierwszej strony

II - graficznie:
- zmniejszyłbym to czarne (koniecznie takie ma być?) pole i czcionkę
- dobrze by było, gdyby okno z wynikami domyślnie mieściło się na ekranie i nie trzeba było przewijać strony, żeby znaleźć strzałkę do przejścia do lotów OW
- lub zrobić jakieś boczne menu - miejsca jest sporo
- zastanawia mieszanina językowa: nazwy miasy/krajów po angielski a dni tygodnia i miesiące po polsku
 Relacje PM off
Piatka55 uważa post za pomocny.

#14 PostWysłany: 10 Lip 2025 10:05 
Awatar użytkownika

Loty: 238
Kilometry: 642 982
niebieski
Prawdopodobnie kraje i miasta są zaciągane, a podpisy dodane przez autora.
Jak już niektórzy wspomnieli byłoby fajnie mieć jeszcze:
- godziny wylotu/powrotu
- dni powrotu bo tego nie widzę.
Przydatne gdybym chciał szukać lotu w piątek po 16 i powrotu w niedzielę przed 22.
- rozdzielił na wylot + powrót bo trochę się to miesza.

Kwestie wizualne, zaznaczanie z ctrl to już wiesz i domyślam się, że sprawa drugorzędna.
Brawa za realizację!
Nikt lubi ten post.

#15 PostWysłany: 10 Lip 2025 10:08 
Awatar użytkownika

HON fly4free
1. Wydaje mi się, że lepszym rozwiązaniem byłoby proste przekierowanie domeny 4flights.eu do projektu w PowerBI (https://app.powerbi.com/view?r=eyJrIjoi ... BjYzI5ZCJ9), zamiast osadzanie go na stronie w Wordpressie.

2. Skoro lotniska wylotu są ograniczone do tych bliskich PL, to brakuje np. Ostrawy i Drezna, które dla niektórych są wygodniejsze niż Berlin czy Praga, które są na stronie
 Relacje PM off
vincenz lubi ten post.
2 ludzi uważa post za pomocny.

#16 PostWysłany: 17 Lip 2025 08:03 

Cześć, wiem że wygląd nadal nie będzie zadowalający ale podziałałem trochę z uwagami o których mówiliście i tak:
- dorzuciłem dzień wylotu i powrotu
- godzinę wylotu i godzinę powrotu
- wybrać można tylko 1 kraj do którego chce się lecieć (będzie zmiana tego na max 3 kraje ale to muszę usiąść bo nie wychodziło mi)
- wyszukiwanie teraz odbywa się w czasie rzeczywistym
- można korzystać na telefonie w łatwiejszy sposób
Data od i Data do to jest data do zaznaczenia od kiedy do kiedy ma być wylot, wiem że jest to niejasne więc od razu rozwiewam wątpliwości.
Docelowo będą jeszcze zmiany ale jeśli ktoś będzie chciał sprawdzić jak to i wyrazić opinię to prośba o nią (nawet jeśli jest nieprzychylna to śmiało!)

http://4flights.eu/132-2/
 Relacje PM off
friend lubi ten post.
friend uważa post za pomocny.

#17 PostWysłany: 17 Lip 2025 08:27 

niebieski
Nie wiem, czy dobrze rozumiem intencje autora, ale czy wyszukiwarka tego samego dnia (18 sierpnia) na zaznaczonym przykładzie nie pokazuje lotu powrotnego wcześniejszego, niż lot docelowy? Miejsce, data itp. wybrane przypadkowo przeze mnie.

Nie posiadasz wymaganych uprawnień, by zobaczyć pliki załączone do tej wiadomości.
 Relacje PM off

#18 PostWysłany: 17 Lip 2025 12:31 

Czy oprócz pola "Godzina odlotu (nie wcześniej niż)" można by dodać również pole "Godzina odlotu (nie później niż)"?
W przypadku jednodniówek, ale i nie tylko, byłoby bardzo pomocne.
 Relacje PM off  

#19 PostWysłany: 17 Lip 2025 20:18 

Dodana godzina specjalnie dla Ciebie :)
Jest problem z tymi lotami że w ten sam dzień pokazuje powrót wcześniej ale coś mi przy tym wywala. Ogarnę to wkrótce. Stworzyłem też nowy wygląd.
 Relacje PM off
Nikt lubi ten post.
Nikt uważa post za pomocny.

#20 PostWysłany: 31 Lip 2025 23:10 

Dlaczego nie widać lotów do Budapesztu z Polski?

edit… ok widać tylko trzeba wejść z głównego widoku po otwarciu do wyszukiwarki….
 Relacje PM off  

[ 32 posty(ów) ]  Idź do strony 1, 2  Następna

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1 godzina

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: CommonCrawl [Bot] oraz 17 gości